Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
muminka1 - 4.08
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-6-t528599,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo- sierpniowe 2014 cz.7 :)

Weekend dla mężów :p

Dziewczyny! Szok..
dzis tylko jeden post!! oj oj ;)

Zerka bardzo fajny wzór! Ja też przewiduję szary wózek dla naszego Synka i nie wydaje mi się on zbyt dziewczyński.

Spędzam weekend u rodziców u Taty na imieninach i powiem Wam, że ledwo żyję, bo oczywiście karzą mi non stop leżeć i tylko podrzucają co chwilę coś do jedzenia :D ale nie ma co narzekać, lepiej dostać gotowe niż samemu gotować :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

bauaganiarka, ja wspominałam o tych wózkach, dzięki za info, że w bobowózkach można obejrzeć carerę i sevillę, bo ja widziałam na żywo tylko najnowszą wersję tego modelu- carmelo w Mapu w Rumii,ale nie podobają mi się jasne kolory rączek i tam gdzie dziecko nóżki trzyma w spacerówce, bo to takie niepraktyczne, a jednak przed zakupem chciałabym pomacać ;) A czy pamiętasz może czy była taka jasnoszara carera? https://www.google.pl/search?q=camarelo+carera+Ca-14&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=S-QtU6asJuqF4gS-ioCYDg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=799#facrc=_&imgdii=_&imgrc=fbV1ciO4JQ4PcM%253A%3B9VUH7ks8EgqqjM%3Bhttp%253A%252F%252Fkolyaskidetyam.ru%252Fimgtmp%252Forign_w%252Fdata%252F2in1%252Fcamarelo%252FCarera%252Fkolyaskidetyam_ca-14.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fkolyaskidetyam.ru%252Fkolyaski-3v1%252Fcamarelo-carera-3v1%3B580%3B451

Czy ten wzór nadawałby się dla chłopca? Mam małe wątpliwości, bo na daszku są takie małe srebne kropeczki- czy to nie jest takie dziewczyńskie?

Monia, można wypełnić 2 raz? ;)

zamawiasz Lonexa? kurcze, jego też jestem baaardzo ciekawa!

Kasia, gratuluję córeczki :) ale przynajmniej nikt się nie dziwi, że 'próbujecie dalej' ;)

Sabbi, szkoda, że Wam choroba psuje radość z przeprowadzki... zdrówka!
my już zdrowiejemy, ja się podkurowałam inhalacjami z Solanki Zabłockiej :)

pojeździliśmy dziś w poszukiwaniu wózka, odwróciliśmy kota ogonem i na razie się zdecydowaliśmy na spacerówkę (Baby Jogger City Elite, sama nie wiem, jak to się stało, że wybrałąm wózek 3kołowy ;) ), a jak się trochę sprawdzi w terenie, to dokupimy do niej gondolę i fotelik, a jak stwierdzę jednak, że chcę stabilną, bardziej amortyzowaną gondolę, to kupimy jakiś czołg, problem w tym, że zazwyczaj są to opcje 2w1 albo 3w1, ale zastanowimy się później;
dziś zachwyciły mnie wózki Camarelo - Sevilla i Carera (są w Bobowozkach w Gdyni; ktoś o nich chyba wspominał), fajnie się bujają, lekko naciskają i wydają się lekkie, bez względu na to, jaką wagę mają w ulotce. Podchodziłam do każdej gondoli i naciskałam, potem podnosiłam za rączkę do góry i poza tymi wózkami jeszcze Teutonia na stelażu Cosmo wypadła dobrze i jakiś model Adbor, nie był podpisany; kurcze nie wiem, od czego to zależy, ale test mam taki i dziś się tym kierowałam, nawet o tyle dokładniej, że napierdzielają mnie strasznie plecy dziś w odcinku lędźwiowym :/ a te Camarelo odrzuciłam w teorii z marszu, bo ciężkie niby, ale dla tej gondoli-kołyski bym go kupiła, spacerówka ma powierzchnię spania długości 95cm, więc może z niej też byśmy skorzystali. Ech, można tak wybierać i wybierać ;)

Miłego wieczoru!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie mamuśki,

bardzo proszę o wypełnienie ankiety te mamy, które mogą poświęcić 10min a jeszcze nie wypełniały:
http://www.ankietka.pl/ankieta/139723/analiza-zadluzenia-polskich-gospodarstw-domowych.html

Jeszcze trochę ich potrzebuję ;)

Wszedzie jakies chorobska widze... moj mlody tez chory. Dzisiaj cala noc zmagalismy sie z goraczka. Dzisiaj jest troche lepiej ale dalej bidulek wyglada mizernie.
Z tego wszystkiego dzisiaj spedzimy dzien w lozku. Moze pozniej pokusimy sie o sadzenie kwiatkow w doniczki. Mozna to zrobic w domu a zawsze to jakas atrakcja. Ale jak goraczka wroci to nici ze wszystkiego.

Spokojnego dnia zycze i duzo duzo zdrowia :)

U mnie kolejny dzien walki z choroba to sie chyba nigdy nie skonczy! i ostatnie chwile na starym juz mieszkaniu. Pakuje zaraz mlodego i nasze rzeczy po sufit do samochodu i jedziemy stad do mamy. I tak sie do niczego nie.nadajemy wiec nie bedziemy przeszkadzac. Maz sie wykaze:-)

Kasia - w wiekszosci przypadkow to sie normuje takze mysle ze u Was tez tak bedzie :)

Milej nocki mamuski i milego weekendu ;)

Jolcia taka krótka ta burza ;p Ale jakie powietrze czyściutkie ;)

Kasia - badz dobrej myśli. Może rzeczywiście samo się unormuje. Nie ma co sie martwić na zapas a stresem na pewno nie pomożesz malutkiej. Ale Ci się przytrafiło z kolejną dziewczynką ;) Gratulacje ;)

aktualizuję listę

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
kasia28 - 6.08 córeczka / Kliniczna
Koralik-7.08 - synek
Kia - 12.08
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, córeczka / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08
aleksandry - 23.08

U nas na dworze burza właśnie przeszła :)

Z tym pisaniem idziecie jak burza.
Gratuluję wszystkim którzy poznali płeć :) fajnie wiedzieć co się nosi pod serduchem :)

Ja też poznałam płeć. Byliśmy wczoraj na połówkowym u dr. Doeringa i okazało się że będzie czwarta dziewczynka :) Mąż od dawna przeczuwał że będzie córka więc dzielnie zniósł tę wiadomość :) Mała waży 378 g, wg lekarza to średnia waga.
Z tych gorszych wieści dowiedzieliśmy się że mała ma wodonercze. Nie bardzo wiedziałam co to bo nigdy się z tym nie spotkałam , ale lekarz wszystko dokładnie opisał. Okazuje się że z prawej nerki nie odpływa mocz przez co nerka jest powiększona. lekarz uspokoił mówiąc że to częsta wada rozwojowa u dzieci i że czasami sama się cofa. Jak się nie cofnie to po porodzie specjaliście odpowiednio się dzieciem zajmą. Narazie póki mała jest w brzuszku nic z tym zrobić się nie da, trzeba kontrolować co kilka tygodni. Martwię się tą sytuacją ale póki co nie mam na to żadnego wpływu, licze po cichu że wada się cofnie i nie będzie wymagała interwencji chirurgicznej.

Imion mamy kilka do wyboru : Jowita , Kornelia , Lidia.

Pozatym jakieś sensacje żołądkowe moją rodzinkę dopadły , wtorkowy wieczór i noc najstarsza córka wymiotowała. \wczoraj wieczorem mąż i średnia córka a w nocy dołączyła do nich najmłodsza i do dzisiejszego popołudnia ją trzymało. Mnie póki co jeszcze nie dopadło i oby tak zostało :)

Ale numer u nas prawdziwa burza :)

Sabbi jakie to słodkie ;) Heh nie spodziewał się ataku od środka ;p

Tak, wiele antybiotyków można brać w ciąży. Ja mam dziś lenia,wczoraj się nałaziłam i bolały mnie plecy a dziś wypoczywam.

Bylam wczoraj u lekarza. obkupilam sie w.aptece prenalen, syrop z pedow sosny itd i zyje.nadzieja ze bedzie lepiej. Sa antybiotyki.ktore mozna brac w.ciazy?
moj chory synek spi od 12 wiec odpoczywam przy nim:-) Mlody ma w nawyku glaskac mnie po brzuchu albo piersiach tak sie uspokaja. Usmialam sie.dzis bo zasypia i smera moj brzuch a fasol szalal w tym czasie i.nagle reka mlodego uciekla z.brzucha. Chyba dostal kopa od mlodszego brata:-):-):-)

To Wam współczuję ;(

Ja co prawda też spędzam dzien na nic nie robieniu ale to raczej z lenistwa ;p

Ja siedzę w domu, bo młody chory. ;-(

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...