Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

No to w końcu coś kupiłam... pieluchy w Super Pharm ;) dzięki Princessa.
A jak tam Twoje usg??

Dziewczyny, może kogoś zainteresuje: do 1 lipca w Super Pharm , z kartą life style jest promocja pieluch Pampers Premium Care. Wsztyskie rozmiary są za 34,99.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja planuję brać materiałową torbę większą i mam nadzieję, że ona wystarczy na wszystko. Gdzieś czytałam, że nie można walizek, ale chyba to kwestia szpitala.Dziwne, że nie można skoro tyle rzeczy trzeba zabrać, a nie raz materiałowa może być większa niżeli walizka na kółkach.

Ja nie wiem kiedy będę to prać wszystko, wydaje mi się wciąż za wcześnie, tak samo z pakowaniem. Ale z tygodnia na tydzień u mnie sytuacja może się zmienić..więc w lipcu trzeba się powoli zabrać za pokoik,zakupy i potem pranie,pakowanie.. żeby większość była gotowa.

Co tu tak ucichło? Jak samopoczucia dziewczyny, w te upały?
Ja powiem Wam, że już się wstępnie spakowałam, mąż się śmieje , że za wcześnie (31 tc) , ale przezorny zawsze ubezpieczony, to pakowanie jest dla mnie strasznie przyjemne :)
Jeszcze czekam aż wyschną mi koszule, do karmienia, które zakupiłam (3 na Allegro, rozpinane na środku) i muszę spakować ubranka dziecięce.
A pozatym wszystko mam.
Będę miała malutką walizeczkę na kółkach, taką kabinówkę i osobno, małą torbę z rzeczami tylko na poród, tak nam radzili w szkole rodzenia.
Mam nadzieję , że mnie nie nikt nie okrzyczy za walizkę, ale ona naprawdę jest w malutkim podręcznym rozmiarze, z resztą nawet nie mam innej... sportowa mojego męża jest większa. Rzeczy nie wziełam dużo, tylko najpotrzebniejsze, ale i tak zajmują one sporo miejsca: pieluchy, podkłady poporodowe, ręczniki, woda to wszystko ma dużą objętość.
Dziś idę na usg 3 trymestru , nie mogę się doczekać :))

SandraS (jeszcze) nie mam żylaków, ale mam widoczne żyły na nogach. Są coraz większe i oprócz nich pękają mi naczynka takimi sporymi plackami. Wygląda to koszmarnie. Na razie nic z tym nie robię.

Ale upały... zapowiadają, że 2 najbliższe dni będą chłodniejsze. Ale się cieszę :) Boje się wychodzić na dwór, jest mi tak słabo, że mam wrażenie, , że zemdleję.

Jutro lecę do Galerii może jakieś promocje wyszukam na ciuszki :)

ja mam wizytę jutro... mam nadzieję, że się do niej doczołgam... myślałam, że już wszystkie formy "źle się czuję" zaliczyłam, ale sądząc po tym, jak długie i ciężkie będzie to lato, to dopiero zaczynam...
:

My we wtorek mamy wizytę, usg ostatniego trymestru. Nie mogę się doczekać. Jestem bardzo ciekawa ile szkrab waży:)

My po wizycie. Upał, skwar i gorąc niemiłosierny, nie ma w ogóle ruchu powietrza, wszystko stoi.. Koszmar.

Moje córeczki dobrze, mają już po ok. 993g i 963g. Pytałam czy nie są za małe, to mówiła, że są małe ale mieszczą się wciąż w granicy normy dla ciąży pojedynczej, choć są na tej niskiej granicy.

Najważniejsze, że wszystko ok ;)

Ja mam tendencje do żylaków. Na ciałym ciele porozszerzały mi się żyły i naczynka. Na razie nic z tym nie robię.
Dziś od rana ryczę bez powodu, dostałam jakiejś hormnalnej szajby i chyba zaczął się syndrom wicia gniazda tzn wszystko porządkuję i strasznie wściekam się gdy coś leży nie nie miejscu. Czuję się jak wariatka. I jeszcze ten upał :/

Cześć dziewczyny, mam do was pytanie ? Czy któraś z was ma żylaki ale nie takie nabyte w ciąży tylko takie które wyszły wam jakoś wcześniej ? Ja niestety mam i od jakiegoś czasu zauważyłam że się powiększają co zaczyna mnie martwić i boję się że może to mieć jakiś wpływ na poród. Moja lekarka jak jej o tym powiedziałam to zapytała tylko czy mnie bolą jak powiedziałam że nie tylko ze się powiększają to w zasadzie nic mi na to nie odpowiedziała jedynie że jakby zaczęły boleć to pomyślimy. Poradźcie co robić może powinnam iść do jakiegoś chirurga naczyniowego czy do jakiegoś innego lekarza.

Dostałam paczkę wczoraj, wszystko fajnie i się zgadza poza wkładkami laktacyjnymi, zamówiłam opakowanie 20szt.,a dostałam saszetkę 2 szt. :/ Napisałam do nich i zobaczymy. Mam nadzieję, że mi doślą.

Pozatym materiały super, kolory się zgadzają, wszystkie mięciutkie i oby po praniu zostało takiej jakości :)
Przewijak też porządny.

Ja zamawiałam z allegro "Świat Dziecka", mają sklep w moich rodzinnych okolicach, spory wybór wzorów i ceny przystępne. Zobaczymy jaka jakość :) w najlepszym wypadku dzisiaj powinnam dostać paczkę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie ja też nie :)
A z jakiej strony zamawiałaś?

Ja kupiłam od razu wszystko za jedną wysyłką pościele z wypełnieniem i poszewki zapasowe. Rożki też będę mieć, zobaczymy jak to będzie na początku, na pewno w rożkach będę chciała je otulone kłaść, ale kołderki nie zginą, najwyżej poczekają.
Niektórzy w ogóle nie kupują kołderek, inni używają po czasie, a jeszcze inni od samego początku. To kwestia indywidualna :) ja nie wiem co się przyda przy pierwszych dzieciach.

Kupowałaś od razu pościel, w sensie , będziesz stosować kołderki?
Ja mam na początek tylko prześcieradełka i rożek oraz kocyki i się zastanawiam czy kołderka też jest mi potrzebna..ale chyba nie od razu?

U Nas wózek będzie początkiem lipca i nie mogę się go doczekać.
Łóżeczka stoją, a dzisiaj może dotrze paczka z pościelami, rożkami itp. :)

Do mnie dziś przyszło łóżeczko :) jeszcze trzeba je skręcić.
Nie mogę się doczekać!
Torbę mam nadzieję mieć w pełni spakowaną max do połowy lipca czyli 33-34 tydz.
Już cały czas o niej myślę.
Muszę jeszcze zamówić koszule na allegro i złożyć większe zamówienie w aptece internetowej.
Muszę też dokupić parę ciuszków, których mi brakuje.

wózek mamy umówiony odbiór na 20 sierpnia , nie wiem czy to nie za późno, ale nie chciałam, żeby stał i leciała gwarancja.

Fotelik powinien być w ciągu 2 tygodni.

paaml, pochwal się pokoikiem :) ale Wam fajnie, że już tyle macie :D
U Nas dopiero łóżeczka rozłożone i nic poza tym :P w lipcu się zabierzemy za zakup fotela, materacy i będziemy urządzać.

Kika - trzymaj się dzielnie, najważniejsze że mały przybiera na wadzę

Co do kąpieli ja jeszcze nie próbowałam, nie chodzę na basen ze względu na obawę przed infekcjami poza tym w kostiumie wyglądam jak wieloryb, planuję w weekend pojechać nad jezioro w ustronne miejsce i trochę się pomoczyć :) może polecacie jakieś czyste, niedaleko ?

Pokoik dla małego już mam prawie gotowy, łóżeczko stoi, przewijak z ikei kupiony, fotel do karmienia też jest :) brakuję tylko paru drobiazgów. Torbę chcę spakować w 30tyg bo jestem panikarą i będę miała lepsze samopoczucie, że w razie czego już stoi i czeka. O samym porodzie na razie nie myślę, odkąd chodzę do szkoły rodzenia to ogrom wiedzy mnie przytłacza - martwię się o laktacje i samą opiekę nad noworodkiem.

Byłam wczoraj na glukozie i morfologii, cukrzycy nie mam ale wyniki erytrocytów poszły w dół, wizyta dopiero za tydzień i zobaczymy jakie zalecenia :)

*podtrzymal:)

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni