Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Współczuję wam dziewczyny, to moja pierwsza ciąża ale samopoczucie wspaniałe, w 1 trymestrze oprócz huśtawki nastroju i senności żadnych innych objawów nie miałam :) Teraz czasem opuchnięte kostki ale to od zmęczenia :) Chętnie bym pojechała gdzieś na wakację ale z brzuszkiem się obawiam

ja aktualnie jestem w drugiej ciąży i pierwszą wspominam w miarę ok (pomimo porannych mdłości), teraz było znacznie gorzej! myślałam, że najgorsze już za mną, ale chyba się przeliczyłam... :( okropnie znoszę tą ciążę, nie nadaje się do tego :P mam wielką nadzieję, że dotrwamy do końca cali i zdrowi, że wszystko będzie dobrze i na tym moja kariera ciążowa się zakończy :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Alicja w ciąży więcej to i ja nie chcę być :)

Ja zastanawiam się nad zapisaniem się do tej szkoły, ale myślimy z mężem dopiero czy iść od lipca.

U mnie masakra z zębami, z dentystą.. jestem dobita i szkoda słów :(

Cudownie, że tak fajnie przechodzisz bliźniaczą ciążę, bardzo Ci zazdroszczę ale i się bardzo cieszę bo kurcze, no nikomu nie życzę tego, co mam teraz... może to wina mojego mało aktywnego życia, może budowy ciała, nie wiem, ale ja już nie chcę być nigdy więcej w ciąży :(
Dziś byłam u lekarki: 27tc, szyjka się szybko skraca, mam brac 3x dziennie po 2 tabl luteinę, uważać na siebie, zero ćwiczeń, zero seksu... Na zajęciach w szkole rodzenia (dziś zaczynam:) też nie wolno mi ćwiczyć (mam nadzieję, że będzie więcej "teorii"). Czuję się strasznie połamana i zmęczona, dzieciaki już są główkowo ułożeni, ale za to przebierają nóżkami jak oszalałe ;)
Jeszcze tylko trochę... wytrzymać...

Dziewczyny, kogoś z Was spotkam na zajęciach szkoły "Zaufaj położnej"?

ALicja to prawda, nigdy nic nie wiadomo z terminami :) ja znowu na razie przechodzę wszystko bezproblemowo, dopiero teraz dostałam profilaktycznie żelazo, waga dzieci też raczej mniejsza. Także myślę i jestem pozytywnej myśli, że spokojnie donoszę niemal do końca :D
Ile mają Twoje i w którym tyg.? Mój brzuszek już spory jak dla mnie, ale inni mówią, że malusi jak na bliźniaki :P
Mnie też kopią maluszki jak leżę na bokach, ale jakoś daję radę na razie i nie przeszkadza mi to bardzo w spaniu, choć są noce, że ciężko się ułożyć bo tak źle i tak niewygodnie.

zimna woda w misce i moczenie oraz dużo, dużo wody do picia - wypłukuje tą "zastaną"

Ja tez mam problem z opuchlizną, wczoraj wróciliśmy z 4 dniowej wycieczki, gdzie non stop chodziliśmy w upale i strasznie napuchły mi nogi. Nic nie schodzi. Kostek w ogóle nie widać. Strasznie woda sie zatrzymała, na wadze jakiś dramat .. Mam nadzieje ze sie w ciagu kilku dni unormuje i troche zejdzie, jak nie to chyba bede musiała pójść do lekarza... stratam sie teraz juz dużo siedzieć i nogi w gorze ... Macie jeszcze jakieś sposoby na opuchnięte nogi?

Będzie Przemek już zdecydowaliśmy, w końcu!
Na badanie glukozy polecam tableta albo książkę, ogólnie jest ok tylko dłuży się czas. Ja wypiłam bez problemu, ale ja zawsze z rana jestem strasznie głodna to pewnie dlatego było ok. Najgorsze to kłucie trzy razy w tą samą żyłę już się zastanawiałam że powinni na to badanie zakładać wenflon byłoby i im i nam łatwiej.

SandraS - oba imiona ładne ale Przemek bardziej do mnie przemawia :)
Pirelka - współczuję Ci tego dentysty, i jeszcze doszła alergia jak nie urok to sr***ka

Alicja - ja problemów ze spaniem nie mam, wstaję tylko raz do łazienki a potem spokój do rana, mój mały wyszaleję się w dzień i da mamie pospać :P

Zauważyłam od tygodnia że mam spuchnięte kostki, pod wieczór to są jak balony ale takie uroki ciąży..
O porodzie na razie nie myślę, choć na początku bardzo się bałam bo to mój pierwszy raz. Teraz wolę się nad tym nie rozczulać i iść na żywioł. Oglądam filmy o porodzie i zawsze się rozczulam jak wychodzi maleństwo :)
W poniedziałek glukoza, zabieram męża żeby mnie wspierał :P

Emmaljungi są potężne i wydaje mi się, że solidne, ja mam dla bliźniaków, dokupiłam kółka nowe, ogromne są :D
Mam nadzieję, że dobrze mi się nim będzie jeździć na spacerach, zwłaszcza do lasu (dzięki bozi mam blisko). A na krótkie wypady na miasto myślę, że będziemy chustować dzieci - ja jedno, partner drugie...

Pirelka, no zobaczymy, byłoby super, bo już się "znamy" a co do terminu to nigdy nic nie wiadomo, ja myślę, że mogę nawet w połowie sierpnia urodzić ze względu na ciężar dzieciaków i cukrzycę, zobaczymy...
Coraz mi ciężej i już ledwo chodzę, myślałam, że ciężko było 2 miesiace temu ale teraz to już jakiś kosmos. Koleżanka mi dziś powiedziała, że ona w dniu porodu nie miała tak wielkiego brzucha :p
Dziś słaby dzień w ogóle, pogoda do d*py troche, nie wygodnie, mam katar i nic tylko marudzić. Na szczęście mojego wysłałam na halę po czereśnie to przynajmniej coś z tego życia będę miała hihi ;)

Mamy bliźniaków, Wy też nie możecie na żadnym boku spać bo Was maluchy "pukają"?Dziś kręciłam się jak za przeproszeniem g*wno w przeręblu, na jedną stronę to mnie jeden kopał, na drugą to drugi, na wznak nie mogę, koszmar a tu jeszcze tyle dni... ;)

ruda u mnie to tak wyglada wiekowa syn 6.5 coreczka prawie 3 bedzie miala no i maly. wiec spoko. a ja w Polsce rodzic nie bede:) tam gdzie coreczke rodzilam tzn ten sam szpital czyli anglia:)ja mialam mega super polozna. poprostu kobieta zloto. w przeicwienstwie jak synka rodzilam. tamta sobie dokumenty wypeniala. jezli mialbym sily to ja wtedy rozszarpalam w sumie 46 godz porodu. ale najwazniejsze ze dobrze sie skonczylo.
a co chodzi o jedzenie to ja mam hopla na punkcie truskawek i lody truskawowe. czekolada nie co przed ciaza uwielbialam wszytsko co czekoladowe im wiecej tym lepiej:)
a glukoze mam dopiero pocztek lipca ale spoko tutaj jest. daja o smaku coli taka wygazowana wiec luz:)
co do wozka my mamy camerlo sevile. zoabczymy jak sie sprawuje. ja uwielbiam duze wozki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wróciłam od dentysty, dzisiaj nie najlepiej ze mną.. chyba pogoda, stres i może ta niska hemoglobina tak wpływa.
Kicham i smarkam jak szalona od pylenia traw :/ u dentysty pierwszy raz było słabo, nie jakoś tragicznie, ale dziwnie mi się zrobiło i zdenerwowałam się dodatkowo.. musiała mnie na chwilę posadzić. Jakoś udało się dotrwać do końca, bo potem już nie leżałam tak strasznie na płasko z odchyloną głową więc dałam radę.
Oczywiście dziura gigant i inne też nie ciekawie wyglądają :/ Wykończę się normalnie.
Pytałam o to żelazo na zęby, mówiła żeby się nie bać bo te dawne żelaza niszczyły zęby, a teraz już takie nie są i raczej nie będą mi się bardziej psuć od tego.

Zaraz jedziemy na dworzec po teściową, a dzisiaj zdecydowanie nie mój dzień :(

Alicja, ale byłoby super :D ale Ty masz wcześniej termin porodu niż ja..

Tu masz fajną recenzję wózka Jedo Fyn :) jest dokładnie opisany, więc nie będę tu się rozpisywała http://domowa.tv/jedo-fyn-tanszy-na-polskie-drogi/

Ogólnie polecałabym również wózek Easywalker Qtro (czasami można trafić na fajną ofertę tego wózka 2w1 za rozsądną kwotę),
Emmaljunga również warta uwagi (tu modele różne wchodzą w grę, każdy dobry ;))

Ja właśnie sama osobiście zastanawiam się nad wyborem wózka głębokiego na początek i mój wybór chyba padnie na jakąś Emmaljunga bądź Navington (bo zależy mi jedynie na gondoli), następnie przesiądziemy się do spacerówki Bumbleride Indie, która czeka w szafie (po starszaku) na nowego pasażera :D
Może warto się zastanowić nad takim rozwiązaniem? Kupić na początek fajną, dużą gondolę, a następnie sprzedać gondolę i kupić dobrą spacerówkę? Bo te wózki w rozwiązaniu 2w1 bądź 3w1 raczej nie są dobre na cały okres wózkowania :) Zazwyczaj mają albo fajną gondolę (a ze spacerówką kiepsko) bądź odwrotnie :)

Pirelka, może nam się uda razem w pokoju ;) Ale by były jaja :D

Ja też już wyluzowałam z rzeczami dla dzieci, wrzuciłam część do szafy (te wszystkie butelki, smoczki, kocyki, ręczniki, pieluchy, stojaki na butelki, etc), w pudłach mam ciuszki, które są tylko posegregowane w rozmiarach i jak przyjdzie czas to zawartość pudła wrzucę do pralki, jedno łóżeczko rozłożone, odetchnęłam, wszystko jest, resztę sobie dokupię w sierpniu (materacyk, i co mi tam przyjdzie do głowy).

Sandra, mi się oba imiona podobają, są takie szlachetne... Znam jednego Dariusza i jest to bardzo, bardzo inteligentny człowiek, chociaż bardzo "nie przystojny" ;) Jak miałam wątpliwości do imienia to szukałam ich znaczeń - niby się w to nie wierzy a u mnie się sprawdza prawie zawsze ;)

Ostatnio któraś z was pytała kiedy zamierzamy się ogarnąć z ubrankami i przygotowaniem tego wszystkiego i powiem wam że przy pierwszym dziecku jakoś tak się spinałam z tym wszystkim a teraz totalny Luz jedyne co to przyniosłam część ubranek z piwnicy i wrzuciłam je do schowka w kanapie. Jedyne co to właśnie nad wózkiem się zastanawiam i nad tym jak ogarnąć pokój żeby mojemu starszemu synkowi było wygodnie.
A powiedzcie mi które imię bardziej wam się podoba Przemek (Przemysław) czy Darek (Dariusz) ?

O to super to co powiesz na temat tego jedo Fyn , szukam wózka używanego właśnie z dużą gondola takiego żeby można było pojechać z nim do lasu ale również i do jazdy po chodnikach, żeby łatwo się składał do bagażnika w samochodzie, trójkołowy odpada cena tak do 800 zł. A i żeby miał podnoszone oparcie w gondoli, przekładane siedzisko w spacerówce i ściągają tapicerkę ale mam wymagania co ;-)

A co do wózków to powiem nieskromnie, że znam się na nich dość dobrze :) tak więc jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem i mogę doradzić :) Tylko musiałabym znać więcej szczegółów by polecić jakiś fajny i dobry wózek. Np. czy musi być nowy, czy może być używany (do jakich kwot). Czy jego waga ma znaczenie. Po jakim terenie będziecie się poruszać, itp. itd. ;)

Przy pierwszym dziecku nie chodziłam do szkoły rodzenia i przy drugim też nie zamierzam :) co ma być to i tak będzie ;)
Również coraz bardziej przeraża mnie pomału zbliżający się drugi poród. Wiem czego mogę się spodziewać i to jest najgorsze, pierwszy poród przy drugim to "pestka", bo ta "dziewicza" niewiedza jest na wagę złota! ;)

Hej kobietki jak noc minęła. Ja siedzę w przychodni na glukozie, oczywiście wypilam bez najmniejszego problemu jestem już po drugim pobraniu i już tak bardzo chcę mi się jeść że wymiękam z tu jeszcze godzina.
A wiecie co ja teraz na myśl o drugim porodzie chyba bardziej się boję jak wcześniej bo jestem świadoma tego jak to wygląda, ale mimo wszystko lubię np. pooglądać taki program na tlc porodówka czy jakoś tak leci w sobotę o 21.
Czy któraś z was które wcześniej już rodziły wybiera się do szkoly rodzenia ja za pierwszym razem nie chodziłam i teraz też jakoś nie widzę sensu.
Co myślicie o wózku Jego Fyn wcześniej myślałam o mutsy Urban Rider ale teraz zdecydowanie bardziej podoba mi się jedo.

Alicja, skąd ja to znam.. też czytałam i chyba nigdy więcej nie będe czytać bo zawału serca z nerwow dostanę :P
Też chyba zapiszę się do tej szkoły m.in. za to oglądanie szpitala.
A co do sali też chciałabym dwójkę, ale wiadomo że zobaczymy jak to będzie.

Ja po wizycie, moje córeczki mają po nie całe 700g :) coś mi z wynikami cytomegalii powalili. Dostałam żelazo bo hemoglobina na granicy. Szkoda, myślałam że obejdzie się bez..ale jak mus to mus.

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...