Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (6)

Witam nową mamusie ;) brakiem brzuszka to się nie martw jeszcze się pojawi;)

Co do staników to ja też muszę się wybrać na zakupy,ledwo się mieszczę ;)

A dziś mamy piękny dzień;)

weronikaz witaj w naszym zacnym gronie ;). Ja jutro zaczynam 17 tydz. a też na razie brzuszka widocznego nie mam, ale pomalutku zaczyna rosnąć :). A Ty na kiedy masz termin? Ja mam na 4.10.
Kurcze wasze maluchy już się ujawniły co do płci, a ja wciąż muszę czekać :/.
Waga u mnie nadal w miejscu +/- kg, a co do staników to też muszę wybrać się na zakupy i akurat bardzo się cieszę z tego powodu, w końcu bluzki z większym dekoltem będą na mnie dobrze leżeć ;)

Weronika na twoim miejscu to bym się cieszyła, że męczących objawów brak no i brzuszek tez mały :) ja jak na razie mam 1kg na + ale brzuch juz mam ogromny. Z tym że ja to mam niestety spore zapasy po poprzednich ciążach... i stanik właśnie jakiś taki przyciasny się zrobił ;)

Oj Manka, cholestazę miałam pod koniec 1 ciąży. Nic fajnego. Zrób badania, wyniki od razu pokażą czy to to.

A co do staników, to ja dzisiaj też muszę wykopać swoje z poprzedniej ciąży, bo już nie mieszczą sie w moich standardowych rozmiarach ;-)

A od początku ciąży mam +2,5kg (tylko tyle, bo przez wymioty schudłam).

Weronikaz ja tez nie mialam brzuszka ,teraz zaczal wychodzic :) jestem w 17 tygodniu.maly coraz bardziej szaleje:)
Manka bedzie dobrze i nie martw sie tylko!
O szpitalu sweesmed wczoraj duzo czytalam i raczej wybiore go lub zaspę:)
Milego dnia zycze wszystkim mausiom:))
Super ,ze pojawiaja nam sie w gronie dziewczynki:) !!
Bedzie po rowno:)

same Maje będą :) nie powiem super imię :)

a piersci fakt tez sporo urosły, ale na ogolnie nie należę do dziewczynm z dużym biustem to chociaż teraz jest :)
dziewczyny a ile macie na plusie? bo ja od początku juz 6kg:P

byłam u lekarza, dostałam skierowanie na badanie krwi na próby wątrobowe, cukier i bilirubinę bo być moze to nie jaka cholestaza, mam nadzieje ze wyniki będą oki i że zadne g*** mi sie nie przypałętało :(

haha, ja też mam dla dziewczynki wybrane imię Maja :D
a jak będzie chłopak, to Filip :)

u mnie brzuszek już widoczny - rzeczywiście za drugim razem szybciej wychodzi. piersi nie mieszczą mi się w stanikach i muszę się w końcu wybrać do piwnicy po staniki z pierwszej ciąży :)

GosiaX, to mnie pocieszyłaś, bo mi to samo lekarz powiedział, z tym poprzecznym ułożeniem, a już się martwiłam, że coś nie tak, uff!
jutro wizyta, nie mogę się doczekać :D

uff no to mnie pocieszyłaś :) czyli będę sobie czekać i patrzeć :) a co do tych wymiotów to współczuję, ja sama pamiętam jak do dziś, jak moja mama przy swojej ostatniej ciąży nic, tylko ciągle latała do toalety i szczerze mówiąc sama bardzo się obawiałam , że geny nie będą i dla mnie zbyt łaskawe w tej kwestii ... no ale w końcu trzeba się cieszyć tym pięknym czasem :)

weronikaz nie ma się czym przejmować:) Każda ciąża jest inna:) Ja kończę 18 tydzień i też jeszcze brzuszka nie mam. Może wieczorem jest lekko odstający, a to moja 2 ciąża. Z objawów ciążowych to zarówno w tej jak i poprzedniej ciąży praktycznie nie miałam i nie mam (póki co). Na początku byłam bardziej senna i miałam lekkie mdłości, ani razu nie wymiotowałam. Nic tylko się cieszyć:)

GosiaX super, że wszystko ok:) Jak już 2 raz lekarz dojrzał dziewczynkę to już tak pewnie zostanie. Gratuluję. Ja jeszcze nie znam płci niestety...

Ja jeszcze się nad zakupami nawet nie zastanawiałam. jak poznam płeć, a wizytę mam 6 maja, przejrzę rzeczy po córce i zacznę powoli ogarniać wszystko dla maluszka:)

Wrzesień wiem, że już pisały dziewczyny na forum o Swissmedzie, poczytaj sobie. Ja rodziłam na Zaspie i mam zdanie tylko odnośnie tego szpitala. Generalnie nie narzekałam.

Co do witamin to ja biorę Prenatal Classic + Kwasy DHA.

Weronika, znam takie przypadki "braku" brzuszka na początku, a później.. ho, ho rośnie baraardzo szybko :-) nie martw się, brzuszek będzie!
I ciesz się, że nie masz nudności i wymiotów! Też bym tak chciała! Ja miałam takie wymioty, że przez miesiąc prawie z łożka nie wychodziłam bo nie miałam siły, bo kilka razy dziennie wymiotowałam, ble!
Na szczeście teraz już tylko raz na kilka dni.

:) ja to jeszcze nie wiem czy będę miała chłopca czy dziewczynkę i chyba nawet nie będę doktora pytała, bo raczej wolę niespodziankę, ale już wybraliśmy wstępnie imiona i jeśli chłopczyk to będzie Jaś, a jeśli dziewczynka to też Maja :) :)
Ale jutro idę na wizytę do ginekologa i zobaczymy co mi powie, bo czasem zdarza mi się odczuwać takie bóle podobne do miesiączkowych w okolicach jajników tak myślę, oby to nie było nic niebezpiecznego...
Pozdrowionka :)

Heej wszystkim kobietki :) jestem świeżynką na forum :)
Podpowiedzcie, czy cos ze mną nie tak?? jestem w 17. t.c. i nic u mnie nie widać. Tak troszeczkę , minimalnie tylko lekko brzuszek zrobił mi się wypukły z dołu, ale jestem chuda, więc się dziwię, a to już prawie półmetek jakby nie było. Co prawda to jest pierwsza moja ciąża i słyszałam , że później dopiero dzidzia się wtedy "objawia" :) no i w ogóle chyba jestem jakiś ewenement , bo od samego początku oprócz w sumie kilku dni kiedy miałam mdłości , to było ok, raczej tylko zwyczajne zmęczenie odczuwałam i bolesność piersi.. a jak to u Was wygląda na tym etapie ciąży? jakoś nie mogę dojść ze sobą do ładu jeśli o wielkość tego brzuszka chodzi ;)

Witam,

Już po wizycie i wszystko wiem co mi jest :-)
Moje dziecko jest ułożone poprzecznie i dlatego mam to nieprzyjemne uczucie napierania na szyjkę i po bokach. Do tego bardzo się wierci :-) To ułożenie poprzeczne może trwać do 20-22 tyg. Lekarz mówił, że to normale i nie ma się czym martwić.
Wszystko inne wygląda dobrze.
Płeć, prawdopodobnie dziewczynka. Ciężko było cokolwiek zobaczyć, bo caly czas Maleństwo wierciło sie i machało nogami :-) ale to już drugi raz jak lekarz tak mówi, więc chyba będzie Maja :-)

Pozdrawiam cieplutko! :)

Hej wszystkim:))

Manka bedzie dobrze,nie martw sie!

Milego dnia kobitki :)!

manka, oby wszystko było ok!

ja już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty :) wzięłam na jutro urlop, bo oprócz ginekologa, mam jeszcze endokrynologa, no i chciałabym zacząć już żyć Świętami :)

jak u Was nastroje? jak samopoczucie?

Aga ja do listy dopisałabym jeszcze podkłady na łóżko
http://allegro.pl/podklad-seni-60x90-cm-duzy-na-lozko-do-szpitala-i3936233396.html
w szpitalach są co prawda, ale mi sie jeszcze w domku takie przydały.

ja idę dzisiaj do lekarza bo od jakiś dwóch tygodni tak mnie swędzą nogi, najgorzej jest wieczorem, dostaje wtedy prawie szału, nie mogę obejrzeć nawet filmu bo cały czas sie drapie, nie wiem od czego, a naczytałam sie nie potrzebnie troche w necie :(
miłego dzionka :)

Aga czytalam w necie o tym szpitalu,ale moze ktoras z nas bedzie cos wiecej wiedziala:)

zrobiłam liste rzeczy, które musze na pewno kupić, moje osobiste notatki. Podziele się z wami, może się przyda:

-wózek
-fotelik
-przewijak
-pościel
-prześcieradła
-kocyk minky
-poduszka do karmienia (tez chce minky:)
-wkładki laktacyjne jenorazowe
-majtki poporodowe
-wkłady poporodowe
-maść do brodawek sutkowych (może medela)
-proszek do prania (wybrałam jelp color żel)
-gaziki do czyszczenia oczu noworodka
-duże płatki kosmetyczne do czyszczenia buzi dziecka
-witaminy dla malucha (jakie to zapewne sie dowiem od położnej w szkole rodzenia)
-sól fizjologiczna
-gaziki do dbania o pępuszek
-termometr bezdotykowy (nie wiem jeszcze jaki)
-szczotka do butelek i smoczków
-smoczek
-frida
-linomag (będę stosować do pupy - siostra twierdzi że jest świetny)
-oliwka hippa
-płyn do kapieli hippa
-chusteczki hippa
-krem na niepogode hippa
-pampers new born 2-5 kg

wrzesien wpisz w wyszukiwarce na forum "poród swissmed"
we wtorek ide na konsultacje do innego ginekologa, po ostatniej wizycie czuje "niedosyt", poza tym musze skonsultować czy faktycznie tyloma lekami musze sie faszerować

Inne tematy z forum

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......