Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

wrzesień

16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka

październik

emi - Wejherowo płeć nieznana
Dziobus - Zaspa płeć nieznana

Dziewczyny dopisujcie się ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

Białka, pisałaś że twoim lekarzem jest doktor Niedźwiecka jeśli dobrze kojarzę, proszę idź do innej się upewnić, czy wszystko jest wporzadku, ja dzięki tej pani jedną ciążę straciłam, to ne jest dobry lekarz. Nie będę się rozpisywać ale opinia o tej ginekolog nie jest najlepsza. ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niulka jak uważasz.
USG nie szkodzi dzieciom. To nie jest rentgen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam u niej wizytę 24-go. Powiedziała, że wcześniej nie jest wizyta konieczna. Poza tym znów mam USG robić? Za dużo, już nie chcę, jeszcze zaszkodze tym maluchowi. 24 lutego miałam tak na szybko, później 6 marca genetyczne, przedwczoraj w szpitalu.. za dużo tych USG. Zaczekam do wizyty.

Odzywać się, jeśli któraś chce te witaminy, które wrzuciłam wyżej. Nic za nie nie chcę, u mnie się zmarnuja.

Niulka, może zadzwoń do swojej lekarz, może coś Ci poradzi albo pojedź na wizytę do niej aby zobaczyła na USG co się dzieje. Na pewno wszystko będzie dobrze ale lepiej dla swojego spokoju sprawdzić. Ja w tej poprzedniej ciąży też miałam plamienia ale takie delikatne i nie musiałam brać leków ale pamiętam, że jak macica i więzadła mi się rozciągały to strasznie mnie bolało tak że czasami chodziłam zgięta w pół.

Niulka lekarz w szpitalu prosił Cię abyś poszła na L4 a Twoja gin.nie widzi takiej potrzeby? coś tu nie tak?
Wydaje mi się że taki ciągły mocny ból brzucha to też nie jest dobrze no ale lekarzem nie jestem.Racja każda z nas ma jakieś dolegliwości to normalne jedna ma ich więcej druga mniej ale trzeba być czujnym;)
Co do wakacji no niestety jakiegoś dalekiego wyjazdu nie planujemy chyba bym się nie zdecydowała w końcu na końcówce to będzie ale mamy swoje miejsca i chcemy jechać odpocząć;))))

Mam takie witaminy http://polskilek.pl/pl/nasze-produkty/katalog-produktow/ciaza-i-karmienie/prenalen-magnez-fol/423
Mogę oddać, jeśli któraś potrzebuje, bo je dostałam, a ja biorę inne.

No dzień wcześniej mocno czułam jakby się na maxa rozciągalo. Od początku ciąży mnie boli brzuch i pachwiny. Ale teraz boli dużo bardziej i nie wiem czy się bać czy nie... może to i normalne, nie wiem.

Niulka każdy ma jakieś tam inne dolegliwości w ciąży, więc może taki ciągły ból jest normalny. Ale ja bym spytała lekarza. A przed tymi plamieniami też miałaś takie bóle?

Hania, ja się rejestrowałam telefonicznie i nie wiedziałam, czy będę miała skierowanie czy nie. Pani z invicty umówiła mnie na taki dzień, że lekarze przyjmują na NFZ, ale jakbym jednak nie dostała skierowania, to mogę mieć to badanie prywatnie. W drugą stronę to nie działa. Gin. miałam wczoraj, a badania w Invikcie jutro. :) Skierowanie muszę przynieść jak przyjdę na badanie. Rejestrowałam się jakieś 3 tyg. temu.

Lekarz w szpitalu prosił, bym poszła na L4, ale moja pani doktor stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby, więc pracuję dalej. Najgorzej, że wieczorami nie mogę usnąć, kręcę się do 2 w nocy, a o 5:30 muszę wstać.

Mnie w ogóle nie boli brzuch. Niulka a zwolniłaś trochę tempa, bo z tego co pamiętam plamiłaś ostatnio i byłaś w szpitalu?
Dziewczyny pytanie trochę z innej beczki planujecie jakieś wyjazdy na wakacje?

Mnie cały czas nie boli ale często i moja dr mówiła, że to od rozciągania się macicy. Mnie dodatkowo jeszcze krzyż boli ale to od tego że mam tyłozgięcie macicy.

Dziewczyny, czy Was też tak bolą brzuchy? Ja już wytrzymać nie mogę :-/ dzień i noc, non stop boli.Też jak siedzę np w pracy i nagle wstaję z krzesła to aż mnie zgina w pół, muszę wyprostować się powoli.

jeszcze ja :)

14.10. Wejherowo-płeć nieznana :)

dzięki ;)

Ja miałam po 1,5 tygodnia, ale mój lekarz prowadzący je robił, nie wiem czy to miało znaczenie, ale jak mnie rejestrowała to mogłam sobie wybrać godzinę więc było miejsce. A nie możesz się zarejestrować przez tel a skierowanie przynieść w dniu badania?

Ja mam jeszcze trochę czasu do tego badania, tylko jestem po dwóch poronieniach i należy mi się na NFZ, a ginekologa z NFZ mam w 11 tygodniu, żeby dał mi skierowanie. Będę dzwonić i pytać czy mogę się zarejestrować bez skierowania, albo je donieść. Szkoda mi płacić za badania jeśli mi się należą, wolę wydać na wyprawkę dla dziecka.

Ja dzwoniłam na początku marca i zostałam zarejestrowana na 31.03 ale to też dlatego, że to badanie musi być wykonane w odpowiednim czasie.

Ja się umawiałam około 3 tygodni wcześniej . Dzwoń najlepiej

Dziewczyny,
Ile wcześniej umawiałyście się w invikcie na usg genetyczne w 11-14tyg?
Wystarczy tydzień do dwóch tygodni wcześniej?

Ja też właśnie wróciłam z wizyty u mojej lekarz prowadzącej. Jutro zaczynam 13 tydzień. Pani dr powiedziała, że ręki jeszcze sobie nie da uciąć ale coś tam widzi między nogami i stawia na chłopca ale mam jeszcze nie brać tego do siebie:-) nie wiem czy jakkolwiek może być wiarygodna taka informacja:-)