Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Hej dziewczyny mnie już trochę zaczyna męczyć pogodą na słońcu długo nie wysiedzę.
Alicja ja mam cukrzycę te stronki też już czytałam ale znalazłam też stronę z przelicznikami węglowodanów oraz sama nauczyłam się przeliczac ilość WW Czytając opakowania. Moje wyniki diety są ok i narazie Ńie biorę żadnych leków.

U mnie na razie też tragedii nie ma z upałami, ale się męczę i kolejki w sklepach są męczące..

Ja w zasadzie upału nie odczuwam zakładam przewiewna koszulkę krótkie szorty i jak najwięcej mogę spędzam czas na dworzu ze starszakiem, nawet pozwalam sobie pojeździć czasami trochę na hulajnodze.
A z tym zapominaniem to faktycznie jest kłopot w zeszłym tygodniu zapomniałam spakować synowi kąpielówki na basen a codziennie zastanawiam się dwa razy czy wzięłam witaminy. Takie kolejne uroki ciąży.

Cześć Dziewczyny,
kurcze z tymi skracającymi się szyjkami to jakaś masakra, trzeba strasznie na siebie uważać (jak Chińczycy sobie radzą, jak na polach ryżowych mamusie pracują i jakoś mają mnóstwo potomstwa?O_O)

Jestem w 24tc i moje chłopaki mają kolejno 750 i 800g, duże, ciekawe jak w końcu będę rodzić, takie pulpety to chyba przez cc jeśli będą dalej tak rosły ;)
Któraś z Was pisała o diecie cukrzycowej, znalazłam grupe Słodkie mamy i tam dziewczyny dzielą się wiedzą i przepisami. Ja niestety jestem na insulinie 4x dziennie.
Jak sobie radzicie w ten upał? Ja nie wychodzę z domu... a jak uda się wyjść to wracam z płaczem - wczoraj zapomniałam portfela do sklepu i jakoś mnie to rozbiło (mam sklep dość daleko, trzeba autem).

Dorota to super, widzisz My pewnie zawsze nad wyrost się martwimy niepotrzebnie :D

Moje dzieci do dzisiaj delikatnie z tymi kopniakami się zachowują :)

Ja już po połówkowym, potwierdziło się na 100% będę mieć dwóch chłopaków. Wiercili sie niesamowicie podczas badania. Oby dwoje zbadani od głowy do stópek i wszystko jest idealnie, serduszka też prawidłowo działają. 20 +3 a moje łobuzy ważą 368 i 400 g (ogólnie jeden od samego początku jest starszy o tydzień czasu). Tak się denerowałam, a jak zwykle nie potrzebnie. No i muszę sie pochwalić, że coraz częściej czuje gilgotanie, wiec może w końcu doczekam się kopniaka.

Dziewczyny dziekuje za slowa otuchy ja juz po zabiegu narazie czuje się dobrze i jest szansa ze jutro wyjde.
ostatnio jakies fatum wisi nad nami w nocy karetka zabrala mojego męża lezy w szpitalu miejskim ma rurke w nosie i 8 ktroplowek prawdopodobnie zatruł sie rybą.Poprostu brak słów

Kilka, daj znać jak się czujesz. Myslami jestem z Tobą :-)

Sandra, ja mam zakaz kucania i schylania się. A i nie wolno mi odkurzać - akurat za tym nie tęsknie ;-) ale co chwilę mi coś upada i nie da się nie schylać. U mnie ze wzg na szyjkę. Supeś, ze badania ok, tez chwalę sobie dr.Brzóskę.

Pytanie za 100 punktów czy któraś z was potrafi wytłumaczyć dlaczego niby nie można w ciąży myć podłogi na kolanach, nie znoszę sprzątania mopem a leczą mnie brudne podłogi do tego mam psa z cieczą w domu grrrrr.

Hejka dziewczyny, ja wczoraj byłam u dr Brzóski na prenatalnym. Bąbel wiercił się aż pani doktor się śmiała - tak w ogóle super kobietka. Zostałam zbadana bardzo dokładnie łożysko, przepływy dopochwowe szyjka macicy a każdy centymetr ciałka maleństwa został zbadany od czubka głowy po paluszki u stóp. Wiercipięta waży około 486 g i ma bardzoooo długie nogi i rączki - według pani dr będzie bardzo wysokim dzieckiem ( aż boję się na myśl o porodzie). Całe USG było wykonane w 2 D a na końcu pani dr pokazała nam obraz w 3 D i powiem wam dziwne uczucie tak zobaczyć to maleństwo - na pierwszy rzut oka przypomina mi mojego starszego syna.
Na koniec badania dostalam jeszcze receptę na krem bo niestety zachciało mi się iść na basen i przypałętało mi się jakieś dziadostwo.
Kika-1987 trzymaj się najważniejsze żeby twoje maleństwo było bezpieczne wiem że to się tak łatwo mówi bo perspektywa leżenia przez całe wakacje jest koszmarna ale pomyśl sobie że to dla dobra tego szkraba i zawsze możesz liczyć na dobre słowo wsparcia od nas ;-)

Kika współczuje Tobie, trzymaj się jakoś. Będzie wszystko dobrze:)

Ja po usg, moje maluszki ważą 461g i 473g :) oczywiście nic wiele nie widziałam, ale nie widać żadnych nieprawidłowości więc tylko się cieszyć :)

Ruda -jutro rano mam zabieg zakladaja mi szew:(:(po d narkoza.Jestem zalamana z pewnoscia czeka mnie do porodu czyli ok 4 miesiace lezenia plackiem😦 a wszystko bylo w porządku az do ferelnej srody..

Kika, jak się czujesz? Jakieś postanowienia? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Dorota, będzie dobrze :-)

Dorota, ja też zawsze mam późne godziny wizyt, wolałabym z rana :) choć teraz się już nie stresuję... bo na razie wszystko dobrze.

Dzisiaj też mam cotygodniową wizytę.

r******i się nie martw, moja lekarka mówiła, że do 22 tc na ruchy jest czas. Mnie po 17 tyg. zaczęło "pukać", delikatnie... więc Twoje łaskotanie to pewnie to :D

Moje do dzisiaj delikatne są w r******h, a też do szczypiorków nie należę :P

Jutro mam badanie połówkowe moich bliźniaków. Zaczynam sie stresowac i wkręcać sobie różne rzeczy, bo nadal nie czuje ruchów (20 +3 dni). Nieraz mam uczucie jakby mnie cos giligotało, ale nie wiem czy to jest to? Nie nalezę do szczupłych dziewczyn i to może przez to. No, ale nie zmienia to faktu, że bardzo sie stresuje przed jutrzejsza wizyta, a to dopiero na 19.30 :(

SandraS czekamy na obchód bo jeszcze nie bylo.Duzo dzis jest rodzacych
moze wtedy cos sie dowiem mozna oszalec w tym szpitalu.

Kika-1987 jak tam wyniki ?

My dzisiaj byliśmy na Komunii :) ale pyszności były.. mniam.

3mam kciuki by wszystko było dobrze i bez większych ingerencji :)

Inne tematy z forum

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...