Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYN Pawełek
4. aga_6663 - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień - SYN - Dominik
6. bladykot - 9 września (nie chcę znać płci przed narodzeniem)
7. Kamczik - 9 wrzesień
8. mamasandry - 9 wrzesień - SYN - Wiktor
9. Fabiankowa - 9 wrzesień- CÓRKA
10. ligia - 10 wrzesień - CÓRKA
11. Leokadia2101 - 17 wrzesień - SYN
12. Dżina - 23 września
13. Jumelka - 24 września - SYN
14. Ru.mink@ - 25 września
15. Ewciuś - 26 września - CÓRKA
16. pieczenienatalia - 27 wrzesień - CÓRKA - ZOFIA
17. @IzZzka@ - 28 września
18. cheeringup - 29 września
19. alicja_82 - 30 września
20. marta29 - 1 października - SYN
21.rybcia6 - 3 pazdziernik
22. Monia Er - 4 październik - SYN - CYPRIAN
23. gwiazdeczka - październik
24. polapola- 7 października - SYN
25. malinowa mandarynka - 7 październik- CÓRKA - MARTA
26. sowka - 9 październik - SYN
27. izulucha - 10 październik - CORKA - NELL
28. misiabela - 14 październik - SYN
29. Mangolia - 14 październik
30. ewaaa42 - 17 październik
31. Patunga - 20 październik
32. lilo - 22 październik - SYN
33. nusia85 - 24październik
34. lucek - 26 październik
35. Basieniak - 26 październik
36. Brzoskwinka84 - 28 październik
37. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *8*

marta29, wiem wiem, że ładne. A mnie się też moje bardzo podoba więc dam jej na drugie i wyjdzie Marta Monika ;P
no i stało się, umówiłam się jednak na te prenatalne za tydzień, a niech stracę :P

~ mandarynka

Powiem Ci, że bardzo ładne wybrałaś imię dla Córy :). Zawsze bardzo lubiłam moje imię :)

Ech, ja co jakis czas mam infekcję...i niestety musze brac globulki. Strasznie mnie to meczy, nie ciepie tych wszytskich globulek :/ Ale jak mu to mus!

No pieknie, coraz więcej nas się robi w tym wątku :)

noi zapomniałam napisac, że też polecam żurawinę, miałam bakterie w moczu, potem zaczęłam ją pic i przy następnym badaniu moczu już ic nie było

hej kobity!
u mnie dziś nie najlepiej z samopoczuciem. cos mnie podbrzusze boi, mam nadzieję, że to chwilowe i jutro będę już jak nowa :)
co do nowego wątku, to poczekajmy jeszcze, za dużo później ich będzie, a przewija się szybko PgDn :)

malinowa mandarynko super ,że Martusia pozostała Martusią:)

nusia całkiem możliwe, że spotkamy się na porodówce, tylko jeszcze nie wiem, gdzie będę rodziła:), często Cię wypatruje w naszym wątku bo mamy tak zbliżóny termin porodu, że jestem ciekawa co u Ciebie i u Twojej dzidzi

u nas kolejny dzień rozglądania się za wózkiem, tym razem odwiedziliśmy sklep naprzeciwko Gdyni Głównej, bardzo polecam, pan w sklepie wszystko objaśnia o wózkach, pozwala jeździc na dworze wózkami, żeby wypróbowac, doradza, ale nie nachalnie i pewnie tam wrócimy jak już się zdecydujemy, zmienił nam się typ:kiedyś chcieliśmy x-landera teraz epiro gt lub gtx - ważne, że spacerówka jest przekładana(przód, tył)

No to dzięki dziewczynki za te rady z żurawiną :) właśnie też sobie dziś kupiłam :) No i mam nadzieję, że wszystko się wyleczy :)
Moje maleństwo też ma czasem czkawkę i normalnie muszę powiedzieć, że te ruchy to fantastyczna sprawa :)) A ostatnio zauważyłam nawet, że już widać gołym okiem jak porusza mi się brzucho :)))
Dziś mam już lepszy humor niż wczoraj... ach, jeszcze 2 tygodnie do wystawienia ocen i zastanawiam się czy nie pójść na zwolnienie i przyjeżdżać tylko na rady i zakończenie ;))

no to wróciłam :-) z radości, że to nadal Martusia i wszystko jest w porządku weszłam w drodzej powrotnej do KFC, oj jak dawno nie byłam :P
z dzidzią wszystko w porządku :-) jak będzie rosła w takim tempie jak teraz to może nie urodzę olbrzyma, z czego się cieszę. Zresztą za każdym razem jak mi się śni to mówię do niej kruszynko heh ;-)
no ale nabieranie masy się dopiero zacznie :)
no i wysłała mnie pani dr na badania prenatalne w przyszłym tyg. Kurcze, myślałam, że już sobie odpuścimy ten kolejny koszt... no nie wiem co robić. Tym bardziej, że dostałam teraz długą listę badań do zrobienia na kolejną wizytę. A za wszystko trzeba płacić. hmmm

chyba trzeba rozważyć założenie nowego wątku, bo znów przewijanie strony trwa wieki :P

mój właśnie też
teraz więcej jest ruchów czkawkowych niż reszty

hej :)
Ja też mam zamiar wybrać się do szkoły rodzenia(na Klinicznej), planuje zacząć kurs w lipcu. Z tego co słyszałam to potrzebne jest skierowanie od lekarza który ma podpisaną umowę z NFZ, ale jeszcze dokładnie się nie dowiadywałam.

u nas w Wejherowie kazali się zgłosić ok 25 tyg. nie zapomnijcie zabrać od ginów zaświadczenia, że możecie ćwiczyć. ja dowiedziałam się o tym za późno. będę musiała je donieść na kolejne zajęcia.

Wiem tylko że od 26 tygodnia można zacząć chodzić do SR, nie wiem jak na Klinicznej, ale u mnie musi być skierowanie od lekarza

dziewczyny, mam pytanko: w którym tygodniu ciąży powinno się zapisać do szkoły rodzenia? czy może ktoś wie, jak wyglądają takie zajęcia na Klinicznej i czy odbywają się jakoś cyklicznie ?I czy trzeba mieć skierowanie od gina?

Witam, my wizytę mamy za sobą. Synek zdrowy, rośnie ładnie i siusiakiem się chwali. Lekarz przepisał mi nospę forte na moje skurcze i napięty brzuch, mam brać przez 10 dni i starać się jak najwięcej leżeć. Czyli jeszcze więcej obijania przede mną :) Dobrze, że mam dużo książek do czytania. Dzisiaj przychodzi do mnie pani fryzjerka, bo już ostro zarosłam, włosy do pasa a coraz trudniej mi je umyć i wysuszyć.

w takim razie powodzenia, Mandarynko :)

aaa bo ja zaraz wychodze :) no to trzymam kciuki, żeby u Ciebie dr tak jak u mnie..przyłożyła tylko głowicę i powiedziała synek/córeczka. ;-)

malinowa mandarynko, my tak wieczorkiem chodzimy, na 20:00.
Przynajmniej wiem, że mąż raczej będzie już po pracy i go ta przyjemność nie ominie :)

lilo, ja też się nie mogę doczekać, czasem mam wrażenie, że coś czuję (jakieś "prześlizgiwanie" w brzuchu) ale nie wiem, czy to "to":)

widzę, że mamy podobny termin, może się spotkamy na porodówce;)

nusia a o ktorej idziesz? moze sie miniemy..;-)

Inne tematy z forum

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...