Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

wrzesień

16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka

październik

emi - Wejherowo płeć nieznana
Dziobus - Zaspa płeć nieznana

Dziewczyny dopisujcie się ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

Cześć dziewczyny! Mam pytanie, czy któraś z Was wybiera się w podróż samolotem? Na początku byłam straszną przeciwniczką, tak bałam się o ciążę, ale teraz w 15 tygodniu chyba "spłynął" na mnie (w końcu!) jakiś spokój. Oczywiscie skonsultuję się z lekarzem, ale z tego co czytam na temat latania, to raczej nikt nie widzi żadnych przeciwwskazań do lotu w drugim trymestrze i jeśli lot nie trwa dłużej niż 2,5-3 godz. Jakie są Wasze opinie?

image

winogrona, ten wątek o 3 pokojach to mój:-( ja absolutnie nie uważam, że to mało ale niestety mam mnóstwo znajomych od których słyszę, że teraz z dwójką to dopiero będzie nam ciasno. No dramat. Najgorsze jest to, że w większości Ci ludzi mają jedno dziecko w wielkich domach. Skręca mnie jak słyszę te teksty

Ps. Wczoraj pekl mi guzik w spodniach 😅
sabinaub, ja tez nie wyobrazalam sobie zeby moj synus nie mial rodzenstwa, mam siostre blizniaczke i pocichu liczylam ze moze i ja bede miala bliznieta ale tylko jeno male stwo tam siedzi, ale nic straconego moze nam sie jeszcze 3-go zachce..
i oczywiscie nie chcialabym nikogo obrazic ale jak przeczytalam w watku inki wypowiedz ze dziewczyna ma 1 dziecko bo ma mieszkanie 'tylko' 3 pokoje to az mnie skrecilo..coz za uzasadnienie rozsadne 😮
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja poki moze +1 kg -jutro zaczynam 12 tydz.
W piereszej ciazy przytylam 17 kg ale po 8 mcach bylo -3 kg do wagi sprzed ciazy. Staram sie uwazac co jem ale bez przesady, karminie wszystko potem wyciaga ponadto w glodzie mnie mdli, no i moja poprzednia gin mowila ze nie wolno sie glodzic bo glodne dziecko szaleje i latwiej o owiniecie pepowina

ja też jakieś 4-5 kilo schudłam i też 14 tydzień :) Mam nadzieję, że za dużo nie przytyję. Staram się nie jeść za dwóch, póki co się udaje :) Już balsam przeciw rozstępom poszedł w ruch. Mega się ich boję. Nigdy nie byłam jakimś tam typem sportowca, przez ostatni czas częściej starałam się zmobilizować niż ćwiczyłam, duużo częściej i wiem, że ze zrzuceniem tych kilogramów też byłby problem. Chyba wolę zapobiegać :P

Aleksandra, trzymamy kciuki, trzymamy :-) będzie dobrze, zobaczysz!
Ja mam przez ostatnie 2 dni jakąś latanine. Wczoraj np. o godz. 19 jadłam śniadanie, bo strasznie mi się rano spieszyło i stwierdziłam, że zjem na mieście i tak "później, później" i zapomniałam o jedzeniu. Ważę mniej niż przed ciążą 3kg, choć rzeczy już wszystkie za małe, łącznie z bielizną. Musiałam już kilka rzeczy kupić nowych, bo nie miałam dosłownie nic, co by nie cisnelo lub w ogóle weszło i się zapięlo. Strasznie wydelo mnie na brzuchu, jestem spuchnieta na buzi, dłoniach a mimo to dziwnie ważę mniej. No zobaczymy jak to będzie. Zastanawiam się czy nie puchne tak mocno przypadkiem dlatego, że dzidzia ma grupę krwi taty, czyli plus. Ja mam minus, więc mój organizm może się buntować, byc może stąd też te krwawienia. Tak miała moja mama z moją starszą siostrą.

Gumiś chyba w 14 tygodniu ło matko tyle dajesz rade kochana;))))) ha ha ha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja koleżanka lada chwila czeka na rozwiązanie i jak patrzę na jej brzuszek to dziewczyny skóra rozciąga się do granic wytrzymałości jezusiu mówię Wam ona mówi że czasami ma wrażenie że zaraz pęknie ha ha ha to jest niesamowite jak skóra jest elastyczna;))))))

A tak w ogóle nieraz patrzę na brzuszek i myślę sobie Boże niepojęte jest dla mnie że rośnie we mnie nowe życie to jest coś niesamowitego dwoje ludzi się bardzo kocha są razem i dają nowe życie niby to moja druga ciąża a człowiek przeżywa jak pierwszą;))))
Zawsze chciałam żeby Agatka miała rodzeństwo sama bardzo wcześnie zostałam sama z dwójką braci bo nasi rodzice zbyt wcześnie odeszli i gdyby nie nasza trójka nie wiem jakbyśmy się z tego podnieśli;))))) a tak zawsze razem;))))
A teraz wracam do przygotowań bo mąż wraca dziś i wielkie święto u nas;))))) miłego dnia kochane.
p.s ale się ,,otwarłam,, z rana przed Wami ha ha

Hej, u mnie śmiesznie, bo ważyłam 78 kg i ni w ząb przed ciążą nie mogłam schudnąć... jestem w 14 miesiącu i ważę 74 kg... a uwierzcie, nie jem mało :)
Mam nadzieję, że uda mi się nie rozepchać żołądka, żeby potem nie przytyć 20 kg..

oj ja też do szczupłych nie należę:-( przed ciążą strasznie przytyłam bo musiałam odstawić leki jakie przyjmuję na stałe a one powodują duże wahania wagi. Teraz jest 15 tydzień i mam 0,5kg na plusie. Boję się co to będzie bo w pierwszej ciąży przytyłam ponad 20kg:-(

no dziewczyny, jutro wizyta, trzymajcie kciuki proszę....

jeśli chodzi o l4 ja idę 30 kwietnia :)

ja juz 4 kg w górę , ale taki moj urok a do tego prawie 2 miesiące przeleżałam teraz już mogę normalnie funkcjonować wiec myślę ze trochę przystopuje z waga

Agnieszka ,, kołderkę?,, masz na myśli oponkę ha ha no ja za szczupła też nie jestem ha ha ha z reszta nigdy chuda nie byłam przed ciążą byłam na diecie schudłam 10kg w dwa miesiące na razie przytyłam 0,5kg a to 14tc a jak u Was z wagą dziewczyny idzie w górę szybko czy spokojnie?

Witamy nowe mamusie;))))) wow coraz nas więcej;)))

Cześć dziewczyny, to i ja się ujawnię :) Planowany termin mam na 23-ego października - urodziny mojej mamy, jeśli się sprawdzi, będzie zabawnie :)
Na razie jestem w 8 tygodniu ciąży, choć wraz z kolejnym tygodniem, będzie już 9-ty.
Czekam z niecierpliwością na poznanie płci maluszka, choć pewnie jeszcze kilka dobrych tygodni poczekam, jak tak Was czytam :)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i dużo zdrówka życzę

dziewczyny u mnie tez nie za ciekawie, byłam na wizycie u mojej gin. i dowiedziałam się że mam podwyższony wynik toxo ... muszę to badanie jeszcze raz powtórzyć

no ja ostatnio usłyszałam ze przez ta"kołderkę" którą wyhodowałam to jednak długo na pleć poczekam no chyba ze nam się ładnie dzidzia rozkraczy

Witaj just.jot, miło, że nas coraz więcej:-) pewnie już niedługo wszystkie dowiemy się jaka płeć naszych maluszków w brzuszkach mieszka:-)

Czesc Mamuski

Podczytywałam was po cichutku, ale juz czas sie ujawnic. Mozecie mnie dopisac :D
Termin mam na 19.09.2015 . Płci niestety poki co nie znam.. ale trzymam kciuki za dziewuszke. Synka juz mam, przydałaby sie wiec kobieta dla rownowagi sił w domu :)

u mnie dopiero 10 i namiętnie oglądam łóżeczka dziecięce :)