Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Lipiec:
diablica 48 - 02.07, trojaczki-córeczki
prymulka - 04.07
kreska_85 - 05.07
afro666-5.07, synek
sylwia - 05.07
Agata905 - 08.07 - synek
baranica - 09.07
Karol... - 10.07
Polika86 - 10.07 córeczka/Wejherowo
alana - 11.07, córeczka
Rozyczynka - 11.07 - Synek - Wejherowo
Martika-11.07. córeczka, Kliniczna
blatella - 14.07, córeczka Ola / Kliniczna lub Wojewódzki
joi-joi - 14.07
Olcik87 - 14.07, córeczka / Kliniczna
kaasik11 - 15.07, córeczka/ Wojewódzki
chaton - 19.07,Synek / Redłowo
agamak13 - 24.07, córeczka/ Kliniczna
muminka1 - 29.07, synek/ Redłowo
jolcia - 30.07-córeczka/Wejherowo
krokus - 31.07
zerka - 31.07-chłopiec/ Redłowo/Wejherowo

Sierpień :
Ola86-03,08 córka/wojewódzki
Sabbi- 04.08, chłopiec/ Kliniczna
bauaganiarka - 4.08
Inspired - 04.08 córeczka/ Redłowo/SwissMed
BeataI-J 5.08 synek / SwissMed
sierpniowa 6.08
Koralik-7.08 - synek
kasia28 - 8.08
Kia - 12.08 Synek / Zaspa
Lisia32 - 15.08 - córeczka / Kliniczna
Monika K. - 17.08, synek / Kliniczna lub Wojewódzki
Mamita - 17.08
Ewik - 18.08. Synek / Kliniczna lub Wojewódzki
jUstme. - 21.08
roksana.s - 23.08 - córeczka
aleksandry - 23.08

Link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-lipcowo-sierpniowe-2014-cz-8-t534012,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy lipcowo-sierpniowe 2014 cz. 9

Rozyczynka to ta msza która jest już mszą niedzielną;) czyli zaczyna się o 21 i kończy gdzieś o 23 już procesją rezurekcyjną;)
ja jestem też za Gdynia;D ale ewentualnie Sopot i o o ile nie będę miała wtedy zajęć;P

Dziewczyny, ja na spotkanie tez jak najbardziej sie pisze. Już sobie wyobraziłam tyle ciężarnych na plaży jak .....foczki.
Na razie jestem chora razem z córką siedzimy w domu, ale po majówce jak młoda będzie w przedszkolu to jak najbardziej.
A jeszcze chcialabym sie zwrócić do psiar: jak lubicie spacerować gdzieś w lesie z pupilami i innymi psami i właścicielkami to fajnie byłoby sie spotkać. Tym bardziej ze większość ma z was labradory. Ja mam młodego goldena, wiec byłaby w niebowzieta pobiegać z stadem;)

Ja na razie zakupiłam jedna rzecz dla dziecka: kosz Mojżesza. A taktów dalej nic nie mam. Czekam na meble do salonu i jak ogarnę temat z ukladaniem kupie komodę dla malucha i zacznę kompletowac wyprawkę. Mam nadzieje ze zdążę.

też chętnie bym się z Wami spotkała, ale... no właśnie do południa to bym musiałam przyjechać z synem, a z nim to za dużo bym z Wami nie porozmawiała bo cały czas bym musiała za nim biegać. POza tym, nie nadaje się do zamkniętych przestrzeni czyt. restauracji, lodziarni bo mu się szybko nudzi.
Też boję się tego jak drugi maluszek się pojawi, u nas będzie niecałe 3 lata różnicy i nie wiem jak starszak zareaguje na nowego mieszkańca domu. Ogólnie jest za mną bardzo, ale nie ma się co dziwić bo non stop jest z mamą, a potem po 16 z tatą.

Co do pieluch to u nas na samym poczatku były pampersy, a potem przerzuciliśmy się na Dady i tak już zostaliśmy. Potem małego pampersy zaczęły uczulać. Huggisy dla mnie były za sztywne.

Ja tez chetnie sie spotkam:) mi oczywiscie najbardziej pasuje gdynia ;) ale do sopotu w ostateczbosci moglabym sie kopnac w rozsadnych godzinach bo do 15 musze mlodego z przedszkola odebrac.ale jest nadzieja ze maz bedzie juz po majowce w domu na dluzej wiec sie zobaczy.

U mnie z mezem jest roznie. Mnie najbardziej denerwuje ze zrobi cos ZARAZ. I czeka i czeka i czeka ami sie krew gotuje. Pogonic musze bo inaczej nic nie zrobi. Zawsze mowi no powiedz co mam zrobic to pomoge. A co yo kurna nie widac co jest do zrobienia? Mowic jak dziecku trzeba no... ale staram sie nie denerwowac bo wyrozumialy dla mnie jest i krzyki mojeczasem takie bez powodu znosi;)

Dobry chlop z niego ogolnie :)

Mi dzisiaj meble przywiezli, juz nie moge sie doczekac jak to wszystko ruszy:) majowke poswiecamy na malowanie!:) bedzie super:) lubie takie prace. Powinnam byc budowlancem:) zaczne chyba z mezem pracowac;)

Moja Ola też 5 lat sama była, jestem ciekawa jak jej się spodoba bycie starszą siostra. Większość jej koleżanek już ma młodsze rodzeństwo i ona to wie, zobaczymy jak będzie. Będę starała się być dla niej nadal najlepszą mamą.

Nie nie wierzę !
Jaka płodna produkcja postów u Nas :)

Jolcia mam to samo !! Zaczęłam czytać różne poradniki typu "gdy pojawia się rodzeństwo" i chyba dopiero powolutku zaczyna do mnie dochodzić,że znowu będzie ten pachnący niemowlaczek w Naszym mieszkanku :)

dodam,że jakoś coraz bardziej mi "szkoda" tego mojego Jedynaka. Przez 5 lat jest sam, On i tylko On a teraz będzie musiał się dzielić wszystkim . Jakies chore uczucie mną zawładnęło ..

Muminka mi się wydaje,że czytałam na Sroce o pieluchach ale tak naprawdę to wsio w praniu wyjdzie :)
Ja miałam farta bo Mały był uczulony jedynie na happy więc można było eksperymentować ale Chrześnica moja tylko pampers tolerowała więc na nic te analizy.

Co do miejsca to ja też jestem za Sopotem :) A jeszcze bardziej za Gdańskiem haha

Alana więc zazdroszczę bo ja tą ciążę przechodze fatalnie , od początku czuję się jakbym była na końcówce ;)
Ominął mnie ten wielki przypływ energii jaki zalicza się w 2gim trymestrze i cały czas czuję się słabiusio .

My mamy już większość,z kosmetyków brakuje Nam tylko nivea przeciw odparzeniom :) A tak to wszycho już skompletowaliśmy :)
Musimy jedynie dokupić przewijak na komodę i rożek jakiś nowy no i wanienkę też chcę nową :) I oczywiście butle, buteleczki ale to mam zamiar zakupić w Akpolu, do ktorego wybierzemy się w czerwcu .

Olcik ja też czekam na zabudowę żeby zacząć znosić ciuszki :) Póki co układam w kartonach ;)

Jolcia Faza na męża już mi minęła ale mieliśmy bardzo ciężki 1wszy trymestr ;)

No i mój na szczęście jest o tyle nietypowy,że wszystko zrobi bez marudzenia. Czasem aż mi głupio bo bywają dni,że w ogóle z łóżka nie wstaje a On po pracy przyjeżdża i ogarnia chałupę. Narzekać nie mogę jeśli o pomoc chodzi, co nie znaczy,że się nic nie znajdzie do ponarzekania ;)

U nas też okna miały być umyte na wielkanoc i oczywiście nie są, spoko jak urodzę to je umyję.
Ja leżałam całą ciążę z Olą, bo miałam krwawienia, znam ten ból ale jaka była radość jak zaczęłam wychodzić z wózkiem na spacery:)
Teraz też staram się trochę w ciągu dnia poleżeć bo mam krótką szyjkę macicy i gin kazał mi się oszczędzać ale codziennie z domu wychodzę do przedszkola 2 razy dziennie no i do koleżanek też pójdę i tam w pozycji półleżącej spoczywam na kanapie :)
Mam nadzieję,że nie zostanę uziemiona na koniec, we wtorek wizyta.

jolcia - rozumiem Cie doskonale.
Mój małżonek tez wiecznie zmęczony - ale jak ma jechać do mamuni albo wyjść z koelgami to nie - ale to dla niego ODPOCZYNEK.

Pomyśl, że mogłoby być gorzej - ja dostaje szału, bo musze leżeć non stop - nawet do sklepu czy do koleżanki nei mogę pojechać , nie mogę sobie posprzątać itp itd- to dopiero dół.

Dziś np leżę i patrzę na mega syf bo on zbyt zmęczony by posprzątać i cały dzień żywić się będę bułkami z serem, bo w lodówce nic nie ma, a mój luby oznajmił, że po pracy jedzie na siłownię (znowu) bo biedny w poniedziałek i wtorek nie był, to teraz musiał iśc wczoraj dzisiaj i jutro!
Jak w sobotę powie, że wychodzi z kolegami to nie ręczę za siebie ;)

Okna mi myje od Bożego narodzenia.. tj umył wtedy 2 z 4. jak mu suszyłam głowę przed Wielkanocą, to spytał się, czy ma umyć tylko te dwa , bo przecież poprzednio umył dwa!
No i finalnie nie umył do tej pory żadnego :P

U nas to samo,po pracy zmęczony, jak ma w weekend z nami gdzieś jechać też zmęczony albo chce odpocząć od jazd po całym tygodniu ale jak kolega czy mamusia zadzwoni to leci jak na skrzydłach.

Mnie doprowadza do szału tekst, ze mój jest zmęczony i chce iść szybciej spać (21-22) albo, ze w niedziele nigdzie nie pojedziemy bo chce choć jeden dzień odpocząć a jak ktoś zaproponuje piwo to idzie i wraca po 23... A ja całymi dniami siedze w domu. Jeszcze jak mam samochód to idzie znieść ale pól miesiąca on jeździ do pracy a ja jestem uziemiona, bo nawet na zakupy nie mogę iść... A z pracy wraca przed 18 ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli to nie ja jestem jakaś czepialska? Mój myje okna już miesiąc, Olę miał uczyć jeździć na rowerze, wczoraj chciał iść z kolegą na piwo ok poszedł nie miałam nic przeciwko a dziś mi mówi,że w sobotę chce jechać do matki z nami bo nas zaprasza a ja na to,że okna miał myć i mi zdjąć firany do wyprania no i Oli obiecał rower a ja mam we wtorek lekarza a raczej nie mam co 2-3 dni kursować skmkami i autobusami.

Jolcia nie martw się. Mnioe irytują wszyscy z którymi spędzam więcej niż pół godz i czasami to aż mi głupio jak pomyśle jaka ja byłam dla nich "sympatyczna"...

Ja o dziwo dzisiaj w nocy zasnełam szybko i ANI razu się nie obudziłam. A na prawdę dłuuuuuugo nie było takiej nocki. Ale to może od tego, ze przez 3 dni męczyłam się z biegunką więc musiałam się zregenerować a dzisiaj będzie od nowa to samo ;p

Przyszła moja koszula z Lupoline. Jest tak fajna jeśli chodzi o krój, materiał i wg wizualnie, że chyba bieliznę będę tylko z tam tąd zamawiać ;) a wg piżamki ;)

Dzisiaj mam wizytę ;) Kurcze aż doczekać się nie mogę. Jak nigdy ;p Myslałąm, że z czasme mi przejdzie a im bliżej końca tym czas mi się bardziej dłuży do wizyt ;p

Mi się wczoraj śniło,że moja Ola się topiła, obudziłam się strasznie zdenerwowana i chyba godzinę nie mogłam zasnąć.
Czy Was wkurzają Wasi mężowie/faceci? Mój dziś doprowadził mnie do szału,aż się popłakałam.

hej! ja tez jestem za spotkaniem, super by było:) mi obojętne gdzie, skm wszedzie dojezdza:P
co do pieluch w Sroka o, to gdzies wyczytalam wertując te strony, że ona się nie podejmie analiz pieluch.. ale moze jednak ktos ją przekona:)
My dostaliśmy wielką pakę Dada tych najmniejszych, skoro je mam to wyprobuje, i jesli wszystko bedzie ok, to pewnie przy nich zostaniemy bo cena mi się podoba:) a jak nie... będę kombinowac:)

My tez czekamy na szafę, żebym mogla zacząc wypakowywac wszystko co upchane w siatkach i gdzies pochowane.. ja się nie mogę doczekac, az to bedzie wszystko takie czysciutkie, miłe i pachnące:):):)
Dziś całą noc śniła mi się nasza Malutka... urodziła się wielka, trzymała już główkę i.... potrafiła mówic:P:P:P hehehe a my nie mielismy dla niej łóżeczka i spała na pólce w szafie... poprostu rozwalają mnie te ciążowe sny, co za abstrakcja!

Hej :)
Jakby to był Sopot albo Gdynia i godziny do 16 to tez bym się pisała na plażę tylko ze zabrała bym moja Laurine :)

Ja to chyba należę do tych co druga połowę ciąży znoszą super :) nic mnie nie boli, śpię całe noce na siku nie wstaje :) trochę mam mniej energi ale jakoś daje rade ;) jak mijają mi mdłości i wymioty to ciąża jest spoko :) zdecydowanie gorsze są dla mnie początki :)

Musze się wziąć w końcu za wyprawkę bo oprócz wózka i kosza mojzesza który jest u szwagier ki w Anglii nie mam nic no i ciuszki mam ale na strychu w worach a nie chce mi się zabierać za pranie , w pierwszej ciąży to pranie i układanie ciuszków bardzo mnie cieszyło :) a teraz mi się nie chce :) nawet nie mam gdzie poukładać tych ciuszków bo musze jakaś komodę kupić :) dobrze ze taka wygodna jestem i prasować ich nie będę więc chociaż to odejdzie :)

Jeśli chodzi o "Sroka o" to wiekszosc tych analiz jest ma prośbę internautów wiec moze warto byłoby do niej napisać :)

A to moze po dlugim weekendzie cos ogarniemy? :) Bo pewnie polowa z Was gdzieś wyjedzie itp. Ja pewnie tez :P I skoro mowa juz o plazy to moze Gdyńska? Albo Sopot? Tak żeby bylo po środku :P W orlowie jest fajnie, spokojnie ale nie wiem czy w razie czego jest tam w miarę rozsądne miejsce żeby cos zjesc (w końcu ciężarne jesteśmy :D)

Muminka a co to byla za msza, ze tyle czasu. A ja we wiadomościach slyszalam ze sobota jest jedynym dniem bez mszy...
Ja bym tyle nie wytrzymała... Padla bym na pewno.

Ja też jestem za spotkaniem :)

mysle ze dobor pieluch jest indywidualny,przy pierwszym dziecku pamietam,ze tylko przez okres 3 miesiecy korzystałam z pampersa a potem przestaly mi odpowiadac,przerzuciłam sie na huggisy a potem happy,teraz wypróbuje dada bo podobno sa bardzo dobre

hej kochane;)
widzę, że puchną Wam nogi, no mi w Święta też tak puchły, tym bardziej w sobotę na mszy św. 3godzinnej;/ ja chętnie wypróbuję pietruszkę!!
co do spotkania też jestem chętna;)
któraś z Was pisała o "Sroce o", szkoda tylko, że nie ma tam analizy pieluszek, bo ciężko mi się zdecydować, każda mama mówi co innego;D

Inne tematy z forum

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...