Mamy Lutowo / Marcowo / Kwietniowe 2010 + Maluszki cz. 40 :)

Megi-i - 25.11.2009 - synek Gabryś 41cm i 990g
Weronka - 13.01.2010 - córeczka Zosia 50cm i 3050g - Wojewódzki/Ciechanów
Olaolenka24 - 19.01.2010 - synek Nikodem 52cm i 2880g - Swissmed
Pszczoła - 05.02.2010 - synek i 54cm i 3500g Swissmed
Bratka - 07.02.2010 - synek Gabryś 46cm i 2280g - szpital Wejherowo
Andzia z ventki - 23.02.2010 - córcia Martusia 51cm i 2560g
Amadea - 24.02.2010 - synek Gabriel 53,5cm i 3580g
Aaana -25.02.2010 córeczka Dominika 56cm i 3200g - poród SN w Swissmed
Aris - 26.02.2010 - synek
KateK27 - 27.02.2010 synek Ethan 50cm i 3335g
Kobyłka - córeczka
Kayla - 01.03.2010 - synek 55cm i 3170g
Magsz - 10.03.2010 - córeczka 50cm i 2850g
Edziawu - 11.03.2010 - córeczka Helenka 55cm i 3500g - szpital Wojewódzki
Inusia - 13.03.2010 - synek Janek 59 cm i 3660g
Fiolka - 14.03.2010 - synek Kubuś 50cm i 3180g - szpital Kliniczna
Delka - 14.03.2010 - synek Patryk 3320g
Brzoskwinka - 16.03.2010 - synek Dominik 50cm i 2600g oraz synek Bartłomiej 50cm i 2580g
Madziaaalenaa - 16.03.2010 godz 19.25 - córeczka Maja 59cm i 4230g - szpital kliniczna
Nusia - 17.03.2010 - córeczka Paulinka 59 cm i 4400g - szpital w Redłowie
Sunny1984 - 23.03.2010 - synek Piotruś 59 cm i 3760g - szpital Wejherowo
Smith2002 - 26.03.2010 - córeczka 53 cm i 3300g - szpital Wejherowo
Hosanna - 27.03.2010 - córeczka Maja 56 cm i 3150g
Etka - 31.03.2010 - córeczka Lenka 57 cm i 4110g - szpital Zaspa
Doka - 03.04.2010 - synek Tomek 56 cm i 3550g - szpital Wejherowo
Ewel31 - 04.04.2010 - synek Kubuś 54 cm i 3100g - szpital Wojewódzki
Rudziaczek - 05.04.2010 - synek Michał 55 cm i 3590g - szpital Zaspa
dalilia - 5.04.2010 - Synek Michał 54cm i 2840g Szpital Zaspa
Agniesja - 09.04.2010 - córeczka Oliwia 58cm i 3530g
Lalka1 - 11.04.2010 - córeczka Alicja 56cm i 3690g - szpital Wojewódzki
Monika_81 - 14.04.2010 - synek Kubuś 57 cm i 3790g
HaniaB - 15.04.2010 - synek Filip 51cm i 3000g - poliklinika K.Arciszewski Bialystok
Ajkaa - 24.04.2010 - córeczka Bianka 58 cm i 3970g
Asski - 26.04.2010 - córeczka Marta 55 cm i 3400g
Gosia111 - 26.04.2010 - córeczka Zuzanna 59cm i 4050g, szpital Redłowo
Myself - 30.04.2010 - córeczka Anulka 53 cm i 3790g
Natalia - 08.05.2010 - córeczka, Julia 57cm 3850g
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy Lutowo / Marcowo / Kwietniowe 2010 + Maluszki cz. 40 :)

Hej Kobitki i Maluchy :)
Jak już wspomniałam ostatnio - nareszcie po Chrzcinach )robiliśmy w domu) - do dziś jeszcze zmęczona jestem. Następne będą w knajpie - to apropos planów na przyszłość - MARZĘ o drugim dziecku...choć po porodzie mówiłam że nigdy więcej...ale oczywiście jeszcze nie teraz...
Ja wracam do pracy w grudniu - bo muszę, ale najchętniej zostałabym w domu z Małą...trudno, takie życie...

Mała rozwija się super...nadal śpi do 12 h i jeszcze NIC nie jadła poza mlekiem z cycka (lub z butli ;) )
22-go idziemy na szczepienie i wtedy zaczniemy wprowadzać inne rzeczy do jedzenia...nie chcę się spieszyć, szczególnie, że nie zmieniły się Małej zbytnio kupki...a ponoć powinny się zmienić...

Kicia rozwija się rewelacyjnie - najchętniej by siadała, ale jeszcze trochę, myślę że na 5 m-cy siądzie...już 2 x udało jej się na bujaczku ;)
Uwielbiam jak się śmieje i piszczy :)

A ja chętnie urodzę jeszcze raz - żaden problem :)) Tylko może jeszcze nie teraz :)

o kurcze to nieżle Cie zaskoczył synek :) u nas chyba trzeba bedzie łóżeczko obinizac powoli, a szkoda bo jednak pod materacem duuuuuzo sie miesci :)

wczoraj probowałam dać małej cos nie ze słoiczka, konkretnie banana, ale jakos jej nie zasmakował, krzywiła sie i pluła, dzisiaj jeszcze raz sprobuje...zobaczymy moze zaskoczy

ja tez porodu i tego wszystkiego po nim za dobrze nie wspominam i juz nigdy wiecej rodzic nie bede...a na sex to moze za jakies kilka lat sie zdecyduje...brrrrr

Trenuje, trenuje.
Zasuwa po całym domu i nie ma dla niego żadnej świętości :)))
Ma taki dziwny sposób przemieszczania się. Ni to pełzanie, nie to raczkowanie, ale skubany szybki jest, szczególnie jak widzi kota. Nie potrzebna mu żadna kula do nauki raczkowania.

Delka, ale fajny Twój Patryczek. Najbardziej mnie jego włoski rozwalają :))))

Dzieciaczki super ...
Bratka widze ze malutki trenuje nowe umiejetnosci :)

Bratka jakie postępy u Twojego maluszka! pięknie!moje gratulacje;) ma już 7miesięcy.. ale ten czas leci..

Hania super, że u Ciebie lepiej ze zdrowiem. życzę szybkiego zafasolkowania:))))

ja się nie będę śpieszyć z drugim dzieckiem.. trauma mi jakaś została po tym wszystkim.. nie jestem jeszcze gotowa..
Patryś pięknie wsuwa marchewkę i ziemniaczki a i jabłko z bananem też mu bardzo smakuje. taka mała pociecha z niego.
niestety nie umiem wstawiać zdjęc;/
http://img255.imageshack.us/img255/6167/p10706312000.jpg

a my wczoraj bylismy na kontrolnym usg bioderek (ponoc to standard ze robi sie w 1 i w 5 miesiacu) i tez wyszlo wszystko super :) ja przy okazji tez bylam na kontroli, i moje miesniaki sie nie tylko zmniejszyly ale sa tez poza macica, wiec mozemy zaczac starania o drugie bobo :)

maly tak przezyl wczorajsze usg (pelne histerii) ze biedakowi dzisiaj cos sie przysnilo i wyladowal z nami w lozku od 4 rano ;) jakos tak ostatnio "odchorowuje" wizyty u lekarzy, bo jak bylismy na szczepieniu to tez, nastepnego dnia rano cos mu sie niemilego snilo...

ewel, przykro mi, ze macie takie perturbacje mieszkaniowe, szkoda bo teraz przydalby sie wam spokoj zeby cieszyc sie rozwojem Kubusia :)

madzialena, ja wogole nie mam traumy zwiazanej z porodem, dla mnie to byly na prawde mile wspomnienia i jedynie pod sam koniec, jakies 5 minut, myslalam, ze nie dam rady, ale dalam ;)

rudziaczku, ja kupilam ostatnio mojemu kilka pajacykow polarowych i welurowych marki FF (tesco) i sa na prawde super. Kazdy z nich kosztowal po ok. 35 zl (ale ja zamawialam z allegro, wiec w tesco jest pewnie o ok. 10 zl taniej). Jestem z nich bardzo zadowolona, bo sa z grubego, mieciutkiego polaru/weluru.

My cały czas w pierwszym foteliku jeszcze, no ale Gabryś do wielkoludów nie należy.

A tak mnie synek przywitał po drzemce :) Dobrze, że łóżeczko mamy obniżone :)

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

ale ze mnie matka... odkryłam dziś że nasz fotelik ma regulację.... już jest ok:)

ponieważ nikt nic nie wie o welurowych ani polarowych pajacach to zrobiłam rekonesans w klifie i jest słabo... chciałam napisać bieda z nędzą ale przy cenach 130zł za ocieplany polarowy pajac "bieda" nie pasuje, za to w klifie 30% klientów to mamy z wózkami:)

hejka,
u nas coraz lepiej Ala z chęcią pije z butelki moje mleko, teraz jak pomyślę o tej nauce, to myślę, że nie było najgorzej :) dziś po raz pierwszy dostała mm, szału nie było, ale pierwsze koty za płoty :)
najgorsze jest to, że mm w naszym przypadku to Nutramigen, bo Ala ma uczulenie na mleko krowie i to naprawde jest podłe w smaku
pozdrowienia dla forumek, które się dawno nie odzywały :))

smith ja nie wybrałam jeszcze, ale przymierzam się do takiego, który "rośnie razem z dzieckiem" od 9 do 36kg. Mają różne możliwości pozycji, od półleżącej do siedzącej.

rudziaczek ja z fotelikiem mam taki problem że mała go nie akceptuje :) strasznie sie denerwuje, chciałaby juz siedziec a w tym to niemozliwe, wygodnie polozyc tez sie nie moze... juz nie moge sie doczekac kiedy zamienimy go na wiekszy, tylko napierw musi zaczac siedziec sama, a to pewnie jeszcze troche potrwa, za ciasny to fotelik na razie nie jest ale duzo miejsca to w nim tez nie zostało - i tu pytanie do mam starszych dzieci - wybrałyscie juz jakis kolejny fotelik taki od 8 kg?

Witam Was dziewczyny :)
Czasami Was podgladam- jestem w majowych- bo pomimo terminu majowego urodziłam 10 kwietnia.

Ciekawa jestem czy sa tu moje kolezanki z sali oddziału patologii na Klinicznej :)

Lezałam na sali z trzema dziewczynami. Jedna spod Starogardu z czwartym dzieckiem w ciąży koło 30 lat, mama z bliźniakami- chłopcami- i wieeeeeeeeelgachnym brzuchem :), dziewczyna z Gdańska postrzelona na maxa- urodziła chyba dziewczynkę- no i ja też z bliźniakami- dziewczynkami :)

Dla ułatwienia dodam że razem ogladałyśmy seriale na VOD a mi odeszły wody w piętek koło 23.00 jak oglądałam już sama Klub Szalonych Dziewic :p

Jestem ciekawa co u Was :) Ciekawe czy któras z Was tu zagląda :)

hejka;)

Ewel wreszcie się pojawiasz! Przykro, że masz takiego dołka... a powiedz nie pracujesz? może praca troszkę by cię wyrwała z monotoni? skoro mieszkasz teraz przy rodzicach to mogliby ci może pomóc w opiece nad malutkim?

U nas bez zmian, ja mam dziś wolne w pracy i całę szczęscie, bo się przeziębiłam mocno:( chyba Kubuś mnie zaraził, na szczęscie jemu przeszło. Do tego w weekend mam zaplanowane wesele i bardzo chciałąm się dobrze wybawić a tu katar.. eh!

ZA to Kubuś znowu przespał prawie 12 godzin, jestem z niego dumna! Odpada już ok 19.30 i śpi do 6.30, szkoda, że jak jeźdżę do pracy muszę go budzić przed 6 - inaczej bym się nie wyrobiła, mam nadzieję że się nie przyzwyczai. Ale to mały śpioch jest!

Co do fotelików, to Kuba w swoim się na razie mieści bez wiekszych problemów, nawet zaczął ładnie jeździć w samochodzie, sam się sobą zajmuje z tyłu, czasem jak pomarudzi wystarczy mu pośpiewać.

Lalka - gratuluję sukcesu!

Hejka
My ani z mlekiem, ani z obiadkami nie mamy na szczęście problemu. Mały na razie je 3 moje mleka, 2 mm i raz obiadek. Od jutra już będę mu dawać po całym słoiczku (chociaż w schematach żywienia piszą żeby dawać 100g, a słoiczki są 130g) za to dziś odkryłam że chyba powinnam dawać mu popić wodę albo soczek...:) bo tak zazwyczaj pół godziny po słoiczku to chce trochę popić, zazwyczaj tyle co 2-3 minuty z cyca mu wystarcza.
Dziś dostałam działkową, zdrową, nie prayskaną marchewke i pomidorki. Jutro będę gotować, pomidory powekuję bo te co zimą w sklepach są to są okropne.

Dziś za to mieliśmy totalne przemeblowanie w pokoju, Mały do tej pory odginał do tyłu głowę żeby na nas spojrzeć, teraz nie musi. Co prawda nam będzie mniej wygodnie ale czego się dla dziecka nie robi.

Za to mamy problem z fotelikiem-czy Wasze też są takie wąskie w ramionach? no już się ledwo mieści , a jeszcze dłuuugo w tym pewnie będzie jeździł:(

Podbijam pytanie o welurowe pajace

jestem...
Ciężko się było wyprowadzić,starsznie płakałam...:(Do tego na samą przeprowadzkę załapałam chorobę.Wszystko pod górę,nie mieliśmy czym się przewiezć,deszcz lał okropnie... ajjj aż mam dreszcze na samą myśl.
Mieszkam jeszcze praktycznie na walizkach bo to co miało swoje miejsce na 64m musiałam pomieścić w małym pokoju.Z rodzicami jak to z rodzicami,ciągle coś jest do powiedzenia do poprawienia,przyzwyczajeni do życia w dwójkę.Mieliśmy się przeprowadzić na swoje ale życie nas nie oszczędza i chyba będziemy musieli sprzedać to mieszkanie... długa historia!
Załamana jestem...

Kubuś rośnie,tłuściszek... Ustawia nas sobie jak tylko mu się podoba,wcina calymi słoiszkami zupki i desery i jeszcze płacze bo mu mało.Nadal jednak potrzebuje 100% mojego zainteresowania bo jak tylko się oddalam to płacze,czasami nie mogę nic zrobić.

Całymi dniami na wsi w domu odcięta od świata,czuję się masakrycznie zaniedbana i zmęczona,każdy dzień jest taki sam...

I my się witamy z Lenką po długim czasie;-)))

U nas podobnie jak u Ciebie Kobyłka - Mala pięknie przesypiała całe noce, a od jakiegoś czasu robi kilka pobudek - a to na smoka, a to żeby pyztulić, bo zanosi sie płaczem jakby śniły jej się jakieś koszmary.... może to taki okres?
Poza tym Mała się męczy, bo i nas dopadł katarek:-(((
Od 1 września też wróciłam do pracy i teraz próbuję się jakoś na nowo zorganizować;-)

Pozdrawiamy!!!

Inne tematy z forum

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

gdzie kupic ubrania dla 2 metrowego faceta??:) (17 odpowiedzi)

albo za krotkie rekawy,albo do pasa...jak z mlodszego brata...a gdzie kupic te normalne??

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...