Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

hej:)
Bolące uda to chyba tak jak pisze enjoy - rozchodząca się macica. Mi bardziej dokuczają mega skurcze łydek w nocy. Potem przez cały dzień kuleję.
Po ostanich badaniach krwi wyszło że pogłębiła mi się anemia, mimo że biorę już 2 miesiące żelazo :/ Zwiekszyli mi dawkę, ale chyba muszę przekonac się do czerwonego mięsa ...blee ;)
Wczoraj moje maleństwo też urządzało niezłe harce jak nigdy. Rano jak ciężko mi było zwlec się z łóżka to poczułam go z dwóch stron brzucha:) Jakby chciał mi zrobic pobudkę: Halllo!!! Mamo wstawaj, bo pózno!!! :)

enjoy no właśnie jak bym nie wiadomo ile ćwiczyła czyli to normalne jest tak?? bo troche zaczełam sie tym martwic

nacia173
ja rano tez mam takie jakby zakwasy, ale wyzej, czuje sie jakbym poprzedniego dnia na rowerze jezdzila :-)
mysle, ze to rozchodzaca sie miednica

Mam do was pytanie od kilku dni bolą mnie uda tak jak bym zakwasy miała ale nic takiego nie robiłam. Jak dłużej leże i mam wstac to boli lub jak dłużej siedzę. Nie wiem czy sie mam martwic może któras tez tak ma?
Ja tez planuje od stycznia zakupowe szleństwo tylko ja już znam pleć bo tak to cięzko by było ;)

Cześć wszystkim:)
Taki mróz a wszystkich dzisiaj gdzieś wywiało:)
Ja po wizycie u ginekologa, niestety dalej nie wiem co mi w brzuszku leży więc zdecydowaliśmy się z mężem na usg 4d z nadzieją że przy tak długim badaniu coś się w końcu okaże a niestety u mojego ginekologa następne usg było by dopiero w połowie lutego a od początku stycznia wielkie zakupowe szaleństwo:D
Dzisiaj robię listę rzeczy które będą potrzebne:) Oczywiście przy pomocy internetu:D Niby to tylko na papierze a cieszę się jak dziecko:)

To jakaś szalona noc w takim razie była, bo u mnie to samo:) W środku nocy kopanie, tańce, głowa raz na dole, raz z boku, raz u góry;) za to jak już dał mamie pospać, to poszalałam do 11:)

no to bedziemy sobie razem pisaly na necie w nocy jak nasze dzieci beda myslaly ze dzien to noc a noc to dzien, ja sie zastanawialam jak ona to robi bo czulam ja z kazdej strony a przeciez rekami nie da rady tak silnie kopac, do tego ja mam lozysko z przodu wiec teoretycznie czuje te ruchy lzej. ale mnie to cieszy, siedzialam sobie o gladalam moj podskakujacy brzuch.

heh mój synek wczoraj w nocy tak mi dał popalić, że co najmniej pół nie przespałam:-) Śmiejemy się z mężem, że damski bokser będzie z niego, bo czasem jak kopnie to mi noga podskakuje heh

moje dziecko mnie dzis obudzilo w nocy bo sobie tancowalo. bardzo mnie to cieszy bo wiem ze jak sie rusza to zdrowo rosnie ale zle nam to wrozy jak sie obudzi, bedzie fajnie w nocy.

Do przyszłejMamy
Ja też bardzo polecam dr Leszczyńską, ona przyjmuje też w Gdyni, najlepiej zadzwoń na kom. (604 251 243) to dokładnie się dowiesz.

ja chodze do dr Rafaela Gniadka i nami sie dobrze opiekuje chociaz sa rózne opinie...ja z negatywnymi opiniami sie nie zgadzam..dziewczyny narzekaja, że on ma zawsze conajmniej godzinne opoznienie ze jest roztrzepany itd..Nie dziwie sie jak ma tłumy pacjentek...
Fakt czeka sie dlugo ale to dlatego, że przyjmie kazda pacjentke nawet jak nie jest umowiona na wizyte gdy cos zlego z ciaza sie dzieje...ja to rozumiem bo gdyby mi sie cos niedobrego dzialo to tez chcialabym byc przyjeta zeby uzyskac pomoc...
Pierwsze wizyty byly dla mnie nie jasne bo faktycznie duzo mowil a ja siedzialam jak zakrecona bo nie wiedzialam kiedy jakie badania i co i jak:D Teraz juz wszystko dla mnie jest jasne:)

WG MNIE TO BAAAAARDZO DOBRY LEKARZ !!!!

Hej Kosmisia
ja rodzilam rok temu w Redlowie i bylo ok. Nawet po porodzie maz mogl zostac dluzej niz 2 godz., bo mialam przytaczaną krew, bo duzo stracilam. W sumie ok 6 godz. , pozdrawiam PS. teraz zamierzam rodzic na Zaspie, bo tu mam bliżej. Chyba, że znowu beda odwolane porody rodzinne, a w Redlowie mozna bylo jeszcze rodzic z mezem.

Ivvka kogo moglabys polecic zeby zrobic usg,bo ja chyba sie zdecyduje na dodatkowe

w invicta wyniki moczu z reguły są tego samego dnia po 17..ja place za wizyte 100zl ale usg chyba kosztuje 150zł

Wiecie moze ile kosztuje usg w invikcie?czy wyniki np moczu sa robione w tym samym dniu?

widzialam ze pare mam z grudnia zdecydowalo sie na redlowo i pisza relacje wiec warto je podczytac

Ja miałam ostatnio podejrzenie kolki nerkowej. Lekarz postraszyła szpitalem troszkę. Ale koniec końców okazało się, że dziecię się pewnie tak niefortunnie ułożyło.

Dziewczyny czy któraś z Was będzie rodziła w Redłowie? Bo właśnie zastanawiam się nad wyborem szpitala.

Paskudko ciesze sie razem z Wami, że wszystko gra:)

Monmie rozumiem Twój niepokoj ale jak dziewczyny pisza jest jeszcze troche czasu i trzeba wierzyc, że sie odpowiednio ułoży:)

Ja mam w piatek wizyte i sama jestem ciekawa w jakim położeniu jest malutka, ile juz waży i czy wszystko prawidlowo sie rozwija...

Ide z mężem i ciekawe ile bedziemy czekac bo z reguły są opóźnienia:)ostatnio mąż grał w kulki w komorce przez godzine hehehe:):)

Dokladnie
Ile jest kobiet,ktore pala itp do tego niczym sie nie przejmuja ah
A tu czlowiek biega po tych lekarzach,badania co chwile i martwi sie o te maluchy.
Mysle ze chyba beda musialy po narodzinach te dzieciaczki nam to wynagrodzic.Musza ladnie teraz rosnac i w swoim czasie odwracac sie glowkami do dolu :)

no ja zrobilam miesiac temu i teraz zostawian na luty,jak najdalej sie da zeby po porodzie nie musiala biec od razu.
momie dokladnie, tylko ta bezradnosc i fakt ze wlasciwie nic nie mozesz zrobic.
ja jak sie stresowalam tym ze julka nie rosnie, to szukalam co moge zrobic zeby bardziej rosla, madra ksiazka miala napisane ze mam nie palic, nie pic alkoholu i nie brac narkotykow i jesc warzywa i owoce, porazka przeciez i tak tego nie robie a owoce jem.

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...