Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

wrzesień

16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka

październik

emi - Wejherowo płeć nieznana
Dziobus - Zaspa płeć nieznana

Dziewczyny dopisujcie się ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

no mnie strasznie kusi każda wizyta w sklepie:-) zwłaszcza, że nasze dzieci urodzą się na zimę a teraz są super przeceny ubranek zimowych po 50-70%, to takie kuszące:-)
na razie się powstrzymuję z rozsądku bo też wszyscy mówią, żeby nie zapeszać. Podejrzewam, że jak za dwa tygodnie dowiem się płci to już będzie trudniej się powstrzymać:-) U mnie dziś zaczął się dopiero 15 tydzień:-)

a to bardzo przyjemne :)

Hejka, ja przy pierwszym dziecku czekałam baaaaardzo długo z kompletowaniem wyprawki bo wszyscy mówili, żeby nie zapeszyć poczekaj. I tak czekałam, potem nie miałam siły ani ochoty na jej kompletowanie. Tym razem poczekam do 20 tyg i zaczynam :)

14 dni robocze na oczekiwanie na wyniki z testu podwójnego z krwi... no masakra :/

U mnie też wspomniała że raczej chłopak ale też potem że nic pewnego. Tak strasznie mnie kuszą te maleńkie boskie ubranka. Jak będzie dziewczyna to mam ogromną ilość po córce. Jestem juz taka niecierpliwa. Najchętniej poszlabym w miedzy czasie do innego gin żeby sprawdził he he

To ja mam między Wami, 10tego. Mnie też baknal, że mamy dziewczynkę, ale za chwilę było "nie, jeszcze nie powiem" :-)

jezu dziewczyny ja też już nie mogę się doczekać aby poznać płeć;)
niby coś na bąknął ale to nic pewnego u mnie nast.wizyta 14 kwietnia;)

Ja też nie mogę się doczekać. Następna wizyta 8 kwietnia

Ja już chciałabym poznać płeć :-) nie mogę się wręcz doczekać!

dziewczyny pytałam tylko z ciekawości, l4 z powodu komplikacji to nie do pozazdroszczenia :(
Niulka pracuję w biurze rach, przepisy są nam dobrze znane, ale niestety rzeczywistość swoje :/

Sabinaub ja biorę omega med też z kwasami dha i kwasem fol.w komplecie :)
Wyprawki jeszcze długo nie będę szykować, mam dużo rzeczy po synku, a siostra i kuzynka w razie co dziewczęce ciuszki na wydaniu :)

Zapomniałam się podzielić z Wami że mój.gin.polecił mi witaminy
Mama dha premium może dlatego ze ja na tarczyce choruje;( a tak jednym ze składników jest jod ale powiedział że jego zdaniem to jedne z najlepszych witamin;)

Ja też L4. Nie ukrywam, że w pierwszym trymestrze było mi to mega na ręke, bo praktycznie caly czas spalam. Teraz odzyskalam moce, ale i tak muszę duzo odpoczywac i czekac az moj krwiaczek sie wchlonie wiec przegladam allegro caly czas i znajduje coraz to nowsze rzeczy, ale nic jeszcze nie kupilam :)

Z wyprawka czekamy minimum do 6 miesiaca, mysle że wtedy zaczniemy sie rozgladac.

Winogrona7 - ja też na L4, miałam straszne wyrzuty sumienia, że tak szybko, bo poszłam w 11 tygodniu, ale zaczęłam plamic i się przestraszyłam. Teraz jest juz lepiej i cieszę się każdym dniem wolnym, jak urodzi się maluszek nie będę miała już czasu, a tak trzeba nadrobić zaległości np. w czytaniu ksiażek :)

Dziewczyny kiedy będziecie kompletowały wyprawkę? Nie chciałabym za wcześnie, ale mnie korci. Poza tym nie chcę zostawiać wszystkich wydatków na ostatnią chwilę.

image

rozumiem Was absolutnie, na szczęście nie mam w domu obowiązków, tylko samoobsługowy mąż, a praca - jak na razie nie jest uciążliwa :)

potwierdzam dr Małgorzata JANUSZEWSKA jest super ginekologiem, najlepszy w Trójmieście

Ja też na L4, po tych krwawieniach. Od piątku nie pracuję.

Winogrona, pracodawca dostanie karę finansową jak mu wpadnie kontrola i zobaczy ciężarna jak robi nadgodziny.

Ewela, mocno trzymam kciuki za Wasze zdrówko. Będzie dobrze!

W pierwszej ciąży pracowałam do końca 6 miesiąca ale nie miałam dzieci więc i w domu mniej obowiązków a teraz nie mam czasu na nudę. Oczywiście teraz jest inaczej, bo po prostu choćbym chciała nie mogę pracować.

Gumis ambitnie. Ja na pewno nie da rady tak dlugo. No i jeszcze specyfika stanowiska taka ze nikogo nie interesuje czy bede dzis pracowac8 czy 12 godzin, jest termin i ma byc dotrzymany, a terminy gonia non stop. Wakacje to na pewno chce miec wolne, 6 mc to max i lece na zw, o czym juz marze :p w domu sie nie nudze, zawsze sobie cos wymysle a w sierpniu przedszkole zamkniete tym bardziej bede miala z glowy co zrobic z mlodym 😊
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

winogrona7 - ja pracuję, czuję się o dziwo świetnie i chcę pracować tak do 7 miesiąca jak się uda :)
Powiem tak, znam siebie i wiem, że w domu bym zwariowała, a tak, to w pracy (trochę się wyluzowałam) mija mi pół dnia i voila! Nie ma czarnych myśli :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aleksandra: na zapalenie pęcherza i szczypanie przy sikaniu może zastosuj to, co ja:
bezpieczny i dozwolony w ciąży żurawit 3x dziennie + dużo herbat, wody i soków, do których wciskasz cytryny tyle ile się da (ja zazwyczaj pół cytryny na 2 kubki stosuję. Podmywaj się wodą z cytryną no i na koniec - weź sobie książkę (moje ulubione), zamknij się w łazience i usiądź do miski z zaparzonym rumiankiem (2 saszetki zalewasz wrzątkiem wcześniej w kubku, po jakichś 10 minutach wlewasz to do miski i zalewasz ciepłą woda, taka temperatura, żebyś wytrzymała). To na prawdę pomaga. Ja jeszcze wieczorami nie za gorący termofor przykładam (nie do brzucha!) ale między nogi. Mnie to ratuje, prawie co tydzień mam nawrót.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0