Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYN Pawełek
4. aga_6663 - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień - SYN - Dominik
6. bladykot - 9 września (nie chcę znać płci przed narodzeniem)
7. Kamczik - 9 wrzesień
8. mamasandry - 9 wrzesień - SYN - Wiktor
9. Fabiankowa - 9 wrzesień- CÓRKA
10. ligia - 10 wrzesień - CÓRKA
11. Leokadia2101 - 17 wrzesień - SYN
12. Dżina - 23 września
13. Jumelka - 24 września - SYN
14. Ru.mink@ - 25 września
15. Ewciuś - 26 września - CÓRKA
16. pieczenienatalia - 27 wrzesień - CÓRKA - ZOFIA
17. @IzZzka@ - 28 września
18. cheeringup - 29 września
19. alicja_82 - 30 września
20. marta29 - 1 października - SYN
21.rybcia6 - 3 pazdziernik
22. Monia Er - 4 październik - SYN - CYPRIAN
23. gwiazdeczka - październik
24. polapola- 7 października - SYN
25. malinowa mandarynka - 7 październik- CÓRKA - MARTA
26. sowka - 9 październik - SYN
27. izulucha - 10 październik - CORKA - NELL
28. misiabela - 14 październik - SYN
29. Mangolia - 14 październik
30. ewaaa42 - 17 październik
31. Patunga - 20 październik
32. lilo - 22 październik - SYN
33. nusia85 - 24październik
34. lucek - 26 październik
35. Basieniak - 26 październik
36. Brzoskwinka84 - 28 październik
37. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

ja również witam w ten cudny dzień, na który mogę sobie tylko popatrzeć przez okno z pracy;)

Dzisiaj idziemy na kolejne usg, trzymajcie kciuki, żeby się dzidzia dała popodglądąć nieco :) jestem nieziemsko ciekawa, kto u mnie mieszka :))

dużo ludzi mi mówi, że ładnie wyglądam i pewnie będzie chłopiec - ciekawe, czy się potwierdzi :) z kolei ja nie mam żadnych przeczuć, zupełnie... Dlatego mnie tak zżera ciekawość :)

witam się wtorkowo z pracy:)

oj dziewczyny jak ja już się nie mogę doczekać tej czkawki i kopniaków:)

u mnie ostatnio troszke mniej z ta czkawka, ale sa dni ze normalnie co chwile :) smieszne uczucie :P

oj moj maly to ma takie napady czkawki ze godzinami mi skacze w brzuchu hehe:)

Albo to co ma Natalia i ja - maleństwo ma czkawkę :)

Od kiedy Natalia się podzieliła swoim spostrzeżeniem, od razu zauważyłam, że niektóre akcje w moim brzuchu znacząco różnią się od innych. Ciężko to opisać skąd wiem, że to czkawka, ale po prostu wiem.
A fikołki to zupełnie inna bajka :)

no właśnie, albo chlupot wody :P w każdym razie dziwne uczucie. dziś idę na wizytę, mam nadzieję, że pani dr potwierdzi dziewczynę. Bo ja już się tak przyzwyczaiłam do Marty ;-)

~mamasandry

Ja czekam na to, aż mnie olśni i wpadnie mi do głowy jakieś imię, które będzie idealne. A póki co, zostajemy przy dotychczasowych wymysłach :)

Co do żurawiny - potwierdzam, co mówią dziewczyny. Po pierwsze naprawdę pomaga, a po drugie - zawsze to witaminy. W biedronce jest dobra żurawina (nazywa się "Canditi"), jest taka fajna, soczysta, mimo że suszona. Jak się przyssałam do paczki, to nie mogłam się powstrzymać i zeżarłam całą:)

malinowa mandarynko a to ciekawe bo ja takiego wahadelka nie mialam i nie mam:( ale calkiem mozliwe ze to dzidzia no chyba ze wody tak ci chlupocza hehye:)

dziewczyny ja mam takie głupie pytanie do doświadczonych :P odkąd wyczuwam pierwsze mocniejsze ruchy.
chodzi o to, że jak spaceruje to czuję jak mi się 'coś' przewraca w brzuchu. Takie istne kołysanie, czuję to dość mocno. I tak wczoraj wpadłam na to, że może to 'wahadełko', które mi się obija o boki to dziecko jest? ;-)

Ja mam Urosept i zawsze go używam przy zapaleniach dróg moczowych, czasem też używam profilaktycznie, jeśli mam podejrzenie, że mnie przewiało/przemarzłam i może być nieciekawie. Ostatnio też brałam sobie przez 3 dni po jednej tabletce rano.

Moja ex współlokatorka, która jest lekarzem przyjrzała się składowi i uznała, że spokojnie mogę go brać. A że nikt nie prowadzi badań na kobietach w ciąży, to producent się zabezpiecza takim właśnie tekstem w ulotkach.

Moim zdaniem, spokojnie sobie możesz brać i się nie martwić. A aptekarz niech Ci doradzi co będzie lepsze, Urosept czy Urinal (2 razy w ciąży mi się zdarzyło, że aptekarz zabronił mi brać coś, co miałam zalecone od lekarza). Używałam obu i uważam, że Urosept jest lepszy. Kumpeli z pracy, która miewa podobne problemy też go poleciłam i tak samo jej pomaga jak mi.

marta ja na poczatku chcialam nazwac chlopca Gabriel to tez slyszalam teksty typu nie krzywdz dzieka a mnie to imie sie strasznie podoba ale pozniej uslyszalam imie Wiktor i polki co tak tez zostalo chociaz kto wie czy nie zmienie jednak na Gabriela:) jeszcze mam czas:)
ja tez brałam urinal prawie na samym poczatku ciazy bo mialam bakterie ale dodatkowo upilam sobie suszona zurawine i herbatke zurawinowa i podjadam i popijam od czasu do czasu tak zapobiegawczo bo macica uciska mi na nerke i musze uwazac zeby nie wylegly sie jakies bakterie

Ja biorę urinal, lekarz mi zalecił gdyż tez miałam jakieś bakterie i teraz jest już ok. Główny składnik to żurawina, bezpieczna w ciąży, niektórzy proponują podjadanie samej żurawiny przy problemach moczowych.

Ewciuś skoro dr kazała brać to brać :) Zawsze można się z innym lekarzem skonsultować.

A ja dziś byłam u pani dr. Wszystko z maleńką ok. Na 4D jakoś nic nie było widać, bo zasłaniała buziulkę rączkami i się ruszała bardzo. Ale na tych zwykłych widać wszystko pięknie. Jeśli można proszę o dopisanie imienia: Klara :)
Martwi mnie tylko to, że mam jakieś bakterie w moczu, pani dr kazała kupić Urosept albo Urinal... kupiłam ale na ulotce jest napisane, że nie ma badań co do bezpieczeństwa w ciąży i że nie wskazane jest. I co myślicie, brać??

ewa dobrze wiem(aż za dobrze) że poród to nie taka szybka sprawa.. ale przeraża mnie wizja stania w korku ze skurczami. :) plus mój zdenerwowany mąż ;)

hej ja się własnie wybieram na zakupy w weekend i przeglądajac towary na allegro znalazłam ten całkiem tani sklep : http://www.boboraj.pl, moze wam sie przyda:)

co do porodu w Kartuzach to zastanawiam się właśnie nad tym szpitalem. Zaspa albo Kartuzy. W Kartuzach jest bardzo miły personel, leżałam tam kilka dni i byłam bardzo mile zaskoczona, zresztą rozmawiałam z kilkoma koleżankami które tam rodziły i podzielają moją opinię, były bardzo zadowolone, no ale niestety wygląd nie jest najfajniejszy i to mnie odstrasza, a z kolei Zaspa jest odnowiona, ale na temat personelu nie słyszałam dobrych opinii.

pisałam w zeszycie więc nie wrzucę, bardzo dużo rzeczy na szczęście dostanę, ale i tak trzeba coś nowego mieć dla maleństwa

~czarna

Dobry link, już sobie zapisałam w zakładkach, bo widzę, że sporo bym tu zamówiła.
Dzięki Wam mam przynajmniej jakieś pojęcie o tych wszystkich rzeczach, które mi będą potrzebne, a o których bym sama nie pomyślała...

czarna84 masz ta listę w formie elektronicznej może wrzucisz taki spis do naszego wątku
też zamierzam sie zabrac za taką liste i zobaczyć co mi po starszej córce zostało a co musze jeszcze mieć ale chciałam zaczekać do wizyty u gina może płeć poznam i będzie wiadomo :)