Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *6*

link do poprzedniego :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamy-marcowe-i-kwietniowe-2011-5-t196696,1,16.html

i ostatnia lista mamuś z dzieciątkami:
1. lucy80 02.03.2011 Synek - Jaś :)
2. ninkaa 02.03.2011
3. ivvka 05-03-2011 CÓRECZKA:)
4. monmie 06.03.2011 CÓRECZKA:))
5. Basia7 08.03.2011- CÓRECZKA :)
6. ulka26 09.03.2011 SYN! :)
7. Asia 12.03.2011 - CÓRECZKA :)
8. nacia173 12.03.2011- SYNEK :)))
9. KasiaKoziołek 12.03.2011
10. walerka 18.03.2011 - Córeczka - Julka
11. margos 18.03.2011 - SYNEK - Staś
12. Madzik 19.03.2011 -Córeczka ;D
13. nati 01.04.2011
14. sonia85 02.04.2011 - SYNEK!!!
15. Mlenia 02.04.2011
16. kasiek01 09.04.2011
17. tea18 09.04.2011
18. enjoy 10.04.2011 SYNEK!
19. Martus_pl 11.04.2011 SYN:)
20. compaq7 15.04.2011 - SYNEK !!! Kubuś :)
21. Manieczka0 18.04.2011
22. paskudka 22.04.2011 - Córeczka
23. Adziabu 22.04.2011-Synek
24. Janka2 29.04.2011 - Córeczka :)
25. Mała Me 30.04.2011
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *6*

ja rowniez witam z rana:)

meczylam sie z zasnieciem przez moje cudowne nozki ale po 1 zasnelam i ok 6 sie obudzilam wiec nie bylo tak zle:)

Julka sliczne imie!!

co do swinskiej grypy to ja tez bym sie raczej nie poddala tej szczepionce...

Dzis wizyta ale dopiero wieczorem:)

Witam skoro swit :)

Asia to super ze u was wszystko ok no i bardzo sie ciesze ze ma nowy sprzet.
Helenka niczym nie odbiega od Maji sliczne imie :)

Walerko tu w Pl slyszalam o jednym przypadku zachorowania kobiety w ciazy na swianska grype.Mysle ze dobrze zrobilas ze sie nie zdecydowalas na ta szczepionke.Dacie z Julka rade:)

tu w anglii bija na alarm i pare kobiet w ciazy lezy pod respiratorami po przejsciu swinskiej grypy. ja troche poczytalam i ryzyko zachorowania dla kobiet w ciazy jest 25/100.000 a powiklan jeszcze mniejsze. tu zalecaja szczepionke na ktora ja sie nie zdecydowalam, bo uwazam ze nie ma wystarczajaco badan potwierdzajace bezpieczenstwo lub ryzyko dla dziecka.
u nas bedzie Julka, Majeczka tez bardzo ladnie.
zaczyna mi doskwierac kregoslup.

Ale się Dziewczyny dzisiaj rozpisałyście. Dopiero udało mi się wszystko przeczytać. Dopiero miałam czas, bo dzisiaj moja córcia kończy 4 latka - i mieliśmy dzień atrakcji :)

Jestem po wizycie :) Monmie nasz lekarz ma nowy sprzęt, a więc dzisiaj miałam kolejne usg 3d :) Z małą wszystko w porządku - waży już całe 1400g. Ułożona jest główką do dołu, a więc się cieszę. Wprawdzie już ostatnio tak była ułożona, ale się bałam, że się może przekręciła. Jeżeli chodzi o wyczuwanie ruchów - to ja kopniaki odczuwam głównie po lewej stronie brzucha. A to dlatego właśnie, że mała ma główkę na dole, kręgosłup po prawej stronie, a nóżki i rączki po lewej. Powiem Wam, że ostatnio strasznie mnie kopie... Ale pierwsza córcia też taka w brzuszku była, a teraz mały aniołek. A więc się łudzę, że tym razem będzie tak samo.

Jeżeli chodzi o mnie to muszę się troszkę wspomóc żelazem - ze względu na słabe wyniki hemoglobiny i hematokrytu. No i niestety potwierdziło się już, że do pracy nie wrócę. Ale już się jakoś z tym pogodziłam... Teraz mnie czeka przygotowanie mieszkania na przyjście małej. Bo planuję odmalowanie właściwie całego - poza salonem. Mąż od 15 stycznia ma urlop więc wówczas ruszamy na całego z przemeblowaniami. Pewnie trochę nam zejdzie. Bo najpierw malowanie, potem skręcanie mebli. I dopiero wówczas zabiorę się za ubranka. Czyli pewnie nie wcześniej niż w lutym. Mam nadzieję, że córcia nie zrobi nam tylko jakiejś niespodzianki i nie wyskoczy wcześniej z brzuszka.

A jeżeli chodzi o imię to tak już kiedyś pisałam my jesteśmy zdecydowani w 100% na Helenkę.
Monmie - bardzo fajny wybór imienia dla córeczki. Majeczki to fajne dziewczynki. Wiem coś o tym, bo mam taką w domku :)

Oj troszkę się rozpisałam....

wlasnie czytam na WP... "23-letnia kobieta zakażona wirusem A/H1N1 walczy o życie w krakowskim szpitalu. "

oby nas żaden wirus nie dopadł!!!

Momnie fajne imie wybraliscie:)bardzo mi sie podoba..
My z mezem co do imienia jeszcze nie doszlismy do porozumienia:)mi sie podobaja zupelnie inne imiona niz jemu:)

Tak monmie zajęcia w środę prowadzi położna a we wtorki fizykoterapeutka i teraz jest 3 tydzień a zajęcia trwają 6 tygodni tak wiec lecę żebym się nie spóźniła. ;)

nic nie jest bez ryzyka. ja sie najbardziej boje ze cos bedzie nie tak przy SN i nie bedzie wystarczajacej ilosci poloznych zeby zareagowac na czas, bo tak tu niestety jest jak sie ma pecha i rodzi z duza iloscia innych matek a zaplanowana cesarka oznacza lekarza, anestezjologa i sala czekajaca na mnie a nie nie ja czekajaca na wyzej wymienionych z dzieckiem z ktorym sie dzieje cos nie tak, bo i takie kwiatki slyszalam - kolega szukal sprzataczki zeby posprzatala sale opercyjna a tetno dziecka spadalo.

Walerko mam nadzieje ze moga przy drugiej ciazy w kazdej chwili sie przekrecic.

Ja mam wizyte 11 stycznia wiec juz tuz tuz....
Oby ta moja kruszynka juz sie przekrecila.
Ja tez pralam w niskiej tem ciuszki potem je dokladnie prasowalam a jak sie przy tym cieszylam a teraz bedzie powtorka.
Dokladnie to zelasko zabija bakterie.

Jak tam macie juz imiona wybrane?
Bo u nas chyba bedzie Maja:)

No właśnie chyba też będę prać w 40 stopniach i dwa razy płukać, bo tak było napisane na proszku do prania:-)

Witam wszystkie mamy w nowym roku ;) Co do przekręcenia się to chyba to miałam w Nowy Rok - leżałam sobie trzymając rękę na brzuchu a tu nagle bardzo dziwne uczucie jakby mi ktoś w brzuchu włączył pralkę nastawioną na wirowanie ;) Po czym teraz jak leże na plecach mam wrażenie ze normalnie mogę wyczuć dziecko przez skórę tj dupkę ;) I ruchy sa teraz trochę inne ... Idę 10tego na USG to zobaczymy jaka pozycje przyjął ten mój synek ;) Pozdrawiam ;)

image

kosmisia - ja ostatnio czytałam, żeby nie gotować ciuszków (tak jak kiedyś się to robiło) tylko prać tak jak zaleca producent (w moi przypadku wszystko miało zalecenie 40 stopni) i prasować, bo to prasowanie zabija wirusy i bakterie. Ja więc wszystko prałam na 40.

Walerko - oczywiście poród to decyzja każdej z nas, ale czy wiesz, że tak procentowo to więcej komplikacji jest przy cesarskim cięciu. I to kilkukrotnie więcej. Bo to jednak jest operacja...Rozumiem Twój strach o komplikacje przy porodzie naturalnym, bo też go mam, ale chyba jeszcze większy przed ewentualnymi komplikacjami cesarki.

Mój mały głowę ma w tej chwili po prawej stronie u góry, tuz pod żebrami, a nóżkami okopuje mi pęcherz. Ale jeszcze dość często się przekręca. tyle, ze jest mu już na tyle ciasno, że zawsze to czuję:)

A w jakiej temp. pierzecie ciuszki dla Waszych pociech? Ja w piątek chyba zacznę wszystko prać:D

A poniedziałek mam usg. Ja sama nie wiem jak moje dziecię jest ułożone, ale zwykle czuję po bokach jak się wypina - może to główka, bo dosyć duży kształt.

Czy Wasze maluchy też są takie ruchliwe? Mój synek to normalnie cały dzień, a w nocy to spać nie mogę:-)

Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia. Nawet mi się podobało. Mówiliśmy o porodzie. Prowadziła położna z Redłowa. Dotąd miałam negatywne odczucia co do Redłowa, ale jak tak poopowiadała jak tam jest to mam znowu mam mętlik w głowie i nie wiem, czy nie wybiorę Redłowa. Ale czy ja wiem: każdy chwali swoje?

acha i slyszalam ze dzieci moga sie przekrecic do 36 tyg w pierwszej ciazy i praktycznie do konca w nastepnych bo miesnie sa luzniejsze wiec jeszcze wszystko przed nami. ja mam dopiero usg 14.01

Ja tez czuje na dole najczesciej tak na srodku i gdzies z boku.Moja ostatnio byla posladkowo wiec nie wiem czy moze to byc pupcia czy sie przekrecila ze tak na srodku w sumie nad pecherzem ja czuje.

moja jest ulozona wpoprzek, glowa po lewej, ruchy czuje po lewej stronie raczki, takie bardziej delikatne a po prawej na dole porzadne kopniaki. do tego od casu do czasu wyczuwam glowke jak sie wypnie. nie wiedzialam ze konflikt jest przeciwskazaniem do cesarki. ja wiem ze nie powinnam tak myslec ale tyle sie nasluchalam o problemach przy porodzie tu ze doszlam do wniosku ze zaplanowana cesarka to najlepsze wyjscie dla dziecks. dla mnie srednio bo dluzej sie dochodzi do siebie i bardziej boli ale bede miala pomoc wiec powinno byc ok. a co bedzie to zobaczymy bo oni bardzo niechetnie robia cesarke jak nie musza.

słyszałam że pierze się i prasuje absolutnie wszystko. Zresztą fajniej żeby dla naszych maluchów rzeczy miały od razu "domowy" zapach.

co do ruchów to czkawkę i lżejsze pukanie czuję w dole brzucha po lewej stronie, a kopniaki jakby na przeciw. Od wczoraj jeszcze bardziej do góry nogami jakby leżał, bo dziś cały dzień mnie kopie w centralnej części nad pępkiem. To jest takie śmieszne ;)

Monmie jak ja bylam na ostatniej wizycie to tez moja corcia byla ulozona glowka do dolu a ruchy czuje w dole z lewej strony i pod zebrami z prawej strony...tak najczesciej chociaz zdarza sie, że faluje mi caly brzuch:)
jutro mam wizyte to znowu sie czegos dowiem..ciekawe czy mala caly czas w tej samej pozycji...no mam nadzieje:)

u mnie znieczulenie odpada bo na zaspie gdzie zamierzam rodzic nie ma takiej opcji..pozatym wolalabym urodzic silami natury..ciekawe czy wyniszczylam tego paciorkowca..bo jesli nie to porod SN troszke mnie przeraza bo jest duze prawdopodobienstwo, ze dziecko sie tym zarazi;/jesli chodzi o cesarke to znowu komplikuje mi konflikt...podobno gdy jest konflikt to lekarze chca aby kobieta urodzila naturalnie..wiec sama nie wiem co dla nas lepsze...porozmawiam jeszcze z moi ginekologiem...

Ulka26 a jak tobie sie podobal wczorajszy wyklad :D???

Inne tematy z forum

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...