Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
25.10 nika_22, płeć nieznana
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

Jesli chodzi o cwiczenia, to praktycznie w kazdym duzym studiu fitness sa jakies zajecia na 9 miesiecy. Ja chodze do Body&Mind na zajecia w tygodniu. W piatki za to w hotelu Posejdon jest aquafitness dla mamusiek. Super sprawa, odciaza kregosłup - zwlaszcza juz juz brzuch jest duzy. Ciepła woda, fajny klimat..
Bardzo polecam. Moj lekarz wrecz zaleca taki ruch.

Wrociłam z wizyty. Wszystko ok, morfologia i badania idealnie. Waga rosnie umiarkowanie, po malutku, wiec ciesze sie bardzo :)
Teraz czekam na czwartkowe usg !
Dziewczyny ile juz przybrałyscie? Ja ok 3- 3.5 kg. Mam nadzieje, ze tak jak w pierwszej ciazy przybedzie mało i ucieknie to szybko.. Jak tam u was?

Ja to wam powiem, że już w 5 tygodniu jak test okazał się pozytywny kupiliśmy sobie małe buciki dla bobasa, a jak nam lekarz potwierdził ciążę to mąż wrócił do domu ze śpioszkami i małymi body :D Z kupowaniem wstrzymuję się do potwierdzenia płci dziecka, chociaż strasznie mnie korci, co prawda mamy już wstępne przypuszczenia z usg, ale to dopiero 14 tydzień, więc poczekamy co pokażą kolejne badania.

Just.jot, gdzie chodzisz na zajęcia? Ja póki co biegam i ćwiczę w domu, ale aquafitness brzmi świetnie i chętnie bym się zapisała na jakieś zajęcia :)

SabciaB, to normalne, każda z nas by się denerwowała. Ale spróbuj denerwować się pozytywnie ;-) jak przed jakimś występem. Tyle osób przechodzi taką korektę i jest dobrze. Teraz też musi być! :-)

Ja też chcę na wizycie 8 maja spytać już o ćwiczenia. Czy mogę. Bo już chyba dość tego leżenia ;-) krwawienia już ustały. Just.jot, gdzie chodzisz?

Mnie się też podobają te rzeczy w Tesco. Są naprawdę dobrej jakości a cena przynajmniej na kolana nie powala. Widzę, że już zdecydowana większość z nas coś kupiła. Bo to tak korci... chociaż jedną małą rzecz :-P

Hej kochane;)
Właśnie dostałam ze szpitala tel.że mamy w tą środę stawić się na odział do szpitala św.Wojciecha nasza Agatka będzie miała korektę zeza nie ma dużego ale jest do zrobienia.Miała mieć w październiku tą operację ale ze względu że jestem w ciąży to udało się wcześniej nas wcisnąć;)
Mam stracha bo to narkoza i w ogóle ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Mimo to się denerwuje;(

just.jot, dokąd chodzisz na ćwiczenia?

winogrona7 - no pewnie jeszcze chwila i już coś poczujesz, ja tam teraz codziennie będę głaskać brzuszek i czekać na jakiś ruch, super uczucie choć na razie jeszcze dość słabo wyczuwalne, ale jeszcze parę dni...
USG połówkowe mam 18 maja i mam nadzieje, że lekarz potwierdzi płeć, z drugiej strony mam wątpliwości, bo robię w lux medzie (abonament) a tam mają bardzo niskiej jakości sprzęt usg, no ale zobaczymy.

image

ewela_ cudownie! Obys teraz byla spokojniejsza. To na pewno pomoze malenstwu!

Ja polecam ciuszki w Tesco. Bylam ostatnio kilka razy i podobało mi sie wszystko! Jakosc genialna, bawelna mieciutka, jak mothercare itp.. A ceny przystepne.
Wiadomo, drogie sa rzeczy dla takich maluchów.
Polecam przejsc sie po lumpkach. Takie malutkie getry,m pajacyki czy bodziaki kupuje po 4/5 zł za sztuke :)

Ja dzis ide do gin na wizyte po zwolnienie i skonsultowac wyniki badan.. A w czwartek usg. Moja fasolka szaleje mocno i kopie tak, ze tatus wyraznie ja czuje :) Mamy ogromna radoche jak tak do nas puka.
Mamy juz wybrane imie, wstepnie wybrany wozek i gadzety.. Niech w czwartek potwierdzi sie , ze jest dziewuszka i działamy z wyprawka :)

Aaa! Dziewczyny! Polecam wam cwiczenia dla mamusiek i aquafitness! Chodze w sumie 3x w tygodniu i jestem zachwycona

Witajcie dziewczyny :) nie było mnie trochę czasu a tu same dobre nowiny :-) Ewela bardzo się cieszę, super wiadomość :-) na pewno wszystko się dobrze ułoży!!
innabajka jak dla mnie wynik testu pozytywny, Gratulacje! :-)

Też trochę zaszalałam na zakupach :-) kupiłam kombinezon zimowy oraz kilka ciuszków w promocji :-D

O 14 odbieram wyniki HCG, oczywiscie rano zrobilam kolejmy test i tez wyszedl pozytywnie :)

Ciekawe kiedy to do mnie dotrze, ale troszke sie denerwuje i czekam na wynik

Dzięki dziewczyny :)

U mnie połowa 18 tygodnia ale jeszcze ruchów nie czuję:-( wyczekuję mocno:-) a słyszałyście o takiej teorii, że jak np. poczujecie pierwsze ruchy np. dziś czyli 19 to dziecko urodzi się właśnie 19 dnia miesiąca:-) kilka osób mówiło mi że to się sprawdza:-)

Hej dziewczynki ja też już odczuwam ruchy i na pewno nie są to jelita;)))) jeszcze chwile i te ruchy się rozkręcą u każdej z nas ;))) Ja dziś sobie uświadomiłam jak ten czas leci za 2 tyg;) połowa ciąży za mną;)))
Innabajka no test ewidentnie wskazuje ciąże;) WITAMY;)

Innabajka, tak jak dziewczyny piszą, test wskazał ciążę, GRATULACJE :)

Beti ajk ty to ja też już niedługo powinnam czuć tak na pewno, już nie mogę się doczekać,
chyba wszędzie w hm -20% dziś, kupiłam dla chrześniaczki sukienkę, ale byliśmy w biegu i się nie rozejrzałam, kusi mnie żeby podjechać ..
ewela śliczne te ciuszki !

Jak dla również nie ma wątpliwości co do ciaży na tym teście :)

Beti - jak wspaniale, ja jeszcze chwilę poczekam, właśnie kończymy dwunasty tydzień :)

Jestem na 95% pewna, że poczułam dziś pierwsze ruchy maleństwa :D To nie mogły być jelita!

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, moja droga, jak dla mnie to jesteś w ciąży :-) również mocno Ci gratuluję :-)

Tak to Mój test, dziękuję !

Zobaczymy jak jutrzejsze wyniki

Witamy innabajka :)

Ja zrobiłam trzy testy, na jednym druga kreska była ledwo widoczna, mój narzeczony np. jej nie widział, ja tak kiedy patrzyłam pod światło. Na dwóch kreski były dobrze widoczne.

Jeśli to zdjęcie Twojego testu - gratulacje :)

Hej dziewczyny, przyszłe mamusie ;)

Widzę, że u was dosyć aktywnie może Wy się wypowiecie...
Zrobiłam pare testów ciążowych, jedne wyszły dosyć wyraźnie jak ten a inne nie. Jutro wybieram sie na badania krwi

image

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...