Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Terminy:
05.11 - Adg2014
07.11 - Kamada
14.11 - Takaja_84
14.11 - Darthfox
15.11 - User/Oliwka
16.11 - Kejt
18.11 Mimi
19.11 - Magda
20.11 (28.11) - Marynarka
26.11 - Mentorka
27.11 - Kasiulaaa
28.11 - Beata

03.12. 1985sloneczko
07.12 - Mimi
07.12 - Julka2017
08.12 - Dziobus
09.12 - Jarzynka
13.12 - Moliczka.1
13.12 - Amber
31.12 - Karola
06.01.2017 - vita47
Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam wpiszcie się ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Adg gratuluję :-) jeju dziewczyny ja nie mogę uwierzyć że już się sypiemy na porodowkach ;-) mam nadzieje ze po porodach wątek przetrwa.
A potwierdzam ze Basie są super grzeczne bo ja się tak nazywam i jestem najspokojniejsza istota z rodziny

AGD gratulacje :) I utwierdź mnie w przekonaniu, że małe Basie są supergrzeczne :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli Basia to moja córka ;)

Mama Basi zapomniała się podpisać ;)

Moj ma prawie 4 i jest z nim różnie, w szczególności od pójścia do przedszkola.

Gratuluję kolejnej Mamie - kim jest Mama Basi? ;D

Dziewczyny witam się z Basią u boku :). Urodziłam na Klinicznej przez cc. Leżę na sali pooperacyjnej, mam małą cały czas. Póki co jestem zachwycona.

Pozdrawiamy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tercia, a z jakiego powodu miałaś pierwsze cc?

Tercia A w jakim wieku masz starszego synka? Mój ma 5 lat i jakoś na razie dajemy rade. Zmieniamy sie z mężem by każdy był też przy tym starszym . widzę ze starszy bardzo tego potrzebuje. Chyba bardziej niż wcześniej ;) najgorsze jest to że on sie przeziebil na mocny kaszel akurat na urodziny brata i musimy ich izolować dodatkowo. By maluszek się nie zarazil. A to wszystko dodatkowo nie ułatwia sytuacji. Ale dajemy radę jakoś choć jest ciezkawo czasem ;)

Heh Tercia dzisiaj identyczną historię słyszałam od mojej lekarki - dziewczyna przyjechała na izbę przyjęć bo bolały ją plecy, położna zaczęła marudzić, że z czymś takim przyjeżdzą, a tam już praktycznie główka wyszła :)
Mam nadzieję, że synek szybko zaakceptuje brata. Też mam wrażenie, że z dziewczynkami pod tym względem jest jakoś łatwiej -chłopcy zawsze mają w sobie taki gen księciunia, pępka świata -niektórym potem zostaje do końca życia ;)
Byłam dziś na ostatniej wizycie i w poniedziałek jadę zapisać się na termin cięcia. Córa już 3,6 kg waży także mam nadzieję, że do przyszłego piątku będzie po zawodach.

Ja wczoraj byłam u gina i mały wcale już taki mały nie jest i waży prawie 2,9 kg! Ja swoją wagę natomiast przemilcze.... Tak to nic nie tylam tylko chudłam a jak już zaczęłam to na maksa :/
miałam cicha nadzieję że ominą mnie rozstępy ale nic z tego i od tygodnia robią się coraz większe :( za tydzień wyciągamy pessar i w zasadzie mogę rodzic bo akurat rozpoczne 38 tc :)
Poza tym od wczoraj wkoncu montuje mi szafę w sypialni więc ogarnę ją i jestem gotowa na poród :D

Dziekujemy za gratulacje, juz jestesmy w domu i uczymy sie wszystkiego na nowo. Synek urodzil sie na tydzien przed terminem a starszak tydzien po terminie. Mialam bole tylko w krzyzu i nie wiedzialam czy jechac czy nie jechac do szpitala, dobrze ze pojechalismy bo polozna z IP musiala budzic porodowke i lekarza, bo jak u niej bylam (moze ze 2min) to zaczely sie juz parte (mega dziwne uczucie, nie doszlam do tych typowo partych ze starszakiem). Tak szybko wszystko sie dzialo, ze nawet nikt nie myslal o tym jak moja blizna po cc... udalo sie, dziwne uczucie, bardzo dziwne... :) najgorszy etap dla mnie to nie przec na partych, nie wiedzialam czym sie zajac by przetrwac ten skurcz...
Dla dziewczyn bojacych sie porodu SN - zdecydowanie lepiej czuje sie po SN, wszystko moge robic, zajac sie dzieciaczkiem, nie mam obrzekow nog... ogolnie niebo a ziemia, po CC bardzo dlugo dochodzilam do siebie.
Starszak niestety jest mega zazdrosny a moze zly, ze mama nie ma 100% czasu dla niego. Chodzi do przedszkola, ciezko ogarnac by bylo ich razem w domu, bo widze, ze sie smuci i przezywa ta sytuacje, az serce krwawi :(. W jednej chwili jest super dorosly, opiekunczy, w drugiej bardzo zly na nas rodzicow, na malucha uwaza i stara sie byc delikatny. Takze do mam ktore maja dzieci 3-4 letnie w domu, pomyslcie czy faktycznie chcecie by nie chodzily do przedszkola po waszym powrocie do domu... moze z dziewczynkami jest latwiej, ale jesli pierworodne mialo 100% waszej uwagi przed to moze byc ciezko wygospodarowac taki czas jak bedziecie po.

Za wszystkie w 2-packu trzymam kciuki by ich porody byly jeszcze szybsze :) Pod koniec grudnia zrobimy ranking z jakas nagroda :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny musimy się trzymać tej wersji że każda z nas tak szybko urodzi :-)

Tercia gratulacje!! :)

Ja Synka rodziłam w 3 - czekałam na rozwarcie i wstawienie główki - no ale miałam wywoływany ;) ciekawe jak teraz będzie :P

Re: Mamy listopadowo- grudniowe 2017 cz.5

Miało być uwinąć. Tak to jest jak się pisze na telefonie ze słownikiem

No, ja niby też długich porodów nie miałam, bo po 5-6 godzin ale też bym chciała usunąć się w 2:)

Tercia, gratulacje płyną ode mnie! A to Twój pierwszy poród? Jeny, ale bym tak chciała szybko! Masz na to jakiś sekretny patent ;-)))?

No kobitki tyle piszecie ;) to czas na nowy wątek ☺

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (109 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...