Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *4*

Zakładam nowy wątek, bo tamten się rozrósł :)

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011
4. monmie 06.03.2011
5. Basia7 08.03.2011
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011
9. walerka 18.03.2011
10.Madzik 19.03.2011
11. nati 01.04.2011
12. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
13. kasiek01 09.04.2011
14. enjoy 10.04.2011
15. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
16. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!!
17. Manieczka0 18.04.2011
18. paskudka 22.04.2011- Córeczka
19. Adziabu 22.04.2011
20. Janka2 29.04.2011
21. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *4*

A ja najchętniej to przespała bym cały dzień a i tak nie mogę zasnąć:(
Wszyscy mówią wyśpij się w ciąży bo potem nie dasz rady a ja od początku ciąży nie miałam nawet jednej dobrze przespanej nocy:(
Mimo tych niedogodności jak już kopnie mnie mój bobas to o wszystkim zapominam:)

Witam w niedziel

Ivvka dobrze ze w srode masz wizyte.
Ja mam cos cisnienie za wysokie ciut od paru dni nie wiem co sie nam ostanio dzieje.
Jedno pozytywne w tym wszyskim to mamy blizej niz dalej.

hej,

co u Was?ja chociaz od 3 dni nocki przesypiam...moje nozki sie troszke uspokoiły..ciekawe na jak dlugo;/

poza tym znowu dzis plamie..załamie sie chyba:(od 23.10 co jakis czas plamienie...nie wiem co sie dzieje..lekarz narazie tez nic nie mowi...w srode mam wizyte..ciekawe czy sie czegos dowiem...mialam nadzieje, że to plamienie juz nie powroci a jednak:(powrocilo nawet jak sie nie przesilalam..bo od ostatniej wizyty praktycznie nic nie robie:(
ide spowrotem do łózka...
Miłej niedzieli!!!

Walerka - ja mam 6 dni do tyłu z USG i moja gin mówiła, ze to absolutnie normalne i znaczy że wszystko ok, to są dopuszczalne jak najbardziej różnice. A poprzednio (2 tyg temu) niby też miałam zgodne. Także nie przejmuj się, to nie są duże różnice i nie ma się czym martwić...Błąd pomiarowy i inne takie tam.Choć wiem, ze łatwo powiedzieć...

to dobrze ze o ciebie dbaja.
ja sie troche uspokoilam, staram wyluzowac ale wiecie jak to jest latwo powiedziec. umowilam sie na usg prywatnie za tydzien, bo nie wytrzymam 2 tygodni, mala kopie, rusza sie i ogolnie lekarz ciagle powtarzal ze nie rozumie bo to takie "happy baby"
a wogle pokazala nam jezyk tzn rozdziawila paszcze i machala jezykiem w srodku. oj ciezki tydzien mnie czeka

Walerka- nie martw się. Słyszałam że często się zdarzają nawet duże rozbieżności. Moja kolezanka miała to samo ze swoja córeczką. Co badanie to zmieniali jej termin porodu i tez mówili że córeczka słabo sie rozwija a pod koniec stwierdzili że mała będzie za duza na jej gabaryty, bo bardzo drobna z niej kobitka. Dobrze że przepływy są ok. Zobaczysz za 2 tygodnie wszystko okaże sie w normie. A teraz dla pewności dużo odpoczywaj, dobrze się odżywiaj i przede wszytkim się nie stresuj:)
A co do decyzji o moich zastrzykach to wszystkie badania mam w normie. Krzepliwosc przy górnej granicy ale wciąz ok. Mam jednak ciągle te czerwone guzy i teraz jeszcze nogi mi puchną.c Jak znikną stare to pojawiaja sie nowe w okolicach, miałam 2 razy robiony scan żył głebokich i nic nie ma, ale jest zagrożenie zakrzepicy. Jestem pod opieką hematologa i ginekologa-położnika. A moja GP i położna są naprawdę troskliwe. Czasami aż mam dośc;) Tylko wysyłają mnie na różne konsultacje po lekarzach i pokazuję te moje nogi;)

A wy dziewczyny nie dajcie się przeziębieniu!

Miłego, zdrowego weekendu życzę:)

Dzięki dziewczyny za troskę! :)
Próbuję miksturą czosnkowo-cytrynową, cebulką, mlekiem i tantum verde właśnie się wykaraskać. Zobaczymy jak pójdzie..
Walerka ostatnio Ty mnie pocieszałaś - nie martw się.
Ja nie wiem nic więcej niż po badaniach z 3.11 W poniedziałek idę na dodatkowe usg i spr przepływów, ale liczę że wszystko jest ok.
Choć ta moja choroba raczej nie pomaga małemu...
Staram się jednak nie zamartwiać.
Jak masz przepływy ok, to najważniejsze, a poza tym dziewczynki są często mniejsze niż chłopcy więc na pewno nie masz powodów do zmartwień!
Przespanej nocki dla wszystkich!
:)

Walerka nie martw sie bedzie dobrze.
A czy te ostatnie usg bylo robione tym samym aparatem,czy lekarza tez byl ten sam.
Moze poprostu musisz odpoczac.

Margos, ja chodzę... Do Królikowskiej-Kobierskiej.

czesc dziewczyny juz po usg, dobra wiadomosc - krew plynie ok a zla, to mala nie rosnie jak powinna, jest tydzien do tylu pomimo ze 10 dni temu wszystko bylo ok. za 2 tyg powtorka usg zeby zobaczyc co i jak. jestem przerazona i tak bardzo sie boje.

Ulka zdrowka to przez ta pogode musimy sie ceipelo trzymac.

Tez slyszalam pozytywne opinie o medelu ale sa tez dosc drogie.
Ja musze kupic ten laktator bo bede bardziej spokojniejsza,jakos nie wiedze swojego mezulka szukajacego laktatora;))jak ja bede w szpitalu.Nie wiem wlasnie czy jak pierwsze dziecko mialo ta zoltaczke to za drugim razem tez tak musi byc.Kazde dziecko ma po urodzeniu fizjologiczna ale u jednych powoli sie rozchodzi a czasami za szybko i wtedy trzeba naswietlac.Tak mi przedstawil moj gin cala sytuacje:/

Ulka 26 życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!!

Ulka26 - zdrówka - a próbowałaś Tantum Verde? Mnie ostatnio uratował od antybiotyku. no plus oczywiście domowe sposoby - mleko z czosnkiem i syrop z cebuli :)
Super jest też syrop dla ciężarnych i karmiących Prenalen bodajże - maliny z czosnkiem. Tylko ja mam po nim straszną zgagę.

Wrrrrr, ale jestem wściekła...
Właśnie się dowiedziałam, ze moja lekarka zwolniła się z prywatnej przychodni, w której mam abonament. I muszę teraz zmienić lekarza. W środku ciąży - po prostu fantastycznie.
Może któraś z Was chodzi do Medicover? Możecie kogoś polecić? Wiem, że jest jakiś nowy Pan dr z dobrymi opiniami, przeniósł się bodajże z Warszawy - Matkowski - któraś może coś wie na jego temat?

Hej dziewczyny, ale się rozpisałyście!:)
Mi niestety nie przeszło gardło i lekarz zapisał mi antybiotyk, ale z dawkowaniem poczekam jeszcze do jutra...
Póki co leżę w domku.
U mnie też małe kłopoty ze spaniem-wspomagam się dwoma dodatkowymi poduszkami :)
A laktator- dostałam ręczny.Jak by nie starczał to myślę że zdecyduję się na medelę mini electric-bo jak również najlepsze opinie o nim słyszałam.
To lecę to łóżka!

Jeśli chodzi o laktatory to ja póki co mam ręczny laktator Avent. W sumie byłam z niego zadowolona.

Natomiast z elektrycznych dużo pozytywnych opini słyszałam o laktatorze firmy Medela model mini electric
http://allegro.pl/medela-laktator-elektryczny-mini-electric-w-wa-i1321322702.html

No właśnie też się nad tym zastanawiam. Jedna wystarczy? I jaka pojemność?
W sumie zawsze można podskoczyć kupić, ale wolałabym się na wszelki wypadek zaopatrzyć.
Laktator mam mechaniczny avent po koleżance, która kupiła, po czym ani razu nie użyła, więc radziła mi żeby nie kupować i podarowała swój:)

Ciekawe czy ten Tufi laktator jest dobry...wiem, że niedrogie sa baby one...ale czy napewno dobre tego nie wiem..

Ja sie strasznie wierce w nocy wiec przyjmuje rozne pozycje :) Ale z zasnieciem ciezko...mi najbardziej doskwiera bol kregoslupa :/

Laktator tez chce kupic...bo to zawsze moze sie przydac. A jak sie chce karmic piersia to ile butelek kupic..jedna wystarczy?

Znalazlam taki ale nie znam tej firmy no i jak na elektryczny to tani chyba?

http://allegro.pl/laktator-elektryczny-odciagacz-pokarmu-tufi-gaia-i1314392007.html

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?