Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

wrzesień

16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka

październik

emi - Wejherowo płeć nieznana
Dziobus - Zaspa płeć nieznana

Dziewczyny dopisujcie się ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 2

Gumiś, nie przejmuj się!!! Bardzo się cieszę, że tak ładnie rośnie Twoje maleństwo :)

Dziewczyny, dzięki za podpowiedzi z badaniami na toksoplazmozę, cytomegalię i różyczkę, zrobię je sobie dla własnego spokoju w lmbruss (któraś z Was pisała o promocjach i rzeczywiście do końca marca pakiet tych badań kosztuje 177zł http://www.lmbruss.pl/734-marzec-miesiacem-kobiet%21).

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
1.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :)
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
10.10.Dziobus - Zaspa płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

dostałam jakiegoś hejta.. dlaczego? :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny ja Was tylko czasem poczytuje ale mam ten sam termin i powiem Wam, ze testy pappa i usg prentalne powinno byc robione najelpeij tego samego dnia albo jedna, maks dwie doby roznicy....

Witaj A, wyniki krwi miałam następnego dnia, byłam tuż przed zamknięciem.

Mam siedem centymetrów, rączki, nóżki, serduszko, wszystkie wymiary poprawne :-) jestem strasznie ruchliwy!! I termin raczej 1 października :-) jutro badanie z krwi!! :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej dziewczyny.Ja dzisiaj byłam na usg genetycznym u dr Grzybowskiego-super dokładny specjalista.Nawet płęć powieział mi w 90% ale nie nastawiam się wydaje mi się jeszcze za wcześnie...
Niestety ale dzisiaj zaczęło pobolewć mnie podbrzusze i zaczęłam krwawić było to akurat przed wizyta wiec skonsultowałam się z lekarzem zalecił odpoczynek i d*phaston 3xdziennie.Strasznie się martwię.
P.S.Dziobus trzymaj się.

Aspiryna, a wyniki krwi od razu miałaś?

Cześć, test PAPPA-A razem z Beta HCG robiłam w Invicie cena około 155 zł z wynikami poszłam do mojego gin, który wpisał dane do specjalnego programu a następnie zrobił USG. Tak więc od razu dowiedziałam się, że wyniki są ok :)

Ja robiłam u dr Gniadka. Od razu po USG dał mi skierowanie do genetyka. Podczas badania mówił, że wszystko ok. Nie mógł się kości nosowej przyjrzeć, bo wg niego za wcześnie przyszłam i ma to zrobić mój gin. Hmm... Może ten genetyk to dlatego, że w rodzinie choroby były? Zaczęłam się stresować trochę :(

A u mnie usg robiła dr Brzóska i miała zadzwonić gdyby coś było nie tak. Jeśli nie to na drugi dzień odbiór wyników

ABa, nie musiałam iść do genetyka bo dr Puzio, który przeprowadzał badanie powiedział, że jeśli wszystko będzie dobrze tzn. niskie ryzyko wad genetycznych to wyśle sms, a gdyby coś było nie tak np. jakieś odstępstwo od normy albo wyższe ryzyko wad genetycznych to trzeba będzie iść do genetyka i wtedy zdecydować ewentualnie o amniopunkcji.

image

Ja robiłam badania prenatalne i test pappa na Dąbrowie na NFZ jesli by coś w usg lub w pappa wyszło nie tak to dopiero do genetyka dają skierowanie.

Dziewczyny, a jak robiłyście badania prenatalne w Inviccie to też dostałyście skierowanie do genetyka? Jak tu czytam, to przeważnie odbiór wyników i tyle, a ja o odbiorze nic nie wiem, tylko ten genetyk mnie czeka :(

Ewela też mam pakiet w lux medzie, dlatego też poszłam tam na usg, ale nie wiedziałam, ze tam sprzęt do D....., całe szczęście że równocześnie prowadzę ciąże w inviccie :)

Beti ja mam pakiet w luxmedzie a mimo wszystko usg robiłam gdzie indziej, bo wiem, że mają słaby sprzęt. Nawet tamtejsi lekarze to mówią ;)

Zooja, test podwójny to właśnie test pappa, dziewczyny pisały o tym teście kilka razy, zresztą ja też. Tu masz info: Test podwójny badanie przesiewowe, pomocne we wczesnym wykrywaniu wad rozwojowych płodu w I trymestrze ciąży. W Polsce jest badaniem zalecanym. Polskie Towarzystwo Ginekologiczne rekomenduje przeprowadzenie badania między 11+0 a 13+6 tygodniem ciąży razem z oceną przezierności karkowej (NT).
Składa się na nie pomiar poziomu stężenia białka PAPP-A (PAPP-A) i podjednostki β gonadotropiny kosmówkowej (β-hCG) z krwi matki.
W invicie usg gentyczne kosztuje 250 zł + 155 zł test podwójny. Ja dziś odebrałam swoje wyniki i wszystko jest w porządku :)

Zrobiłam dziś usg w lux medzie i jestem bardzo rozczarowana jakością sprzętu. W invicie mają zdecydowanie lepszy, jakość obrazu nie do porównania!

A ja wolałabym o wiele testy z krwi niż amniopunkcje... Zaczyna mnie dopadać już stres przed amnio i czarne myśli :( Ale muszę to zrobić...

Gumiś wszystkocbędzie dobrze! To, że boli głowa to czytałam, że częstw jak jest się w ciąży.

My już po kontroli. Nie muszę już leżeć, ale mam się oszczędzać. Dostałam dodatkowo luteine pod język. Krwiak jak był tak jest niestety, zmienił tylko kształt, więc tak czy siak mamy czrekać. Ale udało się lekarzowi zobaczyć płeć. Powiedział, że jest to tylko sugestia, jeszcze nie na 100% ale widać już małego siusiaczka, także oczekujemy chłopca :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja właśnie idę na ten test.. nie powiem, żebym mogła spokojna.. :( od rana boli mnie głowa i mam czarne myśli. Jestem w 12 tygodniu i będę miała robione dokładne USG + jutro z rańca krew do badania pappa i czegoś tam, połączone wyniki gdzieś laboratorium bada i sprawdza prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych. W Polmedzie koszt to ok 200 zł. Trzymajcie kciuki..