Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Hej podjęłam próbę zrobienia nam listy, mam nadzieję że udało mi się zebrać nas wszystkie z poprzedniego wątku :
Alicja - 09.09.2016
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września
kawa o poranku - 18.09.2016
SandraS - 24.09.2016
pirelka - 25.09 i 26.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
basiula - koniec września
Ewa - koniec września
madzia 16 - 02.10.2016
justicia85 - około 03.10.2016
paaml - 13.10.2016
Majka123 - 17.10.2016
szafir - 19.10.2016

Jakbym którąś zapomniała to bardzo przepraszam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Majka mam nadzieję, że Tobie Pappa nie przysporzy tyle stresu.. U mnie usg też było ok, kompletnie zapomniałam o wyniku Pappy,aż zadzwonili do mnie na wyjeździe..jedna wada wyszła w średnim ryzyku, nigdy więcej bym tego nie robiła bo tylko statystyka, ale wiadomo człowiek się przejmie i w głowie gdzieś to siedzi, choć teraz jestem dobrej myśli po czytaniu milionów historii z tym cholernym testem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A.... i po staniki też muszą się wybrać.

Hej dziewczyny.Jestem już po usg prenatalnym u dr Gniadka w Invikcie.
Na szczęście wszystko jest w porządku, czekam teraz na wyniki testu Pappa i za dwa tygodnie mam wizytę u genetyka,ale jestem dobrej myśli.

Również jestem na zwolnieniu od 5 tygodnia ciąży i jest mi z tym mega dobrze:):):).
Dzisiaj mąż z córką pojechali do Włoch na narty a ja mam cały tydzień tylko dla siebie.
Sąsiadka zaproponowała,zebym nie gotowała tylko przychodziła do nich na obiad:).

Mam do napisania jeszcze duże sprawozdanie z trzech lat pracy także pewnie tym się zajmę na spokojnie, a teraz udam się na krótką drzemkę.

Pozdrawiam.

justicia pewnie, ja jestem chętna i na późniejsze miesiące, choć maj u mnie odpada raczej bo mam straszny kocioł w maju :)

mama-W to w luxmedzie na morskiej w Gdyni jest taki odbrębne zaciemnione usg.

JestemMonika, ja mieszkam w Gdyni ale rodzić będe w Gdańsku na Klinicznej, bo z bliźniakami wielkiego wyboru nie ma ;) poza tym tam moja lekarka przyjmuje.
Co do ćwiczeń to ja nie chodze, choć miałam w planach bo przed ciążą ćwiczyłam na zajęciach w klubie fitness, ale teraz wolę odpuścić bo wiadomo dwójka to nie przelewki, wolę dmuchać na zimne, zwłaszcza że miałam małe plamienia na początku.
Wolę teraz jakiś spacer sobie zafundować.
Moja koleżanka rodziła w Redłowie i początkowo nie chciała tam nawet zaglądać, ale poszła zwiedzić i wywarło na niej wrażenie, nie ma jakiejś wielkiej traumy i kolejne też tam rodzi.

Co do szkoły rodzenia to myślałam o tej przy szpitalu, ale muszę podzwonić i popytać.

Udało mi się kupić jeden stanik, jako taki.. a omierzyłam się tyle, że moje piersi błagały o litość. Zgroza.

Ja też jestem na zwolnieniu. Byłam 2 razy w ciąży poważnie przeziębiona i lekarka powiedziała, że nie ma co ryzykować. Na zwolnieniu jest spokój, można się zrelaksować, pójść na ćwiczenia, zadbać o siebie. Czy chodzicie gdzieś na ćwiczenia? Ja polecam basen - aqua aerobik dla ciężarnych w Hotelu Posejdon w Jelitkowie. Fajna grupa kobiet w ciąży. Mają zajęcia w pon na 16, wt i pt na 10:30. Ja chodzę i jestem zadowolona. Poza tym w Gdańsku na Morenie (Marusarzówny) jest firness dla kobiet w ciąży, też podobno warto.

Chętnie się z Wami spotkam! Czy któraś z was jest z Gdyni i będzie rodzić w Redłowie? Ja mieszkam w Gdyni od niedawna, trochę przeraża mnie ten szpital. Myślę ciągle o Wejherowie, bo są dużo lepsze warunki, ale znów dziecko będzie miało w dokumentach Wejherowo... Z Gdańskiej jestem najbardziej zwiazana (mieszkałam tak od urodzenia) ale teraz mamy trochę daleko i mąż krzywo patrzy na Gdańsk.

Wybrałyście już szkołę rodzenia? Gdzie będziecie chodzić?

Jeśli chodzi o USG w pokoju zaciemnionym bez fotela to polecam Medicus na Opolskiej w Gdańsku. Ja tam chodzę na wizyty i USG jest robione w zaciemnionym pokoju na kozetce, w tym pokoju nie ma łóżka ginekologicznego. Jest w drugim pokoju.

Dzięki za odpowiedzi.
Jeśli chodzi o fotel, to ja sama nie lubię na niego patrzeć :P
A USG to wiadomo, że robią tylko na leżance.
Tak jak pisałam, byłam u jednego lekarza który miał odrębny zaciemniony pokój z USG i teraz szukam podobnych warunków.

Jeśli chodzi o staniki to na szczęście zostawiłam sobie z poprzedniej ciąży.
Ogólnie od samego początku noszę spodnie z pasem, bo mam mega uczucie obciskania/uciskania.

Co do sikania to mnie tylko to zmusza do wstania:) też mnie rano aż boli w podbrzuszu. Od samego poczatku chodze raz na siku w nocy.

Co do wyprawki to co nieco mam po starszym synku. Ale bede kompletować wszystko w wakacje.

Urlop zaklepałam jak tylko się dowiedziałam o ciąży, na czerwiec, myślę że to dobry czas na ostatni wyjazd.

Na zwolnienie poszłam w 10 tc. bo byłam wyczerpana i mocno zestresowana-czy utrzymam ciąże. oprócz pracy to tylko spałam, a wszystkie obowiązki spoczywały na mężu. Więc uregulowałam wszystko w robocie i poszłam na zwolnienie. I powiem wam że czuję się o wiele lepiej odkąd jestem w domu, jestem też w stanie po prostu bardziej zadbać o siebie.

Pirelka ja jestem chętna, ale tak na maj, czerwiec, jak już będę na zwolnieniu. Byłam w grupie mamusiek jak rodziłam pierwszą córę i też udało nam się spotkać, kontakt z niektórymi mamy do dzisiaj :)
Udanych zakupów dla Ciebie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

justicia to faktycznie masz nieźle w pracy i inną sytuację :)
zbieram się zaraz do galerii, może uda mi się zrobić drugie podejście do stanika i coś kupić..

Dziewczyny, może umówimy się kiedyś na spotkanie ciężarówek ?:)

No jeżeli o moją pracę chodzi to wróciłam dopiero w marcu- po macierzyńskim. Wiedziałam już wtedy o ciąży, ale będąc na rozmowie u dyrektora w połowie lutego- nie chciałam jeszcze mówić o ciąży. Więc to też trochę inaczej, bo praca nie zdążyła mi się jeszcze znudzić.
Poza tym, jak tylko powiedziałam o ciąży, to w pracy mam luzy, oszczędzają mnie i nie przemęczam się tutaj, jedyne co to mniej snu, bo rano trzeba wstać ;)

Ja poszłam teraz na miesięczny urlop a od maja zwolnienie ciążowe. A wcześniej i tak w domu pracowałam, więc luzik.

Dziś idę z moim lubym do dr Śliwińskiego w Gamecie - kontrola endokrynologiczna i przy okazji chcę by mi zrobił usg bo mój nie widział dzieciaczków "na żywo", może dowiemy się czy będą dwóch chłopców czy parka...

Co do staników - ja też mam spory cyc, znalazłam dobry sklep w Rumi, w centrum - tam można zamówić większe rozmiary.

Miłego dnia!

Ja na zwolnieniu od lutego, poszłam od razu.. i tak nie chciałam pracować w ciąży, ale przy bliźniaczej to już w ogóle odpada ;) i cieszę się, że mam wolne, moje ostatnie chwile dla siebie, a wiadomo jak czasem bywa z samopoczuciem :D u mnie w pracy to mobbing psychiczny, teraz afera goni aferę, do tego noszenie ciężarów więc całe szczęście, że to poza mną :)

Co do sikania, fakt mniej ciśnie w II trymestrze, ale nadal latam.. przed ciążą i tak byłam sikawką więc to u mnie norma :P haha.

U mnie samopoczucie też dobre, od jakiś 2 tygodni zero dolegliwości. Początki były straszne: całodzienne mdłości, zawroty głowy itd. Teraz jedyne co mnie nęka to bezsenność w nocy.
Od marca jestem na zwolnieniu lekarskim, wole dmuchać na zimno przy bliźniaczej ciąży. Nie mogę się doczekać kolejnego USG, może tym razem uda nam sie poznac płeć drugiego dziecka:)

No mi na szczęście zdarzają się noce że idę raz do toalety, a ostatnio wcale- II trymestr pod tym względem jest łaskawszy. No a w trzecim będzie powtórka- wtedy miałam nocne marsze nawet 2-3 razy ;)

Z tym sikanie w nocy to też mam problem w prawdzie jest to raz ale jak nie wstanę a często mi się nie chce to później rano też boli mnie podbrzusze tak jakby pęcherz się za mocno naciągnął.

U mnie samopoczucie w miarę dobre, wiadomo czasem mam dyskomfort w podbrzuszu, ale to normalne bo fikają na pewno, no i wszystko się naciąga ;)
sypiam tak sobie, sikam w nocy..nie mogę za długo trzymać bo mnie kłuje podbrzusze.. ale generalnie to moja pierwsza ciąża, a czasami czuję się jakbym w niej nie była. Łaskawe są dla mnie dzieci, zero mdłości ani wymiotów od początku... a reszta niedogodności to jakby ich brak, więc nic tylko się cieszyć :D

A u Was jak? :)

A faktycznie masz rację.
U nas wszystko ok tylko już nie mogę doczekać się wizyty a to dopiero w środę mam wielką nadzieję że uda się podejrzeć płeć.

Aktualizacja:

Princessa 03.09.2016
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :), Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września
kawa o poranku - 18.09.2016
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016
amadea 27.09.2016
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016
szafir - 19.10.2016

hej dziewczyny witam się i ja z rana!
Sandra- oprócz Pirelki i ja tu ostatnio częściej zaglądam :)
Monika- witaj i rozgość się :)

Pirelka ja pracuje, bo mąż aktualnie na rodzicielskim w domu z córką, oboje w domu to chyba pozabijaliśmy się ;p
Ale planuję już zwolnienie od początku maja- więc to będzie wspólny miesiąc w domu.
Jak u was samopoczucie? Mnie dzisiaj coś brzuch pobolewa i standardowo kręgosłup...

Hej Pirelka my tu normalnie we dwie co dzień od rana siedzimy. :-)

Ja w pierwszej ciąży chodziłam do dr Szczypka teraz przyjmuje chyba na wiczlinie koszt wizyty z USG to 150 zł ma fajny duży monitor na którym wszystko pokazuje do tego jest super sympatyczny.

Inne tematy z forum

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...