Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. Monia Er - 4 październik
18. marta29 - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik
24. Patunga - 20 październik
25. lilo - 22 październik
26. nusia85 - 24październik
27. lucek - 26 październik
28. Basieniak - 26 październik
29. Brzoskwinka84 - 28 październik
30. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Korzystając z wolnej chwili życzę wam kochne mamusie miło, rodzinnie, spokojnie spędzonych świąt Wielkanocnych. :)

Wczoraj tak się zastanawiałam nad sensem świąt... niektórzy ludzie zatracili to co jest najważniejsze czyli duchowe przeżywanie. Wychodząc wczoraj ze sklepu usłyszłam rozmowę telefoniczną pewnej Pani.. mówił: "...już wydałam 800 zł a jeszcze jadę po obrus..".. My Święta spędzamy w rodzinnym gronie, odwiedzamy znajomych, bliskich. Jeżeli pogoda na to pozwola to wyjeżdżamy w plener. Nie robimy prezentów.. chyba że dzieciom słodkie zające. Nie kupujemy nie wiadomo czego i nie wiadomo ile.. Podobnie jest ze Świętami BN. Nie wariujemy. To takie moje przemyślenie na sobotę :)

Pozdrawiam! Życzę miłego dnia!

Ja też chciałam złożyć wszystkim Mamusiom świąteczne życzenia - aby te Święta był spędzone w atmosferze radości i miłości oraz w poczuciu, że każda z nas została obdarowana cudem, jakim jest nowe życie.
:)

Wesołych Świąt wszystkim mamusiom życzę:)

a ja z racji tego, że już jutro z samego rana wyjeżdzamy na święta i urlop składam Wam życzenia zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy:) Niestety nie będę miała na urlopie internetu na codzień,ale jak tylko się do niego "dorwę" to będę pisała.

Jumelka ja zdałam egzamin na prawo jazdy za 3 razem..ale to było 5 lat temu. Teraz wiem że jest troszkę inaczej. Też rękaw mi nie wyszedł.. a w zasadzie najłatwiejszy. A parkować równolegle nie umiem do tej pory :)

Hej..

jak przygotowania do świętowania? Ja w tym roku mam labę..jedziemy do teściów. Przygotowałam tylko koszyczek na święconkę :)

witajcie kochane mamusie, ja również jestem mamusią wrześniowo- październikową, ale z zeszłego roku ;) zajrzałam do Was, gdyż mam full ubranek po moim synku od rozmiaru 56 do 68, mam tez wanienke używaną moze 3-4 razy (synek wolał kąpiele z tatusiem w wannie), kilka sztuk majteczek fizelinowych, 2 paczki podkładów poporodowych, prosty laktator idealny na momenty zastoju, nakładki silikonowe na brodawki, kremiki na brodawki, koszule do karmienia i do porodu oraz ubranka ciążowe :) więc jakby któraś z Was była zainteresowana to podaję kontakt monika.s.gda@wp.pl.,
a z okazji Świąt Wielkanocnych życze Wam kochane i Waszym maleństwom dużo zdrówka :)

Cześć,
niestety egzamin oblany na rękawie. Następny za 2 tygodnie.

Ligia, niewiele mogę pomóc jeśli chodzi o opłacanie położnej, bo z tego nie korzystałam. Mi wystarczyła położna ze szpitala, siedziała przy mnie prawie cały czas i taka przysługuje każdej z nas, chyba nawet bez tej nowej ustawy.

Te położne opłacane, to takie, że wybierasz sobie jakąś (którą znasz, albo z polecenia, z którą koniecznie chcesz rodzić) i płacisz jej, żeby była obecna przy Twoim porodzie i Ci pomagała. Przynajmniej tak mi się wydaje (czytając opinie innych już rodzących).

Może ktoś będzie wiedział więcej.

hej
Właśnie czytam sobie ciekawe informacje na necie odnośnie opłacania położnej. To moja pierwsza ciąża i jestem "zielona" jesli chodzi o takie "szemrane sprawy". jak to jest z tymi polożnymi w trójmieście? trzeba płacić?ta nowa ustawa chyba gwarantuje jedną osobę z personelu medycznego do opieki? o co z tym chodzi? byłabym wdzięczna za informacje w tej sprawie

Ja wprawdzie siedzę na placu zabaw dosyc długo, ale nie zdążyłam sie opalic, bo nic nie odsłaniam. U nas na osiedlu zawsze tak okropnie wieje, że naprawdę jest chłodno. Jak jade w tym samym czasie np. do Wrzeszcza albo Orunię Górna to jest ciepełko, wręcz upał. U nas niestety zacznę sie opalac pewnie pod koniec maja :( Ale za to cały lipiec spedzę centralnie nad morzem u rodzinki, więc mam nadzieje, że i tym razem będe najbardziej opaloną ciężarna na porodówce :))) Uwielbiam sie opalać nad moarzem, bo jak za gorąco sie robi to wystarczy wstac i wiaterek ochłodzi.

Co do samoopalaczy to nie używam, choć przydałoby się. Zawsze sie boje, że jakieś lamy wyjda i bede wyglądać jak typowa blachara :)

Dziewczyny, będe pierwsza, bo juz jutro wyjeżdżam:

Z okazji Świat chciałabym Wam życzyć cudownych chwil w tym wyjątkowym dla nas czasie; dużo usmiechu, aby odpedzić wszytskie troski; prawdziwego tchnienia wiosny oraz przeżycia Świąt wśród osób, które najbardziej kochacie :)

Do poklikania po Świętach :)))

ja nie mam problemu z opalenizną ;) siedzę w pracy cały dzień, słońce widzę przez okno tylko, a weekendy też zawsze jest coś do zrobienia, więc na słońcu prawie nie przebywam.
Ach, chciałabym już sobie w domku posiedzieć.

Ja też używam póki co kremu synka.
też się dzisiaj troszkę opaliłam.. ale nogi mam jak z młyna.. :) zawsze najdłużej się brązowią. W zeszłym roku jak się zaczął sezon odsłaniania nóg to używałam samoopalającego balsamu z oriflamu. Czy macie dziewczyny jakieś swoje ulubione balsamy które lekko brązowią skórę?
Dziś też wypowiedziałam wojne włoskom na nogach i rękach.. w ruch po zimie poszedł depilator. :)

hej wam ja wlasnie do domku wrocilam z calodziennego siedzenia na podworku:)
ja wlasnie nie mam zadnego kremu z filtrem i buzie mam opalona i boje sie ze plamy mi wyskocza wiec chyba zaczne sie smarowac na razie kremem z filtrem po sandrze:)

no ja nie wyobrażam sobie nie mieć ogrodu. Mogę spokojnie wyjść rozczochrana, w za wielkich dresach i wyciągniętej koszulce i nikt mnie nie widzi. Poza tym nie muszę biegać na place zabaw, dziecko ma dużo miejsca do zabawy.. same korzyści. A używacie kremu z jakim faktorem do twarzy? Ja mam póki co 30.. obawiam się że mogą wyjść mi plamy na twarzy od słońca bo podobno często w ciąży się to zdarza..

a ja dzisiaj bylam w wirze zakupów, później nawet się przekonałam do posprzątania sypialni, gdzie zbierałam się już od jakiegoś czasu :)
no i w końcu wyprasowałam część ubrań!! jeeee :) już chodziłam w kółko w tym samym, bo nie chciało mi się prasować heheh
w ogrodzie też posiedziałam, taka pogoda, że aż grzech siedzieć w domu :) jak dobrze mieć ogród :D

teraz pewnie takie pustki będą częściej. Pogoda ładna więc komu się chce w domku siedzieć. A już nie mówię jak się pusto zrobi jak dzeciaczki się urodzą. :)

ja właśnie nie oglądałm tv przez ostatnie dni a wczoraj moja mama mi mówi że w święta ma być brzydsza pogoda..to się zdziwiłam.
My dziś cały dzień na dworzu. No prawie bo trzeba było przyjść coś zjeść i już część ubrań poprasowałam.. zostały najgorsze koszule :)

halo halo co takie pustki w naszym wątku??:(

Hej :)
co do sukienki, to coś myślę, że uda mi się wykombinować, szkoda, że czasu mało...
Jeśli chodzi o pogodę, to oglądałam wczoraj na tvn i jakoś nic nie mówili o pogorszeniu, do poniedzialku wielkanocnego ma byc ciągle ciepło i słonecznie :)
nic mi sie nie chce robić, chyba tylko wstawię pranie i pójdę do ogrodu :P
miłego dnia dziewczęta!

Hej, hej!

Ja właśnie skończyłam ogarniać mieszkanko..pranie powieszone.. niestety kolejne już się pierze a do prasowania cała sterta. :/ także już wiem co będę robiła wieczorem. :)

Zaraz wybieram się na podwórko z moim robaczkiem. Słonko świeci więc trzeba korzystać.. obiło mi się o uszy że na święta ma się pogoda pogorszyć.

Życzę miłego i ciepłego dnia!

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...