Mamy Listopadowe 2017

Pora na wątek Mam listopadowych 2017 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też jestem za listą :)

A co do smaków to ja przed ciążą codziennie jadłam coś słodkiego i chciałam z tym zaprzestać no i teraz w ciąży kategorycznie od słodyczy mnie odrzuca :)

Ja w piątek plamiłam więc w pon na wizycie gin dał mi d*phaston 2x1 a w razie gdyby plamienie się powtórzyło to miałam brać 3x1 no i niestety dziś znów plamie :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O, ale wątek się rozbujał :) super :)
Lista fajna sprawa, ale co do terminu to ja jeszcze nie ejsgtem pewna, bo ostatnio okazało się, że jednak musiałam mieć dłuższy cykl i ciąża o tydzień młodsza. Wieć dowiem się na następnej wizycie dokładnie :)
U mnie mdłości zaczynają się ok 16 i trwaja do nocy :( do tego mega wyczucie na zapachy, brak apetytu na słodycze i wieczna senność i brak mocy :/
Na zwolnieniu jestem od wtorku a bliscy już wiedzą o ciąży :)
Co do badań to ja miałąm te same co Kasiula (hej Kasiu miło Cię tu widzieć :D)

Mimi też sie zastanawiałam nad fitness i wiele silowni ma taką oferte np calypso czy good luck ( wiem to tylko z ich strony wiec niepotwierdzone). Jesli juz bym sie zdecydowała to jednak byłby to drugi trymestr bo teraz dla mnie zbyt duze ryzyko(kwestia samopoczucia). Zastanawiam sie jeszcze nad zajeciami na basanie.

Adg2014 dobry pomysł z tym listą.

Widzę, ze Wam tez samki sie zmieniają:) ja jeszcze w weekend jadlam z grilla miecho a teraz patrzec nie moge. Myslalam, ze druga ciaza bedzie zupelnie inna pod wzgledem odzywiania ale niestety z lekkim opoznieniem nadeszła niechec do mięska. Od trzech dni ryba w roznej postaci :):)

Też tak myślałam, ale okazuje się, że nie jest tak źle, mogę robić inhalacje z Mucosolvanu i używać psikacza do nosa-da się przeżyć. Do tego witamina C i jakoś się turlam :) Szkoda mi tylko weekendu, bo mieliśmy na kajaki jechać, a tak to d*pa, muszę w domu zostać, bo nie wykuruję się dostatecznie.

cześć! jestem mimi, termin mam ok 18 listopada ale dopiero lekarz mi potwierdzi - będę 18 kwietnia. Czuję się w miarę dobrze i chętnie bym poszłam na fitness dla ciężarnych, przed ciążą chodziłam na normalny fitnesss ale teraz trochę boję się... czy wiecie gdzie jest fitness dla ciężarnych ?

To współczuję. Zwłaszcza że oprócz metod naturalnych to niewielki masz wybór przy kurowaniu się.

Ja ciążowo spoko- mam jakieś mikromdłości i mogłabym pracować w kontroli bagażu na lotnisku z moim turbowęchem ;) Ale walczę z paskudnym przeziębieniem i zapaleniem krtani, przez które siedzę tydzień na zwolnieniu. Dziś już czwartek, a jakoś się nie czuję mniej chora niż w poniedziałek, ech... dobrze, że moi rodzice wzięli dziś moje starsze dziecko do siebie - mam trochę luzu ;)

Dziewczyny, jeśli chcecie to w pierwszym poście umieszczę listę osób wraz z terminami porodów. Widziałam, że w innych wątkach tak dziewczyny robią :).
Jak coś to piszcie na priv, łatwiej mi będzie to ogarnąć.

U mnie samopoczucie trochę się poprawiło. Zwłaszcza jeśli chodzi o mdłości. Pojawiają się głównie od popołudnia do wieczora, czasem i w nocy boli mnie brzuch. Nadal jestem nadwrażliwa na zapachy i dużo rzeczy, które wcześniej mi smakowały - teraz nie mogę na nie patrzeć. Najbardziej neutralne okazują się gotowane ziemniaki, chleb z masłem i suchy naleśnik ;D. Waga poszła troszkę w dół (jestem w 10 tc.) Senność nadal - i w ciągu dnia a wieczorem padam już o 21.

Pracuję u siebie więc jeśli nie mam sił, to zostaję w domu ale staram się chodzić do biura bo wtedy też tak nie myślę o złym samopoczuciu. U nas nikt jeszcze nie wie o ciąży (poza mężem). Planujemy rodzinie powiedzieć w święta a znajomym po usg prenatalnym, które mam zaplanowane na 4 maja.

Jestem na l4 w zasadzie od wczoraj. Tutaj akurat lekarz nie chciala mnie sluchac, ze moze jeszcze bym troche pochodzila do pracy itd zapewne powodem byly lekkie plamienia ze dwa tygodnie temu i dosc uciazliwy bol brzucha. Cale szczescie od tamtej pory plamien nie mam ale odpoczywac trzeba. Biore teraz luteine i bol brzucha ustepuje a nawet wystepuje sporadycznie wiec wszystko idzie ku lepszemu :):)

Kasiulaa ja chcę powiedzieć w pracy po następnej wizycie u lekarza, czyli jakoś w 10-11 tygodniu.Zaniosę też od razy zaświadczenie o ciąży- przyda się, jeżeli będę musiała zrobić jakieś badania w godzinach pracy. Poza pracą rodzina i znajomi już wiedzą -powiedzieliśmy wszystkim tak jak w pierwszej ciąży, po potwierdzeniu u lekarza.

Dolanczam się mam termin na 28 listopada:) w przyszły piątek idę zobaczyć serducho,ja jestem na zwolnieniu od 1 dnia bo pracuje w sławnym markecie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja to bym mogła spać na okrągło. W pracy ledwo funkcjonuje ale nie chce iść na l4 choć lekarz proponował. Do tego bóle podbrzusza, popołudniowe mdłości, piersi napięte i bolesne jak cholera. Generalnie czuje się jakby po mnie traktor przejechał.
Co do badań to ja już mam zlecona morfologia, badanie moczu, posiew moczu, kiłę, HIV, różyczkę, toxoplazmoze, przeciwciała p. Krwinkom czerwonym, hbs, glukoze.... I to chyba wsio.
U mnie jest też problem bo mam bakterie szpitalne zarówno w moczu jak i w szyjce macicy :( narazić walczymy naturalnie ale nie wiem jak to będzie. Tymbardziej że je nawet antybiotykami ciężko wyleczyć.

Dziewczyny kiedy planujecie powiedzieć o ciąży w pracy? U mnie póki co nawet rodzina nie wie bo ciągle się boję że coś złego się stanie.

Mam juz syna lat 11. Córka 20miesięcy. Teraz kolejna dzidzia na 11.11 to było mega zaskoczenie....

U mnie poza sennością super - miła odmiana po pierwszej ciąży, w której mdłości męczyły mnie do 4 miesiąca non stop. Oby tak dalej:) Byłam u lekarza 2 tyg temu i mam zlecony komplet badań krwi plus mocz.

A jak Wasze samopoczucie? Początki ciązy mocno dokuczają? U mnie jest ok, tylko ten ból głowy co jakiś czas - cos strasznego. W pierwszej ciąży objawow znacznie więcej i bardziej dokuczliwe. Napiszecie jak u Was ? I kolejne pytanie czy juz macie moze jakies badania zlecone przez lekarza? Nie wiem czy sie cos pozmienialo ale przy corce mialam juz na pewno krew zbadaną a tu cisza:p to było 7 lat temu, czyzby czasy sie zmienily:) pozdrawiam

To i ja się dołączę :) Termin na 16.11, mam już 3 letniego synka.

Re: Mamy Listopadowe 2017

Witam się i ja :)
termin wg OM na 30.11,a z usg na 29. 11:) wczoraj udało się dojrzeć pulsujacy punkcik :) karta ciąży została założona wiec oficjalnie mogę się już do was dopisać :)

Re: Mamy Listopadowe 2017

Cześć:) mam termin na połowe listopada:) Mam juz Córkę z wrzesnia i teraz bedzie dziidzius z listopada- ewidentnie pasuje nam jesień heheh

Ojej nie chcący odpisałam ze starego konta ;)

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...