Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna płeć nieznana
16.09 - Niulka Zaspa
22.09 - SabciaB Redłowo płeć nieznana
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa płeć nieznana
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, płeć nieznana
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
3-7.10 Gumiś płeć nieznana szpital też nie :) dokładny termin będzie znany 23 marca
6.10 emi - Wejherowo płeć nieznana
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 winogrona - płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
22.10 Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
25.10 nika_22, płeć nieznana
27.10 Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrześniowo-październikowe 2015 część 3

ewela_ - śliczne :)

Dziś w h&m na matarni jest 20% rabatu na całe zakupy :)
No i właśnie, ja jeszcze nie znam płci, ale mnie poniosło i kupiłam kilka dziewczęcych ciuszków :P
Najwyżej będą na prezenty :)

A ja jako, że mam buldożka w domu to kupiłam córci dzisiaj taki komplecik: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342011.html
Takie piękne są te ciuszki. Jak patrzę na te małe ubranka to są takie malusie, że nie pamiętam jak moja córa była taka ;)

A ja znalazłam w Carrefour na Morenie skarpetusie takie malutkie w 3-paku za 5 zł :-) i body z długim rękawem za 15 zł za szt.

ewela superrrr wiadomości;))))) tak się cieszę;))))))
ja znów wczoraj zaszalałam z zakupami;) w smyku były mega promocje kupiłam troszkę ciuszków np.za 30zł 5 par body z długim rękawem;) warto tam zajrzeć bo ceny w tych promocjach są takie jak w pepco czy sklepach ,,typu misz masz ,,
Kochane miłego dnia ;)

Kamień spadł mi z serca, nie powiem, że nie :) Ale spokojni to my niestety nie będziemy do samego końca ciąży, bo tak naprawdę w jakim stanie są jelita okaże się po urodzeniu małej, a od tego zależy wiele. Mam nadzieje, że jedna operacja załatwi sprawę.
Jeszcze odebrałam wyniki wymazu z kanału szyjki macicy i wyszedł gronkowiec złocisty...pochlastać się można. Pewnie kiedyś "poczęstowali" mnie nim w szpitalu, miałam kilka takich inwazyjnych badań i podejrzewam, że wtedy...
Ja właśnie jeszcze ruchów też nie czuję :(
W poniedziałek idę na USG do profesora.
Aha dzisiaj się przełamałam i kupiłam pierwsze ubranko dla córeczki :)
Pozdrawiam Was dziewczyny :)

Ewela super :)
ja też byłam u lekarza, zakręcony człowiek, sprzęt tragiczny , ale jest na nfz, daje skierowania na badania i co najważniejsze powiedział że zw daje bez problemu kiedy tylko bedę chciała :)
czasem mi się wydaje że czuję już jakieś ruchy, ale zbyt delikatne i pojedyńcze abym mogła być pewna że to nie jelita, już nie mogę się doczekać :)

Ewela super wiadomość. Teraz już będziesz spokojniejsza.

Ewela, tak się cieszę :-) nareszcie, kamień z serca! Gratuluję córeczki, teraz już będzie wszystko dobrze :-)

To już nie dzidziuś tylko córeczka ;)
Ale czadowo, fajnie że nic więcej nie znaleźli. Mówiłam, nie ma marudzenia tylko pozytywne nastawienie. Super!

Sanderka to super :)
A ja wpadłam się pochwalić, że są wyniki amniopunkcji i jest ok. Także dzidziuś ma "tylko" wytrzewienie. No i po amniopunkcji wiemy, że na 100% będzie dziewczynka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie byłam wczoraj u mojego lekarza ogólnego i dostałam skierowanie do dermatologa, bo zrobiły mi się jeszcze jakieś dziwne zmiany na łokciach. Niedługo będę wyglądała jak wąż albo jakiś inny smok ;)

Niulka właśnie czytałam, że dużo kobiet poleca oliwkę ale właśnie że opinie są podzielone i tak naprawdę jak my w pracy masujemy i używamy oliwek to nasze dłonie wcale nie są gładkie, a wręcz przeciwnie, kremy do rąk idą kartonami. Chyba faktycznie zapytam tego dermatologa i będzie z głowy, ale dziękuję Wam za odpowiedzi :)

Byliśmy dziś w bobo wózki. Było super! Nie wiedziałam, że w tym sklepie można się "dogadać" z ceną. Po podsumowaniu zapłacimy 1300zł za wózek 3 w 1 z fotelikiem od producenta,a wyjściowa cena była 1500 za samą spacerówkę z gondolą także super :)
Wybraliśmy wózek firmy breqo , dopiero wchodzą na nasz Polski rynek, więc nie ma zbyt wielu tych wózków (ani opinii) ale ma wszystko czego chciałam od wózka, jedynie brak hamulca ręcznego ale będę kombinowała z nim :) Zadecydowaliśmy jednak, że tak czy siak kupimy fotelik samochodowy oddzielnie firmy Maxi Cosi (mam obsesję na punkcie bezpieczeństwa w samochodzie) więc tamten fotelik właściwie będzie "w razie czego" do domu, a przyda się na pewno przy sprzedaży wózka kiedyś. Skoro jest w cenie, to czemu mamy go nie wziąć :)
Jeżeli będziecie chciały kupować wózki nowe, to naprawdę polecam ten sklep właśnie ze względu na super obsługę (pan spędził z nami ponad godzinę) i odpowiedział na wszystkie pytania i co najważniejsze, zaoszczędzimy :)
Byliśmy też w akpolu, ale tam ceny wózków o kilka stówek przewyższają te w internecie, więc szczerze odradzam.

Becik, wystarczy, ze przetrzymasz palec na tekście, który chcesz skopiować i pojawią się takie wskaźniki do zaznaczania. Ustawisz je odpowiednio (gdzie poczatek i gdzie koniec) u góry ekranu pojawia Ci się ikonki kopiuj, wytnij, Ty wciskasz kopiuj później przetrzymasz na miejsce wklejenia aż się pojawi niebieski wskaźnik na tekście. Dotkniesz go i pojawi się napis "wklej" :-) Mam nadzieję, że pomogłam. Jeśli nie to sorry, że się madruje :-P

Sanderka, ja używam Pharmaceris Macierzyństwo zapobiegający rozstępom. Skórę mam bardzo miękką od tego. Oliwki wyszuszaly mi skórę. Jeśli skora zrobiła się sucha na całym ciele, przejdź się do dermatologa albo do apteki czy coś Ci na to polecą. Bo to pewnie od zmian hormonalnych tak Ci się robi, a nie od samego rozciągania skóry.

Becik27 dodaję :-)

sierpień
31.08 - DoR86 - Redłowo, chłopczyk

wrzesień
04.09 - Aspiryna, Redłowo, płeć nieznana
04.09 - domi.x, Zaspa(?), prawdopodobnie dziewczynka
05.09 - Jenny, Śródmieście, płeć nieznana
12.09 - Sanderka25 Kliniczna, chłopczyk
16.09 - Niulka, Zaspa, synek
19.09 - just.jot Zaspa, prawdopodobnie dziewczynka
21.09 - Beti, Kliniczna, płeć nieznana
22.09 - sabinaub Redłowo płeć nieznana
23.09 - mandalka Zaspa płeć nieznana
25.09 - inka Zaspa prawdopodobnie córka
25.09 - ewela Kliniczna prawdopodobnie dziewczynka
25.09 - Agnieszka Szpital Wojewódzki czuje że dziewczynka
28.09 - ABa, chyba Kliniczna, prawdopodobnie chłopczyk
29.09 - iwonka Wejherowo, płeć nieznana

październik

1.10 - Becik27, Kliniczna, dziewczynka
1.10 - nalesnik86 Kliniczna płeć nieznana
1.10 - Gumiś płeć nieznana szpital też nie :)
4.10 - ` Silje, Kliniczna bądź Poliklinika Arciszewscy, płeć nieznana
6.10 - emi - Wejherowo płeć nieznana
07.10 Tunia- Wejherowo bądź Kliniczna
14.10 - aleksandra29 Wejherowo
16.10 - winogrona - płeć nieznana
17.10 - nika_22, płeć nieznana
18.10 - Papaya, Wejherowo
19.10- marynial, Kartuzy, płec nieznana
22.10 - Lenka, płeć nieznana, pewnie Zaspa
22.10 - Kasix88
23.10 - .Donka,
27.10 - Zoojaa - Wojewódzki płeć nieznana

Hej dziewczyny.Do smarowania polecam bio oil u mnie się sprawdza.Pisze z tel więc nie mogę uzupełnić listy a chciałabym dodać płeć.Będzie dziewczynka :-) na usg genetycznym dr grzybowski mi mówił, już dwa razy mój lekarz potwierdził także mam nadzieje że się nic nie zmieni :-)

a ja dziś od rana jakaś niespokojna. Śniło mi się, że córce wypadły wszystkie zęby a wiadomo zęby to śmierć albo choroba i już sobie wkręcam różne czarne myśli.
U mnie już początek 18 tygodnia a nadal nie czuję ruchów, byłabym spokojniejsza.

Sanderka25, zgadzam się z ABa, w takich sytuacjach najlepsza okazuje się zwykła oliwka dla dzieci. Smaruję brzuch od 5 tygodnia oliwką Hipp (jak dla mnie najlepiej pachnie) i rzeczywiście nie mam uczucia "ściągnięcia" skóry na brzuchu i ciele. Nie wiem co prawda jak w dalszych etapach ciąży i rozciągania brzucha będzie się sprawdzał ten sposób, ale sporo znajomych mam twierdzi, że jeśli chodzi o nawilżenie, to oliwki są najlepsze.
Ja sobie jeszcze dorzucam do tego obowiązkowo serię przeciwko rozstępom z Tołpy oraz balsamy Palmersa (jak wiem, że będę w domu cały dzień to wtedy staram się co 3- h pomasować brzuszek) i głęboko wierzę, że mnie to uchroni przed rozstępami :)

polecam zwykłą oliwkę dla dzieci. Po którymś smarowaniu skóra będzie nawilżona, a i na rozstępy też powinno pomóc (gdzieś czytałam) :)

Witajcie dziewczyneczki :)
U nas bez zmian. Dalej walczymy z krwiakiem, który nijak nie chce zniknąć, ale ja szczęście się nie rozrasta i nie zmienia miejsca położenia, więc wciąż jesteśmy nastawieni tylko i wyłącznie pozytywnie. Maluszek na szczęście rośnie tak jak powinien :)

Ewela masz zakaz marudzenia-zle mysli przyciągają nie dobre rzeczy więc zarażam Cię moim pozytywizmem! I jednoczeście trzymamy kciuki :)

Ja mam pytanie natury skórnej... Smaruje brzuszek 2-3x dziennie balsamami i zapobiegawczo kremem na rozstepy, a skora jest tak sucha, że aż nie dobrze się jej dotyka. Ogólnie od kilku tygodni mam suchą skórę na całym ciele, ale balsamy pomagają,a na brzuch nie... Macie jakis cudowny preparat? Błagam pomocy bo zostane chyba bez naskorka :p

Co do ciuszków widzialam bardzo fajne w Pepco. Ceny też przyjemne, body od 10zł. My w weekend idziemy zrobić rozeznanie wózkowe i mebelkowe, czeka nas przemeblowanie w sypialni i odświeżenie mieszkania więc trzeba zobaczyć co uda się wcisnąć do pokoiku ;)

ewela wszystko dobrze się skończy trzeba wierzyć i być dobrej myśli;)
a kupować można takie co będą i na dziewczynkę i na chłopca pasować ale mówię Wam dziewczyny ceny masakra.Z resztą nasza Agatka ma 6 lat to już dawno wiem że dziecięce są drogie ale te malutkie kawałek materiału ach szkoda gadać.

Ja już też z jednej strony tak bardzo bym chciała już coś kupować, a z drugiej strony przez to, że nie wiadomo co z naszym maluszkiem będzie to się boję cokolwiek kupić... To straszne uczucie :( Przepraszam, że Wam marudzę :(

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni