Mamy Listopadowe 2017

Pora na wątek Mam listopadowych 2017 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też jestem po cc na Zaspie ale juz jakis czas temu, wtedy ze znieczuleniem byl problem i ciekawa jestem co tam za zmiany nastąpily:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety nie pomogę bo jestem po 2 cc ale za każdym razem na Zaspie i było ok.

Fajnie, ze piszecie o tym Lidlu:) jutro podjade zobaczyc te ciązowe leginsy- mam nadzieje, ze bedzie jeszcze wybór bo ostatnio mam wrażenie, ze jest nas ciążowych mam coraz więcej czyżby wyż demograficzny :p
Chciałabym rodzić na Zaspie, rodziłam juz tam i było ok i pewnie dlatego:) myślałam tez o klinicznej ale to opcja nr 2:) wiecie moze jak to jest z dostepnoscia tego znieczulenia( zzo?) w gdańskich szpitalach.?

Nie zalogowalam się.. więc witam się jeszcze raz ;)

To i ja się nieśmiało przywitam... termin na 14listopada, ciąża 4, w domu mam 2letnią córcię i rocznego synka. Jutro mam wizytę i nadzieję na dobre wieści :)

Hejka :)
Darnelka, no właśnie widziałam te rzeczy w gazetce i tak sobie myślę, że może też coś kupię - zwłaszcza, że jest dużo takich neutralnych wzorów. Wczoraj otworzyłam karton z tymi najmniejszymi rzeczami, bo chcę się pozbyć takich typowo letnich i powiem Wam, że zapomniałam już, jakie te noworodki są malusie :).
Co do porodu to planuję Zaspę, ale waham się jeszcze bo Wojewódzki jednak bliżej. Rodziłam tam pierwsze dziecko i nie wspominam jakoś źle, aczkolwiek nie do końca byłam zadowolona, bo neonatolodzy trzymali naz bez sensu kilka dni dłużej niż standardowo. Myślę, jeszcze o Tczewie, bo w sumie od nas to 25 km a warunki na oddziale o niebo lepsze niż gdziekolwiek w Gdańsku.

Magda witamy :)
Ja też jeszcze nie mogę się oswoić, chociaż to planowana ciąża więc rozumiem Cię :) z czasem będzie lepiej, teraz to trzeba się tylko cieszyć :) a masz jakieś złe doświadczenia z Wojewódzkim??
Właśnie dziewczyny macie juz plany gdzie chciałybyście rodzić?
Od dzis w Lidlu ciuszki niemowlęcę i ciążowe, u mnie na Rotmance obyło się bez szału i kupiłam na spokojnie to co chciałam. Są fajne biustonosze do karmienia i legginsy ciążowe :)
Mimi daj znać po wizycie! :)

Z trzecim dzieckiem wszystko zrobię by mieć cc i byle nie rodzic w wojewódzkim. Póki co mam mega żylaki nawet na brzuchu już mi wyszły Raz dziennie muszę robić zastrzyk clexane w brzuch i podobno tak przez całą ciaze

jutro idę na pierwszą wizytę do ginki, nie mogę się doczekać, nareszcie dowiem się czegoś więcej, ale złapało mię przeziebienie a wiadomo, że w ciąży nie mogę zbyt dużo brać leków...oby dotrwać do wiosny!

Magda - wielkie gratulacje! kobiety mówią, że z 3 dzieckiem jest najłatwiej ;) ale zobaczmy, jak będzie, u mnie to tez 3 ciąża

Dziewczęta Drogie :) Również życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych. Następne "duże" święta już z naszymi maluchami :) Pozdrawiam z pomiędzy babek i mazurków!

Termin na 19.11. Dla mnie ciąża mega zaskoczeniem użyje tu słowa przypadek. TO 10 tydz jeszcze nie ochlonelam. Nadal pracuje. Jakoś z mężem ogarniamy logistycznie młodsza do żłobka starszy szkoła, my do pracy.. A tu szok trzecie w drodze....

Teraz ja zapomniałam się zalogować :P

Oooooo Adg super, że znasz już płeć! Gratuluję corki :) moja dopiero w 20tc raczyła się pokazać a tak to zawsze zasłaniała się pępowina. Ciekawe czy u mnie na następnej wizycie groszek się ujawni :)
Kasiula widzisz jk dobrze, że powiedziałaś :) przynajmniej masz stres z głowy :)
Co do terminów to mi z om wychodził 6 listopad, ale też miałam miesiączki 28-32 i ciężko było stwierdzić ile miał ostatni cykl. W usg ciąża jest równo tydzień starsza za każdym razem więc dr jest pewny, że cykl miałam dłuższy.
Dziewczyny Wesołych i spokojnych Świąt! :* Lecę ogarniać koszyczek z córeczką :)

U mnie z im jest 30.11, a z usg 29.11 ale moje cykle by 24-32 dniowe (przewaznie 26-28), różnice są dlatego że nigdy do końca nie wiadomo kiedy była owulacja i kiedy faktycznie doszło do zapłodnienia. Wg mnie nie masz się czym martwić :)

Adg 2014 Córcia ! super:) czyli jednak przeczucia nie do końca się sprawdzają:p

Dziewczyny dużą macie ròżnicę miedzy terminem porodu z OM a z USG? Dzisiaj oczywiscie sie głupia naczytalam w internecie ciekawych historii i teraz mam:/ u mnie roznica 9 dni prawie i to z usg wychodzi pozniejszy termin - skąd ta ròżnica. Wizyta dopiero 5 maja więc trudno muszę sie uzbroic w cierpliwosc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapomniałam się zalogować :D

Adg - ale super! Już się nie mogę doczekać aż swojego malca tak zobaczę :)
Również życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt ;)

Ja w koncu przyznała się swojej kierowniczce że jestem w ciąży :) odrazu mi lżej i czuje większy komfort w pracy. Razem ustaliłyśmy że z informacją prezesowi mogę jeszcze poczekać, chyba że chce aby wszyscy w pracy już wiedzieli bo to jest równoznaczne.
Rodzinie powiemy w święta :)

Dziewczyny, miałam wczoraj badanie przez brzuch :). Wszystko ok, mała (!) ma 4,4 cm więc jest już co oglądać. Podskakiwała w brzuchu więc widok był rozczulający :).
Dla tych co obchodzą - Wesołych Świąt! :)

Aktualizacja listy:

07.11 - Adg2014
13.11 - Darnelka15
16.11 - Kejt
17.11 - Inciaa
18.11 - Mimi
26.11 - Mentorka
28.11 - Beata
30.11 - Kasiulaaa

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...