Mamut umiera?

Oto informacja jaka pojawiła się na stronie Mamuta:
"Z powodów finansowych i braków kadrowych organizacja Próby Mamuta zostaje zawieszona do odwołania."
Szkoda, bo już się cieszyłem, że jest kolejna cykliczna impreza na orientację na Pomorzu, a tu zapowiada się klapa :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamut umiera?

Mickey napisał(a):

> Oto informacja jaka pojawiła się na stronie Mamuta:
> "Z powodów finansowych i braków kadrowych organizacja Próby
> Mamuta zostaje zawieszona do odwołania."
> Szkoda, bo już się cieszyłem, że jest kolejna cykliczna impreza
> na orientację na Pomorzu, a tu zapowiada się klapa :(

Informacja pojawiła się 3 dni temu. Głownym powodem tej decyzji jest fakt, iż występując o dużo większą kwotę, Mamutowi przyznano dofinansowanie rzędu ... 3 tys. zł.

Wojtek, chcąc utrzymać właściwy poziom imprezy oraz niskie wjazdowe (jak wiedzą chociażby ci, którzy byli w ub roku) wolał podjąć właśnie tę decyzję, niż robić byle co.

Pozostaje nam jeszcze wiara w rozwoj w Liro kolejna fajna imprezka ktora mam zamiar odwiedzic. Pozdrawiam

wszystko w nasz piekny kraj zdaja sie umrać :-)

BXC tyż ma problemy :-)

W tym roku miał być mój pierwszy Mamut:/
Szkoda:(

Sprobuj Liro lub Zazynek podobne imprezy lecz troche wiecej ciemnosci szkoda Mamuta bylem na jego 2 edycjach i bylo super .Pozdrawiam

Na pewno spróbuje, pod warunkiem że nie podzielą losu Mamuta.
Na razie mam namiar na 100krotke. Jeszcze dokładnie nie wiem co to jest, ale niedługo sie dowiem:)

ESR napisał(a):

> wszystko w nasz piekny kraj zdaja sie umrać :-)

Bez przesady. Masz chyba "deprechę", już nawet literki zjadasz. Imprez ekstremalnych przybywa, frekwencja na wielu z nich rośnie z roku na rok, mimo wysokiego nieraz wpisowego. Naturalną jest rzeczą, że niektóre imprezy będą znikać, ich miejsce zajmą nowe. Działają tu bezwzględne prawa rynku. Na pewno nie jest łatwo zorganizować imprezę na dobrym poziomie i niedrogą, ale jak się chce, to można. Ze strony organizatorów wymaga to jednak ogromnego zaangażowania, wytrwałości, aktywności i nieraz dokładania do interesu. Impreza, która sama na siebie zarobi i jeszcze pozwoli utrzymać się organizatorom musi być naprawdę na bardzo wysokim poziomie, dobrze rozreklamowana i tania z pewnością nie będzie. Na pewno ryzykowne jest organizowanie imprez o formule wymagającej wysokich nakładów finansowych, które uzyskać można jedynie od sponsorów, bo z tymi różnie bywa, czasem coś obiecają, potem się wycofują i może być totalna klapa. Ale aby impreza była atrakcyjna, wcale nie musi być kosztowna i o tym, jak mi się zdaje, niektórzy organizatorzy zapominają. W przypadku dotychczasowych edycji Próby Mamuta podstawowym mankamentem był, według mnie, niefortunny termin, który kolidując choćby z Harpaganem, nie pozwolił tej imprezie w pełni rozwinąć skrzydeł. A impreza o niskiej frekwencji dochodowa na pewno nie będzie, w dodatku nie przyciąga sponsorów.
Pozdrawiam i życzę optymizmu.