Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Zapraszam do nowego

1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *5*

Wlalerko przestane sie przejmowac bo szkoda moich nerwow.
Co do glukozy to podziwiam wiekszosc pisala ze sie dobrze czuly.
Bo ja nawet po wypiciu z cytryna okropnie sie czulam,czasmi mialam wrazenie ze nawet zemdleje.A wyniki jak to okresli moj lekarza idealne jak w cukrowni ;)

Musze zadzwonic do fryzjera bo juz mam mega odrosty a jak teraz to odloze to po porodzie predko nie zrobie.
Mam bardzo dobra fryzjerke ale bardzo duzo czasu jej zajmuje zrobienie .
A ja taki wierci pietek jestem.
No ale nic trzeba sie doprowadzic do porzadku jakiegos ;)

Witam:)
Mam pytanko czy ktoras mamusia bylaby zaiteresowana kupnem ubranek po moim Gabrysiu od 0-12 m-cy jest ok 100 szt sprzedam wszystko po 120 zl.Wiekszosc to ubranka angielskie.Pisze na waszym watku gdyz ubranka wiekowo bede posowaly na wasze pociechy.Zapraszam to moj mail amadea99@googlemail.com

paskudka super ze wsio w porzadku.
mommie, w drugij ciazy dziecko moze sie przekrecic prawie do samego konca bo miesnie sa bardziej elastyczne bo juz rodzilas wiec sie wogle nie przejmuj, w pierwszej do 36 tyg, potem ciezko.
moja mala tez dalej siedzi glowa do gory, biorac pod uwage gdzie mnie kopie.
tu niestety cytryny nie daja i nie wolno, ja sie bardziej boje tego po, bo jezeli mam ta cukrzyce to samopoczucie jest nieciekawe ze wzgledu na taka ilosc cukru. ale co ma byc to bedzie, ciekawe kiedy bede miala wyniki, przed czy po swietach bo nie wiem czy bede mogla normalnie jesc. i tak nie beda to polskie potrawy to az tak mi nie bedzie szkoda ale makowiec babci rodzice przywoza (jak dojada, bo o to tez sie martwie)

No to gratuluję, ze wszystko w porządku!:)

Uff, po USG połówkowym. Wszystko w porządku.. ale doktor 2 godziny obsuwy miał. Mąż ździebko wkurzony był :)

Moonie nie martw sie dziecko ma jeszcze duzo miejsca i zdązy sie przekrecić/. Stres wam obu szkodzi .

Paskudka
Ja tez chodze na usg do Jacka Sztramskiego, na poczatku bylam troche sceptycznie nastawiona, bo do lekarzy gin. zawsze do babek chodzilam, ale okazalo sie, ze fajny facet. Taki bioracy wszystko na spokojnie, nie panikuje, uspokaja.

Monmie
Kawal dziewuchy juz z Twojej malej, super, ze wszystko dobrze.

A z przygotowan swiatecznych ja tylko prezenty pokupowalam i stoja juz popakowane :-)
Wiecej w tym roku nic, bo wyjezdzamy na cale swieta do rodziny.

Witajcie
Ja prawie cala noc nie przespalam martwie sie ze ta moja mala juz sie nie przewroci i jak ja w takim badz razie urodze?
Naczytalam sie tych glupot na necie o ulozeniu posladkowym ze normalnie juz 1000 filmow sobie wkrecialm ze z polodem cos nie tak albo ze jakies zrosty na macicy.Mam dola juz tak sobie mysle ze za tydz na usg dodatkowe pojde.

w razie gdyby nie mogla sie ktoras z Was zdecydowac na wozek z akpolu, to zapraszam do nas na Przymorze, kolo rynku w kwadracie, otworzylismy sklep z wozkami dzieciecymi z cenami realnymi ;)
zapraszam

Ja to spedzam tez świeta u teściów a to 700 km dalej i mam obawy przed podrózą taka pogoda a my mamy jechac. Walerka ta glukoza to naprawde nic strasznego nie jest z cytryną piłam i było ok tylko po pół godz strasznie mi sie goraco zrobiło ale to nie wiem czy od tego czy tłumu w przychodni :P

Postanowilam ze w tym roku spedzamy swieta w domku,moich rodzicow nie ma w kraju wiec tak naprawde nie ma nawet do kogo jechac.Co do tesciow to ja ich ostatnio zle odbieram i pewnie dlatego takie cisnienie mam;)Mezulek wie ze sters nie jest wskazany wiec moze nie bedzie naciskal na odwiedziny.

my jedziemy z moimi rodzicami do tesciow na swieta a pewnie w domu i tak mama przejmie gotowanie.
jak ja bym chciala miec ta glukoze za soba, mam nadzieje ze bede sie czula ok po niej bo roznie slyszalam.
mommie super ze dzidzia sie rozwija prawidlowo i wszystko ok. ja sie zdecydowalam nie robic 3d i poczekam do mojego usg w polowie stycznia, chociaz znajac mnie spanikuje i pojde w miedzy czasie.
u mnie kg to zaczely szybciutko przybywac chyba mam 8kg na plus

Ja na święta jadę do teściów a potem dzień lub dwa u rodziców wiec w domu tylko będę na chwilkę więc nic nie szykuje bo obie Panie po imprezach zapychają mi lodówkę:)
Będzie jakaś oszczędność:D Chociaż na same prezenty kasy masa pójdzie;D No ale święta są raz w roku a pewnie za rok już mnie nie będzie stać bo wszystko dla dzidziusia i odejdzie moja pensja:(
Aspekt finansowy to aż mnie troszkę przeraża... ciekawe jak to wtedy będzie:)

Monmie najwazniejsze, ze z dzidziusiem wszystko wporzadku..ja widze, że my mamy podobne akcje z tym cisnieniem...ja tez w domu mam dobre a nawet czasami niskie...natomiast kiedy ide na wizyte to tez mega wysokie...musze mojego lekarza zapytac czy przed porodem czasem nie powinnam zarzyc czegos na nadcisnienie..nie chce zawalu:/

Jeśli chodzi o ta paskudna zime to masz Asia K racje...na to nie da sie nie narzekac...ja juz od dluzeszego czasu jestem bez auta i czasami korzystam z srodkow transportu i wlasnych nóżek to nie jest łatwo:)

Walerka ja tez mam caly czas duzy apetyt na slodycze:)nie umiem z tym walczyc:)

A na swieta to zrobilam juz uszka z grzybami do barszczyku:):)po weekendzie bede dalej pichcic bo teść do nas na wigilie zawita wiec cos z meżem bedziemy szykować..

Teraz zmykam na spotkanie z koleazanka..przyjechala z moich rodzinnych stron wiec wynurze sie z domu :):):)jest plan kino:)

aaaa i dziewczyny dzielne jestescie z ta glukoza:)

Do milego uslyszenia!!!

Monmie fajnie, że z Malutką wszystko w porządku!!! W sumie to już nie taka mała :)
Ja ostatnio właśnie też jakaś nerwowa chodzę - ale to chyba przez tą zimę. Przyznam szczerze, że ta ilość śniegu mnie już wkurza... To codzienne odśnieżanie samochodu, próba wyjechania przez zaspy, a później stanie w korkach przez warunki na drodze... Masakra! Muszę sobie ponarzekać bo dzisiaj do pracy jechałam zamiast 25min jak normalnie to 1h10min... Myślałam, że padnę... A najgorsze, że jak dużo jeżdżę samochodem to moje bóle spojenia łonowego ostro się nasilają. Także wieczór i noc zapowiada mi się ciekawie :( Oj sorki za narzekanie! Postaram się poprawić!

A jak tam Dziewczyny przygotowania do świąt? Ja ostatnio z Córcią pierniczki piekłam. Pozostało je jeszcze udekorować. Robiłyśmy nawet takie witraże piernikowe, fajnie wyszło... Ja już się nie mogę doczekać świąt - może troszkę odpocznę...

Miłego dnia :)

Musze dopisac;)
Wracajac z wizyty zajechalam do hurtowni Akpol i sa dosc ladne przeceny wozeczkow. Do 1000 mozna cos fajnego wybrac.

Witam

Wlasnie wrocilismy z wizyty i teraz male sprawozdanie ;)
Malutka wazy 1361g z usg wychodzi 28w1d,rozwija sie prawidlowo az mi kamien z serca spadl bo jakas nerwowa bylam ostatnio.
Przeczucia jednak cos mnie nie zawiodly,mam za duzo bakterii w moczu.Dostalam furalgine i mam ja brac prawie 2tyg.Troche mialam watpliwosci co do tak dlugiego czasu.Gin stwierdzila ze trzeba to wytepic zeby na nerki nie poszlo bo wtedy bedzie problem:(
Cisnienie znowu mega wysoki 150/90 u niego az sie on sam przerazil,nie wiem czemu ale takie wysokie mam zawsze przed wizyta.
Sprawdzal drugi raz i zaczelo spoadac.
W kazdym badz razie w domu mam dobre pomiary bo mierze kazdego dnia.
I tak nic tym nie wskuralam bo przepisal tabletki na nadcisnienie bo stwierdzila ze jak na porodowke pojade to zawalu dostane. Jezeli bedzie powyzej 140/90 to mam do niego dzwonic i zadecyduje czy juz wziasc ale w domu maja byc!!:(
Mala na ostatniej wizycie bylo ulozona glowa w dol a teraz posladkowo.Ma czas sie obrucic do nastepnej wizyty.A ja jedyne co moge zrobic zeby sie przekrecila to chodzic na czworaka 10min dzien.Zaczelam sie smiac natomiast gin byl powazny,stwierdzil ze to jedyne co ja moge zrobic.
To chyba na tyle.... a i przytylam 2kg od zeszlej wizyty ;)) moj rekord ze tak malo.

fajnie jakby było i 3d no i nagranie na płytke oczywiście ;)
Z synkeim byłam w Invikcie u Puzia..kosztowało wtedy 180 teraz 280 + mój dojazd wię troche sporo..i tak juz sie tej kasy wydaje co miesiac na normalnego gina..

gratulacje dla następnej glukozowej szczęściary! ;)

Ja już po glukozie nie było tak strasznie nawet mi smakowało a za słodkimi napojami nie przepadam najgorsze tylko to czekanie. A mój wynik to 111 aż sie zdiwiłam że tak mało tylko sie cieszyc na świeta moge jeść ciasta ;))

Inne tematy z forum

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...