Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)
Hej,
jaki termin podajecie do naszej listy. Z usg czy z ostatniego okresu?
Wg. usg mam na 11.09, a z okresu na 17.09.
Witam nowe Dziewczyny!
Madzia, bardzo mi przykro. Trzymaj się!
mama-W, niestety nie wiem. Ale byłam ostatnio z córką, która ma 8 lat i nie zwróciła uwagi na stojący obok fotel ginekologiczny. Pewnie widziała, ale tak była przejęta badaniem, że nic nie pytała.
Pirelka, jak gdzieś znajdziesz dobry stanik to daj znać. Też normalnie mam spory biust a teraz to już chyba wszelkie normy przekraczam ;)
Justicia85, jak po wizycie. Wiadomo kogo tam nosisz?? :) Wygrałaś, jaka różnica wieku jest bardziej przerażająca ;) A tak na serio to pewnie zupełnie innych rzeczy się boimy :)
Dorota, ja jeszcze nic nie kompletuje. Mam łóżeczko po starszej córce, musimy tylko materac nowy kupić i fotelik - ten od 9 kg. Jak już będę pewna płci to pewnie zacznę kupować. A i mam 2 kocyki i kilka grzechotek - dostałam na "zajączka".
Princessa, nie idę do szkoły rodzenia. Chodziłam przy I-wszej ciąży, nie wiem czy coś pamiętam, ale mam znajomą położna i powiedziała, że na końcówce przypomni mi oddychanie i najważniejsze potrzebne rzeczy.
Majka, spokojnie na pewno będzie dobrze! Co robisz za badania, usg czy coś jeszcze?
Basiula, nie martw się na zapas.
SandraS, my wakacje spędzamy na miejscu. Najwyżej pojedziemy gdzieś blisko nad jeziorko na kilka dni. Mieliśmy zarezerwowany wyjazd na ferie zimowe, niestety lekarz zabronił latania samolotem i straciliśmy trochę kasy , bo nie ubezpieczyłam kupionych biletów. Więcej nie ryzykuję. Zresztą w 8 i 9 m-cu nie wiem czy będę miała ochotę na podróże.
Ostatnio na kontroli, mojego ginekologa mocno zaniepokoił układ moczowy dzieciątka. Ma podejrzenia, że coś może być nie tak. Skierował mnie do poradni prenatalnej. Oczywiście mam już za sobą kilka nieprzespanych i przeryczanych dni i nocy. Na badania w Invicie muszę czekać jakieś 3 tygodnie. Stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy tyle czekać i się katować i jutro jestem umówiona na dokładne badanie usg gdzie indziej. Co prawda za tydzień mam echo serca płodu, ale nie wiem czy kardiolog jest w stanie badać układ moczowy. Zresztą wolę sprawdzić w kilku miejscach.
Na pocieszenie znalazłam kilka wątków dziewczyn w ciąży co miały podobne problemy, i prawie zawsze przy kolejnych badaniach było lepiej albo zupełnie dobrze - tego się trzymam!
0
0