Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-3-t672216,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Ja wybrałam tą drugą opcję, tak nam radzili na szkole rodzenia i to w ogóle wydaje sie być bardziej praktyczne. Na sale wezmę mała torbę, potem mąż zabierze w niej brudne rzeczy a mi przy niesie wiekszą (która może w tym czasie poczekać w aucie) z rzeczami na odział. Nikt mi nie bedzie mówił ze mam 2 torby albo za dużą :)

Doradźcie, czy lepiej wziąć osobną torbę dla siebie i osobną dla dzieci? Czy może jedną z rzeczami do porodu, a drugą na później na salę?

Basiula widze, ze mieszkasz rowniez na 4 pietrze bez windy jak i ja. Nie powiem coraz ciężej mi sie tez po schodach wchodzi. Zazdroszcze rodzinki na wsi, tez bym z checia w takie miejsce sie wybrala :) szczegolnie kiedy pogoda caly czas praktycznie ladna.
Ja zaczełam prac kilka dni temu, myslalam, ze mam tego wszystkiego za malo , a tu konca nie widac tyle sie uzbieralo. Fakt sporo tego uzywanego kupilam na trojmiescie bo w sklepach to bym zbankrutowala, a tyle rzeczy jeszcze jest mi potrzebnych.
Ja mam poczatki anemii i podwojnie zelazo mi lekarka kazala brac bo pojedyncza dawka na mnie nie dziala.
Synek cos dzisiaj caly dzien sie strasznie wierci...hihi no ale moze za to w nocy bedzie spal :)

Uaktualniłam :)
pirelka - mój Jasiek na ostatnim usg też był ustawiony głową w dół :) No ale niech się jeszcze nie spieszy :)
aniolleczek - podziwiam wyprawy do Wrocławia; ja siedzę u rodziców na wsi, praktycznie nic nie muszę robić a i tak mi ciężko :) Nie dałabym rady jeszcze łazić (chociaż Wrocław uwielbiam); powrót do Gdańska mnie trochę przeraża i to włażenie na 4 piętro bez windy no ale cóż.. nie ja pierwsza i nie ostatnia
Co do ciuszków to te początkowe mam, sprawdzałam jeszcze przed wyjazdem. Jak wrócę to zabieram się za pranie. Robiłam sobie też listę tych wszystkich innych potrzebnych rzeczy. Muszę zrobić zamówienie w Gemini i pojechać do Akpolu. Ale nawet zaczęło mi to sprawiać przyjemność :)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - Oskar i Kubuś, Kliniczna, ew. Zaspa
Kotek85 - 14.09.2016
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, córka Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, syn Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016, syn Jaś, Zaspa
SandraS - 24.09.2016, syn, Kliniczna
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
Anka - 01.10.2016, syn Filip, Redłowo
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09.10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016, syn Oskar, Redłowo
Mała_1985- 14.10.2016, Wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, syn, Zaspa
szafir - 19.10.2016

Rozpakowane:
Kika-1987 - 14.09.2016, syn, Redłowo

Dorota to waga podobna jak u moich dziewczynek :) tylko, że moje już ostatnio były obie obrócone do wyjścia !

Cześć dziewczyny:) Jestem po kolejnych badanaich, z moim chłopcami wszytsko ok. Jeden się obrócił i teraz oboje leżą główką do dołu. Jeden waży 11160, drugi 1340 (27+3 tc z miesiaczki, ale na usg caly czas wychodzi ze jeden jest starszy o tydzien).
No a u mnie wyszła lekka anemia, niedoczynność tarczycy i początek cieśni nadgarstka.
Mace jakies doswiaczenie zwiazane z niedoczynnoscia tarczycy, czy po porodzie wszytsko wracało do normy (zapomnialam zapytac lekarza).

Hej dziewczyny :)

Dawno mnie nie było, ale to chyba dla tego, ze czas tak szybko leci. Mąż miał urlop więc nawet wybraliśmy sie na kilka dni do Wrocławia. Fakt powrót pociągiem był strasznie męczący ( klima nie działała, na dworzu przeszlo 30 stopni bylo, wode zaczeli za darmo rozdawac). Najwazniejsze, ze tam wspaniale wypoczelismy :)

Zapisałam sie do szkoly rodzenia, ostatnio mialam pierwsze zajecia. Pan prowadzacy powiedzial, zeby nie wkladac do porodu ulubionej koszuli bo na pewno bedzie ona do wyrzucenia. W koncu dowiedzialam sie co potrzebne jest do szpitala. Najgorsze jest to ze nadal zadnego nie wybralam :( Zastanawiam sie nad Wojewodzkim i sama nie wiem, czy to dobry wybór. Cały czas mam mętlik w głowie.

Niedrogie wózki ma sklep na allegro, niedlugo bede zamawiac bo kosztuje niecałe 900zł a jest w nim naprawde wszystko. Kuzynka taki uzywa od maja i jest zachwycona. Jesli ktos chce namiary prosze pisac :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taką to tylko chyba na sam poród lub cesarkę dają :P a potem w swoich ;) ja też mam dwie zwykłe koszule, jeszcze jedną dokupię. Co prawda strasznie jaskrawe kolory mają te koszule i dziecinne nadruki, ale cóż :D

no nieeee , nie chciałabym tak wyglądać w czasie porodu. Dla mnie to będzie ważny dzień i kupiłam ładną , schludną koszulę. Teraz są takie środki , że wierzę, że ją dopiorę :)

Co myślicie o koszuli porodowej jednorazowej, znalazłam takie coś na Allegro?

Czytam o Waszych ubrankach i sobie myślę, że ja jestem jakaś dziwna, mam pół - 3/4 pudełka z pepco na 0-3msc i nie kupuję więcej... dla bliźniąt :)
Wkurza mnie trochę, że nic sobie zaplanować nie mogę - nie wiem jak duże będą dzieci, kiedy i jak urodzę... w dodatku siedzenie w domu mnie rozwala i ten upał... :(

Ja też już piorę ubranka i mam ich wydaje mi się bardzo dużo. Narazie mam wyprane 62 i 68 pościele kołderki itp. Część pewnie mi się Ńie przyda bo pierwszy synek urodzony w lutym więc może być już na lato inna rozmiarowka.Trochę zamówiłamna allegro i czekam na przesyłkę. W przyszłym tyg jedziemy po resztę zakupów.
Jak wasze starsze pociechy czekają na rodzeństwo bo mój się często pyta kiedy już będzie Filipek.

Słyszałam, że jest tak gorąco ponad 30 st :/ przeraża mnie to.. można sie udusić.. dziwi mnie tylko dlatego tak mocno w długie rękawy, rożki, czapki każą wtedy ubierać dzieci..

Ja jeszcze za ubranka się nie wzięłam mam wszystko po starszym synu a że urodzę praktycznie w tym samym okresie to wszystko powinno pasować.
Mogę wam doradzić że do szpitala to zdecydowanie dla dziecka wystarczy pajac z długim rękawem i nogawkami wygodnie rozpinany na napy cieniutka czapeczka niedrapki w salach jest naprawdę gorąco. Ja nawet szlafroka nie zakładałam bo było mi za gorąco.

Ja mam dużo ciuszków, niewiele sama kupiłam większość dostałam i jeszcze czekam na paczkę więc nie kupuję już żadnych ubranek :) w praniu wyjdzie czego brakuje, a szybko pewnie część będzie do odrzutu.

basiula możesz zaktualizować moje dane - paaml - 13.10.2016, syn Oskar, redłowo

Kika- wszystkie gorąco trzymamy kciuki za Cb i Twojego malucha :)

Princessa - ja mam bardzo dużo rzeczy, póki co poukładałam je w szafie od 0-6ms, a pod łóżkiem schowane nawet do 12msc :P Teraz tylko czas zabrać się za pranie i prasowanie, z praktycznością zobaczymy później co i jak się sprawdzi, nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie :)

Jak dziewczyny stoicie z ubrankami? wszystko juz kupione? duzo nakupowalyscie/dostalyscie? mi sie wydaje ze mam baaardzo duzo. chyba, az za. najpierw kupilam duza paczke na olx (122 szt), kolezanka pozyczyla troche ubranek, troche pokupowaly babcie, ja dodatkowo pojedyncze sztuki w lumpkach, ostatnio 25 sztuk, rzeczy ktore mi sie mega podobaly od znajomej i jeszcze dzis kilka sztuk pajacow z mysla o szpitalu. mysle, ze mam az za duzo body i spodenek, i z tej paczki troche rzeczy malo funkcjonalnych, ktore podejrzewam ze sie nie przydadza ( typu kilka par mimi jeansikow czy pajace zapinane na plecach), ale zobaczymy, wszystko wyjdzie w tzw praniu:) mam rozmiary od 56 do 68, pojedyncze 74, . zajelam nimi cala komode (3 szuflady) i dodatkowy nieduzy pojemnik typu zamykany kosz ( w pojemniku te na 74). wy juz myslicie/kupujecie kolejne ? mam tez dylemat czy do szpitala wystarcza pajace czy brac pod nie body , oczywiscie bedzie tez rozek i kocyk.

Pirelka synek leży na Zaspie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam się w nowym wątku.
Moje dziewczynki już główkami w dół ważą: ok. 1200 i 1300, także pięknie rosną. Szyjka na szczęście na razie trzyma.

Zamawiamy już prawie wszystko, bo potem może nie być czasu, problem mamy z fotelikami bo pasy są za krótkie, więc musimy coś wykombinować :/

kika trzymam kciuki za Synka, gdzie leży?

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...