Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

No w sumie masz racje:))) Ale juz sie chyba zdecydowalam na ten:)))

Sprawdź tez ceny w smyku, tam własnie kupowała siostra i mieli wszystko na miejscu tzn. na Matarni a jak ci się bardzo nie spieszy to w paczce którą dostaniesz w szpitalu po urodzeniu malucha będzie najprawdopodobniej kupon rabatowy na wózki i foteliki do smyka -10%. Wózek wybrałyśmy z siostrą przed porodem, a jak była jeszcze w szpitalu to szwagier pojechał i go kupił.

Sorki nie doczytalam,ze Ty od siostry dostaniesz wozek hehehe

Kasia dzisiaj ogladalam ten Nico i stoi jeszcze luna:)
Bardzo fajne te wozki. No i ten stelaz nie jest taki ciezki,a ja jestem mala wiec taki mi odpowiada:)
Tylko radze ci tez zamowic w necie bo jest o wiele taniej niz w sklepie:) Czas oczekiwania na wozek okolo 3 tygodni jesli chodzi o ten moj:) odebrac mozna w gdyni:)

Nie wiem czy nadgoniłam wszystkie wątki o których pisałyście :)

witam po intensywnym weekendzie :) całą sobotę spędziłam na działce robiąc ogródek warzywny i dzięki temu wieczorem czułam każdy milimetr mojego kręgosłupa... wczoraj byliśmy na targach rodzinnych w hali awf-u, ogólnie bez szału ale dziewczyny się przynajmniej wybiegały :)

Wrzesień, ja tez będę miała bebetto tylko, że model luna albo nico. Siostra mi daje po swoim synku, ogólnie była z niego bardzo zadowolona, teraz chce się przesiąść juz na lżejszą spacerówkę. wózek po moich dziewczynach odmówił mi juz posłuszeństwa, a właściwie stelaż zaczął się zacinać przy składaniu i kiedyś zupełnie przestał się składać :) dokupie tylko taką dostawke do wózka dla młodszej córki, żeby mogła sobie stać.

Pościel mam tez po dziewczynach, zieloną z króliczkiem ale nie pamiętam jakiej jest firmy, druga na zmianę ma z krecikiem tym z bajki :)

Śpiworek na zimę, to świetna sprawa z tym, ze ja zaczęłam używać go dopiero jak przesiadłysmy sie na spacerówkę czyli ok lutego. No i potem właśnie świetnie sprawdza się do sanek.

Przewijak mam nakładany na łóżeczko i brzy obu córkach się sprawdził
.

Manka wspolczuje twojemu maluszkowi:/ cieplo sie robi ,a tu chorobsko. Ale miejmy nadzieje,ze szybko przejdzie:)

Oki czyli wiem juz na temat lozeczek:)
Bylam w sklepie bobowozki na ul.łostowickiej w gdansku. Duzy sklep,wiekszy od tego w gdyni.
Ogladalam wozek ktory chce zamowic tylko ten w sklepie niby inny model,ale tak na serio rozni sie kolorem stelazu:)))
Mi podpasowal bardzo:)
No i taka roznica ,ze w sklepie wszystko osobno wychodzi drozej,a ten w necie caly zestaw taniej :)
Takze jestem bardzo zdecydowana :)
Teraz temat lozeczka.
No wlasnie ja boje sie tych przewijakow na lozeczko:/ Mimo,ze mieszkam w bloku to poluję na t a komode z przewijakiem:) poznej i tak komoda sie przyda na pitoly przy dziecku typu jakies zabawki czy cos:)

Hejka mamuśki:)
ja przed chwilą wróciłam od lekarza z moją małą, miała dwa dni katar, dzisiaj rano lekka gorączka a okazuje się, że musi miec antybiotyk bo ma zapalenie oskrzeli, masakra jak u takiego malucha to szybko idzie :(

z tymi przewijakami to wszystko zależy od tego kto ile ma miejsca w pokoju, czy w domu. ja niestety nie mogłam pozwolić sobie na osobną komodę z przewijakiem i dlatego miałam przewijak nakładany na łóżeczko, fakt nie było miejsca na drobne kosmetyki, ale kupiłam przybornik który wieszasz na łóżeczko i już po problemie :)
teraz tak samo będzie, przybornik mamy ale muszę tylko kupić przewijak.

Wrzesień - Klupś i Pinio na bank mają łóżeczka 140x70 z szufladą na pościel :) chociaż powiem szczerze, że ja jej nie używam ;)

120x60 nie da się na nic przerobic, 140x70 mają po prostu dwuczęściowe boki - jak dziecko jest już starsze, zdejmujesz szczeble, zdjemujesz górę boków i jest tapczanik, np. http://www.klups-gostyn.pl/lozeczka2b.html

Megi85 - gdyby nie moja siostra, też bym nie wiedziała o łóżeczkach-tapczanikach :D

http://www.eswiatdziecka.pl/index.php/action,products,id,250.html

Tutaj sa te posciele rozne:)))

Ok to juz co nie co wiem:))) Cytrynka co do zakupow to kompletuje powoli ubranka,kosmetyki kupie z mezem bo nie bede tego wszystkiego sama nosic:)) Teraz zajmuje sie tym wozkie ,pokoikiem ogolnie:)
A posciel do maluszka przegladalam wczoraj i sa fajne takie spokojne. Jak znajde link do tej strony to przesle :))

Wlasnie tez mi sie spodobal ten zestw lozeczko i komoda z przewijakiem a potem zdemontowanie przewijaka:)
Lozeczka z przerobieniem na tapczanik tez widzialam i tez nie glupi pomysl:) tym bardziej ze mozna potem zrobic z teho laweczke:) tylko jedyny minus,brak pojemnika na posciel:))

Megi masz racje,ze jak mezus wroci to pewnie bedzie mnie tu troche mniej,ale na pewno bede:)))

Dawajcie znac jak z tym spotkaniem zeby zarezerwowac sobie konkretny dzien :) jakby co mam jeszcze jedno miejsce wolne w aucie:))

*"rąbitnie" to chyba słowotwórstwo jakieś, miało być inne brzydsze słowo zamiast tego ,ale może lepiej, że tak wyszło :p

hej Mamuśki :D Faktycznie weekendowa frekwencja słaba, ale co się dziwić jak pogoda cudna to łapiemy witaminę D ;). Wrzesień Ty dzielnie podtrzymujesz życie naszego forum, ale myślę,że jak Twój mężuś wróci to też nam znikniesz na troszkę na pewno ;)
Co do zakupów to ja na razie robię rozeznanie w terenie, kupować będę raczej sierpień-wrzesień, chociaż też nie wiadomo czy w tedy będę miała siłę latać po sklepach, a teraz to jest dla mnie frajda :)))
Teraz na Święta mama zwiozła mi od siostry full ciuszków po jej córci, ale na razie same neutralne, chociaż wszytko wskazuje na to, że i sukieneczki siostra będzie musiała mi dosłać hehe. Przecudowne są te ciuszki dla niemowlaków, mogłabym je przeglądać godzinami.
A właśnie wczoraj dostałam cenną wskazówkę od kumpeli, żeby do szpitala spakować takie ciuszki, których najlepiej nie przekładać przez główkę, czyli z jak największą ilością zapięć, gdyż wiadomo, takie maleństwo przebierać to na początku niezły stres :].
Cytrynka zgadzam się, że lepsze są rzeczy dla maluchów z delikatnymi motywami, ja też nie będę robić wystroju"rąbitnie" różowego, bo nie chcę uzyskać efektu przytłoczenia. W ogóle wózek, fotelik itp. kupię zupełnie w neutralnych kolorach, bo mam nadzieję, że u nas na jednym dzieciątku się nie ostanie ;p.
Karolina nawet nie wiedziałam, że takie wynalazki jak łóżeczko- tapczanik istnieją- to się wydaje praktyczne rozwiązanie , muszę się temu bliżej przyjrzeć :). Przewijak na kółkach też bardzo dobra opcja :). Jak dobrze, że mamy w swoim gronie już doświadczone mamusie - to skarb !
Pozdr.!

witam poweekendowo! byłam cały weekend bez dostępu do internetu, bo wywiało mnie w Bory Tucholskie :) niestety wczoraj musieliśmy szybciej zakończyc wypad, bo mały się rozchorował i jest na atybiotyku :(

spotkanie - jestem jak najbardziej za, tylko że ja pracuję :( najlepiej odpowiadałby mi weekend, bo w tygodniu mogę nie dac rady...

poduszka do karmienia - świetna sprawa! tak jak Nika, mam Motherhood, baaardzo żałowałam, że tak późno ją kupiłam (synek miał już ze 2 miesiące?). bardzo ułatwiała życie, szczególnie po cesarce.

łóżeczka - ja przez pierwsze 4 miesiące używałam kołyski. teraz też będę. jest to świetne rozwiązanie, bo nie trzeba za każdym razem wyjmowac dziecka, żeby je ukołysac - można pobujac :) mam 4w1 firmy Roba, potem można ją zamieic w ławeczkę.
łóżeczko kupiłam 140x70, które potem przekształca się w tapczanik, więc powinno starczyc dziecku do ukończenia przedszkola ;) niestety wybór firmy Klupś był średnio trafiony i drugiemu dziecku raczej nie kupię łóżeczka tej firmy...

przewijak - przez pierwszy rok uzywałam takiego na kółkach, wjeżdżałam nim do łazienki na czas kąpieli. super sprawa, na dole ma półki na wszystkie kosmetyki, pieluchy, itd. teraz mam taki zintegrowany z komodą (można go potem zdjąc). doświadczone mamy odradzały mi te nakładane na łóżeczko - nie ma gdzie postawic kosmetyków i wydają się mało stabilne.

Hej
My kupujemy łóżeczko i komodę z przewijakiem osobno :-) wydaje mi się, że jest to bardziej praktyczne.

A co kupujesz już? ja ciągle czekam. . . mam kilka ciuszkow wg tyle

Hej mamuśki:))) !

Mam pytanie :) Jakie kupujecie lub macie łóżeczka ? Z przewijakiem od razu czy lozeczko i osobno komoda z przijakiem,czy moze jeszcze inaczej?
Dzisiaj jade oblukać moj wybrany wozek:)
Zaczynam szał zakupowy:)))
Milego dzionka :)))

Aga moj malutek tez aktywny:) wczoraj dawal czadu:) Polozylam reke na brzuchu i takiego kopa mi zasadził,ze nie mglam wyjsc z podziwu,łobuz jeden:)))
Chyba szukal ze mna wozka hi hih:)
Dzisiaj juz spokojniejszy jest. Nie wiem czy to normalne.

Co do poscieli to tez nie kupie niebieskiej. Na poczatek raczej neutralną,spokojna bez duzej ilosci kolorow:) Ale kto wie co w sklepie mi sie spodoba:)

wrzesien mysle że nie ma co sie przejmować, dzidzia tak jak i my ma bardziej lub mniej ruchliwe dni

wrzesien fajny wózek :)
ja pościel kupie najprawdopodobniej w ikea, na pewno ani różową ani niebieską. Też szukam czegoś nowoczesnego.
spędziłam dziś leniwą niedziele u rodziców na wsi, i dzidzia cały dzień aktywna :)

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...