Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Hej podjęłam próbę zrobienia nam listy, mam nadzieję że udało mi się zebrać nas wszystkie z poprzedniego wątku :
Alicja - 09.09.2016
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września
kawa o poranku - 18.09.2016
SandraS - 24.09.2016
pirelka - 25.09 i 26.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
basiula - koniec września
Ewa - koniec września
madzia 16 - 02.10.2016
justicia85 - około 03.10.2016
paaml - 13.10.2016
Majka123 - 17.10.2016
szafir - 19.10.2016

Jakbym którąś zapomniała to bardzo przepraszam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (2)

Dorota spokojnie będziesz mogła wybrać materiał z jakim wzorem chcesz, z dostępnych w sklepach :)
Ja w sumie nie chciałam pakować się w typowo dziewczęce bo nigdy nie wiadomo, wzięłam neutralne :P

Ja zaraz znowu do dentysty, a wieczorem ginekolog. Pogoda się zepsuła :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuje ślicznie, naprawdę są piękne i w przystępnej cenie. Nie wiem na jakie się zdecydować. Z decyzja poczekam do poniedziałku, bo mam nadziej, że wtedy dowiem sie jaka jest płeć drugiego dziecka:). Zaczynam sie stresować tym USG, ostatnie mialam okolo miesiac temu i mam nadzieję, że wszystko tam jest dobrze.

Ja zamawiałam u Doroty ze stronki: https://www.facebook.com/Topominki-1737621726458730/?fref=ts

Pirelka: a chcesz zdradzic kontakt, gdzie mozna zamowic?

Dorota, ja cae kocyki zamawiałam wraz z poduszkami ;) niczym się nie musiałam zajmować, poza wybraniem online wzoru z podanych stron :)

basiula, widzę że dużo kobiet ma problem z tym kłuciem w prawym boku ;/ mnie ciągle uwiera, a w weekend miałam taki atak całą noc, że ledwo się ruszałam.
Co do wózka ja też nie wiem właśnie czy w maju to nie za wcześnie, choć z drugiej strony chciałabym już mieć i nie zostawiać na sam koniec.

Co do położnej to ja nie wiem czy wybierać w ogóle w przychodni, czy dać sobie z nią spokój.

Ja po spacerku i spotkaniu z koleżanką :) pyszne lody jadłam !

Basiula: Myslę, że jak jest fajna okazja to warto kupic. Ja tak samo zrobilam i już mam wózeczek.
Czy możecie polecić jakąs książke o żywieniu i pielęgnacji noworodka?

Hej dziewczyny ja byłam na tych warsztatach Mamo to ja tyle że w Gdańsku i jestem bardzo zadowolona.

Mnie zgaga męczy prawie codziennie od 4 miesiąca ciąży. Pomaga mi zimne mleko, rumianek albo zimna woda.

Byłam wczoraj na badaniu i będzie dziewczynka. Bardzo się cieszę! !! Od soboty czuję ruchy. Śmieszne uczucie :-)

Czy macie już wybrana położna? Zastanawiam się czy czekać i wziąć ta ze szkoły rodzenia czy lepiej poszukać innej np z przychodni. Macie jakieś doświadczenie?

Hej!
Dziewczyny, czy uważacie, że na zakup wózka nie jest jeszcze za szybko? Znalazłam dobrą okazję, musiałabym jeszcze na żywo obejrzeć (planuję się umówić na dzisiaj). Ale cały czas się zastanawiam czy to nie za szybko.

Wczoraj miałam porąbany dzień. Nie dość, że żywieniowo do bani - wszystko co niezdrowe - to na koniec tak mnie zaczęło kłuć w prawym boku, że się przeraziłam. A jeszcze byłam na mieście więc nie mogłam się położyć. No ale na szczęście przeszło. Kręgosłup też mi doskwiera. Wrześniu przybywaj ;)

Pirelka - kocyki są super. Ja będę musiała sprawdzić co mam ale to dopiero myślę w lipcu bo teraz trochę remontu nam się szykuje i bez sensu wyciągać wszystko.

Kiedyś był pomysł utworzenia grupy na FB , czy została ona utworzona?
Pirelka może coś wiecej powiedzieć na temat tych kocyków, sama materiał kupilas i dalas do uszycia?

Dla mnie bez szału, nie byłam do końca.. na razie nie planuję wybierać się ponownie po tych i poprzednich warsztatach, chyba że będzie coś bardzo ciekawego z tematów..

Też niedługo wybieram się z koleżanką na spacer i lody :D

Hej dziewczyny, te które były, jak wam się podobały warsztaty?
Ja jestem ogólnie bardzo zadowolona :)

Dziś piękny dzień na spacer, pozdrawiam

Dziewczyny jak wrażenia po wczorajszych warsztatach ?

Ja chyba się wcześniej tam wybiorę, coś koło wakacji chyba :)

pirelka tak ja mam zamiar isc tak w 30 tygodniu dopiero tak wiec jeszcze sporo czasu ale juz powoli kombinuje co i jak haha.

Kliniczna jest zdecydowanie lepsza, ma dobrą opiekę dla matek i świetną dla noworodków. Zaspa dopiero się remontuje i oddział neonatologii nie jest wcale lepszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

paaml prywatnie u znajomej, napisz priv jeśli chcesz to dam Ci kontakt :) jest z Gdyni to i odebrać można osobiście.

skoniek kocyki w sklepach są strasznie drogie, choć zależy jaką chcesz wielkość. Ja mam do wózka 2x kocyk i 2 x poduszeczka plus szeleściaczki :) wyszło mniej niż jeden duży kocyk stacjonarnie.
Do szpitala jak najbardziej można iść pooglądać, a nawet trzeba :) mi sama lekarka to proponowała z Klinicznej, aczkolwiek mówiła by najpierw dzieciaczkom dać urosnąć jeszcze :D

sliczne te kocyki. tez planuje kupic jakis zestaw z minky ale zastanawiam sie gdzi, czy lepiej kupic w sklepie stacjonarnym czy zamowic od osoby ktora je szyje. Co do zgagi to na szczescie jeszcze nie mam z nia klopotu i mam nadzieje ze tak juz zostanie bo w poprzedniej ciazy meczyla mnie niemilosiernie. Nie wiem jak wy ale ja sie kompletnie nie moge przestawic na to ze jestem w ciazy, nie dochodzi to do mnie mimo tego ze czuje juz ruchy co jakis czas i na usg dziecko tez widze ale psychicznie mam jakas blokade, nie w zlym sensie co to to nie bo sie ciesze ze bedzie Sebastian mial brata a ja drugiego szkraba w domu :). Ciagle tez mi chodzi po glowie szpital w ktorym bede chciala rodzic. Kliniczna albo Zaspa ot i problem mam, chciala bym sie przejsc do obu i zobaczyc jak wygladaja porodowki i ogolnie oddzial, ale nie wiem czy tak prywatnie mozna sobie isc

Hej dziewczyny ja zgagi nie mam póki co, ale dobry dla kobiet w ciąży jest na nadkwaśność BioAnacid. Pirelka gdzie zamówiłaś kocyki ? Bardzo mi się podobają :)

Pirelka- piękne kocyki. Moja córka ma kocyk z La Millou i go uwielbia- jak już wszystkie zabawki zawodzą to kocyk jest zawsze niezastąpiony. Teraz właśnie chcemy z mężem jej kupić większy i letni, a jej zostawić dla rodzeństwa :)

A taki zestawik do wózeczka sobie zamówiłam i odbieram go w przyszłym tyg. :)

image

Inne tematy z forum

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam