Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
ola86 - 30.07
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
BeataI-J 5.08
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Inspired - 10.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08.
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-5-t526529,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.6 :)

Dziewczyny czy usg połówkowe robi się w 3d? czy będę musiała poprosić lekarza żeby na chwilę włączył?

Połówkowe przeważnie przez brzuch, chociaż żeby ocenić np. szyjkę to trzeba od dołu. ;-)
A ja dzisiaj byłam w Carreforurze i całkiem przypadkiem kupiłam fajne body i 2 pajace. Były w koszach i były przeróżne, lepsze i gorsze jakościowo, ale naprawdę dało by się sporo wybrać. Body po 7-8 zł (były na długi i krótki rękaw), pajace po 14,90 zł. I nie jakieś tam chińskie, produkcja Polska. ;-)

Sierpniowa idziemy łeb w łeb ;) Ja tez do tej pory 3kg ale już coś czuję , że szybko nadrobię ten spadek w 1wszym trymestrze .. Bez śniadania wyjść nie mogę, choć przed ciążą pierwszy posiłek jadłam po 11 ;)

Witaminy odstawiłam w ogóle, w tej ciąży absolutnie żadne mi nie podpasowały. ginka zaleciła takie w proszku za 150zł ale na szczęście jem tyle owoców,że krew jeszcze w normach się trzyma ;)

Roksana super ta kołyska!
Co do witamin, to myślałam, że to tylko ja tak mam, muszę je brać tylko w czasie posiłku bo inaczej bierze mnie na wymioty.
Co do laktatora to właśnie wiem, że prawdopodobnie przyda się w szpitalu, bo z moim synem też nie miałam pokarmu po tych litrach oksytocyny i próbowałam pobudzić laktację. Dlatego myślę nad zwykłym ręcznym na początek (tym, którego link podrzuciłam wcześniej), a ewentualnie, jeśli zajdzie potrzeba, kupię elektryczny.

w pierwszej ciąży usg połówkowe miałam tylko przez brzuch

co do połówkowego - raczej robi się tylko przez brzuch, chyba, że lekarzowi coś wybitnie nie będzie pasować (ale też zależy od lekarza), np łożysko, to może stwierdzić, że zajrzy od dołu.
Ja tak miałam, że zwrócił mi uwagę na łożysko na połówkowym, ale powiedział, żeby spojrzał na to lekarz prowadzący od dołu na wizycie i robione miałam tylko przez brzuch połówkowe.
Więc w 99% tylko przez brzuch, ale może się zdarzyć wyjątek od tej reguły ;)

Jolcia D. ja też muszę szybko zjeść śniadanie, bo robi mi się niedobrze... W ogóle mam ostatnio wilczy apetyt, chyba niedługo nadrobię kilogramy (na razie przytyłam 3 kg) ;)

Ponawiam pytanie muminki1
Czy polowkowe robi sie tylko przez brzuch?

Ja też mam problemy z witaminami-w ciagu pół godz od przyjęcia mdli mnie okropnie,troszkę mniej jak wezme podczas posiłku.
Byłam u lekarza- powiedział,że z maluszkiem ok i 100%pewności nie daje,ale prawdopodobnie dziewczynka ;)
Troszkę byłam zaskoczona,bo nie wiem dlaczego coś mi podpowiadało,że bedzie chłopczyk,ale jesteśmy szczęśliwi :)
Teraz muszę czekać na połówkowe,czy zostanie to potwierdzone,abym mogła rzucić się w wir zakupów ;)
Najważniejsze jednak,żeby Dzidziuś był zdrowy :)

Popieram kołyska ekstra a najcudowniej będzie wyglądała z maluszkiem w środku :)
Powiem Wam,że ja od jakiegoś czasu jak nie zjem zaraz rano znowu robi mi się niedobrze a już tak nie miałam. Chyba urodzę głodomora :)

roksi kołyska super!

Przewijak bardzo fajny, ale podobnie jak Rozyczynka, nie mam na takie gadżety miejsca... Jakoś będę musiała poradzić w ograniczonej przestrzeni...

Muminka ja wczoraj też zaliczyłam bliskie stracie twarz - wc ;pAle to dlatego, ze moje dziecko nie zgadza się na branie witamin na żołądek nie wypełniony w 100% jedzeniem. Wziełam pół godz po posiłku i już d*pa.. A dzisiaj rano musiałam wstać i od razu coś zjeść bo była by powtórka z rozrywki ;p

Wybiorę się dzisiaj chyba po te bodziaki do Biedry...

Co do przwijaka na kółkach z wanienką to na pewno bym sobie taki sprawiła gdymym miała miejsce... ;|

Lidlowskie ciuszki wydają takie szorstkie...

fajna machina ;)) własnie zakupiłam bodziaki z biedry,wiedziałam ,ze musze je miec jak zobaczyłam króla lwa ;)) tylko jakies takie duze te 68 ;) sama mam pare rzeczy z pepco i jestem zadowolona,ale ja to musze zawsze porzadnie obmacac zanim cos kupie

roksana - super ta kołyska :)

Co do wanienki tej z przewijakiem, czytalam na różnych forach ze niby praktyczne ale ja chyba jednak zdecyduje sie na taki stol :

http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/70167218/

A uwaga dzisiaj kupilam pierwsza rzecz dla naszego malucha jest mega uniwersalna:) no i po dobrej cenie i o takiej zawsze marzylam:)

http://tufotki.pl/kbGf0#p2056235

A co pochwale sie :)
milego dnia:)

Luna super zdjęcie maluszka, takie wyraźne :)

co do laktatora to nie polecam ręcznego, po kilku dniach i tak zakupiłam elektryczny i był świetny. Miałam cc, początkowo mało pokarmu i musiałam go "rozbudzić", a ręczny nie dawał rady, a poza tym elektryczny jest bardzo wygodny, włączasz i sobie siedzisz :)

również polecam bodziaki z biedronki, z pepco nie miałąm wielu rzeczy, ale te które miałam odbiegały jakościowo od tych z biedry czy lidlowskich

Luna to zdjęcie jest super ja mam podobne z 19 tygodnia, nie wiem czy widziałaś. Teraz idę 24ego na połówkowe i mam nadzieję,że nasza pociecha zechce się zaprezentować :)

Cześć dziewczyny. Ja już po wizycie - niestety dostałam zakaz wstawania w inne miejsce niż wc :( no i wizyty teraz co 2 tygodnie...

Także z lekka się podłamałam, ale mam plan poprawić sobie nastrój internetowymi zakupami.

Ale za to młody wyglądał wg mnie już super :) (tylko oczywiście cwaniaczek zasłonił pół buzi rączką) - a co tam - pochwalę się :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do laktatora to z mojego doswiadczenia zakpupilabym przed porodem jednak. W moim przypadku bylo tak ze musialam rozbudzic laktacje, wiec juz w szpitalu jak Mlody spal ja sobie pracowalam wlasnie laktatorem i sciagalam mleko a raczej po prostu pobudzlaam laktacje.
Jak mlody wstawal karmilam go i tak w kolko. Powiem ze w szpitalu jest laktator do wypozyczenia wiec mozna sobie pozniej kupic ale jak po 3 dniach wypisuja, to jest starsznie malo czasu na to.
ja bylam w szpitalu dluzej wiec akurat wystarczylo zeby pobudzic laktacje. w domu mialam Aventa recznego i fakt trzeba sie napracowac, ale nie bylo tak zle. Byl pozyczony wiec teraz bede musiala sobie cos kupic. a przydal mi sie bardzo, bo nawet jak sie chcialo gdzies wyjsc na chwile bez dziecka to zawsze byla ta pewnosc ze mozna zostawic butle mleka i sie nie martwic, ze za chwile sie obudzi glodne i trzeba bedzie wracac.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?