Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Nowy;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowe i październikowe 2014 (6)

Hej kobietki:))) czyli wstepnie 7 maj Jelitkowo ;) jeszcze godzinke trzeba ustalic:)
A gdzie jest ten karmazyn o ktorym mowicie:)?

Ja tez jestem za spotkaniem :) termin tez pasuje, chyba ze cos nagke wypadnie
Ja bede jechala z chelmu autem to tez moge kogos zabrac :)

Milej soboty dziewczyny ;)

Jestem za Jelitkowem , tylko żeby pogoda dopisała :)

a no i dzidzia moja już główką w dół ułożona, ale zapewne może sie wszystko jeszcze zmienić :)

miałam tak aktywny dzień, że trudno mi zasnąć :)

co do spotkania - jeśli 7 maja nie wypadnie mi badanie połówkowe to na pewno będę albo dojadę :) ja proponuje właśnie spotkanie w okolicach jelitkowa i może nawet karmazyn ? ja jestem z osowej więc wszędzie muszę dojechać, więc generalnie mnie aż tak nie urządza gdzie spotkanie się odbędzie. A godzina to pewnie z 11?

megi85 gratuluje ruchów maleństwa :)

Nika flanelki, które zamówiłam są właśnie z tej firmy, mam nadzieje, że sie sprawdzą :) a poduszka cenowo ujdzie jeszcze:) a śpiworek widac przydatna sprawa, trzeba też wciągnąć na liste

Tak syrop " prenalen" tez jest,tez go uzywalam na przeziebienie,ale na kaszel bardziej pomaga. Na gardlo kupilam tabletki do ssania i przeszlo,a syrop zdarzylam wypic caly kiedy mnie gardlo bolalo i nic nie pomoglo,dopiero po tabletkach przestalo :)))

A ten spiworek bardzo fajny:) musze sie rozejrzec za nimi:)

mamaKaroli, jest też syrop Prenalen, same naturalne składniki w tym czosnek lub po prostu czosnek w tabletkach, mnie to chyba pomogło ;)

Aga pytałaś o poduszkę do karmienia, u mnie sprawdziła się świetnie, polecam http://motherhood.pl/sklep/fasolka-motherhood-1 droga, ale moim zdaniem warta swojej ceny, a potem można jeszcze spokojnie za połowę wartości sprzedać, moja nadal wygląda jak nowa ;)
Ale wiem, że są dziewczyny, które np. karmiły głównie na leżąco, wtedy taka poduszka raczej jest zbędna ;)

A śpiworek do wózka na zimę również używałam, tym bardziej, że nasza pierwsza zima była naprawdę mroźna, więc był kombinezon +śpiworek, ale akurat nie wiem jakie są te z Ikea.

Coś takiego mam http://allegro.pl/womar-spiworek-spiwor-do-wozka-polar-13s-i4157866059.html przydał się również na sanki oraz kolejnej zimy do spacerówki ;)

Kaśka2308 dziękujemy za uaktualnioną listę ;)

Megi nie denerwuj sie:) Idz na luzie:) To czego sie nauczysz to bedziesz umiec a przez stres ,mozesz tylko zapomniec ,a po co masz sie denerwowac i maluszek?:) luz luz i luuuuz:)
Co do kopniakow to ja mimo piwrwszej ciazy wczesnie poczulam i nie mylilam sie bo teraz sie potwierdzilo ,ze to kopniaki wlasnie:))) Moj maluch czesto daje znac:)
Wczorajsze zdjecie usg wyglada tak ,zemalutek moj daje mi kopniaka:))
Stwierdzilam,ze jest podobny do takiego żółwika z bajki:)))

A miejsce na spotkanie faktycznie trzeba znalezc fajne,tylko gdzie?? :)

hej :) Dobry pomysł z tym spotkaniem, jestem za, a termin też dla mnie ok :). Tylko musimy pomyśleć nad jakimś miłym miejscem, najlepiej gdzie dają dobre lody ;D.
Słuchajcie, ostatnio chwaliłam się jak świetnie się czuje, po czym tego samego dnia w nocy zrobiło mi się tak niedobrze, że wymiotowałam :(. No i jeszcze te plecy mnie bolą trochę ;/.
Z pozytywnych rzeczy to 2 dni temu wydawało mi się, że poczułam ruchy Maleństwa, takie 3 delikatne kopniaczki- nie wiem czy to na pewno to ale wrażenie nie do porównania z niczym innym ;p.
A tak w ogóle faktycznie pogoda super, ale ja mogę się nią cieszyć w zasadzie dopiero od dzisiaj, bo wcześniej miałam bardzo dużo nauki i niestety te piękne dni przesiedziałam z dzidzią przy biurku :p. Wczoraj miałam bardzo stresujący dzień - całodzienny egzamin i ze stresu aż czułam taki fizyczny ból w dole brzucha, biedny ten mój Maluszek, że tak się musiał na stresować przeze mnie :/. Dlatego teraz tylko będę go rozpieszczać ;)

Mamakaroli nie ma problemu,zabiore Cie czy spotkanie bedzie blisko czy daleko:))
A na gardlo to mi pomagaly tablety do ssania " Prenalen" no i herbatka z cytrynka lub z zurawiną:)) ,z imbirem tez pomaga podobno,ale ja nie lubie wiec tego nie pilam:)))

A co do spotkania to ja też jestem za,tylko jeśli spotkanie w tygodniu to bym była z młodą. I jeśli gdzieś daleko to mogłabym się wrzesien zabrać z tobą jeśli będzie taka możliwosć ;)

A mnie dziewczyny coś rozkłada,albo gardło boli od ucha albo ucho od gardła. Nie wiem , bo boli to i to ,cała lewa strona jak przełykam to masakra. Może coś poradzicie co bym mogła zażyć

Ja jestem tez za 7 maja:)

A co do spotkania, to jeśli miałoby być w gdańsku to ja proponuję np.7 maja bo jedę więc byłoby przy okazji :) ale jeśli komus nie pasuje to też się dostosuję.

Przeleciałam ostatnie wątki i uaktualniłam listę, mam nadzieję, że nic nie namieszałam :)

Aga, ja dziś tez byłam w Karmazynie :) Jak mieszkałam w gd to praktycznie codziennie chodziłam tam na spacery i jak tam teraz jestem to mnie tak jakoś serce z tęsknoty boli...

Wrześniowe:
02.09.2014 truskania102
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
10.09.2014 Justyna47
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
19.09.2014 Mileczka
20.09.2014 Pestka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Mateusz, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
01.10.2014 weronikaz
02.10.2014 -Nika-
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
11.10.2014 Miliani

Zdrowie najwazniejsze to oczywiste:) no to zycze Ci synka:) A imiona masz wybrane?

jeszcze nie wiem, ważne żeby zdrowe było choć nie ukrywam że marzy mi się synek:)

Witam Justyna47 :) A teraz kto bedzie u Ciebie? Synus czy coreczka?:)

Cześć dziewczyny,jeśli pozwolicie to chętnie do was dołączę:) Termin mam na 10 września. Mam już córcie(14msc),więc jestem w temacie i chętnie podpowiem co i jak :)

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...