Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (12)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78 - córcia Nadia
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89 - synek Janek
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
11.09.2014 AgaKr - synek Aleksander
15.09.2014 Magra - córeczka Emilia
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
19.09.2014 Eve-Eve-Eve - córeczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX - córka Maja
26.09.2014 manka - synek Bartuś
26.09.2014 tynka- synek
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6
30.09.2014 Nela5 - synek

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - synek Jaś,
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85 - córeczka
06.10.2014 Kate84 synek
08.10.2014 NataliaG
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - synek Max

link do poprzedniego forum: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesniowe-i-pazdziernikowe-2014-11-t543630,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (12)

Dziewczynki a ja jak chciałam córe nazwać Maja, tak teraz bym się zastanawiała , bo to ponoć jedno z najpopularniejszych imion a jednak wolałabym takie trochębardxiej niepowtarzalne, może Dagmara albo Klara :) podobają mi się, a tak będzie mały Jaś :)

Ja jesli szpital będzie wyposażony w laktator to na sam początek nie będę kupować. Zobaczę najpierw jak będzie z laktacją, bo jednak bardzo bym chciała karmić piersią, a potem zastanowię się czy taki zwykły czy elektroniczny. Moja mama mówi że miała zwykły i wcale nie narzekała .

Dzień dobry :)
ja rodziłam na zaspie, tam był laktaktor jak ktoś potrzebował. ja swój dopiero kupiłam po porodzie jak byłam w domu, bo miałam dużo mleka i młoda nie byla w stanie wszystkiego przejeść :) w szpitalu nie był mi potrzebny

Wrzesień - a gdzie planujesz rodzic? na pewno na Zaspie mają i nie trzeba miec swojego.

He he Twoja siostra i mama sa nie ocenione:)))
Ja musze zapytac w szpitalu czy bedzie laktator bo sama juz nie wiem czy kupic czy nie:/

kaska - dzięki a info :) widzę, że Smyk ma to łóżeczko w ofercie, więc pewnie się w weekend tam wybiorę :)

Co do laktatora w szpitalu to przy Zosi nawet go nie wyjęłam bo wszystko samo ładnie się rozkręciło, a juz przy Zuzce musiałam trochę pciągać te cycki bo laktacja jakby poród przespała o 2 dni... Potem w domu było juz ok, dokarmiałam małą przez 3 dni w szpitalu i jeden dzień w domu a potem tylko pierś.

Tez bym wolała Helenkę, ale mąż tez się na nie krzywi, chciałby Paulinę a mi jakoś to imię kompletnie nie pasuje do mojego dziecka :) Zresztą jak mówi moja mama i siostra (wbrew opini mojej gin) że i tak będzie Łukasz ;)

Kasia imie Helenka lepsze od Nadii:)) chyba trzymam strone facetow pod tym wzgledem ,bo mojemu tez to imie nie odpowiadalo kiedy myslelismy,ze bedzie corcia:)

Karolina, u teściów stoi takie http://www.ceneo.pl/16793357 składa się dość szybko, służy juz dziewczynom 5 lat prawie, wprawdzie tylko na weekendy u dziadków ale było ich sporo :)

U nas o imieniu nawet nie rozmawiamy jeszcze bo żadne z nas nie ma za bardzo pomysłu na kolejną dziewczynę :) Chociaż np. Nadia bardzo mi się podoba ale u męża nie przejdzie, a Zuzę okupuje już młodsza :) jeszcze Helena mi się podoba.

pytanie do mam, które mają już dzieciaczki: jakie łóżeczko turystyczne polecacie? miałam jedno beznadziejne po siostrzeńcu, teraz się kompletnie rozwaliło, a 12.06. wyjeżdżamy na dłuższy weekend i muszę coś kupic... najważniejsze, żeby się szybko składało i rozkładało... help! :D

Halo;)) co tu dzisiaj z rana tak cicho? :)

Wlasnie patrzylam z m jak maluszek szaleje:) brzuch sie rusza i reaguje na nasze glosy:) slodkie to .

Megi byc moze skoro zartowaliscie ,ze bedzie mala Zuzia to teraz sie Wasze zarty spelniaja:)))

Evi to ja muszę zerknąć jakie dokładnie ma wymiary ten wózek, bo musi się mieścić do mojego hatchback'a ;). Wiadomo, że gondola nie może być za mała jak ma pomieścić nasze różowe, pulchne niemowlaczki i to jeszcze w odzieniu zimowym, ale w Bebetto Luca jak dla mnie jest w sam raz :).
No u mnie duża rozkmina pomiędzy Zuzią a Nadią. Nadia to jest takie wymowne imię, pasuje do małej rezolutnej dziewczynki jaki i dorosłej pięknej kobiety - mi tak się kojarzy przynajmniej :). A do Zuzi mam sentyment bo jak jeszcze dzieci były w sferze marzeń moich i męża to często żartowaliśmy, że będziemy mieli małą Zuzię :]. Na razie decyzja nie podjęta ;p.
Karo_lina i Aga_kr fajnie macie z tym usg, ja też mogłabym oglądać moje baby non stop :)

Megi, Gratuluję Córci!!! dziś dotarł do nas wózeczek - przetestowaliśmy go z mężem i jest super, dobrze wykonany, na "żywo" wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach, ma dużą gondole, dużo dodatków i w całości prezentuje się okazale - także jeżeli się nad nim zastanawiasz - to polecam bardzo!!!! :-) A imię Nadia - też jest ładne :-). Ja już widzę naszą jak będzie w wieku kiedy zacznie już być "bardziej kontaktowa" i samodzielna i jakoś tak mi to imię pasuje :-).

I już nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty u lekarza, kiedy będziemy mogli ją zobaczyć :-)

Aga widzisz nie pomyslalam o szpitalu:/ ,to moze ten reczn kupie chociaz. Dzieki za cenna uwage bo mi ze łba wypadło:))

kocyka minky jednak nie kupuje, siostra mi szyje u swojej koleżanki w ramach prezentu powitalnego malucha :) swoją drogą ucieszyła mnie ta nowiną :P

wrzesien ja co prawda mama jeszcze nie jestem, ale myśle, że laktator warto mieć zawczasu, swój mam zamiar wziąć do szpitala (wiem że w szpitalach można wypożyczyć) poza tym mleko trzeba odciągać jak zajdzie potrzeba,żeby nie doszło do zapalenia. No ale to moje zadanie i w każdym bądź razie posiadam ten sprzęt

Manka nie martw sie wynikiem glukozy. Moze to oznacza ,ze twoj organizm bardzo dobrze sobie radzi z taka iloscia na raz?

Megi ladne imie Zuzia:)

O matko ledwo nadarzylam:)))

Cytrynka napisze ci pozniej co ja kupilam:)
Mi tez siostra podpowiadala co jest potrzebne,a co zupelnie nie,moze Ci sie przyda:)

Aga super,ze glukoza u Ciebie wyszla dobrze:)

Mamusie ,ktore pisaly o laktatorze i sterylizatorze dobrze,ze mowicie co sie przydaje a co nie. Sterylizator jednak kupie,a laktator po urodzeniu bo w sumie nie wiadomo jak bedie u mnie z mlekiem:)