Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

wrzesień

16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka

październik

emi - Wejherowo płeć nieznana
Dziobus - Zaspa płeć nieznana

Dziewczyny dopisujcie się ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

Dziewczyny dziś kolejny piękny słoneczny poranek:-) jak tu nie myśleć pozytywnie:-) Miłego dzionka:-)

Niulka brawo tak trzymać dziewczęta;))))

Niulka, super! Gratuluję!

A tu wklejam link do fajnej reklamy mleka:)
https://www.facebook.com/video.php?v=892863937404121&fref=nf

Wiecie co? Dostałam właśnie wyniki testu Pappa- są prawidłowe :-) Tak bardzo się cieszę! :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chętnie bym się wybrała, ale mój stan na to nie pozwala. Na pewno pójdę w przyszłym trymestrze (za 2-3 tyg.) jak będzie coś takiego organizowane i mi wszystko przejdzie, więc dawajcie znać! :)

Niulka, plamienie może być przez pierwszy trymestr, gorzej jak to krwawienie... Ale moim zdaniem powinnaś leżeć i brać podtrzymywacze.

Gin. mówił, że pozycja leżąca powoduje, że ukrwienie jest dużo lepsze i nie działa tak bardzo grawitacja.

Papaya, ciężko nic nie robić, jak wcześniej było się aktywnym :) Jak dowiedziałam się w 5 tygodniu, że będę mamą, to jakoś instynktownie przestałam ćwiczyć i biegać, ale nie czułam się z tym dobrze. U mnie od początku ciąży tylko poprzedni tydzień był słabszy, ciągle mnie mdliło i dosłownie zasypiałam gdzie się dało i o ćwiczeniach nie było mowy... poza tym jednym tygodniem wszystko jak na razie "odpukać" jest dobrze. Chyba jestem w tym mniejszym gronie mam, które powiedzmy w miarę dobrze znoszą pierwszy trymestr, chociaż może to też być cisza przed burzą :P

A Ty na pewno przetrwasz!! Ważne żebyś wypoczywała jak gorzej się czujesz i nie przemęczała - ponoć od 4 miesiąca przyszłe mamy mają więcej energii, a dokuczliwości ustają:) Wiadomo, że każda z nas inaczej znosi te pierwsze miesiące, ale na pewno damy radę! :)

P.S. Czy któraś z mam wybiera się dzisiaj do Gdyni na warsztaty "Będę Mamą"?

Czarne myśli na bok, a u mnie znów plamienie :-( pomimo, iż biorę d*phaston. Jutro idę do dr Matkowskiego. U Niedźwieckiej już się nie pojawię, ona nie widzi problemu. Cyrk.

O kurcze emka, dajesz czadu! Ja leżę w wyrku i się zastanawiam, czy przetrwam kolejny dzień w tym pierwszym trymestrze, a Ty tu ostro ćwiczysz :) pozazdrościć!

Jestem z Gdańska, ale pracuję w Gdyni :). Co nie zmienia faktu,że można się umówić któregoś dnia :).

Baaardzo chętnie.

Lenka, jak najbardziej ćwiczyć jeśli masz dobre wyniki, czujesz się ok i lekarz Ci na to pozwoli :)

Ja przed ciążą bardzo intensywnie biegałam i ćwiczyłam i nie wyobrażam sobie, żeby przez najbliższe miesiące siedzieć jak mops na kanapie (jestem w 9tyg.). Oczywiście kwestię treningów skonsultowałam z lekarzem prowadzącym ciążę - zasada jest taka, że obcinasz treningi o połowę tj. biegam teraz wolniej i trochę krótsze trasy (2-3x po ok. 7-8km, wcześniej było 4x9-10km), dorzuciłam do tego nordic walking w weekendy (umówmy się, spacerki to raczej dla dotlenienia niż kondycji), ćwiczę regularnie co drugi dzień bez treningów na mięśnie brzucha i ze szczególną dbałością o oddech. Wiadomo, że jak mam słaby dzień to trening odpuszczam, albo zmniejszam intensywność, wszystko rzecz jasna w granicach rozsądku. Życiówki w biegach zostawiam na czas "po ciąży" :) Dla pewności podpytaj lekarza czy nie widzi przeciwwskazań.

P.S. Jeśli jesteś z Gdyni to możemy razem potruchtać :)

Mnie te majtki ciążowe w gratisie rozbawiły do łez😂
Ja też sporo ciuszków kupowałam dla Zuzi w lumpku, niektóre to takie perełki były piękne 😊
Teraz też mam zamiar kupić trochę ciuszków w lumpmu jak już będę wiedziała co noszę w brzuchu.

Sanderka, za smoczki i butelki podziękuj, powiedz, że już masz tego pełno :-) przecież nikt tego nie sprawdzi ;-)

Fajny lumpeks jest na Władysława IV w Gdyni Centrum. Cała piwnica to rzeczy dziecięce. Kilka razy byłam i dla takich maluszków do 86 można sporo znaleźć nawet rzeczy z metkami.

Hehe majtki ciążowe w gratisie są rozbrajające :-)

Jak ja czytam że ktoś ma majtki na sprzedaż lub w gratisie to mnie krew zalewa ale ludzie wszystko sprzedają co się da ja tego nie potrafię zrozumieć. Ja nie mówię że nie kupię np. w lumpeksie bo kiedyś owszem kupowałam ale nigdy nie miałam do tego smykałki bo to też trzeba wiedzieć gdzie i kiedy iść ;))) teraz brakuje czasu na to żeby tak sobie chodzić;)

Sanderka o takich szczegółach wolę nie myśleć :D wiem, że w Gdyni chyloni jest kilka lumpeksow z odzieżą na wagę. Sąsiadka mamy kupiła tam 5 szt. body za około 11 zł. Zobaczę co tam ciekawego mają :)

Hahaha ale majtki nowe, czy używki? :D

No właśnie jak dzidzius sie urodzi wielkości 60cm to z tych najmnirejszych już nic nie założysz i taka lipa,więc chyba lepiej przygotować te ciut większe :)

No to fakt, kupowanie całej nowej wyprawki ciuszkowej to drogi interes, Lepiej kupić używane, szczególnie, że takie ciuszki się praktycznie nia mają kiedy zuzyć, więc są w bardzo dobrym stanie. Aczkolwiek ja dla samej przyjemności kupiłam kilka nowych :)

Mi wszyscy mówili, żeby rozmiar od razu 62, bo tych najmniejszych 56 i tak nie założy. A dobrze, że kupiłam i dostałam takie małe, bo mały jak się urodził miał 54 cm i w 62 się topił. Także kilka ciuszków na 56 na pewno musi być. Chyba że już na usg widac, że dziecię będzie duże.

Zastanawiałam się nad kupnem używanych ciuszków ale jak przeczytałam na OLX ofertę, że babka dorzuca majtki ciążowe 2 szt. jako gratisy to trochę mi szczęka opadła. Kupowanie tylko nowych ciuszków to szkoda kasy bo kilka tygodni i są za małe. I jeszcze jaki rozmiar kupić na start? Sądziłam, że będzie to proste :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
10.10.Dziobus - Zaspa płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Sanderka, trzymaj się, leż dużo, na pewno na następnej wizycie po krwiaku nie będzie już śladu :)

ewela, trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło. Ty miałaś wczoraj genetyczne? coś nie tak z dzidziolkiem?? musi być dobrze, trzymaj się dzielnie!

co do używanych rzecy to my przy pierwszym synku dostaliśmy masę ciuchów od urodzenia do dwóch lat praktycznie, leżą w worach na strychu i tylko co jakiś czas robię przegląd i wymieniam :) nawet nie spodziewałam się, że tyle dostaniemy, bo w bliższej rodzinie raczej nie miałam po kim dostać. fakt faktem nie wszystkie małemu zakładam, ze względu na jakoś i hmmm... gust ;) ale te, które mi nie pasują przekazuję dalej. Oczywiście nie odmówiłam sobie przyjemności kupienia kilku nowych ciuszków :)
co do innych używanych rzeczy, to faktycznie butelki czy smoczki to może przesada. moja szwagierka chciała nam wszystko prawie pooddawać po swoich dziewczynach. Ja w takim wypadku po prostu powiedziałam, że prawie wszystko dostaniemy, to chcę mieć przyjemność z kupienia chociażby takich pierdółek tak butelki, smoczki czy szczoteczki :)

a mi z kalendarza chińskiego teraz wychodzi dziewczynka, a poprzednio sprawdził się chłopiec :)