Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)
hej Mamuśki :D Faktycznie weekendowa frekwencja słaba, ale co się dziwić jak pogoda cudna to łapiemy witaminę D ;). Wrzesień Ty dzielnie podtrzymujesz życie naszego forum, ale myślę,że jak Twój mężuś wróci to też nam znikniesz na troszkę na pewno ;)
Co do zakupów to ja na razie robię rozeznanie w terenie, kupować będę raczej sierpień-wrzesień, chociaż też nie wiadomo czy w tedy będę miała siłę latać po sklepach, a teraz to jest dla mnie frajda :)))
Teraz na Święta mama zwiozła mi od siostry full ciuszków po jej córci, ale na razie same neutralne, chociaż wszytko wskazuje na to, że i sukieneczki siostra będzie musiała mi dosłać hehe. Przecudowne są te ciuszki dla niemowlaków, mogłabym je przeglądać godzinami.
A właśnie wczoraj dostałam cenną wskazówkę od kumpeli, żeby do szpitala spakować takie ciuszki, których najlepiej nie przekładać przez główkę, czyli z jak największą ilością zapięć, gdyż wiadomo, takie maleństwo przebierać to na początku niezły stres :].
Cytrynka zgadzam się, że lepsze są rzeczy dla maluchów z delikatnymi motywami, ja też nie będę robić wystroju"rąbitnie" różowego, bo nie chcę uzyskać efektu przytłoczenia. W ogóle wózek, fotelik itp. kupię zupełnie w neutralnych kolorach, bo mam nadzieję, że u nas na jednym dzieciątku się nie ostanie ;p.
Karolina nawet nie wiedziałam, że takie wynalazki jak łóżeczko- tapczanik istnieją- to się wydaje praktyczne rozwiązanie , muszę się temu bliżej przyjrzeć :). Przewijak na kółkach też bardzo dobra opcja :). Jak dobrze, że mamy w swoim gronie już doświadczone mamusie - to skarb !
Pozdr.!
0
0