Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (12)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78 - córcia Nadia
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89 - synek Janek
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
11.09.2014 AgaKr - synek Aleksander
15.09.2014 Magra - córeczka Emilia
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
19.09.2014 Eve-Eve-Eve - córeczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX - córka Maja
26.09.2014 manka - synek Bartuś
26.09.2014 tynka- synek
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6
30.09.2014 Nela5 - synek

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - synek Jaś,
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85 - córeczka
06.10.2014 Kate84 synek
08.10.2014 NataliaG
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - synek Max

link do poprzedniego forum: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesniowe-i-pazdziernikowe-2014-11-t543630,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (12)

ubranek w rozmiarzwe 56 i 62 to lepiej tylko po kilka sztuk mieć, taki maluch szybko rośnie i tak jak mówi Kasia 2 - 3 tygodnie i bedą za małe.
Moja w poniedziałek jedzie na pierwszą przedszkolną wycieczkę, jadą okolice chwaszczyna ja juz myślę jak to będzie :(

Tak w miniaturze, właśnie na Piotrusiu :) przedstawienie było podobno super tylko przerwa podczas spektaklu trwała tylko 5 min i dzieciaki nie zdążyły nic zjeść i w toalecie też był problem. A Kiełpino faktycznie "rzut beretem" ode mnie :) a co tam pojechali oglądać?

62 też myślicie że starcza na kilka tygodni ??
Kurde moja koleżanka ubierała jeszcze kilka tygodni temu swojemu synkowi rozmiar 62 a urodził się 4 stycznia :) 56 to wiem że malutkie i zastanawiam się żeby kupić dosłownie nie wiem 5 sztuk pajacy i to chyba starczy co ?

kaska2308 byli w Miniaturze? U nas idą w przyszły wtorek na Piotrusia Pana, tylko, że to wycieczka piechotką:) A dziś są w Kiełpinie, niedaleko Żukowa, to chyba Twoje okolice :)?

Moja była wczoraj na pierwszym swoim przedszkolnym wyjeździe, byli w teatrze i powiedziała mi, że najbardziej to jej się podobała jazda autobusem :)
Julianna piekne imię, maż chciała kiedyś julię, ale mi tak jakoś do końca nie pasowała i powiedziałam, że ewentualnie Julianna ale skończyło sie na Zuzi, może tym razem bardziej zakręcę się wokół tego tematu :)

Co do ciuszków radzę nie szaleć z ilością 56 i 62 bo to kwestia ok 2-3 tygodni i trzeba je odłożyć :)

Dziewczyny ja bym się wstrzymała z laktatorem, bo to jednak jest wydatek, a może okazać się niepotrzebny. W razie czego można w każdej chwili kogoś wysłać do sklepu. Co prawda przy pierwszym dziecku bardzo się przydał, ale to z zupełnie innego powodu. Studiowałam jeszcze i jak wychodziłam na uczelnię mała dostawała moje mleko, które wcześniej odciągałam i nawet mroziłam :) i tym sposobem córcię karmiłam do roku. Laktator miałam firmy babyono elektryczny, ręczny w ogóle się u nas nie sprawdził, bym się chyba na śmierć zamachała:) Niestety się zepsuł, a że teraz już nie studiuję to i laktatora póki co nie kupuję. Sterylizatora nie miałam. Normalnie myłam butelki, ewentualnie można kupić taki specjalny płyn do butelek i smoczków.

Moja starsza córa ma na imię Julianna. Baaardzo mi się podobało Julia, a żeby było ciut inaczej, mamy Juliankę, choć pewnie jak podrośnie i tak będzie chciała, żeby się zwracać do niej Julia, Julka. Zobaczymy, póki co jest nasza Julianka:)Też Julia jest jednym z popularniejszych imion, a w przedszkolu (w grupie) u córki jest 1 Julka, 1 Julianka, Mai nie ma żadnej, 1 Zuzia, 1 Zosia. 2 Mateuszów i to chyba jedyne imię, które się powtarza. Myślę więc, że nie ma się co sugerować za bardzo popularnością. Chociaż widziałam na liście na przyszły rok mają być 3 czy 4 Zuzie hehe, ale nie ma chyba reguły.

Teraz najprawdopodobniej będzie Laura lub Kacper. Cały czas mam wrażenie, że będzie 2 dziewczynka, zobaczymy po wtorkowej wizycie, czy się wyjaśni:) Podoba mi się też Blanka, Lena i Aniela, ale dla męża Laura i koniec (ewentualnie Kacper:P).

Moja córka dziś jest na wycieczce z przedszkola. Całe szczęście pogoda im dopisuje, a ja się zamartwiam.. Pierwszy raz pojechała gdzieś beze mnie..

a ja dziś byłam ostatni dzien w pracy i jak pomyslę, że czeka mnie ok. 1,5 roku wolnego to mi jakoś dziwnie :/

ja laktator polecam zakupić wcześniej, mam Medelę ręczny i nie narzekałam, na poczatku odciągałam na każde karmienie jak Mały leżał na neonatologii, a potem doraźnie

ja na pewno nie zdecydowałabym się na Swissmed, bo co mi z przyjaznego porodu, znieczuleń i innych bajerów, jak sie dzieckiem w razie kłopotów nie zajmą... co z tego, że mają wyposażenie w inkubator itd., jak nigdy tego nie używali i przewożą dziecko na Zaspę lub Kliniczną... ja przede wszystkim wybieram szpital z dobrą opieką neonatologiczną

Moje dziewczyny słuchały w brzuchu rocka, teraz też tak jest :) Chociaż, każda była też jeszcze w brzuchu w filharmonii :)

Witam wszystkie przyszłe mamusie w to piątkowe popołudnie :)

Ja od rana siedzę dzisiaj i szukam ciuszków dla mojego szkraba :)
Na allegro można czasem znaleźć naprawdę fajne rzeczy także siedzę i szperam :D
Mam do was pytanie- po ile i czego kupujecie dla swoich pociech ? I w jakich rozmiarach?
Ja na razie najwięcej mam w rozmiarze 62- bezpiecznym bo podobno mój synek duuuży ma być :)

aaaa mam jeszcze do Was pytanie- puszczacie swoim dzieciaczkom w brzuchu jakąś muzyczkę ? Słyszałam,że to się sprawdza,ale nie mam pomysłu co mu puszczać .....

Karolina ja mam zamiar rodzic w Swessmedzie. Cena troche wysoka,ale moj m tez chce zeby tam isc,wiec nie upieralam sie sama:)
Z drugim moze bedzie latwiej i pojde na zaspe:)

Ręcznego nigdy nie miałam więc się nie wypowiem, używałam Aventu Isis i byłam z niego zadowolona, jest w miarę cichy, wydajny i jest opcja zapamiętywania rytmu ssania, nadal działa więc dalej będę go używała.

Aga ale piękna piosenka, łzy same sie pchają do oczu :)

Cześć dziewczyny :)
ale pędzicie :) imiona super zwłaszcza Helenka, Nadia i Zosia :)

a co do laktatorów to polecacie zwykłe czy elektryczne?

Ach te hormony w ciąży, aż sie poryczałam... :)

AGAtwoja linkaż nie wrzucił się poprawnie :-)

Olkowi smakują chyba moje koktajle owocowe, bo wariuje po nich :)

dla wszystkich mam , miałam wrzucić 26.05 zapomniałam sorki :)
https://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA

Zoś tez podobno pełno a u mojej w przedszkolu jest tylko ona, za to Zuzie są trzy :) ciekawe czy jak moja Zuza pójdzie do przedszkola to będzie miała w swoim roczniku dużo imienniczek? Za to co trzecia mama przedszkolaka w grupie córki ma na imię Kasia :)

Hehe dziewczyny to u nas taka sytuacja: mój tata nazywa się Jan , ale wybieraliśmy też inne imiona a mojemu żadne inne nie odpowiada , jak tylko Jaś, więc będzie troche dziwnie, nie powiem :) ale cóż robić skoro tylko maly Jan nam odpowiada, z resztą mój tato też nosi imię po swoich dwóch dziadkach ;)

kaska2308 my chcieliśmy Helenkę, imię śliczne ! tyle, że jest pisiorek więc będzie Olek :) co do Łukasza to ja miałam być Łukasz :P

jade dziś w odwiedziny do malej dziewczynki tygodniowej, pewnie sie rozczule :P

Weronika jak daliśmy naszej córce na imię Maja też myślałam ze jest bardzo popularne, a okazuje sie że u niej w przedszkolu nie ma żadnej Mai :)