Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

z takimi "przyszłościowymi" ciuszkami warto się wstrzymac do porodu albo do ostatniego miesiąca, kiedy na USG będzie już wiadomo, jak duże będzie dziecko. myślę, że we wrześniu/październiku jeszcze nie będziemy potrzebowały kombinezonów zimowych :)

Cześć dziewczyny.
Co dzisiaj tak cicho?
Ja myślę,że do szpitala spakuje body zapinane całe i pół śpiochy, może dwa pajace :-)

A kombinezon myślę,że kupię na 62 ten zimowy. Młody będzie miał 3 miesiące i chyba itak będzie za duże na niego nawet na cała zimę . No chyba ,że dzieciaczek będzie duży od urodzenia :-)

Manka, dużo imbiru. Poczujesz się od razu lepiej! :)

a w szpitalu ubierałam dziewczyny tylko w pajacyki, rodziłam zawsze latem a zresztą na klinicznej zawsze jest gorąco. Miałam kilka kaftaników ale w życiu żadnego nie założyłam dziewczynom :)

Manka na gardło możesz tantum verde, a tak ogólnie to herbata z miodem i cytrynka albo taki syrop czosnkowy na P, dziewczyny pisały kiedys o nim.

Wrzesień, pewna nie jestem ale w mama i ja chyba były takie przewijaki właśnie z opcją wanienki lub bez. Ja jak juz pisałam mam przewijak nakładany na łóżeczko a obok stoi komoda, ale taka wysoka na ok 130cm, na niej mam rzeczy do przewijania w koszyczkach: mokre chusteczki, waciki, krem do pupy a w górnej szufladzie mam pieluchy. Na razie wszystko się fajnie sprawdza, ma pod ręką co potrzebuję a w takiej wysokiej komodzie mieszczą mi się przynajmniej wszystkie ciuszki dla dziecka.

ja również używałam stojaka do wanienki, a dziecko odkładałam po kapieli na przewijak. to chyba najwygodniejsza opcja :)

co do kombinezonów - na początek rzeczywiście najlepsze są takie welurowe - po prostu cieplejsze pajacyki :) zimowy to już pewnie trzeba będzie miec na 68 cm ;)

jeśli chodzi o ubranka, to na początku ubierałam dziecko tak, jak położne w szpitalu - w kaftaniki i śpioszki. kaftanik można było podwinąc, żeby pępek miał dopływ powietrza i sie szybciej goił. teraz chyba też od tego zacznę, bo kaftaniki się łatwo zakłada "na kopertę" :)

Dzień doberek;))
Kasia,a wiesz moze czy sa gdzies takie przewijaki bez wanienki?:) bo w sumie ja tej wanienki nie potrzebuje bo raczej bede miala osobną. Chodzi mi tylko o przewijak:) sama juz nie wiem co lepsze, czy taki przewijak by byl ok czy ta komoda jednak z szufladami i przewijakiem.

Witam, ja tak jak kasia uzywalam stojaka pod wanienke bo kapalam mala w pokoju, zaraz po kapieli odkłada m na przewijak i tam juz ubieralam.

Dziewczyny poratujcie mnie bo zarazilam sie chyba od mlodej, co mogę wziąć na bol gardla i ogolne rozbicie?

Witamy z "rana" :) takie komody zawsze mi się podobały, tylko miałam z nimi jeden problem. Kąpię sobie Maluszka i gdzie go odłożyć po tej kąpieli? Bo przewijak jest wtedy złozony... przy dziewczynach korzystałam ze stojaka na wanienkę, składał się prawie na płasko i chowałam go za szafę po kąpieli.

http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-wanienka-przewijak-3w1-hit-i4177226642.html

Dziewczyny ,a co myslicie o takim przewijaku? :)

Hi hih no to spotkanie z maluszkami tez bedzie ciekawe:))))))

Kurcze dziewczyny tak czytam i patrze o tych wózkach i coraz bardziej mi się podobają ;) wyjdzie na to,że połowa dzieci z wątku będzie miała wózki tej firmy ;)

Megi ja bedę miała taki i właśnie ten jasny szary :) dostaję w spadku po synku siostry ;) (albo model nico ale one niewiele się różnią a ja nigdy nie pamiętam który ona ma) uzywa go od lipca i jest bardzo z niego zadowolona

Nom dokladnie:)

Nie no pewnie 400 zł to już znacząca sumka. Mi chodziło o to, że ceny w tym sklepie Maluch i w bobowózki-opcja internet jest taka sama, a nie wiem czy w sklepie bobo byłoby drożej. Kurczę fotelik to faktycznie prawie połowa ceny, muszę ładnie siostrze podziękować ;)
Mileczka, właśnie to chyba raczej o design chodzi z tymi modelami bo rozwiązania te same. Ja szukałam wózka pod dziewczynkę a Wrzesień pod chłopca ;)

Roznia sie jeszcze koszami i torbami:)

Mileczka pytalam o to dzisiaj:) roznia sie kolorem stelaza i samym stelazem i obudowami ,np jeden ma zaokraglone daszki w wozku a drugi ma proste.o takie to roznice:)

Faknie,ze masz fotelik juz:)
Wlasnie w sklepie stelaze byly w kolorze srebrnym i bialym,ale do chlopaka mi to nie pasowalo:)
Megi cenowo wydaje mi sie jednak taniej w necie jesli kupowac by caly zestaw.Obliczajac w domu to samo cenowo ,w sklepie wychodzi drozej. Sam fotelik maxi cosi i baza family fix kosztuje okolo 1200 zl ,wozek bebetto w sklepie kosztuje 1400 zl ,razem 2600 zl. W necie 2200:) jakby nie bylo 400 zl w kieszeni:)

Właśnie, Kochane. Tak sobie oglądałam te wózki bebetto na stronie Bobowózków i czym one się różnią? :P poza designem minimalnie? W sencie Luca, Solaris itd., bo ja taka nieobeznana ;P

Wrzesień, ja dzisiaj oglądałam ten wózek u mnie w Pruszczu w sklepie "Maluch", link wrzuciłam z bobowózki, bo akurat taki też tam mają :). Jak porównywałam cenę w "Maluchu" i "Bobo" (internet) to w sumie taka sama. I tak jak mówisz materiał taki inny, mniej śliski niż standardowy, super wygląda właśnie taki jasno szary i w "Maluchu" akurat mieli na czarnym stelażu ale też jest biały bądź srebrny. Mi ten wózek bardzo przypadł do gustu, lekki, zwrotny, a przy tym gondola spora i głęboka buda, w spacerówce nawet przedłużana w razie złej pogody. Co więcej łatwo się składa, a ja mam mały bagażnik w aucie więc też mi gabarytami pasuje. A jeszcze plus taki, że ja dostanę fotelik maxi cosi 0-13 kg od siostry i ten fotelik też jest kompatybilny ze stelażem Bebetto. No i cena rozsądna, więc o ile nie wyczaję jakiś złych opinii o tym wózku, to będzie mój :D
Twój wybór - Solaris też mi się podoba, w sumie to samo co Luca, tylko ja szukałam takiego bardziej delikatnego pod dziewczynkę hehe ;)

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...