Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYN Pawełek
4. aga_6663 - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień - SYN - Dominik
6. bladykot - 9 września (nie chcę znać płci przed narodzeniem)
7. Kamczik - 9 wrzesień
8. mamasandry - 9 wrzesień - SYN - Wiktor
9. Fabiankowa - 9 wrzesień- CÓRKA
10. ligia - 10 wrzesień - CÓRKA
11. Leokadia2101 - 17 wrzesień - SYN
12. Dżina - 23 września
13. Jumelka - 24 września - SYN
14. Ru.mink@ - 25 września
15. Ewciuś - 26 września - CÓRKA
16. pieczenienatalia - 27 wrzesień - CÓRKA - ZOFIA
17. @IzZzka@ - 28 września
18. cheeringup - 29 września
19. alicja_82 - 30 września
20. marta29 - 1 października - SYN
21.rybcia6 - 3 pazdziernik
22. Monia Er - 4 październik - SYN - CYPRIAN
23. gwiazdeczka - październik
24. polapola- 7 października - SYN
25. malinowa mandarynka - 7 październik- CÓRKA - MARTA
26. sowka - 9 październik - SYN
27. izulucha - 10 październik - CORKA - NELL
28. misiabela - 14 październik - SYN
29. Mangolia - 14 październik
30. ewaaa42 - 17 październik
31. Patunga - 20 październik
32. lilo - 22 październik - SYN
33. nusia85 - 24październik
34. lucek - 26 październik
35. Basieniak - 26 październik
36. Brzoskwinka84 - 28 październik
37. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

Ja chodzę do Joanny Manitius -Sudary :)

heeeyoo:)

A gdzie do gina chodzicie ? :)

Ya do p. Małgorzaty Niedźwieckiej... ;)

Ja planuje rodzić na Klinicznej :) Opinie podzielone, ale dwa razy leżałam na onkologii i byłam bardzo zadowolona. Poza tym moja gin tam pracuje, więc może będzie miała wtedy dyżur...

hej wam a ja rodzic bede w Wojewodzkim Sandre tam rodzilam i jestem zadowolona wiec chyba juz nie ebde kombinowac i z drugim porodem tez tam pojade przynajmniej wiem co i jak i gdzie hehe:)

witajcie,

jak wam mija popołudnie? My przyszliśy do domu z podwórka i teraz odpoczywam. Gdzieś w oddali było słychać burze ale do nas nie zawitała...
No ja tam muszę kupić drobnice a największy wydaatek to łóżeczko i zabudowa u synka w pokoju. Myślę że od czerwca zacznę sie rozglądać bo nie lubię na ostatnią chwilę zostawiać wszystkiego.
Poza tym myślałam że żadne większe rodzinne imprezy się nie szykują a tu dziadkowie męża mają 60-lecie ślubu i postanowili zrobić impreze w restauracji jak na wesele przystało :) mam sukienkę( nie ciążowa) ale końcowo-czerwcowy brzucho powinien się pod nią zmieścić.
Dziś czuję się strasznie wielka.. pierwszy raz od początku ciąży.. beznadziejne uczucie. :/

Ja na dzień obecny mam jeden komplecik dla maluszka (nie mogłam się powstrzymać w sklepie:) ale dopóki nie wiem czy będzie córcia czy synuś wstrzymuje się. Wózek 3w1 mamy upatrzony i leżaczek, a łóżeczko na sam koniec kupimy z Ikei.

Co do porodu to ja mam zamiar rodzić na Klinicznej - liczę na to że moja gin akurat będzie miała dyżur i będzie mi raźniej:)
Tak naprawdę jak nie będzie miejsc to odeślą mnie dalej i pewnie pojadę na Zaspę. Słyszałam że też mam bardzo dobrą opinie więc się nie martwię.

Szczerze to jest to mi obojętnie gdzie urodzę, dla mnie najważniejsze to miła i dobra opieka w czasie porodu, a z tego co wiem jest to kwestia szczęścia i to jest właśnie najgorsze:(

Boje się tego że trafie na jakoś wredną położną, która będzie patrzyła na mnie jak na kosmitkę a znając mojego męża to jej coś nagada jeszcze w tych nerwach!:)

a ja nie mam nic... nawet spodni ciążowych:) do tej pory mieściłam się w swoje a teraz noszę leginsy gorzej jak się zimniej zrobi. Często zdarza mi się nie najlepiej czuć na zakupach, poza tym nie mamy samochodu a jazda w zatłoczonych trajtkach też nie należy do przyjemnych, a jeszcze z tak małym brzuchem jak mój to nikt mi miejsca nie ustąpi, a nie raz już mi się zdarzyło tak że ledwo na nogach stałam.
Dzisiaj starałam się wybrać wózek idealny. Mieliśmy ten na oku
http://allegro.pl/3w1-baby-merc-q7-white-parasolka-wysylka-gratis-i1531162929.html
Nie znalazłam o nim opinii, tylko o starszych modelach, nawet na forum pytałam czy ktoś taki ma, odpowiedziała mi jedna mama, niestety opinia była negatywna. Teraz zaczęłam szukać od nowa. I znalazłam kilka które wpadły mi w oko, ale opinie o nich są podzielone więc jestem już zielona.
A to te wózki:
-http://www.etygrysek.pl/index.php?products=product&prod_id=54 BABYACTIVE JET
-http://www.etygrysek.pl/index.php?products=product&prod_id=58 ESPIRO GTX
-http://www.etygrysek.pl/index.php?products=product&prod_id=483 TUTEK GRANDER

No pięknie Jumelko! Teraz nasza lista prezentuje się bardzo fajnie :)

Witam nowa Mamuśkę :) Tym bardziej mocno, że ma poród w ten sam dzień co ja :)

Ja równiez zamierzam rodzic na Zaspie tak jak Fabiankowa, pierwszy poród również tam miałam i nie było źle.

Martwie się czasami tymi pierwszymi 6-cioma miesiącami..., które dla mnie były najtrudniejsze. Z reguły zawsze spałam dużo, bo inaczej chodziłam jak martwa. No a z maleństwem, które karmiłam 13 miesięcy, które równiuśko co 2,5 godziny chciało jeśc przez całą dobę raczej codziennie wygladałam jak zoombie... Ale na szczęście mozna się przyzwyczaić do barku snu.
U mnie jest o tyle gorzej, że mąż dyżuruje na całe noce, licze na to, że przez to pierwsze pół roku nie bedzie miał az tyle dyzurów co teraz... No zobaczymy jak bedzie, staram się byc dobrej mysli :)

Ja jestem raczej z tych osób, które wszytsko ubia miec juz zaplanowane, przygotowane itd. Także własciwie jak dla mnie synek juz mógłby sie urodzić. Kołyska, wózek, ubranka i akcesoria sa juz pokupowane, część została po córeczce. Brakuje mi tylko chusteczek nawilzonych i pampersów. Nawet laktator i butelki mam po pierwszym porodzie :)
A tak nawiasem pisząc to cieszę się baaardzo, że zawsze starałam się kupowac takie urzadzenia, akcesoria, które pasowałyby i dla córeczki i dla synka. Teraz przynajmiej nie mam problemu, że synek bedzie miał różowy przewijak, pościel czy bujaczek-krzesełko :)

brawo Jumelko,

z tym jezykiemchodzi o rozumienie dziecka itp, ja sama jestem po psychologii, ale czl.doroslego, choc na dzieciach tez trzeba bylo swoje przejsc i spoko jako prezent sama nie kupilabym tego sobie...

do tego moja miesza jezyki, bo gada i w pl i w ang, i jeszcze te migi, za duzo tego wszystkiego...

no pięknie Ci to wyszło. :)

właśnie obejrzałam ten film z linka o miganiu i tak się zastanawiam, co ten zestaw ma w sobie? czy nie można samemu dziecka nauczyć najważniejszych słow?

No to biorę się do roboty :)

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik
09.09 - mamasandry - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - CÓRKA
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup
30.09 - alicja_82

01.10 - marta29 - SYN
03.10 - rybcia6
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
??.10 - gwiazdeczka
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - izulucha - CÓRKA - Nell
14.10 - misiabela - SYN
14.10 - Mangolia
17.10 - ewaaa42
20.10 - Patunga
22.10 - lilo - SYN
24.10 - nusia85
26.10 - lucek
26.10 - Basieniak
28.10 - Brzoskwinka84
28.10 - gosiaczek.k -CÓRKA

słyszałyście o języku migowym niemowląt słyszących? http://www.babysigns.pl/inne/o-nas.html świetna sprawa. widziałam jak córka koleżanki z tego korzysta. ma już 1,5 roku i niektóre słowa wypowiada a inne pokazuje. myślałam, że to może być dobry prezent na chrzest. zestaw nie jest tanie 150zł, a używanych jeszcze nie znalazłam.

pewnie zmieniaj Jumelka będzie przejrzyściej i bardziej czytelnie:)

no jak Ci się chce, to śmiało :)
możesz od razu mi Kliniczną wpisać :)
i podziel jeszcze na wrzesień i październik :)

Dziewczyny co powiecie na małe przeredagowanie naszej listy ?

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień - SYN Antoni
3. sałatka - 7 wrzesień - SYN Pawełek

1. 07.09 - gosiunia1108
2. 07.09 - natalnik - szpital - SYN - Antoni
3. 07.09 - sałatka - szpital - SYN - Pawełek

i tak dalej...
czy ktoś jest za?

(nudzi mi się już w robocie, hehehe)

a ja jestem dzisiaj kompletnie nie do życia, jak zombie :) wczoraj miałam mieć wizytę, mój mąż nie mógł ze mną pojechać po szedł na popołudnie do pracy i rodzice się zdeklarowali, że zawiozą mnie samochodem żebym się trajtkiem nie tłukła. Stajemy przed gabinetem, łapię za klamkę a tam zamknięte, no to ja za telefon. Okazało się, że lekarz miał jakąś konferencje i musiał odwołać wizyty i pani z rejestracji podobno nie miała mojego telefonu. Idę w poniedziałek a do wtorku muszę zwolnienie dostarczyć. A miałam tak ładnie zaplanowane, bo dzisiaj odwiedzają mnie koleżanki z pracy i tak pomyślałam, że pokarzę im maleństwo na usg i przy okazji dam im zwolnienie a tu kicha :( Tak sobie myślę, że synek chciał się pokazać tacie na usg a że tata tego dnia nie mógł to dlatego wizyta się nie odbyła :)

ok ok, wiem że 8 nie jest wczesna godziną :P ale biorac pod uwage ze wstawalam ostatnimi czasy o 10-11 :P
ale wiem tez co znaczy wstawanie wczesne, jak pracowałam to codziennie o 5 wstawalam, na 7 do pracy, a w weekendy tez o 8 się juz budzilam wyspana na maksa :)

a ja wiecie co, chodzę wiecznie zmęczona i senna. Łykam witaminy, ale może to anemia? Całkowicie brakuje mi sił :/
we wtorek mam wizytę, zobaczymy co dr powie. ale wcale nie jest lepiej niż w 1 tr. ;/

A ja dzisiaj jestem taka śpiaca.. nie wiem co się dzieje, chyba ta pogoda..:)
My mamy wszystko wózek trzy funkcyjny po Jasiu:) + spacerówkę :)
+ mnóstwo ubranek i wszystkie niezbędne gadżety, łóżeczko,maty,karuzelkę-wszystko trzymam:)
Jeśli okaże się ze będziemy mieli córcię to pierwsze ubranka jak najbardziej ale potem to będziemy musieli zmienić garderobę na bardziej dziewczeńską:)

26.05 idziemy na USG- dowiemy się co to za kruszynka siedzi w brzuszku:)

, o 8 to spalam ostatnio w dzien narodzin corki, czyli od pol
tora roku codziennie pobudki ok6-6.30, zgadzam sie, ze warto miec dzidzie przy sobie na poczatek, szczegolnie jak sie karmi w nocy, ale moja od poczatku spala u siebie w swoim lozu, z nami nie chciala, zmienilo sie po roczku i i trzeba bylo odzwyczajac, teraz tez mi sie budzi na picie, wiec daje i klade ja w lozku jej i wychodze z pokoju, najczesciej zasypia, czasami nie, wiec wracam....takie uroki...

ja tez pracuje w weekend, juz ostani przed porodem, bo za ciezko, w pon mam ush i w czwartek tez, bo prywatnie a za tydzien lecimy do Gda na urlop...mam nadzieje, ze pogoda bedzie...