Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

wrzesień

16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka

październik

emi - Wejherowo płeć nieznana
Dziobus - Zaspa płeć nieznana

Dziewczyny dopisujcie się ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

to tak jak ja ale dobro dziecka przede wszystkim

heh chyba faktycznie nie jestem jedyna na forum:-)
Ja jestem na L4 od 8 tygodnia i gin nie pozwala mi wrócić, choć chciałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/9ewn3e3kmmk14z0d.png

próba wstawienia suwaczka

nie udana
próba wstawienia suwaczka

Ja niestety na L4 mam na nast.wizycie założony mieć pessar tak jak w pierwszej ciąży tylko wtedy miałam założony w 26tc a teraz już w 18tc będę miała;( wiedziałam że tak będzie na 90% bo miałam problemy ze skracającą się szyjką;(

Pytałam nawet czy mogę wrócić do pracy ale usłyszałam kategoryczne nie

Dziękuję :)
My też się staraliśmy ok 1,5 roku i jak sobie pomyślę, że miałoby coś pójść nie tak, czyt. boję się poronienia, to robi mi się słabo :(
Mnie chyba od 4 dni codziennie wieczorem i w nocy boli brzuch, ale myślę, że to już ze stresu.
Ja jestem na L4.

Wszystkiego dobrego dziewczyny.

ewela myślałam dziś właśnie o Tobie, żeby tu napisać że trzymam kciuki za dzidzię i dobre wyniki :)

Aleksandra my staraliśmy się o maleństwo półtora roku, jak tylko nachodzą mnie czarne wizje od razu zmieniam myśli, katastrofalne sny to norma w ciąży, już to przechodziłam i czytałam gdzie indziej że to standard, i wszystkie choćby nie wiem jak absurdalne są bardzo realne.

Od wczoraj męczę się z bólem pleców, od początku ciąży budzę się w nocy i nie mogę spać plus pobudki na wc, a jeszcze w pracy ogrom wszystkiego i terminy gonią :(
czy jest tu jeszcze ktoś kto pracuje, czy wszystkie na l4 ?
ps. Inka jesteś jedna na forum czy kilka, pare dni temi podczytywałam starające się i zgłupiałam bo zdaje się że tam druga siedzi :P

ewela trzymamy mocno za Ciebie i dzidziunie;))))

Ja też trochę pomarudzę, jutro idę do szpitala. Mam nadzieję, że ja i moja dzidzia przeżyjemy... Trzymajcie kciuki proszę.

Hej dziewczyny;)))) Ło ,,matko boska,, nakazuje Wam natychmiast odesłać jakieś czarne myśli precz i to już;)))))) Ja wiem ja wiem łatwo się mówi ja też się stresuję każdą wizytą.Ale proszę Was bądźmy pozytywnie nastawione i szczęśliwe hellllllooooooo przecież w brzuszku mamy swoją upragnioną dzidzie no nie ha ha ha ;)

Dziś miałam wizytę wszystko ok;) 14tc sam gin.zaczął od płci czy już wiem po usg genetycznym mówię że nie wiem i pytam doktor a co tam widzisz bo jestem ciekawa nie chciał powiedzieć nie był pewny ale jak wydusiłam z niego jaki był pierwszy zamysł bo sam przecież zaczął to mówi że stawia na chłopca ale to dokładnie powie mi na nast.wizycie 14 kwietnia;))))) czyli nie nastawiam się choć baaaaaardzo się ucieszyłam z rokowań;))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj tak moja 16 letnia córa spóźniła sie dzis ok godziny telefonu nie odbierała a ja już spanikowana ze coś nie tak oczywiście zapomnialm ze ma zajęcia dodatkowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieki dziewczyny..tak ciężko myśleć pozytywnie jak juz kiedys bez powodu serduszko przestalo bić:'( ja tez mam bakterie w moczu i gin póki co kazał brać tylko urinal i witaminę c.podobno zle wyniki moczu mogą mieć związek z tym ze mam kamicę nerkowa...nie wytrzymam do piątku.te myśli mnie wykańczają...

No właśnie stać może się coś nawet w 40 tygodniu i taka już nasza rola, że zawsze będziemy się martwić, że po urodzeniu nie wspomnę jakie nerwy przy każdej chorobie itp.:-)

Po przejsciach na złe myśli nie ma sposobu , ja tez świruje zeszły tydzień zamierzam porządnie przeziębiona do tego antybiotyk na bakterie w moczu w weekend mnie diabelnie czyściło a ból podbrzusza nie do opisania myślałam ze minie ale było coraz gorzej dziś przed południem ściągnęłam męża z pracy i spanikowana zawiózł mnie do lekarza oczywiście po drodze nie obyło sie bez czarnowidztwa az mąż nie wytrzymał i powiedział ze wyśle mnie do psychiatry jak nie zacznę myśleć pozytywnie ,na cale szczęście okazało sie ze jest wszystko w jak najlepszym porządku tylko dzidzia szybko rośnie i ma prawo bolec jak sie wszystko rozciaga a do tego ta zeladkowka, po prostu mam wypocząć brać no spe i magnez .Przeraza mnie ze jeszcze tyle przed nami a na każdym etapie może coś się stać.

Ola, każda z nas jest inna, nie sugeruj się książkowymi terminami kiedy, co i jak. Jesteś pod koniec I-go trymestru, mdłości i senność miały prawo już odejść. Ja mam z kolei koleżankę, która jest w 18 tygodniu i dalej wymiotuje i cały czas śpi. Ciesz się, że nudności i senność już Cię nie męczą, moja koleżanka by Ci zazdrościla. Prowadzi firmę i przez to złe samopoczucie jest na stratach po kilka tys. miesięcznie, już by w końcu chciała odzyskać siły i móc wszystko nadrobić, a tu końca nie widać.

Twoje sny wynikają ze strachu, bo trochę się o dziecko starałas, ale staraj się nie brać ich do siebie. Cierpliwie zaczekaj do piątku. Wiem, łatwo się mówi, ale musisz wytrzymać i bądź dobrej myśli. Złe sny olej ;-)

aleksandra nie myśl nawet tak. Ja wiem bo czekając miesiąc na każdą wizytę też mam takie myśli. Ja w dodatku od początku nie mam dosłownie żadnych objawów i czasem trudno mi uwierzyć że to prawda. Najważniejsze, że nie plamisz, krwawisz itp.
Na bank będzie wszystko dobrze:-)

hej dziewczyny, nie pisalam, bo niestety dopadły mnie zle emocje i zle przeczucia... jakis tydzien temu wszystkie objawy przeszły jak reką odjął..nie ma juz sennosci, nie ma nudnosci, nie ma wydzieliny z pochwy...nic...totalna pustka...to teoretycznie 11 tydzien wiec za szybko zeby wszystko tak po prostu przeszło...mam złe przeczucia, sniło mi się, że byłam w szpitalu i nie wykryto tętna płodu..znowu...w piątek mam wizytę, ale podświadomie wiem jaki będzie jej efekt..nie wiem czy to strach mnie tak paraliżuje, czy po prostu moje wrodzone "przeczucia"..Nie chcialam Wam tu smęcić i zakłócąc Waszej radości, ale nie mam komu tego powiedzieć.... wariuje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tunia, ale rozstrzał ze szpitalami :)

ierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
1.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :)
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
10.10.Dziobus - Zaspa płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana