Mamy Listopadowe 2017

Pora na wątek Mam listopadowych 2017 :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też jestem po cc na Zaspie ale juz jakis czas temu, wtedy ze znieczuleniem byl problem i ciekawa jestem co tam za zmiany nastąpily:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety nie pomogę bo jestem po 2 cc ale za każdym razem na Zaspie i było ok.

Fajnie, ze piszecie o tym Lidlu:) jutro podjade zobaczyc te ciązowe leginsy- mam nadzieje, ze bedzie jeszcze wybór bo ostatnio mam wrażenie, ze jest nas ciążowych mam coraz więcej czyżby wyż demograficzny :p
Chciałabym rodzić na Zaspie, rodziłam juz tam i było ok i pewnie dlatego:) myślałam tez o klinicznej ale to opcja nr 2:) wiecie moze jak to jest z dostepnoscia tego znieczulenia( zzo?) w gdańskich szpitalach.?

Nie zalogowalam się.. więc witam się jeszcze raz ;)

To i ja się nieśmiało przywitam... termin na 14listopada, ciąża 4, w domu mam 2letnią córcię i rocznego synka. Jutro mam wizytę i nadzieję na dobre wieści :)

Hejka :)
Darnelka, no właśnie widziałam te rzeczy w gazetce i tak sobie myślę, że może też coś kupię - zwłaszcza, że jest dużo takich neutralnych wzorów. Wczoraj otworzyłam karton z tymi najmniejszymi rzeczami, bo chcę się pozbyć takich typowo letnich i powiem Wam, że zapomniałam już, jakie te noworodki są malusie :).
Co do porodu to planuję Zaspę, ale waham się jeszcze bo Wojewódzki jednak bliżej. Rodziłam tam pierwsze dziecko i nie wspominam jakoś źle, aczkolwiek nie do końca byłam zadowolona, bo neonatolodzy trzymali naz bez sensu kilka dni dłużej niż standardowo. Myślę, jeszcze o Tczewie, bo w sumie od nas to 25 km a warunki na oddziale o niebo lepsze niż gdziekolwiek w Gdańsku.

Magda witamy :)
Ja też jeszcze nie mogę się oswoić, chociaż to planowana ciąża więc rozumiem Cię :) z czasem będzie lepiej, teraz to trzeba się tylko cieszyć :) a masz jakieś złe doświadczenia z Wojewódzkim??
Właśnie dziewczyny macie juz plany gdzie chciałybyście rodzić?
Od dzis w Lidlu ciuszki niemowlęcę i ciążowe, u mnie na Rotmance obyło się bez szału i kupiłam na spokojnie to co chciałam. Są fajne biustonosze do karmienia i legginsy ciążowe :)
Mimi daj znać po wizycie! :)

Z trzecim dzieckiem wszystko zrobię by mieć cc i byle nie rodzic w wojewódzkim. Póki co mam mega żylaki nawet na brzuchu już mi wyszły Raz dziennie muszę robić zastrzyk clexane w brzuch i podobno tak przez całą ciaze

jutro idę na pierwszą wizytę do ginki, nie mogę się doczekać, nareszcie dowiem się czegoś więcej, ale złapało mię przeziebienie a wiadomo, że w ciąży nie mogę zbyt dużo brać leków...oby dotrwać do wiosny!

Magda - wielkie gratulacje! kobiety mówią, że z 3 dzieckiem jest najłatwiej ;) ale zobaczmy, jak będzie, u mnie to tez 3 ciąża

Dziewczęta Drogie :) Również życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych. Następne "duże" święta już z naszymi maluchami :) Pozdrawiam z pomiędzy babek i mazurków!

Termin na 19.11. Dla mnie ciąża mega zaskoczeniem użyje tu słowa przypadek. TO 10 tydz jeszcze nie ochlonelam. Nadal pracuje. Jakoś z mężem ogarniamy logistycznie młodsza do żłobka starszy szkoła, my do pracy.. A tu szok trzecie w drodze....

Teraz ja zapomniałam się zalogować :P

Oooooo Adg super, że znasz już płeć! Gratuluję corki :) moja dopiero w 20tc raczyła się pokazać a tak to zawsze zasłaniała się pępowina. Ciekawe czy u mnie na następnej wizycie groszek się ujawni :)
Kasiula widzisz jk dobrze, że powiedziałaś :) przynajmniej masz stres z głowy :)
Co do terminów to mi z om wychodził 6 listopad, ale też miałam miesiączki 28-32 i ciężko było stwierdzić ile miał ostatni cykl. W usg ciąża jest równo tydzień starsza za każdym razem więc dr jest pewny, że cykl miałam dłuższy.
Dziewczyny Wesołych i spokojnych Świąt! :* Lecę ogarniać koszyczek z córeczką :)

U mnie z im jest 30.11, a z usg 29.11 ale moje cykle by 24-32 dniowe (przewaznie 26-28), różnice są dlatego że nigdy do końca nie wiadomo kiedy była owulacja i kiedy faktycznie doszło do zapłodnienia. Wg mnie nie masz się czym martwić :)

Adg 2014 Córcia ! super:) czyli jednak przeczucia nie do końca się sprawdzają:p

Dziewczyny dużą macie ròżnicę miedzy terminem porodu z OM a z USG? Dzisiaj oczywiscie sie głupia naczytalam w internecie ciekawych historii i teraz mam:/ u mnie roznica 9 dni prawie i to z usg wychodzi pozniejszy termin - skąd ta ròżnica. Wizyta dopiero 5 maja więc trudno muszę sie uzbroic w cierpliwosc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapomniałam się zalogować :D

Adg - ale super! Już się nie mogę doczekać aż swojego malca tak zobaczę :)
Również życzę wszystkim wesołych i spokojnych świąt ;)

Ja w koncu przyznała się swojej kierowniczce że jestem w ciąży :) odrazu mi lżej i czuje większy komfort w pracy. Razem ustaliłyśmy że z informacją prezesowi mogę jeszcze poczekać, chyba że chce aby wszyscy w pracy już wiedzieli bo to jest równoznaczne.
Rodzinie powiemy w święta :)

Dziewczyny, miałam wczoraj badanie przez brzuch :). Wszystko ok, mała (!) ma 4,4 cm więc jest już co oglądać. Podskakiwała w brzuchu więc widok był rozczulający :).
Dla tych co obchodzą - Wesołych Świąt! :)

Aktualizacja listy:

07.11 - Adg2014
13.11 - Darnelka15
16.11 - Kejt
17.11 - Inciaa
18.11 - Mimi
26.11 - Mentorka
28.11 - Beata
30.11 - Kasiulaaa

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...