Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Hej dziewczyny ja się czuję jak na razie dobrze ale nie wychodzę w południe bo jakoś mi ciężko, aż sama jestem zdziwiona bo bardzo lubię jak jest ciepło.. nawet chciałam wyciągnąć męża za granicę na jakiś urlop ale teraz wiem, że bym się tylko umęczyła.

Justicia85 - a ty jak się czujesz? współczuję stresu związanego z całą tą sprawą, ale odczuwasz już jakąś ulgę?

Halo, co tu taka cisza?
Jak wasze samopoczucie? :)

A może joga? Przyszłe mamy może miałybyście ochotę na zajęcia jogi w ciąży?
Chciałam się zapisać ale niestety musza uzbierac grupe przynajmniej 5 osób. Zajęcia są we wrzeszczu. Bardzo przyjemne studio. :)

Paaml ja zauwazylam już rok temu jak byłam w ciąży, ze zdecydowanie gorzej znoszę upaly. To chyba rzeczywiście kwestia hormonów.
Ja już po zastrzyku, ale wkurzylam sie totalnie. Jak przyszlam lekarz pyta się, czy mam ampulke do zastrzyku - ja zdziwiona. Okazalo sie, że zapomnial mi wypisać recepte i zrobil to dzisiaj, mialam iść do najbliższej apteki, kupić i wrócić. Dostalam na szczęście w drugiej aptece, bo dalej nie szukalabym chyba. Zwrocilam uwagę jednak że nazwa leku jest inna niż ta, która otrzymalam w piatek (a konsultowalam z moim ginem czy mogę ten lek w ciazy przyjąć). Lekarz mnie zapewnił, że to ten sam lek, tylko uzupelniony o sterydy!! Faktycznie niewielki szczegół zwłaszcza że jestem w ciąży... Powiedziałam, że nie zgodzę sie póki nie skontaktuje sie ze swoim ginekologiem. Udalo mi sie na szczęście szybko dodzwonić i ginekolog z kolei potwierdzil, że jednorazowa dawka jest ok, ale nie mam pod zadnym pozorem zgadzac się na całą serie...
Masa wątpliwości i stresu, dobrze że mąż był ze mną. W końcu zdecydowalismy że zgodze się na ten jeden zastrzyk, bo ponoć jednorazowa blokada tez może pomóc. Mam głęboka nadzieje, że skończą sie te problemy z kregoslupem, bo do tego lekarza ponownie to już sie chyba nie wybiorę...

Cześć dziewczyny:)
przepraszam że Wam se wtryniam:)
jestem mamą dwóch dziewczynek. Młodsza urodziła się w październiku 2015. Mam po niej ubranka i kombinezoniki w bardzo dobrym stanie.
Jakby któraś była zainteresowana proszę o maila - chętnie wyślę zdjęcia.
A ponieważ robi mi się coraz mniej miejsca w domu chciałabym się ich powoli zacząć pozbywać.
Ceny możemy ponegocjować:)
poniżej link:

http://picasaweb.google.com/106085281046350554397/6282590225978019201

Ubranka dla dziewczynki w rozmiarach 56-62 w bardzo dobrym stanie.
Firmy HM, Cool Club, FF, Coccodrillo i inne:) Jedynie ślady prania:) Odbiór Gdynia Grabówek ewentualnie wysyłka.

Całość 120 zł - 35 sztuk
Body krótki 6 szt./ długi rękaw 10 szt. - 5 zł/każde
Sukienka - 10 zł roz. 56
Sweterek/Bluza - 10 zł roz. 56
Pajace - 4 szt. 5 zł/każde
Śpiochy - 5 sztuk - 8 zł/każde
spodenki - 3 sztuki - 5 zł/każde
Bluza polarowa z uszkami - 10 zł

Zapraszam i życzę Wam wytrwałości w taką pogodę:)

Hej dziewczyny ja cały weekend prawie na dworzu ale jedynie co zauważyłam to na słońcu czuję takie uderzenia gorąca i zaraz mokra bluzka, jakbym menopauzę przechodziła :P myślę że to za sprawą hormonów bo wcześniej nie miałam z tym problemów..

Ja dziś po południu jadę odebrać wyniki na przeciwciała, mam rh- a tż rh + i muszę sprawdzać, mam nadzieję, że mały ma krew po mamusi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dorota wydaje mi się, że każda z nas może miec inne skłonności. Mi w ciąży bardzo często puchna palce, juzwjakis czas nie noszę obraczki bo nie bylabym w stanie jej zdjąć. Pamiętam że w poprzedniej ciąży doszlo do tego że kazdego ranka mialam zdretwialr cale dlonie, nie moglam nic utrzymac, dopiero po chwili przechodzilo. Moze u ciebie są skłonności do puchniecia kostek? A może to rzeczywiście wina wczorajszego spacer? Jakby sie powtarzało porozmawiaj ze swoim lekarzem o tym.

Mnoe dzisiaj czeka ponownie wizyta w Poradni Leczenia Bólu i zastrzyk w kregoslup, ciekawe czy pomoże chociaż trochę.

Zastanawiam sie to troche nie za szybko? Ale w sumie też wczoraj prawie cały dzień na dworzu. Spróbuje z ta woda i sola morska

Dorota - u mnie troche aktywnir, sporo spacerowalam, ale zdecydowanie lepiej czuje sie w cieniu. Ciezkie lato chyba nas czeka ;)
Co do puchnacych kostek to polecam chłodna wodę najlepiej z solą morską i wymoczyc - mi pomagało. Ewentualnie lezec i nogi trochę wyżej. Chociaż pamiętam że największa opuchlizna dosłownie caluch noc była dobę po porodzie - bylam w szpku, bo myslalam, że raczej po będzie spokój. Nogi doszly do siebie jakoś po 2 tygodniach.

Jak tam dziewczyny sie czujecie w te upały? Mi zaczęły mocno puchnac kostki? Macie jakies rady na to?

Ruda - witam, witam :)
Mój mąż też najpierw sie przeraził perspektywa, jak wszystkie trzy będziemy mialy okres w tym samym czasie, a potem jeszcze bardziej perspektywą, że każda z nas będzie miala tydzień po tygodniu ;)
A jaka różnica wieku wyjdzie u Ciebie?

Dostalam skierowanie do Poradni Leczenia Bólu w związku z moimi bolami kręgosłupa. Mialam je pod koniec poprzedniej ciazy,ale wtedy lekarz zbagatelizowal sadzac że to wina dodatkowych kilogramów i zmęczenie organizmu. Jak się okazalo bylo te złe, bo prawdopodobnie wtedy albo podczas porodu doszło byc moze do jakiegoś przemieszczenia kosci ogonowej. Niestety, nikt mi tego teraz nie potwierdzi, bo rentgen w ciąży odpada. To co mnie zaniepokoilo to fakt, że w tej ciazy bóle zaczely sie od 2 miesiaca, więc kiedy nawet nic nie przytylam, dlatego dosyć szybko zareagowalam.
W poniedziałek mam zastrzyk w odcinek krzyzowo-ogonowo, zobaczymy czy cokolwiek pomoże na te bole. Jesli nie - trzeba będzie szukać innnych metod bezpiecznych w ciąży i na pewno zająć się tym po porodzie.
Mam tylko nadzieje, że nie dostane przez to przeciwskazania do porodu naturalnego...

justicia85, witaj w klubie mam 2 dziewczynek :) mój mąż usłyszał "matko, 3 okresy na miesiąc", ale nie od lekarza ;)
Jak w poradni leczenia bólu?

Witam się, duzo się dzieje i nawet nie odezwalam się po wczorajszej wizycie. Jestem już na zwolnieniu, zawiozlam dzisiaj do pracy razem z ciastem dla mojego dzialu :)
No i według wczorajszego usg będzie dziewczynka, bardzo się ciesze :) Ginekolog z racji tego że to druga córa radził mojenu mężowi wybudować druga lazienke ;)
Dzisiaj caly dzień w biegu, jade właśnie do Poradni Leczenia Bolu.
Paaml - dodam zmianę, jak włączę komputer, bo na tel to slabo ;)
Co do termometru mam właśnie Microlife 150 i chwale sobie!

Hej,

ja od wczoraj na L4 :) ale się cieszę!!!

Też się pochwalę, w pracy na odchodne dostałam kartkę i kaskę, żeby kupić prezent dla Maryśki :) Normalnie jak nie ja, prawie się wzruszyłam ;)

Wczoraj też byłam w Lidlu, kupiłam spodenki i skarpety dla Córy, a szwagierka dokupiła jeszcze bodziaki. Dla siebie chciałam dresy, ale jakieś dziwne były to mam getry.

Do szkoły rodzenia poszłam ok 30 tygodnia i nie udało mi się zaliczyć wszystkich zajęć, bo na końcówce musiałam leżeć. Zresztą prawie połowa grupy nie dokończyła zajęć. Kilka dziewczyn urodziło, inne się źle czuły. Myślę, że lepiej teraz zacząć. Zresztą w lato, w upały lepiej mieć wolne i spędzać czas na spacerach a nie w dusznych salkach.

Ja też kupiłam ten termometr w Lidlu - mąż co prawda to ogarniał, ale na początku też wychodziły dziwne wyniki i okazało się ,że w nim trzeba ustawić czy mierzysz w uchu czy jakoś inaczej bo ma różne "tryby" i wtedy już jak dobrze zmierzył w uchu na trybie "w uchu" to wyszło dobrze :) mam nadzieję , że w miarę zrozumiale napisałam.. Mi 36,7 , jemu 36,5. Więc raczej wszystko z nim w porządku tylko trzeba dobrze doczytać instrukcję.
Kupiłam też body i spodenki dla młodego, już mi się komoda nie domyka...

https://www.youtube.com/watch?v=531DjmV810o Już niedługo :)

justicia85- możesz mi uzupełnić dane: paaml - 13.10.2016, chłopak, Redłowo

Ja dziś wstałam wcześnie rano bo mam gości na weekend i muszę pojechać na zakupy, zrobić jakąś sałatkę i obiad ugotować, więc dzień pełen roboty..
Wczoraj też byłam w lidlu, kupiłam 3 pary leginsów ale tych grubszych i jestem bardzo zadowolona, i skarpetki dla mojego bobasa :P

Jeśli chodzi o termometry to bardzo dobre są:
OMRON Gentle Temp 720
Microlife NC 150
(sprzedawaliśmy je w pracy wielokrotnie i nie mieliśmy reklamacji)

Ps od wczoraj bolą mnie plecy, przydałby mi się maaasaż :)

No i pochwalę się- osoby z działu z pracy zrobiły mi super miłą niespodzianką na pożegnanie- dostałam od nich kartkę z gratulacjami i album maluszka do uzupełniania do 3 roku życia!
A właśnie wczoraj mówiłam w pracy, że dla córki taki mam i uzupełniam na bieżąco :)

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...