Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYN Pawełek
4. aga_6663 - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień - SYN - Dominik
6. bladykot - 9 września (nie chcę znać płci przed narodzeniem)
7. Kamczik - 9 wrzesień
8. mamasandry - 9 wrzesień - SYN - Wiktor
9. Fabiankowa - 9 wrzesień- CÓRKA
10. ligia - 10 wrzesień - CÓRKA
11. Leokadia2101 - 17 wrzesień - SYN
12. Dżina - 23 września
13. Jumelka - 24 września - SYN
14. Ru.mink@ - 25 września
15. Ewciuś - 26 września - CÓRKA
16. pieczenienatalia - 27 wrzesień - CÓRKA - ZOFIA
17. @IzZzka@ - 28 września
18. cheeringup - 29 września
19. alicja_82 - 30 września
20. marta29 - 1 października - SYN
21.rybcia6 - 3 pazdziernik
22. Monia Er - 4 październik - SYN - CYPRIAN
23. gwiazdeczka - październik
24. polapola- 7 października - SYN
25. malinowa mandarynka - 7 październik- CÓRKA - MARTA
26. sowka - 9 październik - SYN
27. izulucha - 10 październik - CORKA - NELL
28. misiabela - 14 październik - SYN
29. Mangolia - 14 październik
30. ewaaa42 - 17 październik
31. Patunga - 20 październik
32. lilo - 22 październik - SYN
33. nusia85 - 24październik
34. lucek - 26 październik
35. Basieniak - 26 październik
36. Brzoskwinka84 - 28 październik
37. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

marta29, wiem wiem, że ładne. A mnie się też moje bardzo podoba więc dam jej na drugie i wyjdzie Marta Monika ;P
no i stało się, umówiłam się jednak na te prenatalne za tydzień, a niech stracę :P

~ mandarynka

Powiem Ci, że bardzo ładne wybrałaś imię dla Córy :). Zawsze bardzo lubiłam moje imię :)

Ech, ja co jakis czas mam infekcję...i niestety musze brac globulki. Strasznie mnie to meczy, nie ciepie tych wszytskich globulek :/ Ale jak mu to mus!

No pieknie, coraz więcej nas się robi w tym wątku :)

noi zapomniałam napisac, że też polecam żurawinę, miałam bakterie w moczu, potem zaczęłam ją pic i przy następnym badaniu moczu już ic nie było

hej kobity!
u mnie dziś nie najlepiej z samopoczuciem. cos mnie podbrzusze boi, mam nadzieję, że to chwilowe i jutro będę już jak nowa :)
co do nowego wątku, to poczekajmy jeszcze, za dużo później ich będzie, a przewija się szybko PgDn :)

malinowa mandarynko super ,że Martusia pozostała Martusią:)

nusia całkiem możliwe, że spotkamy się na porodówce, tylko jeszcze nie wiem, gdzie będę rodziła:), często Cię wypatruje w naszym wątku bo mamy tak zbliżóny termin porodu, że jestem ciekawa co u Ciebie i u Twojej dzidzi

u nas kolejny dzień rozglądania się za wózkiem, tym razem odwiedziliśmy sklep naprzeciwko Gdyni Głównej, bardzo polecam, pan w sklepie wszystko objaśnia o wózkach, pozwala jeździc na dworze wózkami, żeby wypróbowac, doradza, ale nie nachalnie i pewnie tam wrócimy jak już się zdecydujemy, zmienił nam się typ:kiedyś chcieliśmy x-landera teraz epiro gt lub gtx - ważne, że spacerówka jest przekładana(przód, tył)

No to dzięki dziewczynki za te rady z żurawiną :) właśnie też sobie dziś kupiłam :) No i mam nadzieję, że wszystko się wyleczy :)
Moje maleństwo też ma czasem czkawkę i normalnie muszę powiedzieć, że te ruchy to fantastyczna sprawa :)) A ostatnio zauważyłam nawet, że już widać gołym okiem jak porusza mi się brzucho :)))
Dziś mam już lepszy humor niż wczoraj... ach, jeszcze 2 tygodnie do wystawienia ocen i zastanawiam się czy nie pójść na zwolnienie i przyjeżdżać tylko na rady i zakończenie ;))

no to wróciłam :-) z radości, że to nadal Martusia i wszystko jest w porządku weszłam w drodzej powrotnej do KFC, oj jak dawno nie byłam :P
z dzidzią wszystko w porządku :-) jak będzie rosła w takim tempie jak teraz to może nie urodzę olbrzyma, z czego się cieszę. Zresztą za każdym razem jak mi się śni to mówię do niej kruszynko heh ;-)
no ale nabieranie masy się dopiero zacznie :)
no i wysłała mnie pani dr na badania prenatalne w przyszłym tyg. Kurcze, myślałam, że już sobie odpuścimy ten kolejny koszt... no nie wiem co robić. Tym bardziej, że dostałam teraz długą listę badań do zrobienia na kolejną wizytę. A za wszystko trzeba płacić. hmmm

chyba trzeba rozważyć założenie nowego wątku, bo znów przewijanie strony trwa wieki :P

mój właśnie też
teraz więcej jest ruchów czkawkowych niż reszty

hej :)
Ja też mam zamiar wybrać się do szkoły rodzenia(na Klinicznej), planuje zacząć kurs w lipcu. Z tego co słyszałam to potrzebne jest skierowanie od lekarza który ma podpisaną umowę z NFZ, ale jeszcze dokładnie się nie dowiadywałam.

u nas w Wejherowie kazali się zgłosić ok 25 tyg. nie zapomnijcie zabrać od ginów zaświadczenia, że możecie ćwiczyć. ja dowiedziałam się o tym za późno. będę musiała je donieść na kolejne zajęcia.

Wiem tylko że od 26 tygodnia można zacząć chodzić do SR, nie wiem jak na Klinicznej, ale u mnie musi być skierowanie od lekarza

dziewczyny, mam pytanko: w którym tygodniu ciąży powinno się zapisać do szkoły rodzenia? czy może ktoś wie, jak wyglądają takie zajęcia na Klinicznej i czy odbywają się jakoś cyklicznie ?I czy trzeba mieć skierowanie od gina?

Witam, my wizytę mamy za sobą. Synek zdrowy, rośnie ładnie i siusiakiem się chwali. Lekarz przepisał mi nospę forte na moje skurcze i napięty brzuch, mam brać przez 10 dni i starać się jak najwięcej leżeć. Czyli jeszcze więcej obijania przede mną :) Dobrze, że mam dużo książek do czytania. Dzisiaj przychodzi do mnie pani fryzjerka, bo już ostro zarosłam, włosy do pasa a coraz trudniej mi je umyć i wysuszyć.

w takim razie powodzenia, Mandarynko :)

aaa bo ja zaraz wychodze :) no to trzymam kciuki, żeby u Ciebie dr tak jak u mnie..przyłożyła tylko głowicę i powiedziała synek/córeczka. ;-)

malinowa mandarynko, my tak wieczorkiem chodzimy, na 20:00.
Przynajmniej wiem, że mąż raczej będzie już po pracy i go ta przyjemność nie ominie :)

lilo, ja też się nie mogę doczekać, czasem mam wrażenie, że coś czuję (jakieś "prześlizgiwanie" w brzuchu) ale nie wiem, czy to "to":)

widzę, że mamy podobny termin, może się spotkamy na porodówce;)

nusia a o ktorej idziesz? moze sie miniemy..;-)