Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Czekam na wyniki posiewu i wtedy zadecydują czy zakladac mi krazek oby nie😕 podobno nie ma nigdzie miejsc na patologii takie oblężenie

Witaj nikol !
Mnie jeszcze kręgosłup nie boli ale może to dlatego że ćwiczę, za to stopy mi doskwierają jak za dużo pochodzę. Ah te ciążę wiecznie by można coś narzekać.
Mój bąbel dzisiaj tej jakoś taki mnie ruchliwy dopiero jak mąż wrócił z pracy i pogłaskał brzusiu to zaczęły się harce.
Kika-1987 najważniejsze żeby ci pomogli co tam Wejherowo przecie, jako szpital też ma dobre opinie, coś mówili co zamierzaja ci zrobić?

Witam lekarz dal mi skierowanie do szpitala za szybko szyjka sie skraca i za bardzo twardy brzuch wRedlowie nie ma miejsc odeslali mnie do wejherowa i leze sobie na patologii.

Ja również jeszcze chodzę do pracy i również mam tylko jakieś 2 kg na plusie, ale pilnuje siebie i swoje zachcianki na słodycze, bo przy pierwszym synku przytyłam 21 kg więc hmmm... ewidentnie nie chce tego powtórzyć ha ha ;)

Hej ja dalej sobie dietę prowadze cukrzycowa narazie jest ok. Wieczorem trochę też mam zgagę ale Ńie tak jak przy pierwszym synku . Byłam u lekarza okazuje się że będzie drugi synek, jak to doktor powiedział następnym razem córeczka😊. Wieczorem już mnie kręgosłup boli ale chodzę jeszcze do pracy.narazie mam tylko 2 KG na plusie ale to dzięki diecie bez pustych kalorii.

To i ja się może dołączę do Was tu i na grupie na FB :) Termin mam na 19.10 dzieciaczek jeszcze nie chciał się pokazać "kim jest" ;) z synkiem w sumie też dłuuugo nie wiedziałam, bo się skrywał :)

Mnie też męczy zgaga, od wtorku.
Dziś w ramach regeneracji żołądka jem tylko sucharki i herbatniki, 1 kisiel, i piję herbatę - nadal to samo...

SandraS, Ja też jestem cykor, ale jak trzeba to trzeba. Lepiej nie dopuszczać do bólu i stanu zapalnego, który może być b. groźny dla dziecka i matki.
Teraz są takie znieczulenia, że nie ma się czego bać, choć wiadomo że nerwy zawsze są. Ja już 5 zębów robiłam, sporo jeszcze przede mną.

mnie też czeka wizyta u dentysty, mój partner ma mnie zapisać i od dwóch tygodni czekam aż mi powie kiedy ;) To taktyczne zagranie - jak ja nas zapisze to on nie pójdzie a zależy mi na tym by też poszedł ;)

Dzisiaj będę zamawiać łóżeczko - wybrałam turystyczne z dwoma poziomami, z przewijakiem, moskitierą i kieszonkami na ewentualne zabawki czy przybory kosmetyczne - jak dzieci będą miały z miesiąc, dwa to dokupię drugie. Zrezygnowałam z drewnianego, jak mi koleżanka powiedziała ile razy jej niunia przywaliła buzią w te twarde szczebelki w ciągu półtorej roku. Poza tym takie turystyczne łatwo złożyć i wziąć ze sobą do wujka i cioci albo babci :)

Dziś miałam myśli, by pojechać do szpitala sprawdzić czy wszystko w porządku z małymi - wczoraj bardzo leniuchowały a dziś prawie nie czułam ruchów (jakieś pojedyncze bąbelkowanie rano), masakra, nie pamiętam bym się tak bała, ale uspokoiło mnie jak po słodkiej ince dzieciaki się przez kilka minut poruszały... Stres opadł.

A ja wciąż zwlekam z wizytą u dentysty chociaż jeden ząb mnie pobolewa chyba od miesiąca. Cykor jestem jak nic.

Ja po ostatnim egzaminie, byłam też kolejny raz u dentysty wczoraj :/ koszmar z leczeniem zębów na dole i ze znieczuleniem :/

Jutro mamy Komunię bratanka, więc impreza się szykuje.

Dziewczyny bo nam wątek zniknie, co to za cisza ! Cieplej się zrobiło to już pewnie na dworzu wszystkie.
Jak tam samopoczucia, ja mam paskudną zgagę dosłownie po wszystkim a mało tego ciążowy rozsądek nie pozwala mi odmówić sobie nie dozwolonych przyjemności jak smażona kiełbaska czy cebulka jakoś wyjątkowo mam na to ochotę. Ale ostatnio nawet po moich ukochanych jogurtowych lodach od sowy mnie dopadła.
W poniedziałek idziemy na połówkowe do dr Brzóski ciekawa jestem jak będzie, młody tak się wierci że nie wiem jak uda się jej tam wszystko posprawdzać. Ostatnio wieczorem jak zasypialam i przytyłam się do męża to się śmialiśmy że bąbel go okopuje bo tak pokazywał aż było to wyraźnie czuć.
Idę powalczyć z paznokciami u stóp już to widzę jak będzie wesoło ;-)
Miłego wieczoru mamuśki !

paaml, ja nie wybieram..jakaś tam jest przypisana więc zgłoszę po porodzie, że urodziłam i niech ktokolwiek przyjdzie, a jak nie to nie. Dzwoniłam tam, to mało tym babki zainteresowane, nawet nazwisk mi nie podały.
Tak są ponoć dwie położne.

My po cotygodniowej wizycie, wszystko dobrze, lekarka zadowolona z dzieci do tej pory bardzo więc ufam temu :) dzieci jak zwykle nie widać prawie wcale, same przekroje, ale to nic..I dostałam dwie paczuszki próbek :) chyba jakiś sponsor przekazał do dania. Miłe to
:D

Zamówiliśmy też wózek! Przyjdzie na lipiec... JUHU. Problem był z kolorami, ale okazało się, że 2016 rok wypuszcza szary więc wzięliśmy
:) plus gondole oczywiście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej dziewczyny podczytuje was od jakiegoś czasu termin mam na 1 października bede rodzić w Wejherowie

Alicja widzę ze masz cukrzyce no ja wsumie w 10 tygodniu mialam zbyt wysoką glukoze i tez jestem na diecie ... narazie udał mi sie bez insuliny.

jutro mam wizyte zobaczymy co u mojego malucha bo ostatnio bardzo aktywny.

Ja przytyłam 5 kg ale staram się uważać na zachcianki, w poprzedniej ciąży przytyłam 18 kg i powiedziałam sobie że nigdy więcej nie popelnię tego błędu strasznie dużo czasu zajęło mi schudnięcie do wymarzonej wagi tak naprawdę trwało to chyba z 3 - 4 lata.
No i wsumie teraz też nie mogę jeść za dużo bo zaraz mam paskudną zgagę, a i słodyczy muszę unikać bo zaparcia nie dadzą mi żyć. Najgorzej jak jest ciepło wtedy kiedy się lodów strasznie chce.

Hej dziewczyny, ja się muszę pochwalić że w końcu i ja się doczekałam 1 ruchów, cudowne uczucie, a mały jak się nie chciał ruszać tak dziś co jakiś czas się uaktywnia, co do szkoły rodzenia ja już jestem zdecydowana na tą w Galerii Malucha p Iwony Guć, byłam na kilku spotkaniach z nią i zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, poza tym koleżanka też chodzi i sobie chwali, i też jest w planie zwiedzanie porodówki w Redłowie :) ale to jeszcze trochę bo dopiero od 24tyg można.

Cieszę się z grupy na facebook'u :) będziemy się mogły zobaczyć a jeśli chodzi o spotkanie, to ja jestem zaa :D

Alicja - współczuję cukrzycy, trzeba zwracać uwagę na indeks i ogólnie uważać na to co się je.. ja nie mam choć codziennie coś słodkiego pochłaniam :P

Pirelka - pytanie indywidualne, wybrałaś już położną środowiskową? Ja mam zamiar wybrać się do naszej przychodni na witominie i się dowiedzieć co i jak, wchodziłam na stronę to jest deklaracja do pobrania ale ja żdnej babki nie znam..

Ile przytyłyście dziewczyny do tej pory ?? Ja już 10kg :P ale jakoś tak bardzo tego nie widzę :P

Poczytajcie sobie trochę wątek dziewczyn majowo czerwcowych są na bieżąco.

jaka masakra jest teraz na porodówkach ? :O Ja nic nie słyszałam..

A mi udało się kupić spodnie ciążowe w H&M i koszulkę, w końcu wygodnie mi i nic nie ściska, a brzuszek wygląda jak w ciąży w końcu :D
Niestety większość rzeczy kompletnie nie leży :/ a wybór znikomy.

Jedziemy zaraz zamawiać wózek i do lekarza na wizytę co tygodniową.

ooo, ja też tak mam z kopniakami dzieci - ostatnio byłam w przychodni i była ze mną babeczka, czekała na prenatalne więc pewnie 12tc i patrzyła na mnie jak na wariatkę a ja tak: siedzę - czuję naprawdę mocne kopnięcia i podskakuję - żeby było śmieszniej nie jeden a dwoje kopało na raz, wstałam, chodzę, siadam, znowu podskakuję i wstaję, kołyszę lekko biodrami, uspakajają się ufff, siadam i znowu... ;)
Kilka dni temu jeden z maluszków tak mi przywalił, że mnie obudziło z głębokiego snu. Rzadko kiedy są spokojni i śmiejemy się z moim, że dzieci odziedziczą po nim adhd...

Dziewczyny, czy którejś z Was wykryto cukrzycę ciążową? Ja mam już 4x dziennie insulinę a moja lekarka powiedziała, że taki urok tej ciąży, że mi cukier podnosi... mam dużych zmian w diecie nie robić, regularnie jeść, nawet nie przytyłam jakoś dużo (2-3kg od początku) i staram się jeść zdrowo, chociaż wiadomo, jakieś lody czasami się trafią.

Hej, byłam dzisiaj na usg połówkowym, trochę późno, ale lekarz powiedział, ze wszystko widać. Córcia fikała niesamowicie i uciekała po całym brzuchu przed lekarzem, w połowie badania obydwoje nie mogliśmy ze śmiechu. Najważniejsze, że wszystko ok z dzieckiem.

SandraS, a co się dzieje na porodówkach? Nic nie wiem.
Nie robiłam masażu krocza w zeszłej ciąży. Też wolałabym uniknąć, ale już wolę nacięcie jak pęknięcie ;)

Ruchy czuję prawie non stop. W nocy mnie wybudzają, w sklepie się skupić nie mogę ;) Zastanawiam się kiedy córa śpi. Najgorzej jak dostaję kopniaki w pęcherz, dość bolesne są.

Inne tematy z forum

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Dobry ortodonta (34 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...