Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (12)

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78 - córcia Nadia
05.09.2014 mamakaroli - córeczka Natalka
06.09.2014 cytrynka - synek Szymon
06.09.2014 Dora89 - synek Janek
09.09.2014 ann - synek
10.09.2014 Justyna47
11.09.2014 AgaKr - synek Aleksander
15.09.2014 Magra - córeczka Emilia
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka - synek
19.09.2014 Eve-Eve-Eve - córeczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien - synek Mateusz
26.09.2014 GosiaX - córka Maja
26.09.2014 manka - synek Bartuś
26.09.2014 tynka- synek
27.09.2014 aniuleczka25 - córcia :)
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6
30.09.2014 Nela5 - synek

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz - synek Jaś,
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85 - córeczka
06.10.2014 Kate84 synek
08.10.2014 NataliaG
09.10.2014 karo_lina - jeśli synek - Filip, jeśli córeczka - Maja
11.10.2014 Miliani- synek
26.10.2014 gabi1111 - synek Max

link do poprzedniego forum: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesniowe-i-pazdziernikowe-2014-11-t543630,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (12)

Wrzesień w 'marilynie' się ciążowe, szew niby płaski, ale pod cienką sukienką każdy szew będzie się odznaczał. Spróbuj zapytać o rajtki vita bassa, to są bardzo niskie biodrówki, ale na pasie silikonowym, także nie będą zjeżdzać. Puścisz je sobie pod brzuszkiem i nie będzie nic widać :)
też muszę kupić jakieś rajtki na te chrzciny :D najlepiej z 3 pary :P

Gabi potrzebne mi do sukienki:) za zimno mi tak z gołymi nogami,poza tym mam blade:)))

leże, wypoczywam i mam mega kolke z lewej strony, dziwna sprawa ;/

Hej .

Ja o 4 rano to dopiero kladlam się spać :).Byliśmy na urodzinach kuzyna.
Z tą średnią wagą urodzeniową to się u nas nie sprawdziało bo i ja i maą urodziliśmy się ważąc ok 2800 a nasz synuś prawie 3300.

Dzisiaj rano mnie "oświeciło"i zastanawiam się czy nie będzie tym razem Franka.W poprzedniej ciązy sie wahaliśmy pomiędzy Michalem i Frankiem i wybraliśmy Michał.

Ale to jeszcze nic pewnego.
Miłej soboty.

bardzo ciekawe zajęcie :)
Wrzesien po co Ci rajstopy?

sprawy domowo sprzątaniowo-kuchenne :P

Heh Aga ja tez spac juz nie moglam od rańca:)
Niedlugo wyjazd do galerii b. w poszukiwaniu rajstop ciazowych bez grubego szwu na brzuchu.

Aga a co ciekawego robiłaś? hihi :)

ale piekny dzionek,a dzień jaki długi bo od 4 rano na nogach :) dopiero 9 a ja mam już sporo spraw ogarniętych :) przebudziłam sie o 4 i miałam już oczy jak 5 złotych, co zrobić :P

Gabi ,mysle,mysle :))) pewnie bedzie mama gdybym byla sama:)

Dzień dobry kobietki :)

Nika podsunęłaś super pomysł z tym prywatnym forum, rzeczywiście przyda się tam lista wyprawkową bo już kilka razy byłą zamieszczana i potem ktoś znowu pytał, a jak ktoś będzie miał bardziej intymnie pytania ale skierowane tylko to zaufanych to może korzystać z priv :)

z tą średnią wagi ciała dzidzi to mnie zaciekawiłyście ale czy mój będzie pamiętał ile ważył przy urodzeniu , hihi :) Aga a Twoja dzidzi to będzie prawdziwy klopsik :O

Wrzesien, Megi ma rację powinnaś mieć kogoś przy sobie w ostatnich dniach bo tak jest bezpieczniej i mniej stresująco a nie wiadomo jaki sytuacja sie rozwinie, przemyśl to :)

Nika jak średnia urodzeniowa, to u mnie wychodzi 4,3 kg. Ja 3,8, a mój M 4,8. Mamamija

Gabi masz rację:) ,a Ty chcesz Polskę opuszczac:/

Megi ,moja mama ma podobno przyjechac we wrzesniu do mnie ,ale ona strasznie panikuje i nie wiem czy to mi pomoze:) , a w ogole i tak pewnie zostala by u mnie w domku ,a ja sama jechalabym do szpitala .Sama nie wiem jak to wyjdzie i musze to przemyslec:)

Nika zgadzam sie z ta waga urodzeniową:) Moja mama mowila mi ,ze ja mialam 3600 ,wiec chyba juz rozumiem skad synek ma taka wielkosc:) ,moj m urodzil sie z waga 2900 :)
Dobrze,ze w pepco kupilam wieksze rozmiary ubranek:)

Jejku dziewczyny, dwie godziny nadrabiałam niecałe dwa dni ;)
Już wiele nie pamiętam co chciałam napisać, bo zmęczona jestem :)
był temat sterylizatorów-ja np. jak kupiłam ręczny laktator TT to tam w zestawie jest pudełko do sterylizacji i można je użyć z powodzeniem do sterylizowania małej butelki czy smoczka. Ja długo karmiłam piersią, więc duży sterylizator w ogóle się nie przydał.

Karolina jak potrzebujecie łóżeczko tylko na kilka dni to są jeszcze wypożyczalnie np. http://itinere.pl/kategoria/203/lozeczka-turystyczne.html

Megi-ponoć waga urodzeniowa Twojego dziecka może być średnią z wagi urodzeniowej Twojej i Twojego męża, u nas się sprawdziło przy pierwszym dziecku :)
A ja po środowej wizycie u gina, dziewczynka nadal jest dziewczynką, mam nadzieję, że już tak zostanie :) Z dzidzią wszystko ok, strasznie się wierci ostatnio, wczoraj pierwszy raz nie mogłam spać, bo tak kopała :)

Co do ciuszków, to zależy jakiej firmy. mój w 56 nosił tylko z H&M, bo inne (np. z pepco) były za małe i też koło 3 tygodni, potem krótko 62 no i dłużej 68

Co do forum prywatnego jestem jak najbardziej za, ale faktycznie możemy poczekać jeszcze z 2 miesiące, może jeszcze jakaś mamusia dołączy. Na takim forum można w jednym miejscu zebrać najważniejsze rzeczy np. listę wyprawkową czy inne powtarzające się tematy i każdy może to łatwo odnaleźć, a to duży plus ;) nie wspomnę już o prywatności, bo to oczywiste :)

Dobrej nocy dziewczyny!

Mileczka to nieźle Cię zrobili z tym chrztem... Ja mam jednego chrześniaka i wyobraźcie sobie, że dałam się wrobić w kupno: ubranka, świecy, szatki no i prezentu (kasa) - ale to było dawno :p. Po prostu cały chrzest był organizowany na szybko, a rodzice dziecka mieli dość skomplikowaną sytuację, ale i tak po czasie stwierdziłam, że jednak przedobrzyłam i to bardzo... :]. Mileczka ja bym została przy swoim - w końcu masz już prezent, powiedziałabym to rodzicom, żeby nie byli zdziwieni.
Wrzesień na twoim miejscu może też rozważałabym Swissmed. Ja dalej obstawiam Zaspę, ale wiem, że jak się już poród zacznie to wszystko będzie na głowie mojego męża, ja strasznie panikuję. Wrzesień jak tylko masz taką możliwość to poproś kogoś bliskiego by był przy tobie w tym czasie, gdy będzie zbliżał się termin, żebyś nie musiała sama przez to przechodzić.
Ja o Zaspie słyszałam wiele pozytywnych opinii, ale zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. To samo dotyczy wszystkich pozostałych szpitali ze Swissmedem włącznie.
Fajnie, że spodobała się Wam pioseneczka ;)

Wrzesien kochanie ja tez mam taką nadzieję bo z dnia na dzień stajemy sie dla siebie bliższe, dlatego że czujemy podobnie i przez to bardzo sie rozumiemy :)

Gabi ja mam nadzieje,ze u nas na forum sie tylko nie skonczy:))

z tego co zauważyłam to dziewczyny z forów ciążowych nadal mają kontakt tylko na forum dla mam :)

mam nadzieję że z nami też tak będzie :)

Ja mam nadzieje,ze znajomosci nasze nie beda umieraly z wiekiem :)))