Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Princessa 03.09.2016, syn- Adrian
Alicja - 09.09.2016, BLIŹNIAKI :) - 2 chłopaków, Redłowo
Kotek85 - 14.09.2016
Kika-1987 - 14.09.2016, Redłowo, chłopak
Emilia - połowa września
Ruda - połowa września, Marysia, Kliniczna
kawa o poranku - 18.09.2016, Kajetan
JestemMonika- 19.09.2016
pirelka - 22.09.2016, BLIŹNIAKI :), Kliniczna
basiula 24.09.2016
SandraS - 24.09.2016, Kliniczna, chłopak
skoniek 29.09.2016
em - 29.09.2016
aniolleczek - 30.09.2016
Ewa - koniec września
justicia85 - 05.10.2016, Zaspa
amadea 09,10.2016
Dorota 10.10.2016, BLIŹNIAKI :)
paaml - 13.10.2016
Mała_1985- 14.10.2016, szpital wojewódzki
Majka123 - 17.10.2016, Zaspa, chłopak
szafir - 19.10.2016

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2016-3-t672216,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień - październik 2016 (4)

Pediatra nie jest wyrocznią jeśli chodzi o pielęgnację skory dzieci i składy kosmetyków.. A Emolium czy inne konkretne marki polecają z zupełnie innych względów .. Mam info , ze Redlowo przenosi porodówkę od 1.09 .

Czy miała któraś z Was położną ze szpitala na zaspie? Kogoś możecie polecić? Czy taką położną można wybrać w ramach nfz i czy jest ona gwarancją, że jak nadejdzie dzień porodu sn to mnie nie odeślą do innego szpitala ze względu na to właśnie że nawet mimo, że jej nie będzie danego dnia to jest to znaczące dla szpitala?

Witajcie!
Wszystkim rozpakowanym serdecznie gratuluję i życzę dużo zdrówka, cierpliwości i radości z dzieciaczkow :)

Mam info z pierwszej reki ze na Zaspie spokoj, pustki ale wiadomo, to sie moze zmienic z dnia na dzien.

Tez sie zastanawialam czym smarowac noworodka, zapytalam nawet nasza pediatre. Powiedziala ze od razu Emolium, ze nie czekac az pojawia sie problemy skorne. Ja jestem troche sceptycznie nastawiona czy to rzeczywiscie tak od razu emolientami... Myslalam nad zakupem oleju kokosowego ale koniec koncow jeszcze nic nie kupulam.

U nas 37tc. Marze o rozwiazaniu a z drugiej strony niech Mlody poczeka na tatusia. Torba spakowana, w sumie jestem gotowa. Strasznie mi puchna nogi, nawet po nocy nie jest lepiej. Naczytalam sie ze to moze byc zatrucie ciazowe i mam schize. A od wczoraj jeszcze taki bol pomiedzy piersiami a brzuchem ktory jest ogromny (brzuch) i mam wrazenie ze strasznie wysoki. Do gina ide w piatek ale oczywiscie zastanawiam sie czy nie podejsc na IP. I gora brzucha mi tak twardnieje dosc czesto...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pirelka bardzo sie ciesze, ze juz jestes z dziewczynkami w domu: Teraz to już wszystko będzie dobrze. Powodzenia :)

Chciałam się tylko pochwalić, że my już w domku. Pierwsza noc za nami ;) jest ciężko, ale tragedii nie ma.

Tak, to pewne informacje.
Natomiast remont miał się planowo rozpocząć 2 tyg temu, a jeszcze się nie rozpoczął, wiec może to nastąpić w każdej chwili...tak jak mój poród :D
Chyba w razie W wybiorę Wejherowo i wykupię pokój jednoosobowy...

Remont w Redłowie? kiepsko... na ostatniej wizycie u lekarza, dokładnie 18.08 pytałam jak w Wejherowie z ilością kobiet rodzących to powiedział, że nie ma oblężenia jak kiedyś, dużo osób z Redłowa jest odsyłanych z niedorzecznych powodów..

Ja kupiłam 1 paczkę 1 i zamierzam kupić 2 paczki 2 w rossmanie sa teraz po 44,95.
Kosmetyków jeszcze nie mam i w ogóle jeszcze się nie spakowałam aż mnie to trochę przeraża mam zamiar to ogarnąć w przyszłym tygodniu jak młody pójdzie do szkoły w końcu bedzie trochę spokoju.

Ja planowalam rodzic w redłowie. A to potwierdzone informacje?

"zwykła oliwka" czy balsam Emolium są na bazie parafiny.. ja polecam naturlane oliwki, albo naturalny nierafinowany olej kokosowy.
Pieluszki 1 opakowanie jedynek napewno.
Dziewczyny, czy któraś planuje rodzić w Redłowie? Mam info, że na dniach mają zaczynać remont porodówki .. i będą odsyłać..na "nieodsyłalne" przypadki będzie prowizoryczna prodówka na innym oddziale..
No poprostu fantastyczne info dla mnie jak mam termin już zaraz :/

Czy któraś się orientuje jak sytuacja obecnie na Zaspie czy w Wejherowie?

Hej :)

Widzę, że co raz więcej z nas obserwuje swoj organizm i chyba chciałoby, żeby to był juz koniec ciąży :) Ja dziś cieszę się, że jest ciut chłodniej na dworzu bo od razu inaczej się czuje... nogi tak nie puchna i nadgarstki nie bolą. Kosmetyki jeszcze dla maleństwa muszę spakowac, zastanawiam się czy lepsza bedzie zwykla oliwka czy ten balsam Emolium? Jaka jest wasza opinia na ten temat? Zauwazylam tez ze kupilam pieluszki pampers same dwojki, ktore sa od 3kg. Myslicie ze beda dobre, czy kupic tez pampers 1?

Tak na prawdę skurcze przepowiadające nic nie muszą przepowiadać, ja zarówno w tej ciąży jak i poprzedniej mam od ok 24 tygodnia, w pierwszej mimo tych skurczy, do skurczy porodowych nie doszło w ogóle, ponad tydzień po terminie i cesarka bez jakichkolwiek skurczy.

Ja mam 7 latka idzie teraz do drugiej klasy napisz mi na @ pytania to postaram się ci odpowiedzieć, mój @ sandra6956@wp.pl

Alicja gratulacje:)
a ja mam pytanie calkiem z innej beczki. Czy ktoras z was ma dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym? chcialbym sie zapytac cos tzn mam duzo pytan. z racji ze zjezdzam do Polski i dzieciaki pojda do szkoly i przedszkola. jezeli ktoras z Was bedzia miala czas i ochote to mzoe zapraszam na priv:)

U mnie brak nawet skurczów właściwych :P

Dziewczyny które już urodziły, miałyscie skurcze przepowiadajace? Jesli tak to ile przed porodem. Bo mnie ostatnio łapia i to tak, że nie moge sie wyprostowac ani kroku zrobic ciagnie az do krzyza.

Alicja, ja też całymi dniami chodzę, nie mam czasu odpoczywać, mimo to po całym dniu rwie i doskwiera jak cholera :/
No ale każda z Nas jest inna.

Ruda we wtorek mielismy isc do domu ale godzine przed wypisem robil sie siwy przy jedzeniu i nas przeniesli na oddział pediatryczny na obserwacje. Mial niedokrwistosc podawali mu zelazo i narazie wszystko jest w normie jak sie nic nie pogorszy to pod koniec przyszlego tygodnia w koncu pójdziemy do domu .

Termin w najbliższą sobotę :) na ostatniej wizycie w czwartek szyjka baaaardzo krótka , ale żadnych skórczy na KTG .

Rozpakowane są chyba 3 Kika, Pirelka i Alicja obym o żadnej nie zapomniała.
Będziemy musiały otworzyć nowy wątek ale może poczekajmy z tydzień może ktoś jeszcze dojdzie np. Princessa , jak tam się trzymasz ?

Inne tematy z forum

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...