Mamy listopadowo-grudniowe 2017 cz. 3

Link do poprzednich wątków:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-Listopadowe-2017-t733006,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-t747941,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-listopadowo-grudniowe-2017-cz-2-t756824,1,16.html

Terminy:
05.11 - Adg2014
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber

06.01.2017 - vita47
skomentuj popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówisz :-)? Też myślę o Zaspie najcieplej. Odrzucałam Wojewódzki, ale "moja" doula mówi, że się tam sporo pozmieniało na plus. W grudniu może nie odeślą do Elbląga czy Tczewa ;-) Chociaż nie wiem, może tam i fajnie jest :-)

Moniczka - ja w drugiej ciąży, niby wszystko wiem, a wczoraj się zastanawiałam czy jechać na IP czy to normalne - każda ciąża inna :P
Co do wózka się nie wypowiem, nie znam :)
A;e fakt odbieranie wózka i inne zakupy ciążowe sa super :D

Ja chcę rodzić tylko i wyłącznie na Zaspie!! :D tak jak 4 lata temu :D

O, to te przyjemności ciążowe - odbieranie wózka :-) Już się nie mogę doczekać :-) Ja myślę tym razem o Tako. A gdzie chciałybyście rodzić?

Koniecznie muszę mu wspomnieć :) ale uspokoiłaś mnie ta wiadomością trochę :)
Dziś idziemy z mężem odebrać wózek :-) Maxi Cosi Mura 4 Plus któraś z was miała? ? :-)

Moliczka, to mogą być skurcze przepowiadające. Jak będziesz na wizycie to wspomnij o tym lekarzowi.

Okropna pogoda:( nic mi się nie chce.
Dobrze, że muszę córkę ze szkoły odebrać o 13.30 bo chyba z łóżka bym nie wyszła.

Ja za tydzień mam wizytę i się wszystko okaże :-)
Dziewczyny czy wy też miewacie bóle macicy takie pulsacyjne ? Wszystko w ciąży jest dla mnie nowością i zachodzę w głowę czy to normalne? Czy tak ma być?

Zuzia z wagą 2900 w 56 pływała:) mój mąż musiał mi dowieźć do szpitala ciuszki dla wcześniaków (kilka sztuk kupiłam w lumpku). Te ciuszki dla wcześniaków zostawiłam Zuzi do zabawy jako ubranka dla lalek.

Wiecie jak to z babami w ciąży jest ;P Synek na tym samym etapie ważył ok 1140g a tu taki okruszek - ja wiem rośnie najwięcej i tak na koniec ciąży, więc może jeszcze brata prześcignąć (oby nie max niech ma tyle co brat :P) no i Synek urodził się 4300g więc.... Czyżbym miała kupić więcej ubranek 56? :P na razie mam jeden kaftanik do szpitala kupiony i kilka po Starszaku (mimo 4300 i tak przez miesiac prawie 56 nosił :P)

Na wizycie tydzień temu, mój synek ważył 840 g a był to przełom 26 i 27 tygodnia. Moje córki rodziły się z wagą 2900 i 2940, może i Twoje dzieciątko będzie drobne. Nie ma co się stresować na zapas.

Ja nie pomogę, niw orientuje się w normach i nie porównuje. Słucham lekarza, jeśli mówi, ze jest ok to znaczy, ze jest ok. U mnie 29t2d i wczoraj było 1202 g. To jest termin wg OM ale ciąża jest nieco młodsza i wg usg od początku jest ok 1-1.5 tygodnia do tylu.

Moja ponoć waży niecałe 800 g, a termin porodu na 9 grudnia. Lekarz podczas ostatniej wizyty nie widział w tym nic niepokojącego...

Ej Dziewczyny co to za cisza??!!
Zaczęłam się zastanawiać czy 988g to nie za mało jak na 27tydzień ciąży - prześledziłam dzieciaczki znajomych w tym okresie wszystkie już kg i więcej...

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...