Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

no to mamy nowy wątek...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamy marcowe i kwietniowe 2011 *7*

To zapowiada się szybka wiosna:)

Pamiętam jak sprawdzałam pogodę długoterminową na swój ślub. Pisali że bedzie deszczowo i chłodno. Wszysytko się sprawdziło ;)

Macie dziewczyny jakies zachcianki? Do tej pory pochłaniałam spore ilości jabłek teraz przerzuciłam się na pomarańcze:) I nawet mleko m i zasmakowało :)

znalazlam prognoze na marzec i czerwiec:

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/106241,prognoza-sezonowa

Marzec już wiosenny

Zima ustąpi wcześnie, więc w marcu będziemy się mogli cieszyć wczesną wiosną z wyższymi temperaturami niż zazwyczaj w tym miesiącu. Suma opadów w porównaniu z poprzednimi miesiącami znacznie się zmniejszy, jest więc szansa na więcej słonecznych dni. Dla rolników problemem może być niedostatek opadów, zwłaszcza na południu Polski.

Kwiecień bardzo ciepły i suchy

W kwietniu czeka nas eksplozja wiosny, 2-3 tygodnie wcześniej niż zazwyczaj. Temperatury bardziej będą przypominały maj niż kwiecień. Będzie słonecznie i sucho, dzięki obecności wyżu znad wschodniej Europy.

Mi sie ta prognoza bardzo podoba:)ciekawe jak bedzie w rzeczywistosci bo z tymi prognozami to roznie bywa hihihihi :))

Ulka 26, a ktora to Ty:)??bo ja nie wiem..ostatnio tylko poznalam Kasie:)

monmie nie martw się o pozycję dzieciaczka. Mój dr powiedział, że nasz malutki z główki się już nie przekręci, ale gdyby siedział miednicowo to jeszcze spokojnie ma czas.

hej, mam nadzieję, że dzień minął Wam leniwie :)
Ivvka byłam na SR. Po Twoim wyjściu babeczka właściwie tylko opowiadała o porodzie a potem kazała popróbować piłki i worek -ale dosłownie przez parę sekund.
Trzymam kciuki i nie martw się - na pewno wszystko będzie dobrze z Tobą i malutką!
Jak tam czytam to macie już masę rzeczy przygotowanych, muszę się spinać, bo sił coraz mniej!
Miłego wieczorku!

Sonia 85 a gdzie sobie plazujesz:)??

Ja kupilam 2 butelki przy zalozeniu,że bede karmila piersia...

Ale dużo napisałyście, ja teraz jestem na urlopie z mężem więc nie za często korzystam z internetu...więcej z plaży :)

Jak wrócę to też zacznę kompletować wyprawkę bo narazie tylko te większe rzeczy kupiłam. Mam pytanie ile kupujecie butelek jak chcecie karmić piersią??? Pozatym to troszkę zaczynam się obawiać porodu, muszę się w końcu zapisać do sr tylko nie wiem kiedy na zaspie będzie kolejna tura.

Monmie jeszcze troszke czasu wiec moze malutka jeszcze sie ulozy prawidlowo...

Mezus czasami w weekendy robi sniadanka:)ale na codzien az tak dobrze nie mam hihih...

Dzis przy obiedzie tez pomagał wiec sie ciesze...

Dobrze, ze moge wychodzic z domu i nie musze tylko caly dzien lezec..takze na male zakupy bede mogla wyskoczyc:P

a propo monitorow to zaczelam sie zastanawiac nac pieluszkowym tzn przypina sie go do pieluszki - snuza halo albo snuza go

http://www.snuza.pl/index.php?zone=halo

tyle ze to podwojny wydatek bo angelcare sluzy jeszcze jako elektryczna niania a ten nie

Walerko oj nie bedzie tak zle a moze tym razem swoje pechowe szczescie przechytrzysz.

Super ze czulyscie sie dobrze po gluzkozie bo ja nie bardzo.A wyniki tez mialam ok .

Ja to sie martwie ze mala sie nie przekrecila:(

Ivvka nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo teraz mozesz sie czuc jak prawdziwa krolowa mezus sniadanko ......korzystaj !!!!

ja tez wlasnie jestem po pierwszych zajeciach ze szkoly rodzenia, dzis bylo o porodzie, wszystkie fazy itd... co tylko utwierdzilo mnie ze cesarka to najlepsze rozwiazanie. do tej pory nie myslalam o tym a teraz mnie zmusili i jestem lekko przerazona. za tydzien o srodkach znieczulajacych. znajac moje szczescie bede miala porod krzyzowy i dlugi.

Enjoy gratuluje dobrego wyniku:) nie ma co sie bac glukozy..ja czekalam 2h w przychodni i jakos to znioslam...gazetka albo ksiazka i czas jakos leci...faktycznie gorzej z jedzeniem :)tez czasami mam kanapeczke w torebce jak robie badania naczczo i wiem ze szybko do domu nie wroce:)

Zaliczylam wreszcie test glukozowy i stwierdzam, ze nie bylo zle, mimo ze dostalam ten 75 bez zadnej cytryny. Czulam sie po tym zupelnie normalnie, wiec pielegniarka pozwolila mi wyjsc i wrocic po 2h. Najgorsze bylo to niejedzenie :-) Jak tylko wyszlam z drugiego pobierania krwi odrazu wyciagnelam kanapke z torebki! No i wyniki sa ok, a to najwazniejsze.

hejka, niom staram sie wypoczywać..dzis wstalam po 10 ale zasnelam po 1 przez niespokojne nogi..okropienstwo...zywkle po 7 sie budze:)
mąż własnie robi sniadanko..po tak dlugim snie jakas zakrecona jestem i nie moge sie dobudzic:)

Ivvka- uważaj na siebie. Wypoczywaj póki możesz, przy dzidzi nie będzie na to czasu ;)

Melduje się w nowym wątku:) Chyba ledwie co zdążyłam bo tak się rozpisałyscie ;D

Ładnie Wam zakupy idą. My nie możemy jakoś razem z mężem się zgrac. Jeżeli w ten weekend się nie uda to pewnie po 14 stycznia zacznie się u mnie zakupowe szaleństwo:) Jeszcze 7 dni roboczych i wolne od pracy :)))) Mam nadzieję że wystarczy mi sił, bo teraz nawet na krótkim spacerze moje plecy mnie dobijają. Chyba przestanę też cokolwiek jeśc, bo nic nie pomaga na tą zgagę :/
Ulka26 - też pomyślę o Tobie podczas kolejnej nieprzespanej nocy ;D

Wczoraj byłam u położnej, wszystko ok. Mały w prawidłowej pozycji, serduszko super bije a brzuszek rośnie prawidłowo:)
Byliśmy też z mężem na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia. Kurs składa się z 3 spotkań 2 godzinnych. Wczoraj było o sposobach radzenia sobie z bólem, o rodzajach znieczulenia. Utwierdziłam się w przekonaniu, że chcę poród w wodzie:) Podobały się mi te zajęcia, za tydzień bedzię film o porodzie...hmm ciekawe czy to bedzie jakaś prawdziwa akcja porodowa ;)

grunt to pozytywne myslenie:) ale z tym oszczędzaniem sie to u mnie ciezko...lubie zawsze cos porobic w ciagu dnia...nie umiem caly czas lezec:)no ale musze dac rade...wszystkie czynnosci bede wykonywala jeszcze 2 razy wolniej:)jak taki slimaczek:)

Ivvka dasz rade bedziesz sie oszczedzac i napewno wytrzymacie niech malutka do konca lutego w brzuszku posiedzi bo to juz nie zrobi roznicy.
Trzymam za Was kciuki!!!!

Asia.K co do monitora to nie wiem czy podałaś tylko przykładowy link ale jakby co można ten monitor kupić taniej. Ja kupowałam za 440 pln- link do aukcji http://allegro.pl/angelcare-ac401-monitor-oddechu-niania-gratis-i1386295416.html
Polecam tego Sprzedawcę z czystym sumieniem:)

Margos jesli moge zapytac jak krotka mialas szyjke, ze zalozyli ci passer??

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...