Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (12)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78 - córcia Nadia
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89 - synek Janek
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
11.09.2014 AgaKr - synek Aleksander
15.09.2014 Magra - córeczka Emilia
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
19.09.2014 Eve-Eve-Eve - córeczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX - córka Maja
26.09.2014 manka - synek Bartuś
26.09.2014 tynka- synek
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6
30.09.2014 Nela5 - synek

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - synek Jaś,
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85 - córeczka
06.10.2014 Kate84 synek
08.10.2014 NataliaG
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - synek Max

link do poprzedniego forum: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesniowe-i-pazdziernikowe-2014-11-t543630,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (12)

Wrzesien dzięki :)

Gabi masz tu link do mozarta:))

http://m.youtube.com/watch?v=W9pwmD8J8yg

Milego dnia zycze mamusiom:))
Moj malutek od rana wczesnie bardzo jak nigdy juz daje mi kopniaki:))
Ogolnie budzi sie okolo 10:00 :)

witam niedzielnie :)
także dołączam się do życzeń dla maciupkich i większych pociech

Lubię Twoją słodką buzię,
mój Ty kochany Łobuzie.
I serduszko Twoje gorące,
dlatego chcę Ci dziś dać
całusów tysiące :)

My z córcią dzisiaj idziemy do nowo otwartej amerykańskiej restauracji nad Motławą- taki prezent sobie wybrała :)

Megi gdzie znalazłaś Mozarta dla dzieci ?

Życzę wszystkim wspaniałego DNIA DZIECKA :)

Dzień dobry dziewczyny:)
U mnie po wczorajszej wizycie u lekarza raczej nie ma dobrych wiadomości:(
Szyjka mi się skraca, tragedii nie ma jeszcze bo ma 28 mm, ale że pierwsze dziecko jest wcześniakiem, to nie wolno tego bagatelizować... Dostałam skierowanie do szpitala na konsultację i ewentualne założenie szwu, i zalecenie baaardzo oszczędnego trybu życia... Mam załatwić sobie jakąś pomoc przy starszaku, dużo leżeć i jak najwięcej odpoczywać... Echhh...

Dzień dobry :)
Ja również przyłączam sie do życzeń dla maluszków :) oraz wszystkich naszych dzieci :)

My nie długo idziemy do kina z naszą Mają, ciekawa jestem czy będzie ładnie siedzała na bajce.

Miłej i słonecznej niedzieli:)

Dzien dobry :)))

Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków:))) !

Wow ale sie rozpisalyście :-)
Właśnie nadrobilam dwa dni i juz nawet nie pamietam co pisalyscie na początku i co chciałam odpisać :)
W każdym razie życzę wszystkim udanej niedzieli :-))

Mamakaroli gratuluje wytrzymalosci na glukozie:)))

Hej mamunie:)))

Mileczka dzieki za podpowiedz z tymi rajtami:)) zapytam o nie. Dzisiaj znalazlam w gatcie juz lepsze bo maja jeden szew i jest cieńszy takze da sie przezyc:))
Kasia oczywiscie ponczochy tez kupilam:))

Dzisiaj bylam na grilu z m i znajomymi. Troche na koniec sie wkurzylam ,ale na szczescie juz w domku jestem. Wszystko mnie boli i malutek kopie,ale tym akurat umila mi czas:)

Właśnie moja dzidzia przez ostatnie 3 dni była taka spokojna, że aż zaczęłam się martwić bo wcześniej była bardzo aktywna. Fakt, że ja wciąż byłam w ruchu i mało odpoczywałam stąd pewnie się to wzięło. Dzisiaj wieczorem zapuściliśmy małej Mozarta dla dzieci i dostałam tyle kopniaczków, że spokojnie nadrobiła ten czas ;). Chyba jej się podobało, to od dziś będzie nasz wieczorny rytuał :)))

U mnie ruchy raczej jeszcze nie sa odczuwalne o stałych porach.

wrzesień, ja sie przerzuciłam na pończochy, polecam :)

My tez dziś mielismy wcześniejszy dzień dziecka, najpierw pojechaliśmy do alfy bo miał tam być miś Uszatek a dziewczyny za nim szaleją. Organizacja taka sobie, na www było że miś będzie od 13 do 18, przemknął nam o 13.30 jak przyjechaliśmy a potem ponad godzinę nigdzie go nie było, ale dzięki temu zaliczyliśmy lody czekając na niego. Potem powrót do domu, szybki obiad i poszliśmy do lunaparku. po drodze była jeszcze krótka wizyta w mama i ja bo zepsuł nam się isofix w foteliku Zosi i chcieliśmy go oddać do reklamacji, ale niestety nie mozna tego zrobic w weekend więc gdybyście chciały u nich coś reklamować to trzeba w tygodniu. w każdym razie jestem dziś padnięta, a do tego dziewczyny dopiero niedawno poszły spać.

Dobranoc :)

Hejka
My dzisiaj chciekismy isc z mała na festyn ale jakas takaznowu nie wyraźna jest :( ale za to obiad u moich rodziców zaliczylismy ;) dzisiaj mieliśmy pierwszy powazny zakup dla maluszka, udało sie kupić kolyske, ta ktora tak bardzo chcialam, a ciesze sie jak gwizdek ;) Naszej corce tez sie spodobał a bo nie mogla od niej odejść:)
A co do ruchow to moj ma swoje stale pory, przy porannej kawie mamy i wieczorem jak klade sie do lozka, a w ciagu dnia to roznie, generalnie jak wiecej odpoczywam to mały wiecej sie rusz

Hello dziewczynki :). Ja też wykorzystałam dzisiejszą piękną pogodę i cały dzień spędziłam na dworze. Mam wrażenie, że od połówkowego moja dzidzia jakby mniej ruchliwa jest, jednak wolałam jak dawała czadu byłam spokojniejsza.
A jak wasze bobasy, odzywają się regularnie?
Robię postępy w zakupach - kocyki 2 szt., body - 4 pary, 1 skarpetki. Czyli dalej nic nie mam :p.

Karo_lina ja tez jutro idę na kontrolę :) a pojutrze dooooooo dentysty- ratunku :(

hej dziewczyny! no wczoraj to zaszalałyście z postami :)

my wykorzystaliśmy dzisiaj piękną pogodę i wybraliśmy się do zoo - to już tak z okazji jutrzejszego Dnia Dziecka, bo ponoć jutro ma się zachmurzyć.

Aga - chyba też muszę zerknąć na te porody :) w pierwszej ciąży oglądałam tego typu programy na TLC i nastawiły mnie mega pozytywnie do sprawy :)

też nie mogę się doczekać jutrzejszego USG. niestety pojadę sama, bo mąż zostanie z synkiem - akurat ma drzemkę o tej porze...

ale cisza !!!! :)
dziewczyny oglądacie TOP Trendy? :) czy finał X factor? :)

mój bobasek sie wierzga dziś, chyba czuje, że mama i tata czekają na spotkanie jutro :) czuje, że jest wiekszy i silniejszy, kopy mocniejsze i już czuje je zdecydowanie wyżej, czasem powyżej pępka, młodemu pewnie domek sie mocno powiększył od ostatniego spotklania

mamakaroli a zjadlaś coś zanim wsiadłaś w auto ? mnie mdliło pierwsze 20 min po wypiciu, po godzinie już wiedziałam, że dam rade i nie zwróce zawartości tego kubka co już pewnie sie trawił w żołądku, ale po drugim pobraniu krwi (do teraz mam ślad w postaci siniaka na ręku) nie było mi już tak wesoło, zjadłam w aucie, poczekałam chwile i dopiero ruszyłam

byłam na spacerku i powiem wam 1 h wytrzymałam - koło południa byłóo gorąco :P) pogoda piękna, teraz jest chłodniej w cieniu u mnie ok 15 stopni , a pranie już w szafie - takie dni na suszenie lubie :P

Witam się dziewczyny w ten słoneczny i ciepły dzionek;)

Byłam na tej nieszczęsnej glukozie ,ale obrzydliwie słodkie to.Ciesze się ze dałam rade.Teraz tylko na wynik poczekać i mieć nadzieje ze wyjdzie dobry;) Tylko jeszcze zanim dojechaliśmy do domu to miałam zasłabnięcie myślałam,że zemdleje było blisko.

Aga no to niezły bobasem był Twój M ;) sądzę, że to zależy od wielu rzeczy... Poza tym jednak na usg mogą być duże pomyłki w stosunku do rzeczywistości, u mnie akurat było odwrotnie, całą ciążę straszyli, że będzie małe dziecko i na usg więcej niż 3100 nie pokazało, a młody urodził się 3600 :) pewnie zależy też od ułożenia dziecka, na ile pomiar jest prawidłowy.

Wrzesień to daj znać jak znajdziesz te rajstopy, bo ja też muszę się zaopatrzyć, a nie mam pojęcia gdzie szukać :)

I popieram gabi, lepiej nie być samym w te ostatnie tygodnie, nigdy nie wiadomo, jak się zacznie i jak się samemu na to będzie reagować, zawsze lepiej, jak obok jest ktoś bliski, a może się okazać, że w takiej sytuacji jednak Twoja mama zachowa zimną krew ;)