Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Uaktualniona lista:

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-2-t665937,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusię wrzesień - październik 2016 (3)

Niedawno pojechałam z koleżanką, która tam urodziła w 30tc odwiedzić kliniczną (jej wcześniaczek wtedy był na oddziale). Szczerze mówiąc szpital nie zrobił na mnie dobrego wrażenia wizualnego, ale sugeruje się ich doświadczeniem i dobrym sprzętem.
Zapisałam się do SR "Zaufaj położnej", gdzie w cenie jest zwiedzanie tego szpitala - liczę na oswojenie się z nim... Najchętniej wybrałabym dwójkę jeśli chodzi o pokój (jedynki się boję, bo sama samiuteńka z dziećmi... strach) jeszcze nie wiem - wszystko zależy od tego czy będą jakieś komplikacje czy nie. Poczytałam sobie wątek o porodach na Klinicznej i już chyba nigdy więcej o żadnym porodzie nie przeczytam. Płacz, strach i bezsilność. Muszę z powrotem nastawić się na "będzie co ma być" i zapomnieć ;)

Alicja o to fajnie :) może i się spotkamy kto wie :D
U mnie na szczęście jest mąż kierowcą, chociaż ja też mam prawko, ale na razie nie prowadzę.. a szpital jeszcze nie wiem gdzie jest :) wybierasz się go obejrzeć, czy znasz już?

Ja po galerii, zjadłam shake w KFC z nowych smaków, ale nie powala.. frytki i lody. Nabiłam kalorii, że hoho :)

Tyle roboty przede mną w domu, że już mi się nie chce, a potem lekarz i chcę jechać wcześniej by wstąpić do sklepu dziecięcego zobaczyć na mebelki.

Dziewczyny czy któraś z was planuje rodzic na Zaspie? Orientujecie się może co wymagają, aby zabrać do szpitala dla siebie i maluszka?

Hej dziewczyny :)

Czy wie któraś może, do jakiej szkoły rodzenia warto się w Gdańsku zapisać? Planujemy chodzic razem z mężem. Lekarka zaproponowala mi invicte. Wie ktos coś może na ten temat?

P.S u mnie na pewno będzie chłopiec, siusiaka od razu wystawił na badaniu połówkowym :) hi hi twarz zakrywał rączkami, ale w końcu udało się zrobić piękne ujęcie na pamiątkę:)

Pirelka, oczywiście Kliniczna - przede wszystkim wiem gdzie jest, poza tym mój będzie miał blisko z SKM (ja jestem kierowcą, on jeszcze nie jest kierwcą)

kurcze, znowu napisałam długiego posta i mi wciąło :(

Prowadzi mnie dr Kobierska-Królikowska, pracuje na Klinicznej i w Gamecie. Świetna lekarka, jestem bardzo zadowolona.
Coś mi się wydaje, że na tej Klinicznej się spotkamy :)

Dziś mam super słaby dzień, dzieciaki wariują w tym brzuchu, nic nie moge zrobić, ani usiedzieć, ani leżeć, ani tym bardziej chodzić...
Dobrze, że pogoda nie jest taka zła...

kika trzymam kciuki, żeby maluszek jeszcze posiedział trochę. Najważniejsze, że jesteś stale pod opieką to możesz być spokojna, że lekarze zdążą zareagować.

Caly czas leżę w szpitalu i tak pewnie zostanie do porodu.Moja ciaza jest wysokiego ryzyka w kazdej chwili moge rodzic macica sie wypycha mam nadzieje ze jeszcze troche wytrzymamy bo to dopero27 tydzien i maly wazy ok 850 gram
2 dni temu bylam juz na porodowce na obserwacji mialam skurcze co 2-3minuty i krwawilam teraz w sumie tez sa ale nie regularne .Wiem ze jestem tutaj pod dobra opieka .
Dziekuje za mile slowa chociaz tutaj można sie wyzalic

paaml też tam byłam i jestem zadowolona :)

SandraS na pewno będzie ok, jak kiedyś było dobrze to i teraz pewnie będzie bez niespodzianek :)

Princessa wiedze, że to samo co w PL :/

Ja dzisiaj fatalnie spałam, generalnie nie spałam :/ a mam sporo do zrobienia dzisiaj i wieczorem kolejna wizyta u ginekologa.

Mój w zeszłym tygodniu, na wizycie miał już kilogram ;) wyglada na to że będę pierwsza z forum.. :) teraz jesteśmy na 4 dniowym wypadzie do Włoch , bardzo duzo chodzimy , świetnie daje rade , dzis weszłam na wieże 488 schodów ;)troche puchną nogi , często muszę szukać toalety, no ale to normalne , raczej nie robią problemów. Niestety stwierdzam, na lotnisku nie istnieje pierwszeństwo dla kobiet w ciazy, ani do kontroli, ani wejścia na pokład , nigdzie. Na moja prośbę ze względu na ciąże pozwolili mi natomiast mi nie przechodzić przez bramki do wykrywania metalu i przeszukali ręcznie. Myślałam ze Włosi będą lepsi od Polaków w ustępowaniu miejsc - myliłam sie. Wczoraj jechaliśmy autobusem , bardzo zatłoczonym, w upale , kierowca jechał bardzo dynamicznie , jak to Włoch wiec stanie było nie tylko mało przyjemne ale tez mało bezpieczne ... Nikt nie ustąpił - za to gapili sie oczywiście na brzuch :/

Paaml dużo szczęścia i miłości!!! Gratulacje!

Kika, jak się czujesz? Cały czas leżysz w szpitalu? Domyślam się co czujesz, w zeszłej ciąży leżałam 2 m-ce. Szybko minie, tylko myśl pozytywnie :)

amadea, gdzie mieszkasz? Jaka różnica wieku u Was będzie?

Też mam dobre wyniki obciążenia glukozą, tylko w morfologi wszystko mocno poniżej normy. Jutro mam wizytę to się dowiem co i jak.

Na FB coś się dzieje?

A ja też dzisiaj po kolejnej wizycie. Młody waży 750g także jest chyba dość duży jak na 24/25 tydzień. W piątek wybieram się na glukozę ciekawe jak będzie przy pierwszej ciąży było ok.
Kika trzymaj się na pewno wszystko będzie dobrze musisz być dobrej myśli.

Pirelka a gdzie byłaś w przychodni? Ja też mam skierowanie na krzywą i idę do baltica w witawie, wyniki super

Ja już mam wyniki krzywej :) 82-131-129 !
Mocz też nie zły :D

Ja dziś już też po wizycie. Nasz synek też będzie miał na imię Filip. Waży już 673 g.
Ja już wracam z pracy bardzo zmęczona ale mam w szkole wychowawstwo więc chcę dotrwać jeszcze 2 tyg.

Alicja, a to widziałam właśnie na grupie FB, że pisałaś o tym szpitalu. Jaki o III referencyjności wybierasz? Na kiedy masz termin i u kogo prowadzisz ciążę?

Kika, wysyłam Ci mnóstwo dobrej energii, musi być dobrze!

Amadea, Filipek to świetne imię :) Mamą się nie przejmuj, to Twoje życie i Twoja rodzina... nasze mamy już dawno nie mają nad nami "kontroli" ;)

Paaml, gratuluję ślubu :) Na wymianę dokumentów masz jeszcze czas, ja po zmianie nazwiska (2 razy zmieniałam bo na mężowo-swoje a po rozwodzie z powrotem na swoje) trzymałam stary dowód przez dłuuugi czas jeszcze.

U mnie mały remont łazienki, więc coś tam się dzieje, przygotowania na maluchy trwają :) Pirelka, pytałaś o ten fotel on jest bajecznie wygodny właśnie dzięki tym oparciom, czuję, że nie raz na nim zasnę przy karmieniu :D

BTW, dziewczyny w weekend nie czułam ruchów jednego z dzieci i pojechałam spanikowana do Redłowa by mnie podłączyli do KTG. Na szczęście wszystko dobrze, po prostu kilka dni byłam bardziej aktywna i dzieciaki mniej były ruchliwe, ale chciałabym Wam powiedzieć, że w Redłowie naprawdę świetne położne, jedna mnie nawet za rękę trzymała gdy się rozryczałam jak już usłyszałam serduszko tego, który mniej był ruchliwy... lekarka też pomocna, wytłumaczyła mi wiele rzeczy, pokierowała i chociaż powiedziała troche żartem, że mam następnym razem do Redłowa nie przyjeżdząc, tylko do III referencyjnego szpitala to odebrałam całą wizytę tam bardzo pozytywnie i na poziomie. A ja jestem szalenie wyczulona na takie niemiłe sytuacje, denerwuje się szybko i panikuje. ;)

paaml gratuluję :) i wszystkiego dobrego :D

Ja już po glukozie, poszło dobrze jak poprzednio :) tylko zgaga mnie męczyła i odbijanie się tą ohydą !
Teraz tylko czekam na wyniki i liczę, że będą dobre. Fajna ta przychodnia, nie ma tłoku, chłodni, przyjemnie.. babka miła. Ludzie zagadują :) najtaniej do tego i jeszcze rabat dostałam :D

Teraz już jem śniadanko i muszę iść na jakieś zakupy.

pirelka synus bedzie sie nazywal Filipek
a co do ubranek pare mi zostalo po dzieciakach. duzo juz kupilam uzywanych. bede dalej polowac. pewnie z Polski tez kupie o ile pojade a jak nie to allegro mi zostaje albo maz pojedzie sam i kupi zoabczymy jak bedzie za duzo opcji jest. no zobaczymy.
ale u nas pojawil sie inny problem bo chrzestego mamy a chrzestej nie ma. i sie zastanawiam czy mzoe byc tylko chrzestny ale w cuda nie wierze:)

Hej dziewczyny, w końcu nadrobiłam zaległości w czytaniu forum, dopiero wróciłam do trójmiasta i chwila odpoczynku :)

Muszę się pochwalić, że jestem już mężatką :) wzieliśmy tylko cywilny (po 10latach bycia razem więc znamy się jak łyse konie). Przyjęcie po, tylko dla najbliższej rodziny mimo to było dużo nerwów i stres czy wszystko wypali, przez mój biust który się powiększył dwukrotnie ledwo w sukienkę weszłam a kupiłam specjalnie większy rozmiar wcześniej :P No i od butów na obcasie kostki pod wieczór jak balony ale cieszę się, że już po wszystkim, przerażają mnie teraz te wszystkie formalności i załatwianie tych dokumentów po zmianie nazwiska..

W ostatnim tygodniu kupiłam mnóstwo rzeczy dla małego - ubranka, kocyki, pościel i muszę zabrać się za układanie w szafie. Tak się zastanawiam kiedy wy będziecie prać i prasować ?
Dla mnie szczerze mówiąc to najgorsze zajęcie i chciałabym już mieć to z głowy.. Co myślicie o rzeczach z pepco dla dzieci? Chodzi mi o jakość? Upatrzyłam sobie taki biały kocyk, kosztuję tylko 20zł i się zastanawiam czy kupić.

Co do badań to byłam tydzień temu na połówkowych, mały rozwija się dobrze, ważył 450g ale mimo że zjadałam czekoladę przed odwrócił się pośladkiem i poszedł spać, nie chciał pokazać buźki :p Przy następnej wizycie umówiłam się na 4D i mam nadzieje, że tym razem będzie pozował.
Wybrałam już położną, muszę tylko iść i złożyć wniosek do przychodni i od 16,06 zaczynam szkołę rodzenia więc na nic czasu nie będzie.

Eh, ja po dentyście.. tak długo na fotelu to jeszcze nie siedziałam :O plus jest taki, że dzisiaj nie płaciłam, bo ponownie weszła mi do kanałowego, który ciągle czułam i znowu wszystko wyczyściła, do każdego kanału dała mi lekarstwo i zobaczymy.. Potem zerknie w mikroskopie jak on wygląda i trzeba go wypełnić i zamknąć jak wtedy lub tymczasowo na pół roku :/ Niby w środku wszystko wygląda dobrze, czysto i nie widać stanów zapalnych. Więc może taka moja uroda po kanałowym??!
Ponoć dzisiaj może mnie boleć, więc zobaczymy..
Zapisałam się na piątek, by zrobić ten z którego zamiarem dzisiaj szłam.

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?