Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Dzieki sharana:)
Gratulacje dla Ciebie i malenstwa:))
Jak cos to jestesmy w nowym watku :) link jest podany wyzej:)

witajcie przyszłe mamusie :) gratulacje, jestem z mamuś kwietniowych i moje maleństwo ma już 18 dni, a mam wrażenie jakbym wczoraj dołączyła do forum :)

Wrzesien ja jadlam czasami kabanosy, mysle ze w drugim trymestrze jedzenie nie ma juz takiego wplywu na malucha, a nawet na poczatku niewielka ilosc tego co jemy do niego dociera, jak mi ktos kiedys napisal: maleństwo wyciąga od mamy tylko to co najlepsze ;)

Mam w domu książkę W oczekiwaniu na dziecko, Heidi Murkoff wydanie najnowsze. Jest to książka opisująca całą ciążę, zawierająca odpowiedzi na wiele pytań. Korzystałam z wcześniej wersji w pierwszej ciąży, teraz także ją kupiłam i chciałabym żeby nie kurzyła się w domu i odsprzedać ją za połowę ceny sklepowej lub mniej :) także zapraszam na prv jeśli znajdzie się zainteresowana.

Miłego oczekiwania :)

witam:)

bardzo gorąco polecam Wam wóżek maxi cosi mura 4. sprzedaję bo dostałam od mojej szalonej teściowej nowy wózek spacerowy i nie mam gdzie trzymac. Wózek jest w stanie idealnym.

link do ogłoszenia http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-wielofunkcyjny-maxi-cosi-mura-4-tango-red-ogl8222552.html

polecam gorąco,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wrzesień, spójrz wyżej :)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=538424&c=1&k=160
nowy, bo ten długaśny juz jest :)

Hejo wszystkim mamusiom:))) no dzisiaj to tu zywej duszy oprocz mnie nie ma:(

Mam pytanie. Jecie wędzone kabanosy? Tak mnie naszła ochota ,wec kupilam,a teraz przeczytalam ,ze nie mozna:/
Jak jest u was?

Mamusie drogie jak z naszym spotkaniem?:)
Może niech kazda napisze jeszcze raz czy pasuje 7 maja ,a jak cos to ustalimy konkretny dzien czo ?:)

No Kasia nie znam sie,zle czeka Cie chyba ciezkie zadanie:)))

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=538424&c=1&k=160
nowy, bo ten długaśny juz jest :)

Ja muszę młodszą wyeksmitować z łóżeczka i naszej sypialni i muszę to zrobić jak najszybciej zeby nie odniosła wrażenia, że pojawia się nowy maluch a ja ją od siebie odsuwam i zabieram jej nawet łóżko.

http://warszawa.krajoweogloszenia.pl/01-991/ubrania-dziecięce-buty/super-kombinezon-mi-z-hm-rozm-62_37606.html

A to ten niedzwiadek z h&m :)))

Cytrynka ja mam tez caly pokoj do przerobki,takze w czerwcu czeka mnie remont,zakupy i wszystko :)

wrzesień racja :-) miesiąc nie robi różnicy :-)
ja najchętniej kupiła bym już wszystko,ale muszę zrobić w mieszkaniu małą roszadę, trochę mebli kupić i wtedy będę szalała :-)

Mamakaroli tak rodzilam w 2010 ale na zaspie :) musze wyslac meza po te tabletki, dzięki za pomoc dziewczyny ;)

Cytrynka ja narazie tez nie mam gdzie,ale bede spokojniejsza,ze juz jest bo i tak musialabym go kupic w czerwcu:)) jeden miesiac w tą czy w tą nie robi roznicy:)))
Po niedzwiadka tez musze jechac:)

Wrzesień to super :-) dla mnie to za trochę za szybko na wózek. .nie mam gdzie go trzymać :-)
A tego niedźwiadka muszę pojechać zobaczyć i chyba kupić :-)

Z tum zimowym kombinezonem macie racje:))) narazie kupie tego niedzwiadka:)))

Dzisiaj dostalam telefon,ze moj wozeczek bedzie za 2-3 tygodnie:)) suuuupeeeer:)

Macie racje dziewczyny :-)
Nie ma co . . .najpierw poczekajmy na narodziny a później jak przyjdzie zima to będziemy myśleć :-)

Manka mi dziewczyny poleciły na gardło tab.Prenalen i faktycznie pomogły a,że mąż gapa i za pierwszym razem idąc do apteki kupił syrop to brałam i to i to.Na drugi dzień już się czułam o wiele lepiej. A i widzę,że nasze starsze dziewczyny urodziły się tego samego dnia.Ja rodziłam 2010 ty też tak? na klinicznej;)

Moja urodzila sie 26.08 i miala 55 cm a waga 3800 a kombinezon na zime mialam na 74 cm na poczatku byl wiekszy ale pod koniec zimy juz taki duzy nie byl. Fajne bylo w tym kombinzonie ze moglbyc normalnie na kazda nozke a mozna tez bylo tak go spiac na nóżkach ze byl taki ala śpiworek.
Takze na zakup zimowych rzeczy jest jeszcze bardzo dużo czasu.

Nie kupujcie teraz nic na zimę, po pierwsze nie wiadomo jakie duże urodzi się dzieciatko a po drugie nie wiadomo jak szybko będzie rosło. Zosia urodziła się 2 lipca z wagą 3065g a młodsza Zuzka 18 sierpnia z wagą 3075g no i zimą miałam problem z ciuszkami po Zosi bo były za małe na Zuzkę mimo, że urodziła się prawie 2 miesiące później z prawie identyczną wagą.

racja :-) zimowych nie,ale te jesienne napewno :-) i już sama nie wiem co i w jakim rozmiarze Hehe

Inne tematy z forum

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...