Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

wrzesień

16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka

październik

emi - Wejherowo płeć nieznana
Dziobus - Zaspa płeć nieznana

Dziewczyny dopisujcie się ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

Tak tak, ja czekam, we wtorek mam wizyte i mam nadzieje ze zrobi usg, wypisze zasw.do pracy i ze wydebie skierowania na badania na nfz. Jestemy wlasnie z malym w malpim gaju i najadlam sie mega strachu jakas beznadziejna baba zjechala ze slizgawki i osto kopnela mnie w plecy i jeszcze mlodego poturbowala, co za bezmyslnosc. Zestesowana jestem teraz zeby nic sie nie stalo :(

Niulka to ja Ci powiem tak ja też jestem koniec 13tc i już czułam niedawno jakieś takie ruchy pierwsza myśl dzidzia ja tam wierze że tak ha ha nie zaszkodzi tak myśleć ważne co my czujemy ;) mój Boże każda z Nas tak bardzo czeka na potwierdzenie tego że naprawdę ktoś tam u nas w brzuszku mieszka;))))))

Inka, tak nie rób na przekór, bo później będziesz słuchać "widzisz, głupia, my wiemy lepiej". I znów będziesz się złościc ;-)
Ja powiedziałabym takim wscibskim mendom "zajmij się sobą i swoimi dziećmi. Mnie i mężowi wszystko jedno co będzie, więc Ciebie tym bardziej nie powinno to interesować."

Mnie nikt, na szczęście, nie pyta. Oszalalabym, gdyby jeszcze rodzina mnie wkurzala. Chyba by się wszyscy poobrazali, bo ja mam taki niewyparzony jezor :-P

Dor, żartuję przecież :-) wiem, że coś poczułam na pewno, ale tak mi się też wydawało, że to jeszcze za wcześnie. Spytałam dlatego bardziej doświadczonych koleżanek czy to możliwe :-) Jestem w końcówce 13 tyg., więc to mogło być wszystko :-)

Ale ja mam sny ostatnio- takie wyraziste i normalnie wszystko, co się przyśni tak mocno czuję :-) Fajnie jak jest to coś przyjemnego, ale gorzej, kiedy to coś strasznego. Dziś mi się np śniło, że zgniatalam palcami jakiegoś wielkiego owada z długimi cienkimi czułkami i on mnie ukąsil. W palcu została taka jakby większa drzazga, którą musiałam wyciągnąć. Czułam okropny ból! Ale zbudzilam się i przeszło. Tylko sen :-)

o rany dziewczyny a ja myślałam, że to tylko moja rodzinka jakaś dziwna:-) wszyscy od początku cisną, że lepiej, żeby był chłopak a ja na przekór im mówię, że na bank będzie dziewczynka bo czuję się identycznie jak w pierwszej ciąży i wszyscy mina skwaszona, wrrr, jak mnie to wkurza. W zeszłym tygodniu gin powiedziała, że wygląda jej na chłopca ale nic im nie mówię, bo mnie wkurzyli:-)

Niulka a w ktorym jestes tygodniu?? motyle moga sie pojawic chyba juz niedlugo. Ja w pierwszej ciazy ruchy czulam od 17 tyg, juz nie moge sie doczekac, chociaz wizja zmeczenia i ociezalosci juz mnie przeraza :p
sanderka ja tez za pierwszym razem uslyszalam od faceta tesciowej czy to na pewno bo jeszcze sie moze zmienic, niestety ale takie slowa zostaja w pamieci a dlugo..swiadomosc mamy ze roznie tfu tfu bywa, ale lepiej myslec pozytywnie :)

Nalesnik my idziemy na targi, pierwszy raz więc zobaczymy co będzie:)

Dor u nas na wieść o ciąży wszyscy się cieszyli poza siostrą mojego partnera, która najpierw powiedziała "serio?gratuluje..." tonem jakby chciała mnie dorwać w ciemnej uliczce i zaciukać widelcem, po czym powiedziała że to jeszcze wcześnie i nie powinniśmy się cieszyć, bo może się okazać że nie będzie dzidziusia (to było po wizycie u ginekologa,8 tydz). No cóż, od tamtej pory się z nią nie widziałam... Także olewajmy opinie innych i cieszmy się swoim szczęściem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niulka, przepraszam :-) nie chciałam :-) na pocieszenie Ci powiem, że jesteś już bliżej niż dalej do pierwszych ruchów, także niedługo na pewno poczujesz Maluszka :-)

Ech, Dor, wszystko popsulas, tak się cieszyłam :-P to pierwsza ciąża, czyli same niespodzianki ;-)

Niulka, to pewnie jelita :-) na malucha chyba trochę za wcześnie, a to Twoja pierwsza ciąża?
Ja czuję czasem takie właśnie motylki albo pływającą rybkę :-) ale to jak leżę, chociaż wczoran wydaje mi się, że poczułam coś więcej na siedząco.

A dzisiaj mam tak słaby dzień, że masakra. Męża mam ochotę wystawić za drzwi, tak mnie wnerwia. Do tego rodzina, jak im mówimy, że prawdopodobnie chłopak będzie, to wszyscy mówią, że jeszcze wszystko może się zminic. Jakoś w pierwszej ciąży nikt na zmiany nie czekał. A najlepsza byla męża babcia- "chłopak? Ojej, to szkoda" Normalnie myslalam, że nie wyrobie. w nosie ich mam, nikomu już nic nie mówię. Imie, jak już wybierzemy, poznają dopiero, jak się mały urodzi.

To nie było jakieś ruszanie, tylko takie drgania. Może to coś innego, ale na pewno mi się nie wydawało :-)

Niby można czuć jakby motylki w brzuchu ,

Niulka mi się wydaje, że to za wcześniej :)

Dziewczyny, czy to możliwe? Poczułam jakieś drgania w brzuchu! :-)

Dziewczyny, która się wybiera na warsztaty Mamo To Ja w Gdańsku? a może któraś z doświadczonych mam brała udział w tym w poprzednich latach i może się podzielić informacją, czy warto?

Ja 6 lat temu rodziłam też w Redłowie poród po 4 godz.zakończony cesarką leżałam 9 dni bo miałam CRP wysokie przez infekcje rany ale nie wspominam tego jakoś dramatycznie.

Sabinaub, ja z pierwszego porodu (16 m-cy temu) mam bardzo miłe wspomnienia, pomimo strasznie długiego porodu i 6 dniowego pobytu w szpitalu :-) ciekawe, jak będzie tym razen. a Ty poprzednio gdzie rodzilas?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wow Dor86 i Aspiryna ktoś z Redłowa super;))))) Dacie znać dziewczynki jak było;)))) Ja po Was jestem;)

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
10.10.Dziobus - Zaspa płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
10.10.Dziobus - Zaspa płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana